jason_rethymno Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Απ' τα εσπερινά λυκεια μπορείς να εισαχθείς με εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο (Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι.)? Επίσης μπορείς να κάνεις 3 χρόνια αντι για 4? Για μένα που είμαι 26 χρονών μπορώ να γραφτώ?
elvisjedi Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 μπορεις να γραφτεις σε εσπερινο λυκειο οποια κ αν ειναι η ηλικα σου (εγω ειχα συμαθηττη 45 χρονων!) τωρα για να κανεις 3 χρονια αντι για 4 πρεπει να εχεις κανει την πρωτη λυκειου σε ενιαιο ή τεχνολογικο λυκειο και ετσι πας απευθειας στην τριτη του νυχτερινου (γιατι τα δυο πρωτα χρονια στο νυχτερινο ειναι αντιστοιχα με την πρωτη λυκειου σε πρωινο) μπορεις να περασεις σε οποιαδηποτε σχολη αει ή τει εκτος απο στρατιωτικες σχολες κ αστυνομια αν θυμαμαι καλα ενω επισης αποτι θυμμαμαι οι βασεις ειναι χαμηλοτερες για τους μαθητες νυχτερινου (αλλα και οι θεσεις επισης)
jason_rethymno Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Τεχνολογικο λυκειο εννοείς ΤΕΕ?
kostikasre Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Πρώτα απ'όλα παίρνουμε ως δεδομένο ότι δεν είσαι απόφοιτος λυκείου...επίσης παίρνουμε ως δεδομένο ότι εργάζεσαι κανονικά (δεν έχεις δηλαδή αυτό που λέμε "εικονική πρόσληψη")... Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω μπορείς όσο μεγάλος (ηλικιακά) κι αν είσαι να γραφτείς σε όποιο εσπερινό θέλεις και φυσικά να δώσεις πανελλήνιες για Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ... Μη φανταστείς όμως ότι η εισαγωγή θα είναι εύκολη...δεν είμαι 100% σίγουρος γι'αυτό που θα πω,αλλά έχω την εντύπωση ότι οι προσφερόμενες θέσεις για απόφοιτους εσπερινών από τα ΑΕΙ είναι σε ποσοστό μόλις 1% των προσφερόμενων θέσεων από ημερήσια...δηλαδή αν η Νομική του ΑΠΘ παίρνει 400 νοματέους από ημερήσιο,από εσπερινό θα παίρνει 4...οπότε άσ'τα να πάνε!
Garnele Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Όντως το ποσοστό προσφερόμενων θέσεων στα πανεπιστήμια είναι μικρό αλλά οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι διαφορετικές από εκείνες του ενιαίου, πιθανότατα πολύ πιο εύκολες.
kostikasre Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Όντως το ποσοστό προσφερόμενων θέσεων στα πανεπιστήμια είναι μικρό αλλά οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι διαφορετικές από εκείνες του ενιαίου, πιθανότατα πολύ πιο εύκολες. Σωστός...εύκολα κανείς μπορεί να βγάλει 18000+ μόρια,έχω δει και πρόσφατα θέματα...μετά το θέμα παίζει στις προτιμήσεις των συμμαθητών σου!Κάν'τους ψυστήρι να μη δηλώσουν τη σχολή που θες!Κέρνα και κάνα μπουζούκι και δε θα χάσεις,άλλωστε πόσα εσπερινά έχει η Ελλαδίτσα και πόσοι πάνε με στόχο να εισαχθούν σε ΑΕΙ;Απ'το διπλανό σου θα εξαρτηθεί!Χεχε!
slipknot Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Πρόσφατα είδα στις ειδήσεις θέμα σχετικά με ένα παιδί, πρώην χρήστη ναρκωτικών ο οποίος δούλευε οικοδομή και παράλληλα πήγαινε σχολείο. Κατάφερε να περάσει πολυτεχνείο. Μη με ρωτήσετε τι απ' όλα αυτά είναι αλήθεια ε.
kostikasre Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Πρόσφατα είδα στις ειδήσεις θέμα σχετικά με ένα παιδί, πρώην χρήστη ναρκωτικών ο οποίος δούλευε οικοδομή και παράλληλα πήγαινε σχολείο. Κατάφερε να περάσει πολυτεχνείο. Μη με ρωτήσετε τι απ' όλα αυτά είναι αλήθεια ε. Δεν αποκλείω τίποτα slipknot... Σαφώς και έχουν γίνει στο παρελθόν εικονικές προσλήψεις και γιαλαντζί εισφορές στο ΙΚΑ κ.λπ. αλλά μη νομίζεις ότι είναι και η καλύτερη λύση ή καμία φοβερή "μαγκιά" για σίγουρη εισαγωγή... Πριν από καιρό είχα διαβάσει και κάτι για μια εισαγγελική έρευνα που είχε γίνει σ'ένα εσπερινό στη Βέροια για το θέμα!
