Προς το περιεχόμενο

Ορθογραφικός έλεγχος σε MSN;

panathasta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν μιλάμε για τον επίσημο MSN client tης Microsoft (Windows Live Messenger 2009), τότε μπορείς να εγκαταστήσεις το πρόσθετο Messenger Plus! Live, στη συνέχεια το script aSpellChecker και τέλος, ελληνικό dictionary.

Αν μιλάμε για άλλον client, ίσως υπάρχει ήδη ενσωματωμένη υποστήριξη για spell checking και πρέπει απλά να την ενεργοποιήσεις (ή να κατεβάσεις το κατάλληλο λεξικό, αν δε περιέχεται στο αρχείο εγκατάστασης). Π.χ. το Pidgin που χρησιμοποιώ εγώ έχει spell checking εδώ και χρόνια.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ θα το κάνω αύριο και αν δουλέψει θα με έχεις βοηθήσει πολύ.Αν χρειαστώ κάποια βοήθεια θα σε ενοχλήσω πάλι

Δημοσ.

μα δεν θέλει δεξί click σε κάθε λάθος και να διαλέξεις το σωστό?

ακόμα και στον νέο opera, για να σου απαντήσω εδώ μου φαίνεται χρονοβόρο οπότε προτιμώ να χρησιμοποιώ το all greek to me

Δημοσ.

Η έξτρα ενέργεια που αναφέρεις δεν αφορά έλεγχο (checking), αλλά διόρθωση.

Και realtime διόρθωση (δηλαδή, με το που πατάς space για να πας στην επόμενη λέξη, να εξαφανίζεται ξαφνικά αυτό που μόλις έχεις γράψει και να αντικαθίσταται αυτόματα από κάτι άλλο), κατά τη γνώμη μου θα ήταν υπέρ του δέοντος παρεμβατικό για τα δεδομένα ενός σωστού HCI (Human Computer Interaction).

Δημοσ.
Η έξτρα ενέργεια που αναφέρεις δεν αφορά έλεγχο (checking), αλλά διόρθωση.

Και realtime διόρθωση (δηλαδή, με το που πατάς space για να πας στην επόμενη λέξη, να εξαφανίζεται ξαφνικά αυτό που μόλις έχεις γράψει και να αντικαθίσταται αυτόματα από κάτι άλλο), κατά τη γνώμη μου θα ήταν υπέρ του δέοντος παρεμβατικό για τα δεδομένα ενός σωστού HCI (Human Computer Interaction).

καταλαβαίνω πως το λες

απλά το θεωρώ άτοπο αυτό που προσπαθεί να κάνει στα παιδιά της/του σε ένα instant messaging πρόγραμμα.

εδώ εμένα ενοχλεί, πόσο τα πιτσιρίκια που χρησιμοποιούν κατά βάση τον msn σαν κύρια "χρήση υπολογιστή"

Δημοσ.

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάτι τέτοια προγραμματάκια γιατί κάποιοι θα ξεχάσουν τα ελληνικά τους.

Δημοσ.
απλά το θεωρώ άτοπο αυτό που προσπαθεί να κάνει στα παιδιά της/του σε ένα instant messaging πρόγραμμα.

εδώ εμένα ενοχλεί, πόσο τα πιτσιρίκια που χρησιμοποιούν κατά βάση τον msn σαν κύρια "χρήση υπολογιστή"

Από την άλλη όμως, τα πιτσιρίκια:

1. Είναι πιο δεκτικά στην εκμάθηση και σε νέους τρόπους. "Kill them while they're small". Όχι τα πιτσιρίκια :-D, τις κακές συνήθειες!

2. Μετά από κάποιο διάστημα χρήσης, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην χρειάζονται πλέον spell checking για να γράφουν σωστά. Είτε στο PC είτε σε κανονικό γραπτό

Δημοσ.

θα ξεχασουν τα ελληνικα που μαθαινουν στο σχολειο απο το msn που γραφουν greeklish....

τι αλλο θα διαβασω....:shifty:

εδω οι κυπριοι δεν εχουν προβλημα που σε msn, facebook klp γραφουν με κυπριακη μορφη (τα κυπριακα δεν γραφονται μονο λεγονται) και κανονικα πανε στο πανεπιστημιο (στο σχολειο γραφουν και μαθαινουν τα ελληνικα και τους απαγορευεται να μιλανε κυπριακα)

αυτες ειναι υπερβολες

Δημοσ.
θα ξεχασουν τα ελληνικα που μαθαινουν στο σχολειο απο το msn που γραφουν greeklish....

Ακριβώς επειδή με τα πολλά greeklish ξεχνάς τα ελληνικά που ξέρεις, θεωρώ πως είναι καλό να υπάρχει ένας αυτόματος διορθωτής σ' αυτό το ρημάδι το messenger (αφού είναι τόσο διαδεδομένο πια). Μαθαίνεις γράφοντας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...