Προς το περιεχόμενο

τει ή ιδιωτικο κολλεγιο?

kostakis25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κολέγιο = ΑΕΙ με επαγγελματικά δικαιώματα (Βάση κοινοτικής οδηγίας 05)

ΤΕΙ = τεχνική σχολή χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα

Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να κάτσεις και να μάθεις τι είναι ΤΕΙ, ΤΕΕ, κλπ. Ειδικά αν έχεις πτυχίο από το State University of Southeastern Kentucky είναι ανεπίτρεπτο να μην τα ξέρεις αυτά.

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτό είναι το μόνο που δεν είναι σίγουρο στο κολέγιο

Μιλώντας πάντα για ονομαστό κολλέγιο. Είναι μια άλλη συζήτηση αυτή όμως - και off-topic.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:44 ----------

Κολέγιο = ΑΕΙ με επαγγελματικά δικαιώματα (Βάση κοινοτικής οδηγίας 05)

ΤΕΙ = τεχνική σχολή χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα

Τελείως λάθος. Ειδικά όσον αφορά τον τομέα της πληροφορικής όλα τα τμήματα ΤΕΙ πλέον έχουν καθορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα και συμμετέχουν κανονικά οι απόφοιτοι τους σε διαγωνισμούς του Δημοσίου καθώς και σε μεταπτυχιακά - διδακτορικά.

Δημοσ.
Στο κολλέγιο θα πάρεις τον αυθεντικό τίτλο του ξένου πανεπιστημίου που έχει κύρος παγκόσμια....Το ίδιο είναι να έχεις πτυχίο από το State University of New York'' και το ίδιο από το ''ΤΕΙ Λαμίας''.

Καταρχάς με το ΤΕΙ μόλις και μετα βίας σε δέχονται έξω για master. Για δουλειά το θεωρουν μπακαλόχαρτο....

1ον) Εδώ τα επαγγελματικά δικαιώματα....

2ον)Στην Ελλάδα καλώς ή κακώς υπάρχει η εντύπωση ότι χαρτί από κολλέγιο παίρνεις με τα λεφτά του μπαμπά, οπότε καταλαβαίνεις σε τι εκτίμηση έχουν τους απόφοιτους...

Δημοσ.

Λοιπον τα πραγματα ειναι απλα.

Κατ αρχας δεν ανεφερε κανεις πως και τα ΤΕΙ είναι πλεον Ανώτατα και όχι Ανώτερα όπως ήταν πριν. Βέβαια εντάξει στα χαρτια ειναι ανωτατα γιατι οι χρηματοδοτησεις τους παραμένουν πενιχρες και τα μισα τα τρώνε.

Πάντως αν θες άκουσε με :

1. Σαν χαρτί και μόνο σαν χαρτι το πτυχιο του ΤΕΙ είναι σαφέστατα ανώτερο. Επειδη είμαι στην αγορά εργασιας βλέπω οτι οι HR κάτι αποφοιτους deere (που ειναι και καλα απο τα καλυτερα κολέγια) τους αντιμετωπιζουν ώς τον τελευταιο τροχό της αμάξης. Και βέβαια το ΤΕΙ έχει σίγουρη αναγνώριση στο δημόσιο. Κατι έχει γινει νομίζω και με τα κολλέγια αλλα αυτες οι αναγνωρίσεις πτυχιων και όλα τα μπασταρδεμα που έχουν γίνει, δεν ξερω αν έχουν βγάλει κάτι ξεκάθαρα.

Επισης είχα 3 φιλους (2 στο deere) και 1 στο κολεγιο του University of Heartfordshire οι οποίοι ήτανε χαμένα κορμιά (γι'αυτο και καταληξανε εκεί αφου δεν μπορούσαν να περασουν με πανελλήνιες) και κάνοντας στον ενα απο αυτους μαθημα διαπιστωσα οτι δεν ήξερε αλλα και δεν καταλάβαινε Χριστό. Και οι άλλοι απο συζητήσεις που είχαμε, δεν σκαμπάζανε. Βγαλανε όμως όλοι πολύ καλους βαθμούς.

Με λιγα λόγια αφου στάζεις το μαλλί παίρνεις και πτυχίο. Δεν μου ακουγονται και επιστημονες λοιπον οι απόφοιτοι αυτων των λαμπρων σχολών με τη φοβερή οργανωση.

2. Πάμε στο βασικό κομματι που ειναι αυτο των γνώσεων. Στον ιδιώτικο τομέα και ιδιαίτερα στην πληροφορικη δεν πολυπαιρνουν χαμπαρι απο πτυχια. Θα σου πούνε πχ " Αγόρι μου, ξερεις να στήνεις CISCO μηχανηματα και linux servers; Αν πεις οχι θα σου πούνε "Αντε γεια αγορακι μου και βάλε το πτυχίο που πολυτεχνειου εκει που ξέρεις".

Άρα που καταλήγουμε; Απο το ιδρυμα στο οποίο θα φοιτησεις, θα πρεπει απλα να πάρεις τα ερεθίσματα και να κάτσεις να ασχολήθείς ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. Γιάυτο πρόσεξε καλα να σου αρέσει αυτο που θα σπουδάσεις για να κάνεις ακριβώς αυτο. Ο ευατός μας ειναι το πιο βασικο στις σπουδές. Όποιος το καταλάβει νωρίς, θα διαπρέψει.

Οι σχολές πληροφορικης δεν είναι χειρισμος υπολογιστων και photoshop. Έχουν τρελό ζόρι απο το τελευταιο ΤΕΙ μέχρι το πολύτεχνειο. Ψαξτο λοιπόν πρώτα.

Δημοσ.
Κατ αρχας δεν ανεφερε κανεις πως και τα ΤΕΙ είναι πλεον Ανώτατα και όχι Ανώτερα όπως ήταν πριν.

Αυτό νομίζω θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο.

Δημοσ.

Επίσης μπορεί να μην αναγνωριστούνε ακαδημαικά τα πτυχία απο κολέγια..δηλαδή δεν θα μπορεί να κάνει κάποιος απόφοιτος τους μεταπτυχιακές σπουδές σε ελληνικό πανεπιστήμιο

Δημοσ.
Που την κάνουν όλοι για 2-3 χρόνια και μετά τρέχουν να προλάβουν τα χρωστούμενα μαθήματα.

Αυτά τα λέγανε οι γονείς παλιότερα,το παιδί το εφάρμοζε και ο γονιός γκρίνιαζε γιατί δεν τελιώνει τη σχολή στην ώρα του,παράνοια

Συμφωνώ 100%

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:41 ----------

2. Στον ιδιώτικο τομέα και ιδιαίτερα στην πληροφορικη δεν πολυπαιρνουν χαμπαρι απο πτυχια. Θα σου πούνε πχ " Αγόρι μου, ξερεις να στήνεις CISCO μηχανηματα και linux servers; Αν πεις οχι θα σου πούνε "Αντε γεια αγορακι μου και βάλε το πτυχίο που πολυτεχνειου εκει που ξέρεις".

Από τις πιο σωστές απόψεις που έχω ακούσει για τα επαγγέλματα σχετικά με πληροφορική.

Τα master στην πληροφορική τα δίνουν ακόμη και σε ατομα που δε ξέρουν να ξεζιπάρουν ένα αρχείο......(το έχω δεί με τα μάτια μου......δυστυχώς)

Δημοσ.
Sorry αλλα τα περισσοτερα state uni of NY/Illinois/N.Carolina ουτε για να τυλιγεις τη φετα στο σουπερμαρκετ δεν κανουν.Το κακο ειναι οτι σε θεμα γνωσεων ειναι ακομα χειροτερα...

έχεις δίκιο. Μ' αρέσει που κάποιος εξίσου άσχετος με το θέμα του βαλε και +1 συνεχίζοντας την προπαγάνδα.

Kαι συνεχίζουμε, με αυτό, αυτό, αυτό και αυτό.

Δλδ εσείς, θα πηγαίνατε στο τεί λαμίας και όχι σε αυτά, αν σας δινόταν η ευκαιρία?

δηλαδή δεν θα μπορεί να κάνει κάποιος απόφοιτος τους μεταπτυχιακές σπουδές σε ελληνικό πανεπιστήμιο

θα χάσει τέτοια ευκαιρία?

το ότι ισχύει κάτι (τα τεί είναι ανώτερα από τα κολλέγια) δε σημαίνει ότι τα τει είναι καλύτερα και από τα state unis των ΗΠΑ. Μην το πείτε αυτό σε κάποιον που ασχολείται με τα των πανεπιστημίων, γιατί δε θα σας πάρει πολύ σοβαρά.

Δημοσ.

Φιλε afentiko,εννοειται οτι μιλαω για τα ελληνικα κολλεγια.Οχι για τα αμερικανικα πανεπιστημια.

Νομιζα οτι δε χρειαζοταν διευκρινηση,μιας και ο τιτλος ειναι "ΤΕΙ η ιδιωτικο κολλεγιο".

Δημοσ.

Θελεις να μας πεις οτι τα κουραδο-παραρτηματα των 300 τετραγωνικων που ανοιγουν στη χωρα μας εχουν να κάνουν τίποτα σε σχέση με τους κολοσσους στην Αμερική?

Εισαι καλεσμενος αυριο στο Harvard University of Thessaloniki, ειναι παραρτημα του γνωστου Harvard και το άνοιξα εγω με τη θεια μου που εβγαλε νυχτερινο.

Ε ρε τι ακουω βραδιατικααα...αλλα βεβαια αποφοιτους του ΠΑΠΕΙ δεν εισαι? Τι να περιμενει κανεις? (χεχε κακιούλα, j/k)

Δημοσ.
Αυτά που λες είναι στην Αμερική, εδώ συζητάμε για κολέγια στην Ελλάδα.

το quote του δόκτωρακωστή, το είδες?

Θελεις να μας πεις οτι τα κουραδο-παραρτηματα των 300 τετραγωνικων που ανοιγουν στη χωρα μας εχουν να κάνουν τίποτα σε σχέση με τους κολοσσους στην Αμερική?

όχι, αλλά το χειρότερο "καλό" πανεπιστήμιο των ηπα, είναι έτη φωτός μπροστά από το εμπ.

Δημοσ.
το quote του δόκτωρακωστή, το είδες?

Αν είδες ο ίδιος ο calvinklein μιλώντας για την ανωτερότητα των κολεγίων εδώ έναντι των τει είπε κάτι για "State University of New York". Εκεί πήγαινε η απαντηση του doctorkostis.

Ο τελευταίος επίσης σου απάντησε διευκρινίζοντας τι εννοούσε.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:24 ----------

όχι, αλλά το χειρότερο "καλό" πανεπιστήμιο των ηπα, είναι έτη φωτός μπροστά από το εμπ.

Αυτό ξέρουμε ότι ισχύει για τους γνωστούς λόγους. Ο topic starter όμως πέρασε σε ΤΕΙ και αναρωτιέται μήπως είναι καλύτερα να πάει σε ιδιωτικό κολέγιο, γι' αυτά τα 2 μιλάμε ξαναλέω.

Δημοσ.
Αν είδες ο ίδιος ο calvinklein μιλώντας για την ανωτερότητα των κολεγίων εδώ έναντι των τει είπε κάτι για "State University of New York". Εκεί πήγαινε η απαντηση του doctorkostis.

Ο τελευταίος επίσης σου απάντησε διευκρινίζοντας τι εννοούσε.

τότε συμφωνούμε, απλά ο δόκτωρ κωστής έπρεπε να έγραφε για τα παραρτήματα. Πάντως στην αγορά εργασίας, ο ντιρίς είναι πιο εύκολο να βρει δουλειά από τον τειτζή (ας μη μιλήσουμε για αειτζή) γιατί ο πρώτος δεν αιθεροβατεί, ενώ οι άλλοι δυο, ειδικά ο τελευταίος, ε ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Σε γενικές γραμμές πάντα. Ολοι μας, θα είχαμε συμφοιτητές, που αναρωτιόμαστε πως βρέθηκαν εδώ και άλλους που λέγαμε "α, το καημένο χαραμίζεται, για δεν πάει αμερική.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...