Προς το περιεχόμενο

Αίτηση μέσω UCAS για Computer Science

vaggos37

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους!

Με λένε Βαγγέλη και από το Σεπτέμβρη θα είμαι μαθητής της Γ' Λυκείου.

Λοιπόν όπως θα καταλάβατε θέλω να κάνω αίτηση για εισαγωγή σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας και το αντικείμενο που θέλω να σπουδάσω είναι Computer Science (with Industrial Experience). Τα πανεπιστήμια στα οποία κατέληξα είναι τα εξής:

* The University of Manchester

* The University of Southampton

* The University of Surrey

* The University of Warwick

* The University of York

Εάν έχετε να κάνετε κάποια άλλη πρόταση όσον αφορά τα πανεπιστήμια είναι δεκτή.

Καταρχήν να πω ότι είμαι non-EU Student (το λεώ γιατί νομίζω αυξάνει τις πιθανότητες εισαγωγής - και τα δίδακτρα)

Δεν θα ήθελα να κάνω Foundation Year!

Αρχές Σεπτέμβρη δίνω το IELTS και πιστεύω ότι ο βαθμός απολυτηρίου που μπορώ να βγάλω είναι πάνω από 17.

Σε ότι έχει να κάνει με την αίτηση, απολυτήριο τι βαθμό να βάλω, έτσι ώστε να έχω όσο το δυνατόν πιο σίγουρη θέση στο Manchester, δηλαδή το 17 είναι καλό ή να βάλω παραπάνω?

Τις αιτήσεις λέω να τις αρχίσω κατά τις 20 Σεπτεμβρίου που θα έχουν βγει και τα αποτελέσματα των εξετάσεων του IELTS.

Υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να ξέρω για την διαδικασία των αιτήσεων που την πατάνε πολλοί?

Α, η συστατική επιστολή πρέπει υποχρεωτικά να είναι από την διευθύντρια του σχολείου? Δεν γίνεται από την καθηγήτρια των αγγλικών μου για παράδειγμα?

Η μετάφραση και επικύρωση των βαθμών μου από το λύκειο δεν χρειάζονται νομίζω από τώρα, ε?

Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία - συμβουλή έχετε να μου πείτε είναι ευπρόσδεκτη!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Mην ξεχνάς το University of Edinburgh και το Imperial College και UCL.

Αν εισαι non-EU τα διδακτρα ειναι 4 πλασια δυστυχως. Κοιτα να πάρεις συστατικες απο οσο πιο υψηλοβαθμους μπορεις, πχ διευθυντρια κλπ

Αιτησεις μη περιμενεις καθολου, καντην τωρα. Θα παρεις conditional offer και μολις παρεις και το ielts το ανεβαζεις στη σελιδα και γινεται unconditional .

Δημοσ.
Mην ξεχνάς το University of Edinburgh και το Imperial College και UCL.

Αν εισαι non-EU τα διδακτρα ειναι 4 πλασια δυστυχως. Κοιτα να πάρεις συστατικες απο οσο πιο υψηλοβαθμους μπορεις, πχ διευθυντρια κλπ

Αιτησεις μη περιμενεις καθολου, καντην τωρα. Θα παρεις conditional offer και μολις παρεις και το ielts το ανεβαζεις στη σελιδα και γινεται unconditional .

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για Λονδίνο... πάνε τα περισσότερα στα δίδακτρα...

Θα ήθελα Αγγλία και όχι Σκωτία, διαφορετικά γνωρίζω ότι είναι ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια για computer science!

Μα δεν έχω πάρει ακόμα το απολυτήριο, άρα και το ielts να βάλω πάλι conditional δεν θα είναι?

Δημοσ.

Πρώτον, συγχαρητήρια για την απόφαση σου.

Δεύτερον, να κάνεις αίτηση και στο Λονδίνο κι αν δεις την άνοιξη ότι όντως δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις οικονομικά, απλά δεν αποδέχεσαι την προσφορά τους.

Τρίτον, αν ήμουν στη θέση σου θα το πολέμαγα να πάρω υποτροφία ή τουλάχιστον ελληνική υπηκοότητα έτσι ώστε να μειώσω το κόστος στον οικογενειακό προϋπολογισμό και αν μπορούσα να πάω και σε κάποιο καλύτερο πανεπιστήμιο. Δεν έχω ιδέα σχετικά με υποτροφίες στην Αγγλία, αλλά γενικά με υποτροφίες. Η άποψη μου είναι να ρωτάς, κανείς δε θα έρθει να σου προσφέρει χρήμα, αλλά αν τους ρωτήσεις θα σου αναφέρουν από που μπορείς να βρεις.

Τέταρτον, καλή τύχη και σου εύχομαι να ευχαριστηθείς τις σπουδές σου.

Δημοσ.
Πρώτον, συγχαρητήρια για την απόφαση σου.

