Προς το περιεχόμενο

Μνήμη για MacBook (white) - από πού?

DimitrisM.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 ευρω κοστος εχει να βαλεις 4gb και στο φθηνο mbp 13.3"..

Οσο για αυτο που λες για να πας στα 8gb, δενεχεισημασια αν εχεις 2 ή 4GB.

Αν θελεις να πας στα 8GB, θα πρεπει να πεταξεις τα τωρινα 2 ή 4 GB , γιατι εχει μονο 2 θεσεις μνημης που ειναι και στις 2 περιπτωσεις κατηλλειμενες και οι δυο.

Γενικοτερα:

Εδω παιρνεις μνημες σιγουρα συμβατες για το μικρο 13.3" των 1190 ευρω , που ερχονται σε 2 μερες σπιτι σου με 7 ευρω μεταφορικα:

http://www.crucial.com/eu/store/mpartspecs.aspx?mtbpoid=617B82A2A5CA7304

Κοστος με τα μεταφορικα: 60 ευρω

Ή τις παιρνεις απο Ελλαδα:

http://www.skroutz.gr/products/show/2813104

Με κοστος 55 ευρω.

Εδω παιρνεις μεγαλυτερο σκληρο:

320gb 5400rpm (48 ευρω) Εχει 3 χρονια εγγυηση σε σχεση με τον 1 χρονο του εργοστασιακου .

320gb 7200rpm (60 ευρω) Αυτος ειναι στις 7200 στροφες, αρα ειναι αρκετα πιο γρηγορος. Εχει 5 χρονια εγγυηση σε σχεση με τον 1 χρονο του εργοστασιακου .

500gb 5400rpm (74 ευρω) Εχει 3 χρονια εγγυηση σε σχεση με τον 1 χρονο του εργοστασιακου .

Τον εργοστασιακο τον βαζεις σε ενα κουτακι των 10 ευρω και τον χρησιμοποιεις σαν εξωτερικο .

Η αλλαγη του σκληρου οσο και της μνημης ειναι ευκολη σχετικα υποθεση, υπαρχουν αναλυτικες οδηγιες και video, η εγγυηση δεν χανεται.....

Καλησπερα!Ισως να ειμαι λιγο off-topic αλλα εχω το τελευταιο ολο λευκο μοντελο macbook με 2,4ghz επεξεργαστη και 2gb ram και θελω να την αναβαθμισω στα 4 . Απο που μπορω να βρω μνημες και μπορω να τις εγκαταστησω μονος? Η' αν το παω στη rainbow ποσο καιρο θα κανει κ ποσο περιπου θα με χρεωσει?Ευχαριστω εκ των προτερων...

Δημοσ.
Καλησπερα!Ισως να ειμαι λιγο off-topic αλλα εχω το τελευταιο ολο λευκο μοντελο macbook με 2,4ghz επεξεργαστη και 2gb ram και θελω να την αναβαθμισω στα 4 . Απο που μπορω να βρω μνημες και μπορω να τις εγκαταστησω μονος? Η' αν το παω στη rainbow ποσο καιρο θα κανει κ ποσο περιπου θα με χρεωσει?Ευχαριστω εκ των προτερων...

θα πάρεις 2χ2 ddr2 της kingston στα 667 οχι στα 800 προσοχή!

θα δουλεύουν άψογα..τελικό κόστος κοντά στα 40 ευρώ..τουλάχιστον τόσο της πήρα εγώ για το MB 4.1 που έχω..

Δημοσ.
θα πάρεις 2χ2 ddr2 της kingston στα 667 οχι στα 800 προσοχή!

θα δουλεύουν άψογα..τελικό κόστος κοντά στα 40 ευρώ..τουλάχιστον τόσο της πήρα εγώ για το MB 4.1 που έχω..

Για να μην κανουμε διαφημιση μπορεις να μου πεις με πμ απο ποιο μαγαζι να αγορασω?Τι ετοποθετησες μονος?

Δημοσ.

