panathasta Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Ξέρετε αν υπάρχει Ορθογραφικός έλεγχος για MSN μπας και καταφέρω τα παιδιά μου να μην γράφουν greeklish
parsifal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Αν μιλάμε για τον επίσημο MSN client tης Microsoft (Windows Live Messenger 2009), τότε μπορείς να εγκαταστήσεις το πρόσθετο Messenger Plus! Live, στη συνέχεια το script aSpellChecker και τέλος, ελληνικό dictionary. Αν μιλάμε για άλλον client, ίσως υπάρχει ήδη ενσωματωμένη υποστήριξη για spell checking και πρέπει απλά να την ενεργοποιήσεις (ή να κατεβάσεις το κατάλληλο λεξικό, αν δε περιέχεται στο αρχείο εγκατάστασης). Π.χ. το Pidgin που χρησιμοποιώ εγώ έχει spell checking εδώ και χρόνια.
panathasta Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Σε ευχαριστώ θα το κάνω αύριο και αν δουλέψει θα με έχεις βοηθήσει πολύ.Αν χρειαστώ κάποια βοήθεια θα σε ενοχλήσω πάλι
we_will_rise Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Να'σαι καλά βρε Parsifal, κι εγώ το ήθελα..!
Dark_son20 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 αν κάνεις spell-check κάθε λίγο και λιγάκι δεν κάνει κάπως το νόημα του το fast messaging?
black_widow Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 αν κάνεις spell-check κάθε λίγο και λιγάκι δεν κάνει κάπως το νόημα του το fast messaging? Και εγώ την ίδια απορία έχω.....
parsifal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Όχι αν το spell checking γίνεται σε πραγματικό χρόνο, με αυτόματη κόκκινη υπογράμμιση στις λάθος λέξεις.
Dark_son20 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 μα δεν θέλει δεξί click σε κάθε λάθος και να διαλέξεις το σωστό? ακόμα και στον νέο opera, για να σου απαντήσω εδώ μου φαίνεται χρονοβόρο οπότε προτιμώ να χρησιμοποιώ το all greek to me
parsifal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Η έξτρα ενέργεια που αναφέρεις δεν αφορά έλεγχο (checking), αλλά διόρθωση. Και realtime διόρθωση (δηλαδή, με το που πατάς space για να πας στην επόμενη λέξη, να εξαφανίζεται ξαφνικά αυτό που μόλις έχεις γράψει και να αντικαθίσταται αυτόματα από κάτι άλλο), κατά τη γνώμη μου θα ήταν υπέρ του δέοντος παρεμβατικό για τα δεδομένα ενός σωστού HCI (Human Computer Interaction).
Dark_son20 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Η έξτρα ενέργεια που αναφέρεις δεν αφορά έλεγχο (checking), αλλά διόρθωση. Και realtime διόρθωση (δηλαδή, με το που πατάς space για να πας στην επόμενη λέξη, να εξαφανίζεται ξαφνικά αυτό που μόλις έχεις γράψει και να αντικαθίσταται αυτόματα από κάτι άλλο), κατά τη γνώμη μου θα ήταν υπέρ του δέοντος παρεμβατικό για τα δεδομένα ενός σωστού HCI (Human Computer Interaction). καταλαβαίνω πως το λες απλά το θεωρώ άτοπο αυτό που προσπαθεί να κάνει στα παιδιά της/του σε ένα instant messaging πρόγραμμα. εδώ εμένα ενοχλεί, πόσο τα πιτσιρίκια που χρησιμοποιούν κατά βάση τον msn σαν κύρια "χρήση υπολογιστή"
Karnov Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Ευτυχώς που υπάρχουν και κάτι τέτοια προγραμματάκια γιατί κάποιοι θα ξεχάσουν τα ελληνικά τους.
parsifal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 απλά το θεωρώ άτοπο αυτό που προσπαθεί να κάνει στα παιδιά της/του σε ένα instant messaging πρόγραμμα.εδώ εμένα ενοχλεί, πόσο τα πιτσιρίκια που χρησιμοποιούν κατά βάση τον msn σαν κύρια "χρήση υπολογιστή" Από την άλλη όμως, τα πιτσιρίκια: 1. Είναι πιο δεκτικά στην εκμάθηση και σε νέους τρόπους. "Kill them while they're small". Όχι τα πιτσιρίκια , τις κακές συνήθειες! 2. Μετά από κάποιο διάστημα χρήσης, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην χρειάζονται πλέον spell checking για να γράφουν σωστά. Είτε στο PC είτε σε κανονικό γραπτό
FarCry Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 θα ξεχασουν τα ελληνικα που μαθαινουν στο σχολειο απο το msn που γραφουν greeklish.... τι αλλο θα διαβασω.... εδω οι κυπριοι δεν εχουν προβλημα που σε msn, facebook klp γραφουν με κυπριακη μορφη (τα κυπριακα δεν γραφονται μονο λεγονται) και κανονικα πανε στο πανεπιστημιο (στο σχολειο γραφουν και μαθαινουν τα ελληνικα και τους απαγορευεται να μιλανε κυπριακα) αυτες ειναι υπερβολες
Berolinezos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Αφού την κάνει αυτόματα το Word έν χρειάζεται να πάτε να την ζητήστε αλλού.
slipknot Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 θα ξεχασουν τα ελληνικα που μαθαινουν στο σχολειο απο το msn που γραφουν greeklish.... Ακριβώς επειδή με τα πολλά greeklish ξεχνάς τα ελληνικά που ξέρεις, θεωρώ πως είναι καλό να υπάρχει ένας αυτόματος διορθωτής σ' αυτό το ρημάδι το messenger (αφού είναι τόσο διαδεδομένο πια). Μαθαίνεις γράφοντας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.