rodez Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Εμενα παντως με ενοχλει αυτο το transparency και ειδικα το bookmarks που ειναι πανω απο την address bar και σε transparency. Τα διακρινω με δυσκολια και ειναι κουραστικο
Cuore_Sportivo Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Μόλις εγκατέστησα για πρώτη φορά τον Opera 10 και έχω κάποιες απορίες. Πρώτον όταν πάω να δω τα mail μου (Hotmail), για κάποιο λόγο το tab κολλάει (εμφανίζεται ο κύκλος/κλεψύδρα) χωρίς να μπορώ να αντιδρά. Όταν όμως επιλέξω ένα άλλο ήδη ανοιχτό tab, θα μπορώ να συνεχίσω το browsing χωρίς κανένα κόλλημα. Το δεύτερο ερώτημά μου είναι αν υπάρχει κάποιο σοβαρός και εύκολος στην εγκατάσταση ad-blocker. Μετά από λίγο ψάξιμο στο Google βρήκα κάποιες προτάσεις (κυρίως για το adsweep) αλλά ο τρόπος εγκατάστασης μου φάνηκε αρκετά περίεργος. Επίσης, προσπαθώ να βρω πως γίνεται να ανοίξει ένα δεύτερο παράθυρο στην taskbar, και όχι να ανοίγει αυτόματα ένα νέο tab. Το τελευταίο που ψάχνω να βρω, είναι πώς μπορώ να εμφανίσω πάνω από τα tabs τα bookmarks, όπως ακριβώς γίνεται στον Firefox. Φαντάζομαι τα περισσότερα θα έχουν ξαναειπωθεί, απλώς λόγω περιορισμένου χρόνου δεν μπορώ να διαβάσω όλο το θέμα για τα βρω.
Moderators Praetorian Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Πρώτον όταν πάω να δω τα mail μου (Hotmail), για κάποιο λόγο το tab κολλάει (εμφανίζεται ο κύκλος/κλεψύδρα) χωρίς να μπορώ να αντιδρά. Όταν όμως επιλέξω ένα άλλο ήδη ανοιχτό tab, θα μπορώ να συνεχίσω το browsing χωρίς κανένα κόλλημα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με Hotmail/δεν ξέρω λύση για αυτό. Το δεύτερο ερώτημά μου είναι αν υπάρχει κάποιο σοβαρός και εύκολος στην εγκατάσταση ad-blocker. Ο πιο καλός τρόπος για ad-blocker είναι να βάλεις ένα σωστό urlfilter.ini στον κατάλληλο κατάλογο Εδώ έχει κάποια που λειτουργούν πάρα πολύ καλά: http://www.fanboy.co.nz/adblock/opera/ Και εδώ κάποιες πρόσθετες οδηγίες & πληροφορίες, αν και ίσως να είναι λίγο παλιές: http://my.opera.com/Tamil/blog/ad-block Ό,τι δεν κόβουν τα φίλτρα από το fanboy.co.nz, το προσθέτεις με δεξί κλικ και "block content". Επίσης, προσπαθώ να βρω πως γίνεται να ανοίξει ένα δεύτερο παράθυρο στην taskbar, και όχι να ανοίγει αυτόματα ένα νέο tab. Διάφοροι τρόποι: 1. Δεξί κλικ σε link και "Open in New/Background window". 2. Με Ctrl+n ανοίγει νέο παράθυρο. 3. Preferences>Advanced>Shortcuts . Προσθέτεις ένα νέο mouse gesture (ή αλλάζεις ένα υπάρχον (πχ το GestureUp) και του δίνεις ως ενέργεια το "New browser window", οπότε μετά ανοίγει νέο παράθυρο με την κίνηση προς τα πάνω. (Επιπρόσθετες ενέργειες προς αντιστοίχιση είναι και τα "Open link in new window" και "open url in new window) 4. Φτιάχνεις ένα κουμπί με ενέργεια "New browser window", το εγκαθιστάς και το αφήνεις με drag'n'drop δίπλα από το κουμπί που ανοίγει νέο tab. Απλό παράδειγμα που έφτιαξα επί τροχάδην: (Κουμπί "Νέο παράθυρο με περιγραφή") Το τελευταίο που ψάχνω να βρω, είναι πώς μπορώ να εμφανίσω πάνω από τα tabs τα bookmarks, όπως ακριβώς γίνεται στον Firefox. View > Toolbars> Personal Bar. Και κάνεις drag'n''drop links ή urls από sites (drag'n'drop το σχετικό εικονίδιο από την address bar) που θέλεις να έχεις ως shortcuts. Δεν ξέρω αν θέλεις κάτι διαφορετικό από αυτό...
Cuore_Sportivo Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Praetorian ευχαριστώ για την απάντηση! Τελικά δεν βρήκα λύση για το πρόβλημα που είχα με τη Hotmail οπότε γύρισα σε Firefox. Πάντως, δοκίμασα και τον Opera 10.5 χωρίς να έχω κανένα κόλλημα με τα mail μου, ο οποίος όμως ως alpha version δεν είναι καθόλου σταθερός.
