Προς το περιεχόμενο

Ψήφος στην Αθήνα

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επειδή πλησιάζουν λίγο απότομα οι εκλογές και φέτος δεν θα καταφέρω να ψηφίσω στο χωριό μου, μπορεί κάποιος να μου πει πως θα μπορέσω να ψηφίσω στην Αθήνα; Ποια η διαδικασία, τι χαρτιά.. Ευχαριστώ! :)

p.s. όσοι διαβάσατε ψόφο, κάνατε λαθος, move on

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δε γίνεται.

Μονο αν εκανες μεταδημοτευση μηνες πριν.Ψηφιζεις εκει που εισαι γραμμενος.

Αλήθεια ξερει κανεις αν εισαι στο εξωτερικο αν ψηφιζεις στη πρεσβεια ή δεν γινεται να ψηφισεις καθόλου αν δε γυρισεις ελλαδα?

• Super Moderators
Δημοσ.
επειδή πλησιάζουν λίγο απότομα οι εκλογές και φέτος δεν θα καταφέρω να ψηφίσω στο χωριό μου, μπορεί κάποιος να μου πει πως θα μπορέσω να ψηφίσω στην Αθήνα; Ποια η διαδικασία, τι χαρτιά.. Ευχαριστώ! :)

Δε γίνεται.

Μονο αν εκανες μεταδημοτευση μηνες πριν.Ψηφιζεις εκει που εισαι γραμμενος.

[...]

Φυσικά δεν χρειάζεται μεταδημότευση. Αυτή χρειάζεται μόνο για να μεταφέρεις τα εκλογικά σου δικαιώματα (και όχι μόνο αυτά) σε άλλο τόπο μονίμως.

Για την ψήφο στις εκλογές, χρειάζεται συμπλήρωση της αίτησης ετεροδημότη, η προθεσμία της οποίας ήταν μέχρι 3 Μαρτίου 2009.

Οπότε...

Δημοσ.
Αλήθεια ξερει κανεις αν εισαι στο εξωτερικο αν ψηφιζεις στη πρεσβεια ή δεν γινεται να ψηφισεις καθόλου αν δε γυρισεις ελλαδα?

Για πείτε και γι' αυτό τίποτα.

Δημοσ.

Αυτό. Δε γίνεται να γυρίσεις Ελλάδα αν δεν ψηφίσεις καθόλου.

Δημοσ.
Φυσικά δεν χρειάζεται μεταδημότευση. Αυτή χρειάζεται μόνο για να μεταφέρεις τα εκλογικά σου δικαιώματα (και όχι μόνο αυτά) σε άλλο τόπο μονίμως.

Για την ψήφο στις εκλογές, χρειάζεται συμπλήρωση της αίτησης ετεροδημότη, η προθεσμία της οποίας ήταν μέχρι 3 Μαρτίου 2009.

Οπότε...

μα.. δεν θα εκδόσουν νέες αιτήσεις;; τι γίνεται συνήθως;

Δημοσ.
Εάν δεν πάω να ψηφίσω έχω τίποτα κυρώσεις;;

Κανονικα εχεις αλλα δεν νομιζω. 4 φορες που δεν εχω παει δεν μου εχουν κανει κατι.

Υ.Γ Η μιση Ελλαδα δεν θα παει, εσενα θα πιασουν?

Δημοσ.
Οι εκλογές έχουν πάψει να είναι υποχρεωτικές από τότε που καταργήθηκαν τα εκλογικα βιβλιάρια.

Και με βάση αυτό, μιας που πάει σχεδόν δεκαετία από τότε που καταργήθηκαν τα βιβλιάρια, αναρωτιέμαι γιατί διάολο διατηρείται ακόμη αυτή η φοβία με τις κυρώσεις; Ακόμη και η μάνα μου σταμάτησε να με απειλεί ότι αν δεν πάω να ψηφίσω θα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Οι εκλογές έχουν πάψει να είναι υποχρεωτικές από τότε που καταργήθηκαν τα εκλογικα βιβλιάρια.

Οι εκλογές είναι υποχρεωτικές στη δημοκρατία.

Επίσης, η ψήφος είναι υποχρεωτική, απλώς εδώ και 20 χρόνια δεν τηρείται ο νόμος για τις κυρώσεις στους μη ψηφίσαντες.

• Super Moderators
Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ, μιας που το ΚΕΠ έντεκα παρά δέκα δεν έχει ανοίξει:

Παρότι κατοικώ χρόνια στην Αθήνα, έχω ακόμη τα δικαιώματα εκεί που γεννήθηκα (τρισμέγιστη ανοησία, άλλη κουβέντα αυτή). Βλέπω στη σχετική σελίδα των ντελικάτων μου πως χρειάζεται απόδειξη διαμονής σε έναν τόπο επί δύο έτη (αποδεικνύεται άνετα) ΑΛΛΑ, εφόσον επιθυμεί κάποιος να αποκτήσει τη "δημοτικότητα" του συζύγου, αρκεί απλή αίτηση χωρίς λογαριασμούς. Ισχύει αυτό που γράφει, ότι υποβάλλω την αίτηση στη δημοτική αστυνομία;

Δημοσ.

@snoob εννοείς μεταδημότευση όταν ο σύζυγος είναι ήδη δημότης; αν ναι,

http://www.euripidis.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=1033&cnode=123

νομίζω είναι πιο κατατοπιστικό, και λογικά ισχύει το ίδιο για όλους τους δήμους.

καλύτερα σου παραθέτω το παρακάτω, από υπουργείο εσωτερικών:

Β) Μεταδημότευση λόγω γάμου

Ο ένας σύζυγος μπορεί να αποκτήσει τη δημοτικότητα του άλλου συζύγου, μεταδημοτεύοντας στον ΟΤΑ όπου εκείνος είναι δημότης, χωρίς να απαιτείται η προϋπόθεση της διετούς κατοικίας. (άρ. 15 παρ. 8α Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων)

Επισημαίνεται ότι η τιμή του κωδικολογίου του Ε.Δ. ¨μεταδημότευση λόγω γάμου¨ χρησιμοποιείται όταν ο ένας σύζυγος αιτείται τη μεταδημότευσή του στον ΟΤΑ όπου είναι εγγεγραμμένος ο άλλος, ανεξαρτήτως της χρονικής στιγμής τελέσεως του γάμου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Τελικά, κατάφερα να επικοινωνήσω με το ΚΕΠ γύρω στις 11:30, με παρέπεμψαν στο δήμο και η δουλειά τελείωσε σε 5 λεπτά (απίστευτο...) Έκανα την αίτηση, μόνο με ταυτότητα, τους έστειλα με φαξ την ληξιαρχική πράξη γάμου, τα άλλα στοιχεία τα παίρνουν μόνοι τους από τον αρχικό μου δήμο.

Ταχύτατη εξυπηρέτηση και ευγένεια (για να μη λέμε μόνο τα άσχημα, με το ΚΕΠ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...