thanossped Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Παιδιά έχω ένα πρόβλημα με μία εφαρμογή που έχω κάνει... Συγκεκριμένα έχω μία βάση δεδομένων που έχω κατασκευάσει με Access 2003 την οποία χειρίζομε με Java μέσα απ το ODBC . Στην αρχή ότι δεδομένα έβαζα στη βάση , όταν άνοιγα το αρχείο έβλεπα κανονικά τα δεδομένα που καταχωρούσα με Ελληνικούς χαρακτήρες... όταν (λόγω επιβεβλημένου Format) άλλαξα το Office από 2003 σε Αγγλικό 2007 (πρόσθεσα και την αλλαγή του menu σε Ελληνικό από CD και το μετέτρεψα σε Ελληνικό), άρχισαν τα προβλήματα και πλέον όταν ανοίγω το αρχείο της Access (με το χέρι και όχι με την Java ) όλοι οι Ελληνικοί χαρακτήτες στα πεδία των πινάκων (εκτός αριθμών και αγγλικών)φαίνονται "κινέζικα" όπως παρακάτω :Ξ@ΞΞ: ... Όταν ζητήσω να μου επιστρέψει (με SELECT απ τη βάση μία γραμμή στον πίνακα της Java που δημιουργώ αντίθετα εμφανίζονται κανονικά. Ξέρει κανείς τι φταίει ή τι πρέπει να αλλάξω για να μπορώ να δώ και στη βάση σωστά τους Ελληνικούς χαρακτήρες? Στις ρυθμίσεις γλώσσας (στα XP PRO Ελληνικά) έχω βάλει χρήση Ελληνικής γλώσσας όμοια και στην Access. Μήπως έχει να κάνει με την Access 2007και τον τρόπο που χειρίζεται τα παλαιότερα αρχεία (2003)? Ευχαριστώ πολύ.
manitaroulis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 To Ξ@ΞΞ είναι UTF8 χαρακτήρες, η ξαωα επικοινωνεί με UTF8, το gui όμως της access οχι, στειλε ενα μερος της και τον κωδικα που κανεις retrieve
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.