Προς το περιεχόμενο

τει ή ιδιωτικο κολλεγιο?

kostakis25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης να προσθέσω (κάτι που ξέχασα να κάνω όταν απαντούσα στον calvinklein) ότι στα δημόσια πανεπιστήμια πληρώνεις μια χαρά, έμμεσα όμως.

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Xaxaxaxa....Παιδιά με κάνατε και γέλασα. Απο 18 χρονων μέχρι σήμερα δουλεύω σε μια πολυεθνική επιχείρηση Full time έχω κάνει Bachelor in Business administration στο New York καθώς και 2 Master of science distance learning με το Manchester και ΜΒΑ λόγω της μεγάλης μου προυπηρεσίας, πάλι distance με το City University.....

Είμαι 26 με καλή θέση, 8 χρόνια προυπηρεσία και έχω 1 bachelor και 3 μεταπτυχιακά.....

Βγείτε εσείς στα 26 από μια σχολή να κάνετε καριέρα......

Δημοσ.
Xaxaxaxa....Παιδιά με κάνατε και γέλασα. Απο 18 χρονων μέχρι σήμερα δουλεύω σε μια πολυεθνική επιχείρηση Full time έχω κάνει Bachelor in Business administration στο New York καθώς και 2 Master of science distance learning με το Manchester και ΜΒΑ λόγω της μεγάλης μου προυπηρεσίας, πάλι distance με το City University.....

Είμαι 26 με καλή θέση, 8 χρόνια προυπηρεσία και έχω 1 bachelor και 3 μεταπτυχιακά.....

Κοίτα μπράβο συγχαρητήρια για τα "τυπικά" προσόντα σου, στα 26 με 4 διπλώματα εκ των οποίων τα 3 μεταπτυχιακά είναι μεγάλο κατόρθωμα.

Τι είδους βέβαια μεταπτυχιακά/master του κώλου είναι αυτά τα distance learning και τι είδους πιστοποίηση έχουν αφού τα πλήρωσες δεν γνωρίζω, προσωπικά δεν μου γεμίζουν το μάτι. Εκτός πια αν είσαι τόσο μεγάλη διάνοια που μπόρεσες να ανταποκριθείς μέχρι τα 26 σου, μαζί με full time δουλειά, σε διπλώματα που άλλοι κάνουν 10 χρόνια να τα βγάλουν. Αν το αναλύσουμε δηλαδή, στα 18 τέλειωσες το λύκειο, σε 4 χρόνια έκανες το πτυχίο, και από κει και πέρα κάθε χρόνο έκανες ένα μεταπτυχιακό και το περνούσες κιόλας.. Με έπεισες.

Και 18 χρονών με τι ακριβώς προσόντα πήγες στην πολυεθνική και σε προσλάβανε κιόλας full time? Γενικά εκτός από την επιχείρηση που είσαι αναγνωρίζονται, ή θα είσαι απόφοιτος λυκείου όταν/αν φύγεις από κει. Το γέλιο σου μου άρεσε..

Δημοσ.

Κατ αρχας απο τη στιγμη που εισαι ευχαριστημενος με τη ζωή σου, τις σπουδες σου, το επαγγελμα σου και τα λεφτα που βγάζεις δεν μπορω παρα να σου δώσω συγχαρητηρια γιατι αυτος ειναι ο στοχος του περισσότερου κόσμου.

Απο εκει και περα τα γραφομενα σου πολυ απλα αποδεικνυουν οτι η δουλεια που επιασες στην πολυεθνικη δεν εχει καμμια σχέση με τις σπουδες σου γιατι εκει προσληφθηκες 18 χρονων που τελειωσες το σχολείο. Επομενως, υποθετω οτι δεν σε πηρανε προκαταβολικα επειδη θα σπουδαζες στο NY που είναι η υπερδυναμη της γνώσης. Αρα αυτο ειναι ασχετο με το πλεονεκτημα της ευκολης προσβασης ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ εργασια που μας παρουσιασες για τους αποφοιτους των κολλεγίων και έχει να κανει αποκλειστικα με σένα που μπορει πχ να ειχες το θείο σου εκει και να σε προσέλαβε (βασικα δεν μπορω να αντιληφθω εύκολα για πιο λόγο μια πολυεθνικη προσελαβε ενα παιδι 18 χρονών χωρις ειδικοτητα...εκτος βεβαια αν θέλανε κάποιον για τις εξωτερικές δουλειες και λοιπές εργασίες που και πάλι δυσκολο να παρουν 18χρονο).

