nske Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Τα interfaces που θα έχει ο router (όπως και αυτά που έχει π.χ. η SOLOS κάρτα) είναι RJ11, DSL interfaces, όχι RJ45, Ethernet Interfaces. Ο router, δηλαδή το μηχάνημα που θα κάνει τη δουλειά του Routing ή NAT ανάμεσα στο Internet και το τοπικό δίκτυο, θα είναι ένας, όπως ένα θα είναι και το PPP interface προς το Internet (πάντα αν χρησιμοποιήσεις MLPPP). Αυτά που θα είναι όσα και οι γραμμές είναι τα modems (εσωτερικά ή εξωτερικά), δηλαδή τα DSL interfaces που θα είναι συνδεδεμένα (ή ενσωματωμένα) στον router.
nektariosgrigo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 $790.00 exei i solos karta http://www.yawarra.com.au/product.php?productCode=XC-P-ADSL2-S4 Connectivity ADSL2+ modem, 4x RJ12 telephone ports RJ12 leei
nske Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Οι RJ11 και RJ12 connectors είναι ίδιοι. Αλλά και να μην ήταν, αυτό δεν είναι σοβαρό πρόβλημα -οι connectors των καλλωδίων αλλάζουν εύκολα. Σημασία έχει η συμβατότητα με τα Standards (ADSL 1/2/2+, Annex A).
nektariosgrigo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 ξερεις καποιον που θα μου στησει ενα τετοιο μηχανημα με freebsd και το καταλληλο hardware γιατι εγω δεν μπορω να βρω καν το καταλληλο hardware ατην ελλαδα η να μ δωσει μια λυση εκεινος χωρις να πειραματηστω εγω να εχει δοκιμασει θα ημουν υποχρεος με το αζημειοτο βεβαια
the_eye Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Πάρε ένα TL-R488T http://skroutz.gr/search?keyphrase=+TL-R488+4+WAN&cat_id= Ούτε να ψάχνεσε ούτε να παιδεύεσαι. The TL-R488T features four WAN ports, which allows four connections to the Internet at the same time, provides you with quad-bandwidth access, and gives you the ability to enjoy more Internet sources from different ISPs. With fail-over and automatic load balancing, no manual work should ever be required. http://www.tp-link.com/products/product_des.asp?id=11
nektariosgrigo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 με αυτο ομως στα 4 wan ports θα πρεπει να βαλω 4 lan που προερχονται απο 4 router απο τις 4 συνδεσεις απο τον παροχο ή τους παροχους μου δηλαδη θελω 4 router και αυτα να τα ενωσω με αυτο και την συσκευη αυτη με το switch του δικτυου μ Ετσι δεν είναι?
nske Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 δηλαδη θελω 4 router και αυτα να τα ενωσω με αυτο και την συσκευη αυτη με το switch του δικτυου μ Ετσι δεν είναι? Ναι. ξερεις καποιον που θα μου στησει ενα τετοιο μηχανημα με freebsd και το καταλληλο hardwareη να μ δωσει μια λυση εκεινος χωρις να πειραματηστω εγω να εχει δοκιμασει Δεν ξέρω -ίσως βρεις κάποιον μέσω του hellug.
the_eye Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 με αυτο ομως στα 4 wan ports θα πρεπει να βαλω 4 lan που προερχονται απο 4 router απο τις 4 συνδεσεις απο τον παροχο ή τους παροχους μου δηλαδη θελω 4 router και αυτα να τα ενωσω με αυτο και την συσκευη αυτη με το switch του δικτυου μ Ετσι δεν είναι? Οχι θα βάλεις τα 4 καλώδια των adsl στα 4 wan και απο το lan interface θα δώσεις στο switch. edit : Τελικά θέλει modem
nske Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Τα 4 WAN ports είναι Ethernet, όχι DSL Interfaces. WAN: 4 x 10/100M Auto-Negotiation RJ45 (Auto MDI/MDIX). Βέβαια το πιθανότερο είναι ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα routers αλλά απλά modems που να έχουν Ethernet interfaces ώστε να συνδέεται με PPPoE μέσω RFC1483 Bridging, αλλά η διάκριση δεν είναι σημαντική μιας και τα τελευταία είναι συγκριτικά δυσεύρετα και έχουν παρόμοιο κόστος με τους low-end routers που υποστηρίζουν ούτως ή άλλως bridging.
eski Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Τα 4 WAN ports είναι Ethernet, όχι DSL Interfaces. Αμα ειναι ετσι βαζει openwrt (WRT54GL) και καθαρισε Επισης εχει VPN (IpSec ή Openvpn), Asterisk (Voip) μεχρι και Shorewall!!! Kαι ενα σωρο αλλα αναλογα με τις αναγκες του καθενος με 40 euro...
nektariosgrigo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2009 eski πολυ καλη η ιδεα σου φοβερη θα ελεγα και φτηνη η συσκευη 46 ευρω WRT54GL περναω openwrt και το στηνω αλλα το θεμα ειναι οτι θα θελω να στησω κ μηχανημα linux
roeften Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2009 Τα 4 WAN ports είναι Ethernet, όχι DSL Interfaces.Βέβαια το πιθανότερο είναι ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα routers αλλά απλά modems που να έχουν Ethernet interfaces ώστε να συνδέεται με PPPoE μέσω RFC1483 Bridging, αλλά η διάκριση δεν είναι σημαντική μιας και τα τελευταία είναι συγκριτικά δυσεύρετα και έχουν παρόμοιο κόστος με τους low-end routers που υποστηρίζουν ούτως ή άλλως bridging. Πάντως το modem που μου έδωσε ο ΟΤΕς (bautec) υποστηρίζει bridge mode (όπως και τα περισσότερα που έχω δει δλδ - και why not, στην Αγγλία η Virgin δίνει ένα που είναι μόνο bridge!). Και εγώ έχω ένα bastion host να κάνει την σύνδεση μέσω PPP και πλήρη έλεγχο μέσα από το netfilter. Για OS προτείνω το Centos ούτε που θυμάμαι πότε έκανα restart Είναι αρκετά απλό και, όπως προαναφέρθηκε, απλούστερο αν χρησιμοποιήσεις τον shorewall. Εγώ θα έβαζα 4 dsl modem σε bridge mode, και 5 interfaces (υπάρχουν και server nics στο ebay με 2 ports, δλδ παίρνεις 3 κάρτες) στο linux box. Έτσι έχεις τον απόλυτο έλεγχο και κάνεις επιπρόσθετα dns caching και web caching. Δηλαδή συνδέεις τα 4 modem στο linux box. Και 1 port του linux box σε ένα switch (δεν χρειάζεται router, ανάλογα με τον πληθυσμό των PC, 24-48 ή και stacks για παραπάνω) μαζί με όλα τα PC. Για το WRT54GL δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να τα σηκώσει όλα μαζί με ευκολία, και ούτως ή άλλως αφού πληρώνεις 4 γραμμές το κόστος ενός server δεν είναι απαγορευτικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.