Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 To post του firewalker θα πρεπε να μας προβληματίσει.Προσθέτει μια φρέσκια ματιά στο κοινωνικό στάτους περι της αντίληψης για την σημαντικότητα και τη μοναδικότητα του ανθρώπινου γένους στο οικοσύστημα,απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις θεωρίες περι τυχαιότητας της σωματικής και πνευματικής εξέλιξης.Αυτή η αυτοαποδόμηση του γραπτού λόγου θυμίζει πίνακα του Oskar Kokoschka εκπρόσωπου του εξpρεσιονισμού όπως πρώτος ανέφερε ο Antonin Matějček το 1910,ούτε οι μελωδίες του Arnold Schoenberg δεν θα το περιέγραφαν τόσο γλαφυρά.. Κλείνοντας τείνω να συμφωνήσω ότι οι λόγοι που πλάστηκε ο άνθρωπος είναι οι 3 λόγοι που αναφέρει ο firewalker it's an art!
freedubus Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 εσυ εκτος απο να την λες στον αλλον,ρυθμιστηκες και για τιποτ`αλλο η κλασσικα σε ειχαν στο κλασιμο και σε παρατησαν ετσιι... Πάντως το αρχικό πόστ μου περί πλασίματος και κλασίματος, παρότι τραγελαφικό, έχει την έννοια του οτι: για να προβληματιστώ, ως όν, για υπαρξιακα θέματα και να δώ τη θέση μου στο σύμπαν, ξεκαβαλάω λίγο το καλάμι του ελιτισμού και της υπεροχής έναντι των άλλων όντων, αποβάλλω τη νοοτροπία περι "πλασίματος από θεία δύναμη κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν" και το τουπε "εκλεκτός του θεου επι γής γαμήκουλας" και γενικα, όπως είπε και ο λούσιφερ, αποτάσσομαι τη μονοδιάστατη, ανθρωποκεντρική θεώρηση των πραγμάτων.
jimarass Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Πάντως το αρχικό πόστ μου περί πλασίματος και κλασίματος, παρότι τραγελαφικό, έχει την έννοια του οτι: για να προβληματιστώ, ως όν, για υπαρξιακα θέματα και να δώ τη θέση μου στο σύμπαν, ξεκαβαλάω λίγο το καλάμι του ελιτισμού και της υπεροχής έναντι των άλλων όντων, αποβάλλω τη νοοτροπία περι "πλασίματος από θεία δύναμη κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν" και το τουπε "εκλεκτός του θεου επι γής γαμήκουλας" και γενικα, όπως είπε και ο λούσιφερ, αποτάσσομαι τη μονοδιάστατη, ανθρωποκεντρική θεώρηση των πραγμάτων. Εγώ δεν είδα πάντως κάποιος να αναφέρεται ούτε σε θεούς ούτε στον ελιτισμό. Εκτός και αν αναφέρεσαι γενικά, οπότε συμφωνούμε.
little loulou Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Πάντως το αρχικό πόστ μου περί πλασίματος και κλασίματος, παρότι τραγελαφικό, έχει την έννοια του οτι: για να προβληματιστώ, ως όν, για υπαρξιακα θέματα και να δώ τη θέση μου στο σύμπαν, ξεκαβαλάω λίγο το καλάμι του ελιτισμού και της υπεροχής έναντι των άλλων όντων, αποβάλλω τη νοοτροπία περι "πλασίματος από θεία δύναμη κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν" και το τουπε "εκλεκτός του θεου επι γής γαμήκουλας" και γενικα, όπως είπε και ο λούσιφερ, αποτάσσομαι τη μονοδιάστατη, ανθρωποκεντρική θεώρηση των πραγμάτων. μα ποιος ειπε οτι με θεωρω ¨εκλεκτος του θεου"και κτλ... δεν ανοιξα αυτο το θεμα για να μιλησω για την ανωτεροτητα του ειδους μας εναντι των αλλων.. απλα με προβληματιζει κατι και θελω να το συζητησω.κι απο τη στιγμη που δεν μπορω να κατσω να μιλησω με τη ψιψινα,το σηζηταω μαζι σας. δεν μπορω να καταλαβω τι σας πιανει μερικες φορες κι αδυνατω να σας καταλαβω
freedubus Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μα από τον τίτλο κιόλας έδωσες φιλοσοφική και θρησκευτική ("έχουμε πλαστεί") χροιά στον προβληματισμό σου. Θα μπορούσες π.χ. να ρωτήσεις απλά "δε μπορώ να βρώ τι μου ταιριάζει να κάνω, χέλπ ινσόμνιαξ".
slipknot Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Πω ντάξει, το σκίσατε το topic κάτι ερπετά και κάτι -άρες. Το μόνο που λείπει είναι ένα post από afentiko στο οποίο θα αναλύει τα κακά των μικροαστών που αντί να δουλεύουν και να λένε ευχαριστώ πάνε να σηκώσουν κεφάλι διερωτούμενοι γιατί πλάσθηκαν.