Δεύτερον, να κάνεις αίτηση και στο Λονδίνο κι αν δεις την άνοιξη ότι όντως δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις οικονομικά, απλά δεν αποδέχεσαι την προσφορά τους.

Τρίτον, αν ήμουν στη θέση σου θα το πολέμαγα να πάρω υποτροφία ή τουλάχιστον ελληνική υπηκοότητα έτσι ώστε να μειώσω το κόστος στον οικογενειακό προϋπολογισμό και αν μπορούσα να πάω και σε κάποιο καλύτερο πανεπιστήμιο. Δεν έχω ιδέα σχετικά με υποτροφίες στην Αγγλία, αλλά γενικά με υποτροφίες. Η άποψη μου είναι να ρωτάς, κανείς δε θα έρθει να σου προσφέρει χρήμα, αλλά αν τους ρωτήσεις θα σου αναφέρουν από που μπορείς να βρεις.

Τέταρτον, καλή τύχη και σου εύχομαι να ευχαριστηθείς τις σπουδές σου.

Ευχαριστώ πολύ!!! :-D

Λοιπόν τα καλά πανεπιστήμια του Λονδίνου έχουν υψηλά standards, οπότε θα δεχθούν κυρίως παιδιά με 18+ και 19 και κατα συνέπεια θα αναγκαστώ να αποκλείσω μια πιθανή προσφορά από τα παραπάνω πανεπιστήμια...(μπορώ να βάλω μέχρι 5)...

Σεπτέμβριο με Οκτώβριο θα κάω αίτηση για ελληνική υπηκοότητα, αλλά κάνει κανένα χρόνο να εκδοθεί! Κι επειδή οι γονείς μου δεν θέλουν να χάσω μια χρονιά, εάν με δεχθεί κάποιο πανεπιστήμιο, θα πάω τον πρώτο χρόνο ως non-EU Student και τα επόμενα ως ευρωπαίος πολίτης...

Οι υποτροφίες για non-EU Student είναι το πολύ 1200 λίρες και κάτι, οπότε δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά...

τι λες?

Δημοσ.

ρε παιδες για να μην ανοιγω θεμα ριχνω την ερωτηση εδω

για να κανεις bachelor στην αγγλια τι θα πρεπει να δωσεις απο αποψη διδακτρων? [γενικα μιλαμε]

για πετυχα μια σπαμ διαφημιση που ελεγε εκμεταλευσου την υποτιμηση της λιρας για σπουδες στην αγγλια και κατι τετοια και ειπα να ρωτησω...

Δημοσ.

για να κανεις bachelor στην αγγλια τι θα πρεπει να δωσεις απο αποψη διδακτρων? [γενικα μιλαμε]

για πετυχα μια σπαμ διαφημιση που ελεγε εκμεταλευσου την υποτιμηση της λιρας για σπουδες στην αγγλια και κατι τετοια και ειπα να ρωτησω...

Εάν θεωρήσε Ευρωπαίος πολίτης είναι γύρω στις 3225 λίρες, τα οποία μπορείς να αποφύγεις να τα πληρώσεις με κάποιο χαμηλότοκο δάνειο το οποίο ξεκινάς να αποπληρώνεις μολις τελειώσεις τις σπουδές σου και εφόσον ο μισθός σου είναι πάνω από 15000 λίρες το μήνα!

Εάν είσαι non-EU πολίτης τότε τα δίδακτρα είναι περίπου 4πλάσια χωρίς καμία μείωση εκτός από κάποιες υποτροφίες...

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να θεωρείς τα έξοδα για τις σπουδές, επένδυση.

Αφού υπάρχει δυνατότητα να πάρεις υπηκοότητα χώρας της EU, ουσιαστικά μόνο ο πρώτος χρόνος είναι το πρόβλημα. Θεωρώ ότι αν πας emperial, θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις καλύτερη δουλειά όταν τελειώσεις, επομένως θα αποπληρωθεί η επένδυση γρηγορότερα.

Όσο για τον βαθμό, αφού έχεις αποφασίσει ήδη να πας, πρέπει να στρωθείς και να βγάλεις 18+, δεν είναι τόσο δύσκολο, απλά πρέπει να είσαι συνεπής και να μην αφήνεις κενά.

Αν ήμουν στη θέση σου, θα έκανα αίτηση στα 5 καλύτερα, θα έκανα αίτηση και για υποτροφία όσο λίγα κι αν ήταν και θα μελετούσα με συνέπεια όλη τη χρονιά, ώστε να πληρώ τις προϋποθέσεις αποδοχής στα πανεπιστήμια της επιλογής μου.

Δημοσ.
Θα σου πρότεινα να θεωρείς τα έξοδα για τις σπουδές, επένδυση.

Αφού υπάρχει δυνατότητα να πάρεις υπηκοότητα χώρας της EU, ουσιαστικά μόνο ο πρώτος χρόνος είναι το πρόβλημα. Θεωρώ ότι αν πας emperial, θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις καλύτερη δουλειά όταν τελειώσεις, επομένως θα αποπληρωθεί η επένδυση γρηγορότερα.

