Προς το περιεχόμενο

για ποιο λογο εχουμε πλαστει...

little loulou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
με φιλοσοφικες αναζητησεις κιολα!

Η υψηλότερου επιπέδου φιλοσοφική αναζήτηση που θα έπρεπε να κάνεις, είναι "ποιό διαλύει καλύτερα τά λίπη, το ΑΒΑ ή το ΤΡΥΛΕΤ".

Δημοσ.
Καταρχήν κόψε το υφάκι του δήθεν και μη μαμας μια αξιοπρεπή συζήτηση. Αν δεν το εντέχεις, το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία.....

Καθόλου δε μαμάω τη συζήτηση! Αποφεύγω να σου απαντήσω επειδή όπως λακωνικά (ως συνήθως νομίζω!) εξήγησα, η απόπειρα σχολιασμού στο ποστ μου εκ μέρους σου ήταν τίγκα σε ασαφείς και γενικευμένους όρους τους οποίους παίρνεις ως δεδομένους και με παγιωμένη έννοια ανά τον καθένα. Κραυγαλέο παράδειγμα η λέξη "ανούσια". Δε θεωρώ πως είσαι ικανός να καταλάβεις το πως αυτή η λέξη είναι εντελώς αδόκιμη και αυτο-αποδομούμενη στην κουβέντα που κάνουμε όπως αντιλαμβάνομαι μια κάπως προκατειλημμένη προσέγγιση στους συλλογισμούς σου όταν αναρωτιέσαι "ποιος όρισε την τυχαιότητα". Δεν περιμένω, επαναλαμβάνω, να είσαι σε θέση να καταλάβεις γιατί ένα τέτοιου συνηθισμένου είδους ανθρωποκεντρικό σκεπτικό δεν πρόκειται ποτέ να βγει από τον εαυτό του ώστε να τον δει απ' έξω, κάτι κατά τη γνώμη μου απαραίτητο όταν θες να βρεις τη θέση σου στον κόσμο.

Οπότε να με συγχωρείς αν σε προσέβαλλε η στάση μου, δε σε κατηγορώ για τίποτα και δε σε κατακρίνω γιατί δε φταις εσύ.

Δημοσ.
Μα και εγώ αυτό είπα, ότι η τυχαιότητα αποφασίζει. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι το ΓΙΑΤΙ το νόμισμα έχει ΑΥΤΕΣ τις όψεις. Δηλαδή πχ τον άνθρωπο ή τη γάτα.Εφόσον τον βάζεις σε μια όψη, άρα τον έχεις ορίσει.

Οχι ακριβως.

Ο ανθρωπος πως προηλθε? Απλοικα: Εστω εχουμε ενα αρχικο συνοθυλευμα απο quarks, λεπτονια και μποζονια και ενεργεια, τους φυσικους νόμους και ενα απειρο συμπαν(κενο χωρο).

Ολα αυτα εξελιχθηκαν σε πρωτονια, νετρονια κλπ εγιναν το μοριο του υδρογονου, μετα το μοριο του ηλιου, μετα τα αστρα, μετα τα πιο βαρια στοιχεια, κλπ και μετα σχηματιστηκε η γη.

Και μετα με καποιον τροπο δημιουργηθηκε ο πρωτος μονοκυτταρος οργανισμος και μετα κλπ κλπ ο ανθρωπος.

Απο τη στιγμη ομως που υπαρχουν απειρες καταστασεις/απειροι συνδιασμοι για να γινουν ολα αυτα, αφου το συμπαν ειναι απειρο αρα οι δυνατες θεσεις ενος σωματιδιου ειναι απειρες(και αλλιως να το δεις: ενα σωματιδιο μπορει να εχει το κεντρο του σε ενα σημειο, αν το σημειο ανηκει στο πεπερασμενο διαστημα [0,2] πχ τοτε εχουμε απειρες θεσεις για το σημειο αρα και για το σωματιδιο), η πιθανοτητα να γινει ο ανθρωπος δεν ειχε οριστει καθως οι εδρες του πολυεδρου ειναι απειρες.

