Προς το περιεχόμενο

Ψήφος στην Αθήνα

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πού θα ψηφίσουμε

Οι εκλογείς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο ή την κοινότητα, στα δημοτολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ψηφίσουν σε αμιγές ή μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού που διαμένουν. Όλοι οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν, με την έκδοση και δημοσίευση της σχετικής απόφασης του οικείου Νομάρχη το αργότερο δεκαπέντε (15) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η οποία γνωστοποιείται στους δήμους και τις κοινότητες του νομού.

Κάτι πιο συγκεκριμένο πάνω σε αυτό; Χρειάζεται να κάνω κάποια αίτηση ή πάω απλά σε ένα τυχαίο εκλογικό κέντρο του δήμου που μένω και ρίχνω την ψόφο μου;

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Να σας πω, εμένα μου αρέσει εδώ και λέω να μην κατέβω, λέτε να με πιάσουνε μετά;

Μπα, χαλαρουά. :-)

Δημοσ.

Έχω λίγες τύψεις η αλήθεια είναι. Τις προάλλες, ο σπιτονοικοκύρης με πέτυχε και μου έπιασε την πάρλα και σε κάποια φάση μου λέει "ξέρεις έμαθα πως η λέξη idiot προέρχεται από το Ελληνικό "ιδιώτης", ο οποίος ήταν κάποιος που στην αρχαία Ελλάδα δεν εξασκούσε το δικαίωμα της ψήφου".

*γκλπ*

• Super Moderators
Δημοσ.
Έχω λίγες τύψεις η αλήθεια είναι. Τις προάλλες, ο σπιτονοικοκύρης με πέτυχε και μου έπιασε την πάρλα και σε κάποια φάση μου λέει "ξέρεις έμαθα πως η λέξη idiot προέρχεται από το Ελληνικό "ιδιώτης", ο οποίος ήταν κάποιος που στην αρχαία Ελλάδα δεν εξασκούσε το δικαίωμα της ψήφου".

*γκλπ*

Yeap, η ετυμολογία του σπιτονοικοκύρη είναι ακριβής, απ' όσο ξέρω.

Να ξεκαθαρίσω όμως ότι δεν σε προέτρεψα να μην συμμετέχεις στα κοινά, απλώς πιθανολόγησα τις συνέπειες που θα υποστείς εάν επιλέξεις να μην συμμετάσχεις.

Προσωπικά πάντα προσέρχομαι στις εκλογές.

Δημοσ.

μια ερωτηση,οι φανταροι ποσες μερες αδεια παιρνουνε για να ερθουν ν α ψηφισουνε?εκανα μια αιτητση βεβαια στο στρατοπεδο που μας δωσανε οτι κ καλα θελω να ψηφισω στο τοπο διαμονης μου κτλ.απλα για αδεια αν ξερει καποιος γιατι ακουγονται τρελες "αρβυλες" του στυλ 24ωρη αδεια...εγω λογικα θα μαι στο γυθειο για εκπαιδευση μαγειρα στις 4 οκτωβρη..[και μενω στον πειραια τοπο διαμονης]

Δημοσ.
Προσωπικά πάντα προσέρχομαι στις εκλογές.

Και εγώ και δεν είναι πως δε με νοιάζει γμτ. Αν ισχύει πως είναι εφικτό να ψηφίσω στην πρεσβεία εδώ, γαμάουα, αλλά γίνεται;

Δημοσ.

Στις βουλευτικές εκλογές δε μπορείς να ψηφίσεις έξω, μόνο στις ευρωεκλογές.

Και ισχύει οτι:

http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/egiklios40_09.doc

οπότε μην αγχώνεστε

ιdιότες

ΜΕΤΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...