nektariosgrigo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 έλω να βαλω internet se net cafe ομως λογω απομακυσμένης περιοχής μπορω να βάλω μονο πολλαπλές adsl Πως μπορω να ενώσω πολλες adsl και να της οδηγησω ως μια στο switch μου Εχω βρει κατι αλλα δεν ξερω κατα ποσο είναι καλο τι κανει εκτος απο merge comBOX Advanced, 8 ADSL ports, 1 LAN port, basic LED Display Module http://combox.gr/index.php/equipment-gr.html Επίσης θέλω τις μοιράζω ίσα με καποιον τροπο ή συσκευη στα pc μου αλλα οταν έχω 2 pc συνδεμενα να μοιραζονται τα 2 ολη την συνδεση με καποιο banwithmanager κατι τεσπα Εαν μπορει καποιος να βοηθησει ή να προτεινει λυση, Ευχαριστω εκ των προτερων
eski Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Eυκολα με Shorewall Ριξε μια ματια αυτου Το Traffic Shaping κανει παπαδες Υπαρχει και η ετοιμη λυση της Zyxel ενα μοντελο Zywall που δεχεται απο routers..
the_eye Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Μπορείς να το κάνεις και με αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615069 + 2 modems ή δες για Cisco Dual Wan
eski Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Kαι αν εχει παραπανω απο 2 adsl? πχ 4 ή πανω απο 8 (λεμε τωρα αλλα που ξερεις) και να βρει συσκευη ειναι πανακριβη, ασε που με shorewall ελενχεις και την παραμικρη λεπτομερεια. Απλα τα πραματα κοτσαρει στα αρχεια /etc/shorewall/providers /etc/shorewall/masq οσους providers θελει. Κοστος ελαχιστο ειδικα εαν του περισευει μηχανημα απλα θελει ξεχωριστη καρτα δικτυου (κοστος 3€) για καθε router
nektariosgrigo Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612344 κατι τετοιο ευκολα 4 γραμμες απο 4 router και καλη τιμη Γνώμη σας?
ΠάρηςΓ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Εαν εχει συνδεσεις των 1 mbps τοτε θα κατεβάζει μαχ 100kB/s για ενα download απο explorer για παραδειγμα οχι για torrent κτλ;
eski Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 LinkSys WRT54GL (Προσοχη στο GL) Kοστος περιπου 40 euro Openwrt (White Rusian) φτιαχνεις vlan και μπορεις να εχεις εως και 5 Providers (αν υποθεσουμε οτι χρησιμοποιεις σαν gateway το wlan interface) Aν θες του βαζεις και shorewall. Kανει ΠΑΠΑΔΕΣ απο VPN (iPsec, openvpn) μεχρι και Asterisk!! ΦΟΒΕΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ!!
nektariosgrigo Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 αυτο το LinkSys WRT54GL απο οτι βλεπω ειναι router wif με 4 switch ports δηλαδη δεν κανει την δουλεια που θέλω ,εγω θέλω να βαλω 4 router και μιας συκευης για load balance να τα κανω μια γραμμη και να τα ισομοιραζω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612344 μια λυση ειναι peplink εδω ειναι demo του router online http://balancedemo.peplink.com/demo/cgi-bin/MANGA/index.cgi?mode=config&option=main&hidx=0&pmms_config_id=0 εικονα και σελιδα προιοντος http://www.peplink.com/balance/
eski Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 αυτο το LinkSys WRT54GL απο οτι βλεπω ειναι router wif με 4 switch ports δηλαδη δεν κανει την δουλεια που θέλω ,εγω θέλω να βαλω 4 router και μιας συκευης για load balance να τα κανω μια γραμμη και να τα ισομοιραζω Που περιμενεις να το δεις μηπως στο e-shop? Ολο το internet παραμιλαει για τις δυνατοτητες αυτης της συσκευης Κανε μια αρχη απ' αυτου Aυτο το router wif με 4 switch ports οπως λες κανει ΠΑΠΑΔΕΣ Απλα αλλαζεις το firmware της LinkSys με το Openwrt (προτεινω whiterussian) Το GL στο τελος εχει σημασια γιατι αυτο δινει δυνατοτητα flash vnram. Δεν το θεωρω hacking θα ελεγα οτι ειναι μια μεθοδος ξεκλειδωματος των απεριοριστων δυνατοτητων που εχει αυτη η συσκευη. Πραγματικα ειναι ενα διαμαντι γιατι με τα λεφτα που ζηταει κανει πραματα που ουτε καν διανοουνται πολυ ακριβοτερες συσκευες (φυσικα εννοω και αυτες που διαβαζω στο Post). Επαναλαμβανω αναγκαια και ικανη συνθηκη για να κανεις αυτο που ζητας (και πολλα περισσοτερα) με το WRT54GL ειναι να περαστει firmware Openwrt
the_eye Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Απλά πρόσεχε γιατί δεν παίρνουν όλα τα ver openwrt. To ver 5 δεν παίρνει.
