Προς το περιεχόμενο

Περι αγγελιών πληροφορικής

JohnnyDragon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Λογικά μου φαίνονται αυτά που ζητάει

1)προγραμματισμό πρέπει να ξέρεις

2) δίκτυα εννοείται ότι πρέπει να ξέρεις

3)access τη μαθαίνεις αν ξέρεις οποιοδήποτε άλλο rdbms

4)ιστοσελίδες έχεις μάθει στη σχολή (ντάξει να ξέρεις τέλεια και asp και php και jsp και python χλωμό το κόβω, οπότε 2-3 να ξέρεις από αυτές καλά είσαι)

5)photoshop ( ε, αν πληρείς τα παραπάνω 4 δε νομίζω να μη σε προσλάβει γι' αυτό)

με το συμπαθειο, αλλα οποιος ξερει ολα τα παραπανω θα ειναι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ αν παει να δουλεψει για αλλον. Εννοειται οτι εκμεταλευεται τις γνωσεις του με χιλιαδες τροπους απο το να παει να δουλεψει για 700 ευρω. Και φυσικα δε θα παει.

Να εχεις υποψιν και εσυ και οι αντιστοιχως αντιληψεων παληκαροι, οτι οποιος κομπιουτερας ξερει καλα καποια απτα παραπανω, ξερει επισης πολυ καλα και τους τροπους να εκμεταλευτει τις γνωσεις του. Και οπως καταλαβαινεις αυτο οδηγει σε loose τους ηδη loosers αφεντικους της κακιας ωρας που βαζουν αυτες τις αγγελιες.

Δημοσ.

Εγώ είμαι με τον αφεντικό,έτσι για το γαμώτο.

Επίσης είναι αυτονόητο ότι ο πληροφορικάριος θα ξέρει και απο υδραυλικά μπας και χαλάσει ο μπιντές της κυρίας αφεντικού.ή να φέρνει τις παντόφλες όταν το αφεντικό χτυπάει παλαμάκια

Δημοσ.

θυμαμαι εκει που δουλευα παλιοτερα, ειχε βαλει το εξυπνο μπος μια παρομοια αγγελια και ενω ειχαν ερθει πολλοι, κανενας δε του εκανε.

απο τα πολλα βρηκε εναν που ειχε πολλα χαρτια και τον προσλαβε.

και μια μερα με πιανει το μπος ιδιαιτερος να μου πει με χαρα οτι βρηκε εναν γαματο προγραματιστη που ξερει τα ταδε, αυτα και αυτα, και εχει κανει συνεργασιες με τις ταδε μεγαλοεταιριες και πολλα αλλα.

ηταν πολυ χαρουμενο γιατι οπως μου ειπε τον εκλεισε σε καλη τιμη!

μετα απο 2 μηνες και ενω παρακολουθουσα τη δουλεια του, ειδα οτι απλα ειχε φτιαξει μερικες html σελιδες με frontpage και 1 πολυυυυ απλο προγραμμα με visual basic.... (το notepad των windows ηταν επιστημονικο μπροστα του)

ε φυσικα τον εδιωξε γιατι δε του εφερνε πελατεια...... so simple!

Δημοσ.

Τουλάχιστον από όσα έχω ακούσει, οι μισθοί δεν είναι 700 ευρώ. Είπαμε...!

Αν έχεις ακόμα και ένα εξάμηνο προϋπηρεσία, μπορείς να χτυπήσεις 1200 χαλαρά.

Για πρώτο μισθό, μπορείς να χτυπήσεις και 1000. Αλλά όχι 700. Είπαμε...

Μισθός ανειδίκευτου είναι αυτός.

Δημοσ.
Τουλάχιστον από όσα έχω ακούσει, οι μισθοί δεν είναι 700 ευρώ. Είπαμε...!

Αν έχεις ακόμα και ένα εξάμηνο προϋπηρεσία, μπορείς να χτυπήσεις 1200 χαλαρά.

Για πρώτο μισθό, μπορείς να χτυπήσεις και 1000. Αλλά όχι 700. Είπαμε...

Μισθός ανειδίκευτου είναι αυτός.

πλακα κανεις ε?

δε μπορει να μιλας σοβαρα....

πες μου που δινουν αυτα τα λεφτα να παω και γω!

Δημοσ.

τι να σου πω αρχηγέ μου... εγώ δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα με αυτό το ζήτημα.

Και πολλά παιδιά που ακούω, κανείς δεν παίρνει 700!! άαααααααντε 900. Παρακάτω δεν έχω ακούσει (για προγραμματιστή πάντα)

Δημοσ.
πλακα κανεις ε?

δε μπορει να μιλας σοβαρα....

πες μου που δινουν αυτα τα λεφτα να παω και γω!

Απόφιτος ΤΕΙ-ΑΕΙ Πληροφορικής με δουλειά στο αντικειμενο του δεν παίρνει 700,αν έχει τελειώσει Πληροφορική και δουλεύει σαν λογστής ή πωλητής και παίρνει 700 είναι άλλο

Δημοσ.
με το συμπαθειο, αλλα οποιος ξερει ολα τα παραπανω θα ειναι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ αν παει να δουλεψει για αλλον.

