Προς το περιεχόμενο

Απορίες για κάλεσμα επιστράτων και τι γίνεται με μισθό,ασφάλιση

agoraki_23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με κάλεσαν επίστρατο σε 1 μήνα από τώρα και θέλω να ρωτήσω τι γίνετε με τη δουλειά που ήδη είμαι μισθωτός πάνω από 2 χρόνια σε μια εταιρεία..Ξέρω ότι θα μου δώσει άδεια για αυτό αλλά πόσο είναι το επίδομα στράτευσης που θα πάρω από τον ΟΑΕΔ για 1 βδομάδα που είναι η άσκηση? Δίνει και τίποτα η εταιρεία σαν μισθό?

Στη τελική χάνεις χρήματα σε σχέση πηγαίνοντας εκε'ι?

Αν χάνεις χρήματα καλύτερα να πάρεις χαρτί ότι είσαι νοσοκομείο και να το αποφύγεις.

Αν αξίζει όμως ας πας...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν απαντήσεις...

Δημοσ.

ειναι καλη εμπειρια να πας. αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος υγειας για ποιο λογω να το αποφυγης? δεν θυμαμαι απο θεμα χρηματων τι παιζει.

Δημοσ.

Αν είναι να χάσω λεφτά πολλά να μου λείπει...πληρώνω δόσεις και για τίποτα δε πρέπει να χάνω δεκάρα...

Για αυτό ρωτάς..Κάποιος που έχει πάει για άσκηση και δεν είναι δημόσιος υπάλληλος έχει πληρωθεί κανονικά από τον ΟΑΕΔ και τον εργοδότη του?

Δηλαδή τα 5-6 ημερομίσθια της εβδομάδας αυτής θα τα πληρωθείς?

όποιος γνωρίζει παρακαλώ ας ενημερώσει...

Δημοσ.
ειναι καλη εμπειρια να πας. αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος υγειας για ποιο λογω να το αποφυγης? δεν θυμαμαι απο θεμα χρηματων τι παιζει.

Τι λες ρε παλικαρι? Τι καλη εμπειρια? Το να χασεις τα μεροκαματα 5 ημερων ειναι καλη εμπειρια? Επισης απο φραγκα μην το ψαχνεις, δεν παιζει. Πας σαν το ζωο και φευγεις σαν το ζωο.

Ισως να σας βγει καποια ασκηση η σκηνακια η και τα 2 παντως λεφτα δεν προκειται να δεις. Τζαμπα 5 μερες απο τη ζωη σου ειναι.

Δημοσ.

Απο το site του ΟΑΕΔ

Επίδομα Στράτευσης

Το επίδομα χορηγείται σε όσους στρατεύσιμους υπηρέτησαν παρατεταμένη θητεία ή κλήθηκαν για μετεκπαίδευση στις ένοπλες δυνάμεις, με την προϋπόθεση να έχουν πραγματοποιήσει συγκεκριμένο αριθμό (150) ημερομισθίων κατά το έτος που προηγήθηκε της κατάταξης στις ένοπλες δυνάμεις.

Δημοσ.

Ναι οκ αυτό για το επίδομα στράτευσης το διάβασα κι εγώ...Αλλά πόσο είναι?

Θα είναι όσο το ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη πχ?

Αν είναι λιγότερο τη διαφορά τη πληρώνει ο εργοδότης σου?

Επίσης με την ασφάλιση τη μία αυτή εβδομάδα τι παίζει?

Συμφωνώ ότι είναι χαμένος χρόνος της ζωής σου αλλά επίσης και ευκαιρία για να λουφάρεις και να περάσεις καλά..¨!Εκτός στρατοπέδου βέβαια!Και εντός...!

Απλά αν είναι να μη πάρω το μισθό βδομάδας που θα περνα στη δουλεία να βρω γνωστό για να παρω χαρτί νοσοκομείου και να απαλλαγώ.

Δημοσ.

Παρε τηλ ή πηγαινε στον ΟΑΕΔνα ρωτησεις τι και πως.

Επισης θα μπορουσες να παρεις τις απαντησεις που θες και απο τον εργοδοτη σου

Δημοσ.