nektariosgrigo Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2009 ευχαριστω πολυ eski αλλα οπως και να χρειαστω παλι 4 routers για να το χρησιμοποιησω γιατι καπου πρεπει να βαλω τις 4 γραμμες με βισμα rj11 tilef... πολυ καλο και φτηνο δεν εχω να χασω τιποτα απλατο tp-link του e-shop κανει περιπου 130 και δεν θελει να αλλαξεις τιποτα απλα συνδεεις τα router σου πανω
nske Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια τέτοια κάρτα σε κάποιον υπολογιστή με Linux ή FreeBSD, τον οποίον θα ρυθμίσεις να εκτελεί χρέη router. Αν μπορείς να συμφωνήσεις με κάποιον ISP που να υποστηρίζει MLPPP, προτίμησέ το, είναι από κάθε άποψη καλύτερη λύση. Σχετικό θέμα: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=307459 Εαν εχει συνδεσεις των 1 mbps τοτε θα κατεβάζει μαχ 100kB/s για ενα download απο explorer για παραδειγμα οχι για torrent κτλ; Αν δεν γίνεται χρήση MLPPP, και το balancing γίνεται σε επίπεδο IP, τότε αναγκαστικά ναι. Εκτός αν ορίσεις στον explorer να χρησιμοποιεί κάποιον κατάλληλα ρυθμισμένο proxy ο οποίος από πίσω να ανοίγει πολλές ταυτόχρονες συνδέσεις για τη λήψη του αρχείου.
nektariosgrigo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 το εχω ψαξει και καταλαβαινω τι εννοεις να κανω ενα μηχανημα router με freebsd PF (packet filtering) αλλα πως παίρνω 4 συνδεσεις forthnet που υποστηριζουν MLPPP απο 4 router και να της βαλω πανω στο μηχανημα αυτο και επισης απο εκει με lan παλι να παω στο switch που μοιραζονται στα μηχανηματα μ αν μπορεις να βοηθησεις με κατι υπαρκτο στην ελλαδα ή να στελνεται ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:52 ---------- και κατι αλλο με τις συνδεσεις με το MLPP αν υποστηριζεται απο τον παροχο π.χ forthnet το ζηταω να μ το κανουν?
nske Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 αλλα πως παίρνω 4 συνδεσεις forthnet που υποστηριζουν MLPPP απο 4 router και να της βαλωπανω στο μηχανημα αυτο και επισης απο εκει με lan παλι να παω στο switch που μοιραζονται στα μηχανηματα μ Αν συμφωνήσεις με τον ISP να σου δώσει 4 γραμμές με MLPPP' date=' μπορείς να τις τερματίσεις όλες πάνω σε μία τέτοια κάρτα ή σε κάποιον έτοιμο router. Σε κάθε περίπτωση δε θα χρησιμοποιήσεις 4 routers, ο router θα είναι ένας -είτε ένα μηχάνημα που θα στήσεις εσύ με Linux ή FreeBSD, είτε κάποιος έτοιμος embedded router που να το υποστηρίζει. κατι υπαρκτο στην ελλαδα ή να στελνεται Την κάρτα που προτείνω δε νομίζω να τη βρεις στην Ελλάδα. Ο Αυστραλός διανομέας στέλνει στο εξωτερικό και μπορεί να έχεις τύχη στο Ebay. Δυστυχώς είναι από τις λίγες κάρτες με σωστή υποστήριξη από αυτά τα λειτουργικά -και ίσως η μόνη που διαθέτει 4 interfaces (αν και δεν είναι απαραίτητο όλα τα interfaces να είναι στην ίδια κάρτα, καλό είναι). και κατι αλλο με τις συνδεσεις με το MLPP αν υποστηριζεται απο τον παροχοπ.χ forthnet το ζηταω να μ το κανουν? Δε ξέρω ποιοι πάροχοι το υποστηρίζουν και πόσο το κοστολογούν -ή και μήπως παρέχουν αυτοί κατάλληλο router. Θα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους. Πάντως τεχνικά το aggregation με MLPPP είναι πιο σωστή λύση από το μοίρασμα των συνδέσεων σε επίπεδο IP, αν υπάρχει η δυνατότητα προτίμησέ το.
nektariosgrigo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 ευχαριστω πολυ nske με εχεις βοηθησει παρα πολυ ομως η πρωτη απορια μ δεν ειναι αυτη ο ISP μου θα μ δωσει 4 γραμμες δηλαδη 4 καλωδια τηλεφωνου rj11 που για να βγουν σε rj45 ή lan τεσπα βησμα θα πρεπει να συνδεθουν σε 4 router ή κανω λαθος θα παρω απο πριζα τηλεφωνου RJ45 ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.