Επίσης, επειδη έχω άμεση επαφη με HRM, ένας υπευθυνος HR αν του έλεγε κάποιος ότι έχει 3 μεταπτυχιακα στα 26 του και όλα αυτα μαζί με τις σπουδες του έγιναν ιδιωτικά, τοτε το πρωτο πραγμα που θα σκεφτοτανε θα ήταν οτι είναι της πλακας. No offence αλλα σου επισημενω οτι 10000% αυτο θα σκεφτοντουσαν. Κανει τοσο κρα όσο κανει ο υποψηφιος που εχει αλλαξει 10 δουλειες σε 2 χρονια (οπου φυσικα ο HR υπάλληλος θα ειναι πολυ καχυποπτος απεναντι του). Πάντως εγώ σου εύχομαι να τα εκατοστησεις.

Τέλος, σε ένα μεταπτυχιακό που έκανα σε Ελληνικο Πανεπιστημιο, ειχα 6-9 μάθημα κάθε μέρα και οι εργασίες πέφτανε κατα ριπάς. Σκέψου οτι δεν δούλευα και πάλι ποτε δεν προλάβαινα να παραδωσω όλες τις εργασιες στην ώρα τους (ειδικα αυτές του εξαμήνου). Βεβαια κανείς δεν προλάβαινε και συνήθως μας δίνανε παράταση για μετά την εξεταστική.

Τώρα, πως γίνεται ένας άνθρωπος που δουλευει 9-5, να εχει 6-9 μάθημα καθε μερα και να προλαβαίνει να κανει τοσο πολυ δουλεια για το μεταπτυχιακο (τα ΣΚ ουτε κατα διανοια δεν φτάνανε) δεν ξέρω ποσο ευκολα μπορει να γίνει. Αλλα ακομα και αν το καταφερει (αν κοιμαται 5 ώρες τη μέρα), δεν νομιζω να πήγαινε να κανει δεύτερο και τρίτο master. Επομενως ειναι προφανες οτι μιλαμε περι χαλαρών μεταπτυχιακών που αν υποθεσουμε ότι ήταν part time (δηλαδη 2 ετών το καθένα), σημαίνει 6 χρόνια μεταπτυχιακα οπότε και δεν βγαίνουν οι ηλικίες.

Δημοσ.

Πολύς ντόρος για το τίποτα. Οι μεν φοιτητές δημοσίου που κλίνουν τις σχολές με καταλήψεις επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι τώρα εδώ το παίζουν ότι και καλά τα ελληνικά ΤΕΙ.. ΑΕΙ είναι ότι καλύτερο και οι δε προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις ελληνικές σχολές συγκρίνοντάς τες με αγγλικά και αμερικάνικα.

Εγώ πιστεύω ότι ανεξαρτήτως σχολής ο καθένας θα βρει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του.

Όποτε χαλαρώστε λίγο και μην κρίνετε κάποιον μόνο από το που σπούδασε.

Δημοσ.
... και ΜΒΑ λόγω της μεγάλης μου προυπηρεσίας, πάλι distance με το City University.....

Με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα - φαντάζομαι ότι εννοείς το City University of London.

Μπορείς να μου δώσεις ένα link το προγράμματος όπου μπορώ να δω προθεσμίες υποβολής αίτησης ?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:56 ----------

Επομενως ειναι προφανες οτι μιλαμε περι χαλαρών μεταπτυχιακών που αν υποθεσουμε ότι ήταν part time (δηλαδη 2 ετών το καθένα), σημαίνει 6 χρόνια μεταπτυχιακα οπότε και δεν βγαίνουν οι ηλικίες.

