pisio Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Έχω τον παρακάτω κώδικα και έχω μια απορία σχετικά με την ημερομηνία. Θέλω να παίρνω κάθε μήνα και μια διαφορετική ημερομηνία την οποία θα την δίνω εγώ ο ίδιος με το χέρι Το πρόβλημά μου είναι ότι πάντα μου επιστρέφει την ίδια ημερομηνία Δοκίμασα κάποια πράγματα αλλά δεν τα κατάφερα Παράδειγμα θέλω να έχω: 18.05.2009 και η άλλη να είναι 20.06.2009, εμένα μου επιστρέφει πάντα την τελευταία ημερομηνία 20.06.2009 Πιστεύω να έγινα κατανοητός. Με τον προγραμματισμό δεν έχω και καλή σχέση > import java.text.SimpleDateFormat; import java.util.ArrayList; import java.util.Date; import java.util.List; public class Ausgabe { public static void main(String[] args) { Drucker vwl = new Drucker(); Drucker edv = new Drucker(); Drucker edv2 = new Drucker(); Abteilung vwl1 = new Abteilung(); Abteilung edv1 = new Abteilung(); vwl.setName("LJ_2200"); vwl.setSerienNummer("CCC1234"); vwl.setIpAdresse("192.168.100.1"); vwl.setAbteilung(vwl1); vwl1.setName("VWL"); edv1.setName("EDV"); edv.setName("LJ_1200"); edv.setSerienNummer("CCC123"); edv.setIpAdresse("192.168.100.2"); edv.setAbteilung(vwl1); edv2.setName("LJ_4200"); edv2.setSerienNummer("CCC12345"); edv2.setIpAdresse("192.168.100.3"); edv2.setAbteilung(edv1); List<Ablesung> liste = new ArrayList<Ablesung>(); Ablesung ablesung = new Ablesung(); ablesung.setFA(1234); ablesung.setSW(123456); ablesung.setDrucker(vwl); ablesung.setAbleseDatum(new Date(System.currentTimeMillis())); liste.add(ablesung); ablesung = new Ablesung(); ablesung.setSW(12345678); ablesung.setDrucker(edv); ablesung.setDrucker(edv); try { ablesung.setAbleseDatum(new SimpleDateFormat("dd.MM.yyyy").parse("18.07.2009")); } catch(Throwable t) { System.out.println(t.toString()); } liste.add(ablesung); ablesung = new Ablesung(); ablesung.setSW(54321); ablesung.setFA(100); ablesung.setDrucker(edv2); try { ablesung.setAbleseDatum(new SimpleDateFormat("dd.MM.yyyy").parse("25.07.2009")); ablesung.setAbleseDatum(new SimpleDateFormat("dd.MM.yyyy").parse("08.07.2009")); } catch(Throwable t) { System.out.println(t.toString()); System.out.println(t.toString()); } liste.add(ablesung); for(int i = 0; i < liste.size(); i++) { System.out.println("Name: \t \t" + liste.get(i).getDrucker().getName()); System.out.println("Seriennummer: \t" + liste.get(i).getDrucker().getSerienNummer()); System.out.println("Schwarzweiss: \t" + liste.get(i).getSW()); System.out.println("Farbseiten: \t" + liste.get(i).getFA()); System.out.println("IP-Adresse: \t" + liste.get(i).getDrucker().getIpAdresse()); System.out.println("Abteilung: \t" + liste.get(i).getDrucker().getAbteilung().getName()); System.out.println("AbleseDatum: \t" + new SimpleDateFormat("dd.MM.yyyy").format(liste.get(i).getAbleseDatum())); System.out.println("------------------------------------"); } } }
virxen75 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 αν το πεις πιο απλά και κατανοητά ίσως πάρεις απάντηση π.χ. θέλεις να δημιουργήσεις ένα αντικείμενο τύπου Date με μέρα=18 μήνα=5 έτος=2009 ? π.χ. θέλεις να την δίνεις σε String και να μετατρέπεται σε Date? π.χ. Date date1=new Date() μας δίνει την σημερινή ημερομηνία
pisio Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Όπως λές μέρα=18 μήνα=5 έτος=2009 την ημερομηνία θέλω να την καθορίζω εγώ Ναι, να την δίνω σε String και να μετατρέπεται σε Date
virxen75 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 imports > import java.text.DateFormat; import java.text.SimpleDateFormat; import java.text.ParseException; import java.util.Date; μέθοδος > public Date convertDate(String day,String month,String year){ DateFormat df = new SimpleDateFormat("dd/MM/yyyy"); try { Date date1 = df.parse(day+"/"+month+"/"+year); return date1; } catch (ParseException e) { e.printStackTrace(); return null; } } χρήση > ...... Date date1=convertDate("12","3","2009"); ....
ΠάρηςΓ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 ωραια λυση Το θεμα με τα dates ειναι λιγο καψιμο...Οταν εφτιαχνα ενα συστημα αυτοματων ραντεβου τα ειδα ολα... Ειδικα στο date object ειναι deprecated πολλα..Και πας με calendar κτλ..
pisio Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 οκ. ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.