Μπες στο http://www.crucial.com/eu/ και πήγαινε εκεί που λέει "Crucial Memory Advisor™ tool". Δήλωσε εκεί ποιό ακριβώς μοντέλο macbook έχεις και θα σου βγάλει ακριβώς τι τύπο μνήμης χρειάζεσαι έτσι ώστε να μην αγοράσεις κάτι λάθος.

Δεν είναι υποχρεωτικό να αγοράσεις από την Crucial αν και έχουν γενικά καλές τιμές. Μπορείς να αγοράσεις από αλλού αν βρεις φθηνότερα τον ίδιο τύπο μνήμης...

Δημοσ.
Μπες στο http://www.crucial.com/eu/ και πήγαινε εκεί που λέει "Crucial Memory Advisor™ tool". Δήλωσε εκεί ποιό ακριβώς μοντέλο macbook έχεις και θα σου βγάλει ακριβώς τι τύπο μνήμης χρειάζεσαι έτσι ώστε να μην αγοράσεις κάτι λάθος.

Δεν είναι υποχρεωτικό να αγοράσεις από την Crucial αν και έχουν γενικά καλές τιμές. Μπορείς να αγοράσεις από αλλού αν βρεις φθηνότερα τον ίδιο τύπο μνήμης...

Ευχαριστω πολυ george.Μπορω να την τοποθετησω μονος μου και αν ναι,πρεπει να κανω καποια εγκατασταση σε λογισμικο ή ειναι plug n' play?Στο πρωτο ποστ που εκανα παραθεση, γραφτηκε κατι για βιντεο εγκαταστασης?

Δημοσ.

Ναι, η εγκατάσταση είναι πανεύκολη: http://www.ifixit.com/pdf/guide_280_en.pdf. Μάλιστα, δεν χρειάζεσαι καν τον οδηγό. Αν βγάλεις την μπαταρία του macbook θα δεις πως η Apple έχει... ζωγραφισμένες τις οδηγίες μέσα στην εσοχή. ;)

Αλλαγή σε λογισμικό δεν χρειάζεται. Το σύστημα τις βλέπει μόνο του.

Δημοσ.

[ame]

[/ame]

Βρηκα και αυτο το βιντεο,κατατοπιστικο μου φαινεται και ευκολο.Τι μαρκα ειναι η RAM που φοραει o mac?Και ποιες ειναι οι ''καλες " μαρκες ram.Ευχαριστω για της απαντησεις και sorry για τις πολλες ερωτησεις...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μετα απο πολυ ψαξιμο στα γνωστα καταστηματα ηλεκτρονικων της Αθηνας δεν βρηκα πουθενα μνημη crucial.Εχετε να προτεινετε καποιο μαγαζι για επιτοπου αγορα?(οχι μεσω internet).

Δημοσ.

εγω πηρα απο crucial 4γιγα για iMac 20'' 2.4 στα 667 mhz και βγηκαν 53 ευρω με μεταφορικα περιπου. Το κακο ειναι οτι με το που τις εβαλα δεν ανοιγει ο υπολογιστης. Εχω δοκιμασει ολους τους συνδιασμους αλλα τιποτα. Μονο αν βαλω μια απο τις παλιες που ειχα και μια καινουρια ανοιγει ο υπολογιστης και αναγνωριζει κανονικα 3γιγα ( 1 γιγα η παλια ). τωρα πρεπει να παρω τηλ ( εστειλα μειλ και μου ειπαν να παρω τηλ ) στο σερβις τους να τους πω το προβλημα για να δουν αν θα μου τις αλλαξουν.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδες! Αγορασα απο μαγαζι γνωστο, kingston 4gb και τις τοποθετησα εναλλαξ στα slots αλλα και μονες τους και οταν ανοιγει ο η-υ κανει ενα εκνευριστικο "μπιιιιιιπ" . Υπαρχει θεμα ασυμβατοτητας? Τη Δευτερα εννοειται πως επιστρεφονται στο καταστημα αλλα τι μπορει να συμβαινει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...