Αυτό το έχω ούτως ή άλλως σκοπό tolkki απλά ήθελα να ρωτησω και εδώ για να μη μου πουν μαλακίες!

Για αυτό και ρωτάω αν κάποιος έχει πάει πόσα έχει πάρει σε σύνολο από ΟΑΕΔ και εργοδότη!

Δημοσ.

Συμβουλη μου ειναι να παρεις χαρτι και να την κανεις αλλιως θα χασεις πολλα λεφτα χωρις λογο. Δεν ξερω βεβαια που δουλευεις και τι ισχυει εκει που δουλευεις αλλα εκει που δουλευω εγω μας πληρωνουν με βαση την καρτα που χτυπαμε πρωι/ απογευμα. Αν εισαι "μειων" για οποιονδηποτε λογο τοτε απλα δεν πληρωνεσαι για ολες τις "μειων" ωρες. Ετσι απλα.

Περισυ που πηγα επιστρατος για 5 μερες στο Πολυκαστρο ειχα ηδη 1.5 χρονο στην εταιρια. Λεφτα δεν ειδα ουτε απο εργοδοτη ουτε απο ΟΑΕΔ ουτε απο κανεναν. Τζαμπα χαμενα 5 μεροκαματα. Φανταζομαι για εσενα που εχεις και δωσεις τα πραγματα θα ειναι ακομα ποιο ζωρικα.

Δημοσ.
Αυτό το έχω ούτως ή άλλως σκοπό tolkki απλά ήθελα να ρωτησω και εδώ για να μη μου πουν μαλακίες!

Για αυτό και ρωτάω αν κάποιος έχει πάει πόσα έχει πάρει σε σύνολο από ΟΑΕΔ και εργοδότη!

Τσεκαρε και εδω κατω κατω που λεει για αποζημιωσεις

Δημοσ.

Χα χα

Ο μισθός των Έφέδρων Οπλιτών είναι ίσος με αυτόν των ομοιοβάθμων κληρωτών που υπηρετούν

Δηλαδή 8,8 ευρώ το μήνα και τη 1 βδομάδα που πάω πόσο βγαίνει 2 ευρώ τη βδομάδα?

Έλεος!Η αποζημίωση η καλή λογικά θα είναι από τον ΟΑΕΔ.

Μόνο στους δημοσιους υπάλληλους δίνουν κανονικά το ημερομίσθιο τους οι καραγκιόζηδες.

Δημοσ.

Γι αυτο σε λεω. Για μολις 5 μερες δεν θα δεις δεκαρα τσακιστη απο κανεναν. Αν εχεις "μεσον" για χαρτακι για να την κανεις απλα καντο.

Δημοσ.

Αν πας εκει μαλλον για σκηνακια πας. Μαυρος/ πυροβολικαριος ησουν και εσυ ε? Επειδη εισαι στην "σωστη" περιοδο τοτε μαλλον θα δειτε και ασκηση στο τελος, θα μαζευτουν παλι τα "αστερια" και "φλωγες" και "σπαθια" εκει περα και θα κανουν παρουσιαση και εξομοιωση πραγματικης μαχης. Τωρα ενταξει, αν δεν βρεχει ισως και να ειναι καλουτσικα αλλιως θα φατε τρελη μιρλα για το τιποτα.

Δημοσ.
Αν πας εκει μαλλον για σκηνακια πας. Μαυρος/ πυροβολικαριος ησουν και εσυ ε? Επειδη εισαι στην "σωστη" περιοδο τοτε μαλλον θα δειτε και ασκηση στο τελος, θα μαζευτουν παλι τα "αστερια" και "φλωγες" και "σπαθια" εκει περα και θα κανουν παρουσιαση και εξομοιωση πραγματικης μαχης. Τωρα ενταξει, αν δεν βρεχει ισως και να ειναι καλουτσικα αλλιως θα φατε τρελη μιρλα για το τιποτα.

Φιλε μου σε βριζω εγω?Ακου εκει,μαυρος...Πυροβολικαριος.

Δεν παω τωρα,τωρα απολυθηκα και εκει λεει το απολυτηριο οτι παω.

Διαβιβαστης ειμαι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...