jason_rethymno Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Πρώτα απ'όλα παίρνουμε ως δεδομένο ότι δεν είσαι απόφοιτος λυκείου...επίσης παίρνουμε ως δεδομένο ότι εργάζεσαι κανονικά (δεν έχεις δηλαδή αυτό που λέμε "εικονική πρόσληψη")...Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω μπορείς όσο μεγάλος (ηλικιακά) κι αν είσαι να γραφτείς σε όποιο εσπερινό θέλεις και φυσικά να δώσεις πανελλήνιες για Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ... Μη φανταστείς όμως ότι η εισαγωγή θα είναι εύκολη...δεν είμαι 100% σίγουρος γι'αυτό που θα πω,αλλά έχω την εντύπωση ότι οι προσφερόμενες θέσεις για απόφοιτους εσπερινών από τα ΑΕΙ είναι σε ποσοστό μόλις 1% των προσφερόμενων θέσεων από ημερήσια...δηλαδή αν η Νομική του ΑΠΘ παίρνει 400 νοματέους από ημερήσιο,από εσπερινό θα παίρνει 4...οπότε άσ'τα να πάνε! 1ον είμαι απόφοιτος ΙΕΚ Πληροφορικής με πιστοποίηση.Και αποφοιτος ΤΕΕ Πληροφορικής Β 'κυκλου. 2ον Δεν εργάζομαι 3ον πήρα τηλεφωνο τα λυκεια του Ρεθυμνου και μου είπαν οτι δεν έχουν θέσεις για την 1η λυκείου. 4ον Αυτο με τα ποσοστα που και πότε το άκουσες? 5ον Στο πειραματικό λυκειο ισχύει το ίδιο με το 1% ποσοστό προσφερόμενων θέσεων?
slipknot Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δεν αποκλείω τίποτα slipknot...Σαφώς και έχουν γίνει στο παρελθόν εικονικές προσλήψεις και γιαλαντζί εισφορές στο ΙΚΑ κ.λπ. αλλά μη νομίζεις ότι είναι και η καλύτερη λύση ή καμία φοβερή "μαγκιά" για σίγουρη εισαγωγή... Πριν από καιρό είχα διαβάσει και κάτι για μια εισαγγελική έρευνα που είχε γίνει σ'ένα εσπερινό στη Βέροια για το θέμα! Δεν αμφισβητώ τίποτα, απλά είμαι επιφυλακτικός επειδή μεταφέρω κάτι που είδα στη τηλεόραση. Αν όντως έγινε αυτό, το παιδί αξίζει πολλά συγχαρητήρια.
kostikasre Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 1)Για τα ΤΕΕ δυστυχώς δεν γνωρίζω τίποτα,αλλά αν ο Β' κύκλος τους είναι ισότιμος με το απολυτήριο λυκείου τότε δε νομίζω ότι μπορείς να γραφτείς σε εσπερινό ή ημερήσιο...εκτός αν κάνω λάθος! 2)Πρέπει να εργάζεσαι για να πας σε Εσπερινό,αν δεν εργάζεσαι σε στέλνουν ημερήσιο...αυτό τουλάχιστον ισχύει για ανθρώπους κάτω των 18,αν υπάρχει ειδική κατηγορία για μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα επίσης δεν το γνωρίζω... 3)Δε μου κάνει εντύπωση! 4)Κάπου το είχα διαβάσει και έπειτα το επιβεβαίωσα με κάποιο παιδί από άλλο forum...αυτά βέβαια όταν ψαχνόμουν δηλαδή πριν 4-5 χρόνια,αν άλλαξε κάτι θα σε γελάσω! 5)Το πειραματικό δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το εσπερινό... Ελπίζω να σε κάλυψα!
slipknot Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Τα πειραματικά λύκεια είναι ουσιαστικά σαν τα ενιαία, με κάποιες μικροδιαφορές (υποτίθεται).
jason_rethymno Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ που έχω τελειώσει ΤΕΕ Β'κυκλου(τα επονομαζόμενα ΕΠΑ.Λ)μπορώ να περάσω κατευθείαν στην τρίτη τάξη του Ενιαίου λυκείου? Επίσης ισχύει και για τα ΕΠΑ.Λ το ποσοστό 1% να περνάει σε ΑΕΙ-ΤΕΙ? Και επίσης εγώ που τελειωσα ΤΕΕ μπορώ να δώσω πανελλήνιες σαν ΕΠΑ.Λ?
kostikasre Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Άν είναι έτσι Ιάσονα δεν μπορείς να παρακολουθήσεις ενιαίο λύκειο...μπορείς πολύ απλά (αν το απολυτήριό σου είναι όντως ισότιμο με αυτό των ΕΠΑΛ) να δώσεις πανελλήνιες μέσω ΕΠΑΛ,απλά! Όσο για το ποσοστό,όχι οι θέσεις για ΕΠΑΛ είναι πολύ περισσότερες...
slipknot Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Για τα επαλ -διορθώστε με αν κάνω λάθος- παίζουν δύο ομάδες, μία στην οποία δίνεις μόνο για ΤΕΙ και μία στην οποία δίνεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.