klainmaingr Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Ένα θέμα "ποιό είναι το νόημα της ζωής" είναι καταδικασμένο στις γενικεύσεις και στα άστοχα σχόλια όπως το παρακάτω: Πιστεύω οτι ο καθένας καταλήγει μετά απο χρόνια υποσυνείδητων εμπειριών να νομίζει οτι έχει βρεί το νόημα της ζωής του και να ησυχάζει με αυτό μέχρι να πεθάνει.. Στην πραγματικότητα απλά βολεύει το (ίσως) ανήσυχο πνεύμα του σε κάτι που του αρέσει(?) ώστε να έχει την αίσθηση της πληρότητας while one his way to death In other words. Δεν θα λάβεις απάντηση σε αυτό εδω μέσα(και πουθενά αλλού). Βρές μια γλυκιά και χαλαρή ψευδαίσθηση και go with it. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:50 ---------- Μα από τον τίτλο κιόλας έδωσες φιλοσοφική και θρησκευτική ("έχουμε πλαστεί") χροιά στον προβληματισμό σου. Θα μπορούσες π.χ. να ρωτήσεις απλά "δε μπορώ να βρώ τι μου ταιριάζει να κάνω, χέλπ ινσόμνιαξ". Indeed πιο ταιριαστό
teo64x Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μη σκας slipknot. Αν δεν έρθει εγκαίρως ο όμνι, θα κάνω εγώ την ανάλυση για το πού κολλάει ο Στάλιν στη συζήτηση.
anterovgaltis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 "...Ακούστε σκουλήκια. Δεν είστε τίποτε σπουδαίο. Δεν είστε όμορφη νιφάδα χιονιού. Είστε και εσείς φτιαγμένοι από την ίδια οργανική ύλη που σαπίζει. Είμαστε η θαυματουργή μαλακία του κόσμου...":p
slipknot Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 @teo64x: Απλά με προβληματίζει το γεγονός ότι ούτε στο τόπικ "Καλύτερο πολίτευμα" πόσταρε. Είναι απ' τις στιγμές που δεν το καταλαβαίνουν πολλοί αλλά διακόπτεται η ευαίσθητη αλυσίδα που ευθύνεται για την ομαλή λειτουργία του σύμπαντος. Μάλιστα σκέφτομαι ότι η αρχική απορία της loulou δημιουργήθηκε ακριβώς επειδή υπήρξε αυτή η διαταραχή στην ισορροπία που κατά τα άλλα επικρατεί.
liopyr Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Κατά την διάρκεια νυχτερινής ούρησης τεταρτοπέμτης μπύρας, έλυσα το υπαρξιακό μου. Γιατί να ψοφάμε; Θα έπρεπε να υπάρχουμε για πάντα. Αν υπήρχαμε όμως για πάντα, δεν θα υπήρχε και λόγος ύπαρξης της ευχάριστης διαδικασίας αναπαραγωγής, άρα το μοναδικό καθήκον του ανδρειωμένου που περήφανα κοιτούσα θα ήταν αυτό που έκανε εκείνη την στιγμή. Fuck That... Oh Wait! Kαι για να μην είμαι πολύ offtopic, να πως πως κατά την διάρκεια του παραπάνω συμβάντος, έκλανα αξιοπρεπώς.
little loulou Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μα από τον τίτλο κιόλας έδωσες φιλοσοφική και θρησκευτική ("έχουμε πλαστεί") χροιά στον προβληματισμό σου. Θα μπορούσες π.χ. να ρωτήσεις απλά "δε μπορώ να βρώ τι μου ταιριάζει να κάνω, χέλπ ινσόμνιαξ". σε αυτο εχεις δικιο...με το ρημα `πλαστει` περασα το 8ρησκευτικο χωρις να το 8ελω.. και το ερωτημα μου ειναι δεν ειναι τι μου ταιριαζει να κανω... 3ερω τι μου αρεσει...3ερω τι με ευχαριστει..αλλα το 8εμα ειναι οτι δεν ειναι μονο ενα..το 8εμα ειναι οτι καποια στιγμη το βαριεμαι και το παραταω. κι εκει ειναι που αρχισα να αναρωτιεμαι..μηπως υπαρχει κατι για το οποιο ειναι κα8αρα για μενα κι ετσι 8α σταματησω να αλλαζω γνωμη συνεχεια.. και λιοπυρ συνελ8ε γιατι 8α με αναγκασεις να ερ8ω αγιο νικολαο
slipknot Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτό το "μου αρέσει κάτι, ασχολούμαι μαζί του και κάποια στιγμή το παρατάω" το παθαίνουν πολλοί, το έχω πάθει κι εγώ. Σε αυτή τη περίπτωση δε φταίει τίποτα άλλο πέρα από τον ίδιο μας τον εαυτό, είτε επειδή κάναμε λάθος αρχικά νομίζοντας ότι αυτό το κάτι μας αρέσει είτε επειδή δεν μπορούμε να τον πείσουμε (τον εαυτό μας ντε) να "δουλέψει".
little loulou Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 εχεις σκεφτει την αυτοκτονια; κα8ημερινα... Αυτό το "μου αρέσει κάτι, ασχολούμαι μαζί του και κάποια στιγμή το παρατάω" το παθαίνουν πολλοί, το έχω πάθει κι εγώ. Σε αυτή τη περίπτωση δε φταίει τίποτα άλλο πέρα από τον ίδιο μας τον εαυτό, είτε επειδή κάναμε λάθος αρχικά νομίζοντας ότι αυτό το κάτι μας αρέσει είτε επειδή δεν μπορούμε να τον πείσουμε (τον εαυτό μας ντε) να "δουλέψει". ειδες παλι που ερχεσαι στα λογια μου... εγω αποφασιζω να κανω το `χ` γιατι μου αρεσει αλλα τελικα δεν μου κα8εται. ε για τι δουλεια ειμαι τελικα;αυτο 8α κανω συνεχεια;8α μπαινοβγαινω σε δουλειες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.