Πως δεν βγαίνουν, μπορείς να κάνεις μέχρι 2-3 μεταπτυχιακά ταυτόχρονα !!!

Άμα είναι και στο ίδιο πανεπιτήμιο παίρνεις και τα μισά μαθήματα απαλλαγή :)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:58 ----------

Μ αρέσει που του απαντάτε,προφανώς αν φοιτήσεις στο University of North West Pensylvania δεν χρειάζεται να πας φαντάρος

Εντάξει μπορεί να πήρε απαλλαγή ! αμέσως να τον φάτε, κακοπροαίρετοι άνθρωποι !

αυτό είστε, κακοί άνθρωποι που απλά θέλουν να είναι κακοί ...

Impossible is nothing

BTW: Το DL MBA του Warwick διαρκεί 3 χρόνια

Δημοσ.

Ποπο, βλέπω υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στα post που κάνω. Εν συντομία θα απαντήσω σε όλες σας τις ερωτήσεις......

Ξεκίνησα σε μια πολυεθνική επιχείρηση χωρίς πτυχίο ως πωλητής και αυτή τη στιγμή είμαι Key Account Manager στην ίδια επιχείρηση.

Σπουδές: 17 με 21 Bachelor in Business Administration Major Management αυτό σε κολέγιο εδώ στην ελλάδα

21 με 22 Msc in public relations στο Νοττιγχαμ υνιβερσιτι της αγγλίας (εξ αποστάσεως πρόγραμμα σαν ΑΕΠ εδώ στην Ελλάδα αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ)

22-23 Στρατός

23-24 Msc in Marketing στο ιδιο πανεπιστήμιο

και τέλος

24-26 ΜΒΑ από το City university της Αγγλίας πάλι με εξ αποστάσεως φοίτηση.

Αν θεωρείτε ότι τα πανεπιστήμια που έκανα είναι για το π@@@τσο ε τότε μάλλοω εθελοτυφλείτε....

Πως τα πρόλαβα....???Σαββατοκυριακα γιορτές αργίες εσεις κάνατε διακοπές και εγώ εργασίες......

Όλα αυτά θα μπορούσα να τα κάνω αν ήμουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο???

Τα 2 μεταπτυχιακά μου τα επιδότησε η εταιρία μου μέσω ΛΑΕΚ.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του εγώ έκανα τις δικές μου.

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση με θεωρεί απόφοιτο λυκείου διότι το πρώτο πτυχίο μου δεν αναγνωρίζεται.....

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση με θεωρεί απόφοιτο λυκείου διότι το πρώτο πτυχίο μου δεν αναγνωρίζεται.....

Νομίζω ότι πλέον αναγνωρίζονται...

Δημοσ.

Ειλικρινά πιστεύεις πως είναι η κακή μας προαίρεση;

Μπήκε ένας χρήστης (φωτοβολίδα, δεν είναι αυτό το θέμα μας) και έκανε μία ερώτηση σχετικά με τις σπουδές του μετά το σχολείο. Και ο συγκεκριμένος χρήστης, calvinklein, ο οποίος εμφανίζεται μόνο σε αυτού του περιεχομένου τα θέματα, μηδένισε όλα τα δημόσια ιδρύματα και ανύψωσε τα ιδιωτικά. Στο επόμενο μήνυμα του, ξεχνάει τα ιδιωτικά και το εξειδικεύει σε ένα και μόνο και μας παραθέτει ένα κατεβατό, το οποίο αποδείχτηκε ότι είναι copypaste, εμένα αυτό με υποψιάζει πως δεν είναι αντικειμενικός και ίσως έχει κάποιο προσωπικό λόγο που παραθέτει για δεύτερη φορά, τη διαφήμιση του συγκεκριμένου παραρτήματος.

Για να μην το ψάχνεις, ο ίδιος χρήστης, σε παλιότερη τοποθέτηση του, είχε αναφέρει πως έχει πάει και σε ΤΕΙ, στην τελευταία του αυτό δεν υπάρχει και αν δεις γενικά τις τοποθετήσεις του, πχ το θάψιμο του Ξυνή ή του Mediterranean χωρίς επιχειρήματα, εμένα με βάζει σε σκέψεις ότι ίσως έχει προσωπικά συμφέροντα.

Και γενικά δε θα με πείραζε, αν μας έλεγε το είδος της σχέσης του ευθύς εξαρχής με το εν λόγω και όχι να τη μαντεύουμε μέσα από τις τοποθετήσεις του που έχουν λογικά κενά και αλληλοαναιρούνται, διότι εδώ είναι φορουμ, όπου οι χρήστες, πιστεύω πως, ανταλλάσσουν προσωπικές απόψεις κι όχι διαφημιστικές καμπάνιες και επίσης και είναι το σημαντικότερο, το θέμα τέθηκε από έναν άνθρωπο που ψάχνεται για το μέλλον του, που καλείται να πάρει μία απόφαση για όλη τη μετέπειτα ζωή του και ζητάει την άποψη ανθρώπων που έχουν ζήσει την ίδια αγωνία με τον ίδιο. Θεωρώ πως πρέπει να σεβαστούμε την αγωνία του και να καταθέσουμε όσο αντικειμενικότερα μπορούμε τις απόψεις μας για να σχηματίσει ο ίδιος την πληρέστερη εικόνα και να λάβει την απόφαση του. Σε αυτό το πλαίσιο, προσωπικά έχω κάνει report τον χρήστη calvinklein, διότι πιστεύω πως το insomnia.gr δεν αποδέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές που, ίσως και άδικα, μπορούν να παρερμηνευθούν και ότι οφείλει να προστατέψει τους χρήστες του.

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2439592&postcount=21

Ως απόφοιτος του Deree και του New York College καθώς και του ΤΕΙ Αθήνας έχω να πώ ότι το επίπεδο των συγκεκριμένων κολλεγίων είναι αρκετά υψηλό και η αναγνώριση πλέον έφτασε.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τα ΑΕΙ της χώρας μιας και η αγορά εργασίας θα κρίνει ποιο είναι καλό πτυχίο και ποιο όχι.Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί φωνάζουν όλοι από τα ΑΕΙ. Αν είναι καλύτερο το πτυχίο του ΑΕΙ ας προτιμήσουν αυτούς....

Το ΤΕΙ ξέχασες.

Φαντάζομαι το deree είναι το 17-21 και το NYC ένα από τα "Distance Learning" MSc

Για την επιδότηση μέσω ΛΑΕΚ δε σου ζητήσαν πρώτο πτυχίο ? (που όπως λες επίσημα δεν έχεις)

Δημοσ.

Ζητώ συγνώμη αν αναστάτωσα το forum απλά νόμιζα ότι μπορείς να εκφράζεις τις απόψεις σου ελεύθερα.

Σας παρέθεσα κάποιες προσωπικές μου εμπειρίες.

Δεν έχω πρόθεση να διαφημίσω ούτε να τσακωθώ με κανέναν.

Είπα εξ αρχής ότι υπάρχει ελευθερία βούλησης.

Με λυπεί το γεγονός ότι θέλετε να με βγάλετε από την παρέα σας....anyway δεν θέλω να σας ''χαλάσω το site'' και αποχωρώ από μόνος μου με ψιλά το κεφάλι....

Δημοσ.

Το ΤΕΙ Αθήνας το βγαλε στα 12,δεν πήγε γυμνάσια,βαριόταν φαίνεται

Όχι ρε μη φύγεις,κάτσε πες μας πως τέλειωσες το ΤΕΙ Αθήνας,το Τυρί και το MIT μέχρι τα 16

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...