Moderators Praetorian Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Πολύ ενθαρρυντικό άρθρο από betanews: It's a three-way race: Opera preview clings to lead over Safari 4, Chrome 5 Έχει κάτι τρελά νουμεράκια για τις επιδόσεις του Opera 10.5 pre-alpha σε Windows 7 στην τελευταία του build 3218 (1 Φεβ). Στο Choose Opera blog λένε ότι η beta κοντεύει
revvok Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Πολύ ενθαρρυντικό άρθρο από betanews:It's a three-way race: Opera preview clings to lead over Safari 4, Chrome 5 Έχει κάτι τρελά νουμεράκια για τις επιδόσεις του Opera 10.5 pre-alpha σε Windows 7 στην τελευταία του build 3218 (1 Φεβ). Στο Choose Opera blog λένε ότι η beta κοντεύει Απλά δεν υπάρχει ο 10.5..Ελπίζω να τον δούμε stable όσο γίνεται πιο σύντομα..Κι άσε τους άλλους να βγάζουν extensions,add-ons και διαφημίσεις edit: ωπ ξέχασα..στον chrome έβαλαν και bookmark synchronization!! wow!!...α και κάτι για mouse gestures άκουσα!! ξανά wow!! :p:p
Moderators Praetorian Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Κυκλοφόρησε η Beta του Opera 10.5. Τις τελευταίες μέρες η ομάδα ανάπτυξης έβγαζε απανωτά builds με διορθώσεις και ενημερώσεις στον κώδικα, με σκοπό να φτάσουν στην κυκλοφορία της Beta έκδοσης. Στην νέα έκδοση έχουν ενσωματωθεί ένα σωρό καλούδια (η νέα γρήγορη μηχανή για javascript (Carakan), private browsing (και private tabs), νέα βιβλιοθήκη γραφικών (Vega) , καλύτερη συνεργασία με το Aero των Windows 7 και Vista κλπ). (*) Ως beta, έχει ακόμα κάποια θέματα σταθερότητας, ελλείψεις και μικροπροβληματάκια, αλλά είναι σίγουρα πιο σταθερή από την pre-alpha που δοκιμάζαμε μέχρι τώρα και μπορεί να την δοκιμάσει περισσότερος κόσμος. Ο βασικός στόχος είναι να εντοπιστούν και να αναφερθούν όσο το δυνατόν περισσότερα bugs, ώστε η σταθερή τελική έκδοση να είναι σύντομα έτοιμη και όσο το δυνατό καλύτερη για τον χρήστη. (*) Αρκετά νέα features δεν έχουν μπει στην beta έκδοση που κυκλοφόρησε (κόπηκαν την τελευταία στιγμή). Αυτά, ωστόσο, ενδεχομένως να τα δούμε σε επόμενα builds και στην τελική έκδοση. PS. Θυμίζω πως για όσους τους αρέσουν τα διάφανα interfaces, μπορείτε να δοκιμάσετε το Z1-Glass Skin (τώρα βρίσκεται στην 1.5 έκδοση). Προσοχή δουλεύει μόνο σε Windows 7 ή Vista με ενεργοποιημένο το Aero (υποστήριξη διαφάνειας) και μόνο για την έκδοση 10.5 του Opera) Edit: Από ό,τι φαίνεται λόγω κάποιου μπερδέματος μερικοί mirrors έχουν ως Beta έκδοση την 3247 build και άλλοι την 3248. Καλό θα είναι, όποιος βάλει την Opera 10.5 beta να δοκιμάζει την πιο πρόσφατη 3248 build. ( o mirror "US - Opera Software HTTP 3" έχει τη σωστή έκδοση). Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2010 από Praetorian
FarCry Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 θα τα βγαλει ολα μαζι οπως το βλεπω γιατι ειναι ηδη σε beta 3 ο opera mobile 10 και beta 2 ο Opera mini 5
Cuore_Sportivo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Ό,τι δεν κόβουν τα φίλτρα από το fanboy.co.nz, το προσθέτεις με δεξί κλικ και "block content". Κατέβασα και δοκιμάζω την 10.5 beta η οποία είναί πολύ καλή και σταθερή! Έβαλα και τον blocker που μου πρότεινες, ο οποίος, παρότι δεν το περίμενα, κάνει πολύ καλή δουλεια! Σε κάποια sites πάντως υπάρχουν κάποια banners που δεν μπλοκάρονται. Το θέμα είναι όμως ότι η επιλογή "Block Content" δυστυχώς δεν υπάρχει... Κάνω δεξί κλικ στο banner ή στην εικόνα που θέλω να μπλοκαριστεί αλλά δυστυχώς δεν εμαφνίζεται η συγκεκεριμένη επιλογή...
Moderators Praetorian Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Σε κάποια sites πάντως υπάρχουν κάποια banners που δεν μπλοκάρονται. Το θέμα είναι όμως ότι η επιλογή "Block Content" δυστυχώς δεν υπάρχει... Κάνω δεξί κλικ στο banner ή στην εικόνα που θέλω να μπλοκαριστεί αλλά δυστυχώς δεν εμαφνίζεται η συγκεκεριμένη επιλογή... Το παθαίνω και εγώ καμιά φορά αυτό και συγχύζομαι . Αλλά το block content δε δουλεύει κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα/διαφήμιση που σε ενοχλεί. Πρέπει να κάνεις πρώτα δεξί κλικ κάπου αλλού στη σελίδα (σε κενό χώρο), οπότε μπαίνεις σε "mode αποκλεισμού περιεχομένου" και μπορείς να επιλέξεις μετά τι θέλεις να αφαιρέσεις. Στο τέλος πρέπει να πατήσεις και το Done στη μπάρα επάνω για να αποθηκεύσεις τις προτιμήσεις σου και να βγεις από το mode του αποκλεισμού περιεχομένου.
Moderators Praetorian Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Έχουμε Opera 10.50 RC . Δεν θα αργήσει και η τελική έκδοση
Meraklis56 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 αρχίζουν και εξαφανίζονται και τα τελευταία bugs. ένα μπράβο στην ομάδα του opera!αν γίνει κάτι και με την διαχείριση της μνήμης,θα γίνει καταπληκτικός browser.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Το block content και στον 9.64 που χρησιμοποιώ, έτσι <<βγάζει>> τα banners.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα