CtrlFreak Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Καλημέρα σε όλους! Μόλις απέκτησα το παραπάνω modem-router αλλά αντιμετωπίζω πρόβλημα σύνδεσης στο ιντερνετ. Το λαμπάκι του ιντερνετ είναι κόκκινο από πράσινο που θα έπρεπε να είναι κανονικά παρόλα αυτά το λαμπάκι του dsl είναι πράσινο. Κοίταξα για firmwire upgrade αλλά δεν υπάρχει για ευρώπη καινούργιο. Επίσης στο support προτείνει ότι σε τέτοια περίπτωση να αποσυνδεθούν όλα τα τηλέφωνα αλλά και πάλι τπτ. Στο κουτί το φίλτρο που συνδέεται το καλλώδιο τηλεφώνου δεν ήταν για Ελλάδα έτσι χρησιμοποίησα αυτό του baudtec. Καμία πρόταση?? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:03 ---------- Κατάφερα τλκ να συνδεθώ και να γίνει πράσινο το λαμπάκι απλά άλλαξα το ΡΡΡοΑ σε ΡΡΡοΕ αλλά οποια διεύθυνση και να έβαζα με έκανε redirect στην σελίδα του router μου. Επίσης στον οδηγό που υπάρχει στο CD μου εμφανίζει ότι έχω static ip και μου την ζητάει και δν μπορώ να προχωρήσω.
poulinos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 α.απο τον Provider δεν εχεις static ip αλλα και να εχεις θα την παρεις αυτοματα δεν χριαζεται να την δωσεις καρφωτα.β.στο tcp ip της καρτας δικτυου σου αν τα εχεις καρφωτα δωστα αυτοματα αν τα εχεις αυτοματα δωστα καρφωτα.επισης δωσε καρφωτα dns και προσεχε με τα firewall.επισης προσεχε να μην εχεις Proxy server.παντα Pppoe/llc πλεον.δοκιμασε επισης απο msdos παραθυρο να κανεις ping ip router px ping 192.168.1.2 η οποια ειναι η ip tou router Μετα ping 194.219.227.2 και μετα ping http://www.forthnet.gr Και πες μου τι σου βγαζει.
CtrlFreak Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Τελικά το έλυσα το πρόβλημα. Ήταν στις τιμές που είχε το VPI και VCI όταν τις γύρισα σε 8 και 35(από 0 και 38 που ήταν αρχικά) δούλεψε κανονικά. Παρόλα αυτά το Multiplexing Method είναι σε VC-BASED και όχι σε LLC-BASED και το Encapsulation είναι σε PPPoA και δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα ούτε με την λειτουργία ούτε με την ταχύτητα. Και μια ερώτηση για την ασφάλεια του δικτύου. Όταν συνδέομαι με το λαπτοπ μου το εμφανίζει unsecured. Στις ρυθμίσεις όμως υπάρχει μια λειτουργία που ονομάζεται Wireless Station Access List έχω προσθέσει εκεί τον ΜAC address του λαπτοπ και συνδέεται αυτόματα. Υπάρχει περίπτωση κάποιος άλλος να συνδεθεί στο δίκτυο χωρίς να το ξέρω??
poulinos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 α.ολοι οι Provider ελλαδα εχουν vpi8 vci35.β.ολα τα dslam ειναι σχεδον Pppoe/llc αλλα παιζουν και pppoa/vc αλλα συνηθως ειναι λιγο πιο αργο.β.οχι κλειδωμα με mac address.ειναι το χειροτερο κλειδωμα.καπου θα πρεπεινα σου εχει κλειδωμα με wpa2 mixed Η wpa+wpa2.καλο ειναι να βαλεις αυτο αλλα μπορεις για εξτρα ασφαλεια να αφησεις και το κλειδωμα με mac address αλλα οχι μονο το κλειδωμα με mac address
CtrlFreak Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Οκ ευχαριστώ για την απάντηση θα αλλάξω την ασφάλεια.
poulinos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 πες μας αν το βρηκες και θα σου ελεγα αλλαξε το σε ppppoe/llc ειδικα ανεχεις απο 8 Mbit και πανω.παιζει faster και πλεον ολα τα dslam σαν κυριως ειναι Pppoe
CtrlFreak Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Το άλλαξα σε ΡΡΡοΕ και δουλεύει μια χαρά! Και την ασφάλεια την άλλαξα σε WPA+WPA2 μαζί με MAC address.
CtrlFreak Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Μου πήρε 7 ώρες για να βρω ότι έφταιγαν οι τιμές VCI και VPI... Λίγο παλούκι αλλά τα κατάφερα!!
poulinos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 ta εχει λιγοσε παρεξενα μενου και οχι μεσα στο wizard και μπερδευει.με ενα Netgear την ειχα πατησει και εγω και μου φαγε 20 λεπτα περιπου για να δω τι παει λαθος.
CtrlFreak Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Απ' όσο έψαξα και γω στο google υπήρχαν και άλλοι που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα με μένα. Οι ρυθμίσεις πρέπει να γίνονται αναγκαστικά με το χέρι γτ με το wizard κάνει πάντα failure. Μάλλον έχει πρόβλημα. Και το μενού ήταν λίγο περιέργο ήμουν και γω σχετικά άσχετος και την πάτησα. Άσε που έβαζα το cd και μετά δεν μπορούσα να μπω στο ρουτερ γτ με έβγαζε ακόμα και χωρίς το cd στο wizard. Έφαγε μερικά reset μέχρι να στρώσει.
poulinos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 to wizard εχει πολλες ελειψεις.δεν σε ρωταει για πολλα πραγματα οποτε πρεπει μετα να γινουν χειροκινητα.και εγω την ειχα πατησει με το wizard.ειτε ειχε μπει νομιζω Pppoe/vc ειτε ηταν λαθος τα 8 35 και δεν επαιρνε Ip και λεω τι να φταιει λες να θελει firmware update.αλλα ενταξει να τις κανεις χειροκινητα ειναι πιο ευκολο απο thomson>επισης αυτομε το cd δεν το θεωρω αρνητικο διοτι τα μισα ρουτερακια δεν παιζουνμε το cd στο τελος.και παντα λεω οχι το cd .ποτε το cd.παντα μεσα απο το Interface.ειδικα αμα πανε να μπουν wireless με το cd εκει ειναι το αποκορυφωμα.κακως το βαζουν μετα το cd.μπερδευετι τον κοσμο παρα να τον βοηθησει.μονο se repeater εχω βαλει cd για να περασω προγραμμα διαχειρισης.στα ρουτερακια ουτε το βαζω ποτε μεσα αλλα εχω ακουσει απο πολους παραπονα.τωρα εαν ολοι οι αλλοι τα καταφερνουν με το cd και απλα αυτοι που δεν μπορουν ειναι λιγοι η αν κανειςς δεν τα καταφερνει και απλα το πανε apo to interface δεν ξερω.ισως πολλοι να μην περνανε το cd
CtrlFreak Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Εκτός του ότι δεν έχει πολλές επιλογές δεν μπορείς να συνδεθείς μόνο με το wizard αλλά πάλι τα ρουτερ που δίνουν οι ISP στην Ελλάδα νομίζω πως θα βγαίνουν με τις δικές μας ρυθμίσεις γι'αυτό είναι τόσο εύκολο στην εγκατάσταση. Περνάς το driver και τέλος. Άντε τώρα η netgear να κάτσει να το φτιάξει για όλες τις χώρες. Χειροκίνητα είναι σαφώς ποιο εύκολο αν γνωρίζεις τις ρυθμίσεις. Μάλιστα έλεγε στις οδηγίες να επικοινωνήσω με το πάροχό μου για να μου πει τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιεί, άντε τώρα να πιάσεις γραμμή και μετά να κάτσεις του άλλου(συνήθως άλλης) να του εξηγήσεις τι θέλεις να κάνει κτλπ... όχι 7 17 ώρες θα έκανα να βρω πως λειτουργεί.. Να 'ναι καλά το google. Και κάτι άλλο σχετικά με το firmwire το τελευταίο για το δικό μου update κυκλοφόρησε πριν 14 μήνες.. άρα δεν είναι και τόσο συχνά πιστεύω.
poulinos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 γενικως η Netgear βγαζει πολλα.πολλα ρουτερακια που πετυχα δεν ειχαν το τελευταιο.δεν ειπα για ολα τα μοντελα μια που βγαζει παρα πολλα μονελα αλλα γενικως βλεπεις οτι ασχολειτει στο να βγαζει.η zyxel πχ βγαζει καθε 3 χρονια η Linksys βγαζει συχνα πυκνα.βεβεα αν ενα μοντελο παλιωσει μετα δεν βλεπεις πολλα firmware.για το netgear ενα ρουτερ δεν θυμαμαι το ονομα 834dg δεν θυμαμαι πως το λενε εχει βγει σε 3 version μεχρι την τελευταια φορα που κοιταξα.ισως να υπηρχε και v4.απο την αλλη δεν ειναι οτι δεν εχει φτιαχτει για ελλαδα.η βλακεια αντιθετα με τα υπολοιπα ρουτερς ειναι οτι το wizard ειναι μισο.και το Linksys το Isdn εχει vpi 0 vci 38 που ειναι γερμανια νομιζω αλλα βλεπεις οτι σε αφηανει να το αλλαξεις στην καρτελλα που το βλεπεις μπροστα σου ενω στο Netgear πρεπει να το αλλαξεις απο αλλου.κατα τα αλλα ολα τα ρουτερακια εχουν φτιαχτει για να παιζουν σε ολες τις χωρες.οι ρυθμισεις για την ελλαδα ειναι pppoe/llc vpi 8 vci 35 username kai pass.στο εξωτερικο παλι pppoe/llc ειναι συνηθως απλα αλλαζει το vpi vci.κατα τα αλλα δεν υπαρχει κατιδιαφορετικο.και το Netgear ηταν το μονο που ειδα να γραφει εξω στην σακουλα κατεβαστε το τελευταιο firmware.και πραγματι οσες φορες περασα καινουριο σε καποια που ειχαν παλιο firmware κλειδωσαν πιο ψηλα η σηκωναν ppp πιο ευκολα/
CtrlFreak Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Το δικό μου κλειδώνει στα 8191 kbps DownStream και 381 kbps UpStream... Δεν πάει άλλο θα πετάξει στο τέλος. :p
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.