Προς το περιεχόμενο

Eξωτερική τοποθέτηση usb wireless κεραιας

aljam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας και παλι

εδω και ενα τετραμηνο συνδεομαι στον royter του αδερφου μου που μενει στο διπλανο σπιτι απο το δικο μου.

τωρα που ηταν καλοκαιρακι εβγαζα την usb κεραια εξω απο το παραθυρο

NETGEAR WN121T

τωρα ομως που θα χειμωνιασει το παραθυρο και το αλλουμινενιο μπατζουρι θα μενει κλειστο

μπορω να βγαλω εξω την κεραια και να την τοποθετησω σε ενα ηλεκτρολογικο κουτι?

θα εχω προβλημα με το σημα?

τι αλλο μπορω να κανω?

Δημοσ.

Το αν θα έχεις πρόβλημα με το σήμα μπορείς να το δοκιμάσεις πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο!!:confused:

Κλείσε απλά το παράθυρο και το μπατζούρι και δες αν δουλεύει!;)

Δεν έχω ακούσει πάντως για εξωτερικά wifi usb sticks (αδιάβροχα).

Σε κάθε περίπτωση, επειδή το USB stick δεν είναι απλώς κεραία αλλά έχει ενσωματωμένη wireless κάρτα δικτύου, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΞΩ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ Ή ΣΕ ΥΓΡΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Εκτός του ότι θα καεί το stick σε ενδεχόμενο βραχυκύκλωμα , πιθανότατα θα σου κάψει και τον USB Controller του υπολογιστή απ' όπου τροφοδοτείται με ρεύμα.. :-)

Θα σου πρότεινα να πάρεις,

μια PCI ή PCI express ή PCMCIA WIFI κάρτα (ανάλογα με τις υποδοχές του υπολογιστή σου ή του Laptop σου)

που να δέχεται κεραία εξωτερικού χώρου (με καλώδιο και βιδωτές υποδοχές)

, και να αγοράσεις επιπλέον μια κεραία εξωτερικού χώρου με καλώδιο που να σε βολεύει από άποψη μήκους.

Τοποθετείς την κεραία απέξω μόνιμα (έχουν υποδοχές για βίδωμα), αλλά θα πρέπει να περάσεις το καλώδιο μέσα στο σπίτι και να το συνδέσεις με την ασύρματη κάρτα (Θα πρέπει να ανοίξεις κάποια τρύπα προφανώς στον τοίχο).

Υπάρχουν κεραίες και κάρτες για όλα τα γούστα, για διάφορες εμβέλειες - συνθήκες - και βαλάντια σχεδόν σε όλα τα καταστήματα υπολογιστών.

Για να μην ανοίγεις τρύπες, μπορείς να δοκιμάσεις homeplug ethernet συσκευές όπως αυτή που είναι πλήρες σετάκι έτοιμο, ώστε να συνδεθείς στο router του αδελφού σου μέσω των καλωδίων του ηλεκτρικού ρεύματος με ethernet (ενσύρματα).

Αν έχετε κοινό πίνακα ρεύματος στα δύο σπίτια θα παίζει σίγουρα, αλλά θα πρέπει να τα δοκιμάσεις για να δεις αν δουλεύουν σε περίπτωση που είναι διαφορετικοί οι πίνακες.

Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να έχει κάρτα δικτύου ο υπολογιστής σου.

Δημοσ.

το οτι εχω προβλημα με τα παραθυρα κλειστα ειναι δεδομενο

η σκεψη μου ειναι η εξης

αν κλεισω την κεραια σε ενα πλαστικο κουτι διακλαδωσης θα εχω μειωση σηματος?

ασφαλως το κουτι θα ειναι στεγανο και μακρια απο τον ηλιο

Δημοσ.

θα εχει μια μειωση σηματος αλλα ισως να εχεις μικρη επειδη ειναι πλαστικο το κουτι .απλα αυτο που ειπε ο φιλος πιο πανω ειναι το καλυτερο συνηθως.μια καρτα η οποια θα συνδεθει με ομοαξωνικο καλωδιο καποια μετρα και θα βγει εχω.συνηθως εκει δεν θες κουτι γιατι πολυ απλα υπαρχουν πανελακια τα οποια ειναι αδιαβροχα.στην ενωση πολλες φορες απλα βαζουν λαστιχοταινια .δεν ειναι υποχρεωτικο απλα ειναι πιο πολυ για να μην υπαρχει καμια οξειδωση.το καλωδιο θα ειναι κανα 15 ευρω τα 5 μετρα μια καρτα απο 20-30 και ενα πανελακι δεν ξερω ποσο εχουν ταμικρα.αλλος τροπος ειναι ενα repeater μεσα σε στεγανο κουτι και ενωμενο με ethernet καλωδιο με το Pc.κανα 45 το repeater.an kai to πανελακι ειναι η καλυτερη λυση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...