Δημοσ.
Καθόλου δε μαμάω τη συζήτηση! Αποφεύγω να σου απαντήσω επειδή όπως λακωνικά (ως συνήθως νομίζω!) εξήγησα, η απόπειρα σχολιασμού στο ποστ μου εκ μέρους σου ήταν τίγκα σε ασαφείς και γενικευμένους όρους τους οποίους παίρνεις ως δεδομένους και με παγιωμένη έννοια ανά τον καθένα. Κραυγαλέο παράδειγμα η λέξη "ανούσια". Δε θεωρώ πως είσαι ικανός να καταλάβεις το πως αυτή η λέξη είναι εντελώς αδόκιμη και αυτο-αποδομούμενη στην κουβέντα που κάνουμε όπως αντιλαμβάνομαι μια κάπως προκατειλημμένη προσέγγιση στους συλλογισμούς σου όταν αναρωτιέσαι "ποιος όρισε την τυχαιότητα". Δεν περιμένω, επαναλαμβάνω, να είσαι σε θέση να καταλάβεις γιατί ένα τέτοιου συνηθισμένου είδους ανθρωποκεντρικό σκεπτικό δεν πρόκειται ποτέ να βγει από τον εαυτό του ώστε να τον δει απ' έξω, κάτι κατά τη γνώμη μου απαραίτητο όταν θες να βρεις τη θέση σου στον κόσμο.

Οπότε να με συγχωρείς αν σε προσέβαλλε η στάση μου, δε σε κατηγορώ για τίποτα και δε σε κατακρίνω γιατί δε φταις εσύ.

Το πόσο ανθρωποκεντρικό σκεπτικό έχω το δείχνει τόσο η υπογραφή μου, όσο τα όσα σχολίασα στα 7 σημεία που έθεσες πριν. Επίσης, καλό είναι , αντί για γενικολογίες, να παραθέτεις posts στα οποία έχεις διαφορετική άποψη, για να καταλαβαινόμαστε....

Δημοσ.
"Και ποιος όρισε τις άπειρες θέσεις του πολύεδρου;;;"

Βάζω 10.000 ευρώ στοίχημα.

Γιατί, αν αυτές οι 10.000 έδρες αντιπροσωπεύουν κάτι συγκεκριμένο, δεν είναι ορθό φιλοσοφικά να αναρωτηθείς το ΠΩΣ και το ΓΙΑΤΙ?

Η επειδή κουραζόμαστε ή δυσανασχετούμε, σταματάμε και την αναζήτηση?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:54 ----------

ΤΖΙΜΑΡΑ έχω επαναλάβει ήδη 2 φορές πως δεν περιμένω να καταλάβεις.

Πάλι γενικολογείς......

• Super Moderators
Δημοσ.
Quote please, not bulshit....

cough cough, it's bullshit not bulshit :P

τώρα πως από bullshit έγινε γενικολογείς είναι άλλο θέμα :o

Δημοσ.
cough cough, it's bullshit not bulshit :P

τώρα πως από bullshit έγινε γενικολογείς είναι άλλο θέμα :o

Άργησες να το ποστάρεις, το είχα διορθώσει σε bullshit.

Δημοσ.
Η υψηλότερου επιπέδου φιλοσοφική αναζήτηση που θα έπρεπε να κάνεις, είναι "ποιό διαλύει καλύτερα τά λίπη, το ΑΒΑ ή το ΤΡΥΛΕΤ".

εσυ εκτος απο να την λες στον αλλον,ρυθμιστηκες και για τιποτ`αλλο η κλασσικα σε ειχαν στο κλασιμο και σε παρατησαν ετσιι...

και πλιιιζ μην μαλωνετε!!!φρενζυ...θρες....σσσσ!:X

Δημοσ.

To post του firewalker θα πρεπε να μας προβληματίσει.

Προσθέτει μια φρέσκια ματιά στο κοινωνικό στάτους περι της αντίληψης για την σημαντικότητα και τη μοναδικότητα του ανθρώπινου γένους στο οικοσύστημα,απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις θεωρίες περι τυχαιότητας της σωματικής και πνευματικής εξέλιξης.Αυτή η αυτοαποδόμηση του γραπτού λόγου θυμίζει πίνακα του Oskar Kokoschka εκπρόσωπου του εξpρεσιονισμού όπως πρώτος ανέφερε ο Antonin Matějček το 1910,ούτε οι μελωδίες του Arnold Schoenberg δεν θα το περιέγραφαν τόσο γλαφυρά..

Κλείνοντας τείνω να συμφωνήσω ότι οι λόγοι που πλάστηκε ο άνθρωπος είναι οι 3 λόγοι που αναφέρει ο firewalker

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...