Όσο για τον βαθμό, αφού έχεις αποφασίσει ήδη να πας, πρέπει να στρωθείς και να βγάλεις 18+, δεν είναι τόσο δύσκολο, απλά πρέπει να είσαι συνεπής και να μην αφήνεις κενά.

Αν ήμουν στη θέση σου, θα έκανα αίτηση στα 5 καλύτερα, θα έκανα αίτηση και για υποτροφία όσο λίγα κι αν ήταν και θα μελετούσα με συνέπεια όλη τη χρονιά, ώστε να πληρώ τις προϋποθέσεις αποδοχής στα πανεπιστήμια της επιλογής μου.

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, αλλά στο βαθμό απολυτηρίου μετράνε και οι πανελλήνιες, οπότε αν εκεί δεν τα πάω καλά πέφτει ο μέσος όρος...

Α, μήπως ξέρεις αν το BSc είναι κατώτερο του MEng και γενικότερα ποιος τίτλος σπουδών είναι ιδανικότερος για undergraduate?

Δημοσ.

Το MEng είναι μεταπτυχιακός τίτλος στη μηχανική. To BSc είναι προπτυχιακός τίτλος, όπως και το B.A.. Δεν ξέρω τι θεωρείς ιδανικό και θα είναι καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος με πείρα από το UK.

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ!!! :-D

Λοιπόν τα καλά πανεπιστήμια του Λονδίνου έχουν υψηλά standards, οπότε θα δεχθούν κυρίως παιδιά με 18+ και 19

η οξφόρδη και το καίμπριτζ ναι. Ολα τα υπόλοιπα (πχ imperial που καλό είναι να κάνεις αίτηση και εκεί) όχι. Πάντως και γω για προπτυχιακό θα πρότεινα κάποια από αυτά που ανέφερες (ίσως έβγαζα το surrey και έβαζα το lancaster). Ηπα σκέφτεσαι καθόλου?

Δημοσ.
η οξφόρδη και το καίμπριτζ ναι. Ολα τα υπόλοιπα (πχ imperial που καλό είναι να κάνεις αίτηση και εκεί) όχι. Πάντως και γω για προπτυχιακό θα πρότεινα κάποια από αυτά που ανέφερες (ίσως έβγαζα το surrey και έβαζα το lancaster). Ηπα σκέφτεσαι καθόλου?

Αρχικά ήθελα ΗΠΑ, αλλά έπειτα κατέληξα Αγγλία, γιατί και πιο κοντά είναι και λιγότερα είναι τα δίδακτρα απ'ότι στην Αμερική...

Μόλις κοίταξα το imperial και δεν έβγαλα άκρη με τα δίδακτρα, αλλά νομίζω είναι πάνω από 17000 λίρες και αν υπολογίσουμε και το κόστος διαβίωσης, άστα να πάνε....

Το Lancaster είναι καλό δεν το ξέρω? Βασικά το Surrey το έβαλα σαν "σίγουρη" λύση...

Δημοσ.
Γεια σε όλους!

Με λένε Βαγγέλη και από το Σεπτέμβρη θα είμαι μαθητής της Γ' Λυκείου.

Λοιπόν όπως θα καταλάβατε θέλω να κάνω αίτηση για εισαγωγή σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας και το αντικείμενο που θέλω να σπουδάσω είναι Computer Science (with Industrial Experience). Τα πανεπιστήμια στα οποία κατέληξα είναι τα εξής:

* The University of Manchester

* The University of Southampton

* The University of Surrey

* The University of Warwick

* The University of York

Εάν έχετε να κάνετε κάποια άλλη πρόταση όσον αφορά τα πανεπιστήμια είναι δεκτή.

Καταρχήν να πω ότι είμαι non-EU Student (το λεώ γιατί νομίζω αυξάνει τις πιθανότητες εισαγωγής - και τα δίδακτρα)!

φίλε μετα απο σπουδες σε πολυτεχνικη σχολη Μηχανικων η/υ και πληροφορικης και με μεγαλη αγαπη στο αντικειμενο σου λεω με σιγουρια οτι αυτο που πας να κανεις ειναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μπορεις να σκεφτεις για μετα τις πανελληνιες!

αν γυρνουσα χρονο πισω αντι να μπω πολυτεχνειο ισως επελεγα την σκεψη που πας να κανεις.

Warwick, Manchester για μένα παίρνουν ενα +1

δεσ κ Οξφόρδη επισης

Δημοσ.

Εγώ από προσωπική εμπειρία περίοδο 2000-2004 ως Ευρωπαίος Πολίτης για τα 4 χρόνια στο University of Aberdeen στη Σκωτία για δίδακτρα δεν έδωσα ούτε 1 λίρα.

Δε γνωρίζω αν είναι διαφορετικά τώρα ή στην Αγγλία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...