Προς το περιεχόμενο

τει ή ιδιωτικο κολλεγιο?

kostakis25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,εχω περασει στο τει πληροφορικης και τεχνολογιας της λαμιας και σκεφτομαι αν ειναι καλυτερο να παω εκει η να παω σε ενα ιδιωτικο κολεγιο.πιο χαρτι θα εχει μεγαλυτερη αξια?δεν μου πολυ αρεσει η ιδεα του ιδιωτικου γιατι ειμαι υπερ των δημοσιων αλλα επειδη δεν ξερω τελικα ποιο θεωρειται καλυτερο το ψιλοσκεφτομαι.το κοστος μπορει να ειναι και λιγο μικροτερο στο ιδιωτικο λογο των ενοικιων κτλ.οποιος θελει ας πει την γνωμη του

ευχαριστω

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όσον αφορά την πληροφορική επικρατεί η άποψη ότι το "χαρτί" από μόνο του δεν είναι τίποτα, το τι ξέρεις εσύ να κάνεις μετράει.

Δημοσ.

Εγω εχοντας παει ΤΕΙ θα πηγαινα στο ιδιωτικο, ειναι αλλο επιπεδο. Αλλα προσωπικα δεν με ενδιαφερει ο δημοσιος τομεας. Νομιζω αλλη ισχυ εχει το χαρτι του τει στον δημοσιο.

Δημοσ.
Εγω εχοντας παει ΤΕΙ θα πηγαινα στο ιδιωτικο, ειναι αλλο επιπεδο. Αλλα προσωπικα δεν με ενδιαφερει ο δημοσιος τομεας. Νομιζω αλλη ισχυ εχει το χαρτι του τει στον δημοσιο.

Σε ποιό τει σπούδασες και είχε τόσο χαμηλό επίπεδο ;

Καλά,αναφορικά με την ισχύ των πτυχίων, το πτυχίο του τεί είναι εκατοντάδες φορές καλύτερο από του εκάστοτε ιδιωτικού (ακόμα τουλάχιστον).

Δημοσ.
το τει ειναι πολυ ανωτερο του κολλεγιου.

Αν θες μπορείς να το τεκμηριώσεις. Το χαρτί πλέον θα μετράει το ίδιο και πιστεύω ότι τα κολέγια θα έχουν περισσότερο κόσμο (λόγο κόστους). Το θέμα πάντως είναι να μάθουμε 5-6 πράγματα και να μην κοιτάμε μόνο τα χαρτιά. Έχουμε γεμίσει χαρτιά και και μερικοί δεν έχουν ούτε τις βασικές γνώσεις!!!

Δημοσ.

1. Αν πας ΤΕΙ θα μετακομίσεις σε άλλη πόλη ή είναι στην πόλη σου;

2. Αν πας ιδιωτικό κολλέγιο, θα μετακομίσεις σε άλλη πόλη ή είναι στην πόλη σου;

3. Όταν λες ιδιωτικό κολλέγιο, εννοείς κάποιο ΙΕΚ ή κάποιο κολλέγιο που συνεργάζεται με πανεπιστήμια του εξωτερικού (συνήθως της Αγγλίας);

Απάντησέ σε αυτά για να μπορέσουμε να σου δώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη απάντηση.

Δημοσ.
Αν θες μπορείς να το τεκμηριώσεις.

Φυσικά,να βοηθήσω;

Διάλεξε ένα κολλέγιο να δούμε καθηγητές και να συγκρίνουμε βιογραφικά

:-)

Δημοσ.

Εγώ πάντως θα έλεγα αφού πέρασες στο τει να πας, εκτός κι αν παίζει σοβαρό πρόβλημα. Τι είναι αυτό που σε προβλημάτισε και άρχισες να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο των κολεγίων, το "τει", το "λαμίας";

Δημοσ.

Υποθέτω ότι συγκρίνει: ενοίκια (ΤΕΙ) <-> δίδιακτρα (κολέγιο).

Τομέα στον οποίο όντως το κολέγιο (aka ιδιωτικό πανεπιστήμιο πλέον) παίζει να υπερέχει, αφού στην δεύτερη περίπτωση θα μένει σπίτι του και στην πρώτη θα μετακομίσει (ενοίκια, ρεύμα, τηλεφωνο, νερό, φαγητό, ψώνια για το σπίτι).

Δημοσ.

Προτείνω τη σιγουριά του ΤΕΙ αν ενδιαφέρεσαι για Δημόσιο αργότερα.

Το ιδιωτικό κολλέγιο σίγουρα έχει οργάνωση κι επίπεδο - ωστόσο παράλληλα είναι ακριβό και δεν είναι εγγυημένη η αναγνώριση του στο μέλλον για συμμετοχή σε διαγωνισμούς Δημοσίου.

Δημοσ.
Από την άλλη, υπάρχει και η πολυπόθητη φοιτητική ζωή που όλοι λένε.

Που την κάνουν όλοι για 2-3 χρόνια και μετά τρέχουν να προλάβουν τα χρωστούμενα μαθήματα.

Αυτά τα λέγανε οι γονείς παλιότερα,το παιδί το εφάρμοζε και ο γονιός γκρίνιαζε γιατί δεν τελιώνει τη σχολή στην ώρα του,παράνοια

Δημοσ.
Αν θες μπορείς να το τεκμηριώσεις. Το χαρτί πλέον θα μετράει το ίδιο και πιστεύω ότι τα κολέγια θα έχουν περισσότερο κόσμο (λόγο κόστους). Το θέμα πάντως είναι να μάθουμε 5-6 πράγματα και να μην κοιτάμε μόνο τα χαρτιά. Έχουμε γεμίσει χαρτιά και και μερικοί δεν έχουν ούτε τις βασικές γνώσεις!!!

τει=τριτοβαθμια εκπαιδευση κολλεγιο="μεταλυκειακη βαθμιδα"

η διαφορα σε επιπεδο των 2 σε αποψη μαθητων ειναι τεραστια

με πτυχιο απο κολλεγιο δεν μπορει να διοριστει

προσωπικα αυτα που λετε για τις γνωσεις εχει καταντισει καραμελα .να τα σκισουν ολοι τα πτυχια τους απο πανεπιστημια

και οσο αναφορα τους καθηγητες ,το να παρεις εδρα σε ελληνικο πανεπιστημιο ειναι υπερβολικα δυσκολο και θελει πολλα "προσοντα"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...