PredGR Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Λόγω καμένης μητρικής αναγκάστικά να αγοράσω την Asus P5N7A-VM και από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζω πρόβλημα με τις SATA. Αρχικά όταν παρέλαβα το μηχάνημα και τοποθέτησα τους 4 σκληρούς δίσκους μου και το DVD-R, ήταν ενεργοποιημένη μέσω BIOS η λειτουργία RAID με αποτέλεσμα να βλέπει μεν όλες τις συσκευές κανονικά αλλά όταν φτάνει να φορτώσει τα Windows Vista να βγάζει μπλε οθόνη και αμέσως να κάνει restart μόνο του. Αλλάζοντας την ρύθμιση μέσω BIOS σε SATA Mode, ξεκινούν κανονικά τα Windows αλλά "βλέπει" μόνο τις 3 από τις 5 συσκευές, αν θυμάμαι καλά αυτές που είναι συνδεδεμένες στις 3 κόκκινες υποδοχές (οι υπόλοιπες είναι μαύρες - φαίνονται και στο παραπάνω link). Λογικά κάποια ρύθμιση φταίει... Δε νομίζω να υποστηρίζει μόνο 3 συσκευές σε SATA Mode. Τα φώτα σας!
tzotzo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Κατι μου θυμιζει,κατι μου θυμιζει. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=330536 Ερωτηση:Εκανες καινουρια εγκατασταση των Win? Αν οχι και η μητρικη που πηρες εχει αλλο chipset,απο την προηγουμενη,τοτε καλα κανει και σου πεταει bsod
PredGR Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Ερωτηση:Εκανες καινουρια εγκατασταση των Win? Αν οχι και η μητρικη που πηρες εχει αλλο chipset,απο την προηγουμενη,τοτε καλα κανει και σου πεταει bsod Δεν έκανα καινούργια εγκατάσταση των Win, αλλά σε SATA Mode λειτουργεί κανονικά. Μόνο σε RAID Mode (που δε χρησιμοποιούσα ούτε πριν, ούτε τώρα θέλω) μου βγάζει μπλέ οθόνη για 1 sec όταν πάει στην οθόνη που φορτώνει τα Windows, και μετά κάνει restart.
tzotzo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 ωραια κανε αυτο που μου προτεινε ο φιλος.Απεγκατεστησε τους drivers και ξαναπερασε τους μηπως φταιει αυτο
PredGR Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Απεγκατέστησα από το Device Manager->Storage Controllers το SCSI/RAID Host Controller, έκανα Restart και μου το ξαναεμφάνισε αλλά έκανα ξανά Install και αυτό και τα SM Bus Controllers. Τι άλλο μπορώ να κάνω; Δοκίμασα και upgrade του BIOS αλλά δε βοήθησε. Εν τω μεταξύ δε ξέρω αν είναι θέμα drivers, γιατί όπως είπα ακόμα και όταν είμαι στο BIOS δε μου εμφανίζει όλους τους σκληρούς όταν έχω επιλέξει SATA Mode (Σε RAID Mode φαίνονται κανονικά). Σα να μην λειτουργούν καθόλου οι 2 μαύρες υποδοχές όταν έχω επιλέξει SATA Mode.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.