Εφόσον έχει το κεφάλαιο να στήσει την επιχείρηση του και τους κατάλληλους ανθρώπους για να την προμοτάρουν. Εκτός και αν είναι κομματάνθρωπος και φτιάχνει drupal σελίδες για δήμους.

Δημοσ.

QUIZ :

Πες ότι πάω για συνέντευξη σε μια τέτοια αγγελία (πάνω κάτω έχω εμπειρία σε αρκετούς από τους τομείς που αναφέρονται στην αγγελία, εκτός από το Photoshop).

Θα ζητήσω για ημιαπασχόληση 2000 το μήνα (για 15 ώρες την εβδομάδα)...

ο ΜΑΛΑΚΑΣ που έγραψε την αγγελία θα με προσλάβει ή θα πάθει εγκεφαλικό ??

:lol::lol::lol:

Απόφιτος ΤΕΙ-ΑΕΙ Πληροφορικής με δουλειά στο αντικειμενο του δεν παίρνει 700,αν έχει τελειώσει Πληροφορική και δουλεύει σαν λογστής ή πωλητής και παίρνει 700 είναι άλλο

+1

Άσε που αν κάποιος έχει background πληροφορηκάριου και κάνει άλλη δουλειά, αν δεν κονομάει ΧΟΝΤΡΑ, έχει τρελλά θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού

( Εκτός αν παθαίνει σπασμούς από την οθόνη, ή έχει κινητικά προβλήματα στα χέρια ή δεν βλέπει καλά ή είναι δημόσιος υπάλληλος ή έχει πέσει στα ναρκωτικά !!)

Παίζει να είναι και η πιο καλοπληρωμένη δουλειά στην Ελλάδα (για νέους στην αγορά εργασίας πάντοτε).

προγραμματισμός σε Access, internet

Όταν διαβάζεις τέτοια αγγελία (προγραμματισμός σε internet :confused:) καταλαβαίνεις πόσο μαλ... είναι αυτός που την συνέταξε, και φυσικά δεν περνάς ούτε απέξω...:-D:-D

Εφόσον έχει το κεφάλαιο να στήσει την επιχείρηση του και τους κατάλληλους ανθρώπους για να την προμοτάρουν. Εκτός και αν είναι κομματάνθρωπος και φτιάχνει drupal σελίδες για δήμους.

+1

Δημοσ.
Eϊναι ότι αν τελειώνεις σχολή πληροφορικής πρέπει να ξέρεις τα παντα σχετικά με τους ΗΥ.. Δεν υπάρχουν κλάδοι σαν την ιατρική αλλά πρεπει να ξέρεις Δικτυα, Βάσεις Δεδομένων, Προγραμματισμό σε όλες τις γλώσσες, Προγραμματισμό διαδικτυακών εφαρμογών, τα πάντα σχετικα με γραφικά, να είσαι έμπειρος, να ξερεις τα πάντα από τις εξελιξεις, να γνωρίζεις από κινητα και ότι αλλη συσκευη εχει να κάνει με ρευμα και ΦΥΣΙΚΑ να μπορεις να λύνεις προβλήματα που σου περιγράφονται χώρις τη χρήση ορολογιας..

και ολα αυτα με το βασικό και πολυ είναι..

Εχω την εντυπωση οτι οπως τα λες, οτι μονο στην Μπανανία, τα θελουν ολα απο ενα ατομο.

Στο εξωτερικό, υπαρχει διάκριση ρόλων, καθενα απο τα πιο πανω αντικειμενα απαιτεί ειδικες σπουδες, και επειδη οι εργοδοτες δεν ειναι μπακαληδες-επιχειρηματιες αλα ελλαδα που θελουν εναν που να τα ξερει ολα και να του δινουν και 800ευρω, υπαρχει σεβασμος στον εργαζομενο, ποιοτικοτερη δουλεια εκ μερους του εξειδικευμενου εργαζομενου, και φυσικα καλυτερες αμοιβες.

Δεν ειναι one man show η πληροφορικη, οπως θελουν οι επιχειρηματιες της πλακας στην ελλαδα...

Δημοσ.

Οπως και στη μπαλα, ο καθε ποδοσφαιριστης παιζει συνηθως σε μια, αντε το πολυ δυο θεσεις, ετσι και σε καθε επαγγελμα.

Θα πρεπει να καταλαβουν οτι η πληροφορικη γενικα δεν ειναι επαγγελμα. Δεν υπαρχει επαγγελμα "πληροφορικη".

Επαγγελμα ειναι το web developing. Αλλο επαγγελμα ειναι ο προγραμματισμος. Αλλο επαγγελμα οι βασεις δεδομενων. Αλλο τα δικτυα.

Μερικα συνδυαζονται, αλλα κανεις δεν μπορει να τα κανει ολα και αν υπαρχουν τετοιοι, σε καποιο θα αποδιδουν καλα, ενω στα αλλα οχι το ιδιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...