Προς το περιεχόμενο

σχετικα υψηλες θερμοκρασιες σε ι7 920. τι φταιει. ?

warewolf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
το to tutbo v ειναι κλειστο.

οσον αφορα το κουτι, δεν καταλαβα αυτο που ειπες για την πισω πλευρα. αν βγαλω το πλαινο καπακι που εχει τον μεγαλο ανεμιστηρα βλεπω την ψυκτρα (και την motherboard σε κατοψη) αλλα δεν ξερω ποσο δυσκολο ειναι να κουμπωσει-ξεκουμπωσει η συγκεκριμενη ψυκτρα.

μην ξεχνας επισης οτι για να εχω αυτες τις θερμοκρασιες δουλευω το fan της καρτας γραφικων στο 100%, αλλιως ανεβαινω αλλους 2-3 βαθμους. απαραδεκτο για αυτη την ψυκτρα.

πειραζει αν ο ανεμιστηρας της καρτας γραφικων δουλευει συνεχεια στο 100% ?

Nαι γιατι θα τα φτυσει και αυτος βαλτο στο αυτοματο. Τα ανεμηστηρακια του ειναι ολα συνδεδεμενα; Το κουτι ανοιγει και απο την αλλη μερια και απο εκει ξεβιδωνεις την ψυκτρα.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Nαι γιατι θα τα φτυσει και αυτος βαλτο στο αυτοματο. Τα ανεμηστηρακια του ειναι ολα συνδεδεμενα; Το κουτι ανοιγει και απο την αλλη μερια και απο εκει ξεβιδωνεις την ψυκτρα.

τα ανεμιστηρια δουλευουν ολα.

οκ για τον ανεμιστηρα της καρτας γραφικων, ξαναμπηκε στο auto.

οσον αφορα την ψυκτρα απο την αλλη πλευρα το κουτι ειναι ολο μεταλλο, ειναι η πισω πλευρα της mainboard.

απο την πλευρα που λεω εγω βλεπεις τα παντα, mainboard, slots κ.τ.λ.

μονο απο μια πλευρα βγαινει η ψυκτρα. (πως αλλιως ?) μαλλον σε μπερδεψα και δεν καταλαβες. οπως και να εχει, λεω να επιχειρησω να την βγαλω και αυριο να αγορασω μια παστα να στρωσω.

απλα θα ειναι η πρωτη μου φορα και ψιλοκολλαω, καταλαβες ?

Δημοσ.
τα ανεμιστηρια δουλευουν ολα.

οκ για τον ανεμιστηρα της καρτας γραφικων, ξαναμπηκε στο auto.

οσον αφορα την ψυκτρα απο την αλλη πλευρα το κουτι ειναι ολο μεταλλο, ειναι η πισω πλευρα της mainboard.

απο την πλευρα που λεω εγω βλεπεις τα παντα, mainboard, slots κ.τ.λ.

μονο απο μια πλευρα βγαινει η ψυκτρα. (πως αλλιως ?) μαλλον σε μπερδεψα και δεν καταλαβες. οπως και να εχει, λεω να επιχειρησω να την βγαλω και αυριο να αγορασω μια παστα να στρωσω.

απλα θα ειναι η πρωτη μου φορα και ψιλοκολλαω, καταλαβες ?

Αν βαλεις παστα να μην ειναι παραπανω απο μια σταγονα σε μεγεθος μπιζελιου και λιγο λιγοτερο... Διαβασε το βιβλιαρακι του κουτιου και θα καταλαβεις τι εννοω...

Δημοσ.
Αν βαλεις παστα να μην ειναι παραπανω απο μια σταγονα σε μεγεθος μπιζελιου και λιγο λιγοτερο... Διαβασε το βιβλιαρακι του κουτιου και θα καταλαβεις τι εννοω...

ok. δεν εχω βιβλιαρακι (δεν μου εδωσαν απο το πλαισιο το κουτι της ψυκτρας.

εκεινο που με απασχολει, ειναι πωε θα αφεραισω και θα ξαναβαλω την ψυκτρα.

θα κατεβασω καποιο manual της και θα προσπαθησω.

αποτελεσματα και νεες μετρησεις αυριο.

Δημοσ.
ok. δεν εχω βιβλιαρακι (δεν μου εδωσαν απο το πλαισιο το κουτι της ψυκτρας.

εκεινο που με απασχολει, ειναι πωε θα αφεραισω και θα ξαναβαλω την ψυκτρα.

θα κατεβασω καποιο manual της και θα προσπαθησω.

αποτελεσματα και νεες μετρησεις αυριο.

To ΗΑF 932 ανοιγει και απο τις 2 πλευρες. Ανοιγεις και τις 2. Στην μερια που βλεπεις μονο το πισω μερος της μητρικης φαινονται και οι βιδες της ψυκτρας. Ξεβιδωνεις τις βιδες και βγαζεις την ψυκτρα... Manual βρισκεις και στο νετ ;)

Δημοσ.
To ΗΑF 932 ανοιγει και απο τις 2 πλευρες. Ανοιγεις και τις 2. Στην μερια που βλεπεις μονο το πισω μερος της μητρικης φαινονται και οι βιδες της ψυκτρας. Ξεβιδωνεις τις βιδες και βγαζεις την ψυκτρα... Manual βρισκεις και στο νετ ;)

εψαξα, αλλα μαλλον δεν θα το τολμησω.

δοκιμασα κατι αλλο ομως. ανοιξα το A/C του σαλονιου και φυσαω επανω στο tower απο αποσταση 3 μετρων. η θερμοκρασια δωματιου ειναι καπου στους 23-24 βαθμους. ξαναγυρισα τα ghz στα 2.8 και εχω θερμοκρασια 33 βαθμους στη cpu.

δεν νομιζω να πετυχω κατι καλυτερο ΕΓΩ αν βγαλω-βαλω παστα και ψυκτρα. (μην τα κανω και χειροτερα δεν ξερω).

οποτε, οταν ψιλο χειμωνιασει θα τον ξαναπαω στα 3.8

καταλαβα τελικα για το πισω μερος της mainboard , αλλα οπως ξαναειπα δεν θα το τολμησω, αφου καταλαβα οτι ολοι οσοι παινευονται για την χαμηλη θερμοκρασια (στα ξενα sites) ισως επιμελως αποκρυπτουν το οτι η θερμοκρασια δωματιου τους ειναι με χαμηλοτερη (ισως κι απο οτι λενε)

σε ευχαριστω για το χρονο σου.

οι ρυθμισεις που μου εδωσες σημειωθηκαν και θα επαναχρησιμοποιηθουν

ξεχασα να αναφερω οτι στα 3.8 (με τις ρυθμισεις σου) πηγαινει στους 37 idle με θερμ. δωματιου,24 βαθμους.

και σε τεστ με occt 6 λεπτων με ενεργοποιημενο το HT στα 3.8 ghz και θερμ.δωματιου 23-24 βαθμους δινει:

το ASUS AI suite δειχνει 61 βαθμους, ενω το occt:

core1= 55 core2= 57 core3= 52 core 4= 24

o core4 δεν παει καλα. μονο 24 βαθμους ? ιδιο με θερμοκρασια δωματιου ?

καποιο bug θα ειναι του occt.

Δημοσ.
εψαξα, αλλα μαλλον δεν θα το τολμησω.

δοκιμασα κατι αλλο ομως. ανοιξα το A/C του σαλονιου και φυσαω επανω στο tower απο αποσταση 3 μετρων. η θερμοκρασια δωματιου ειναι καπου στους 23-24 βαθμους. ξαναγυρισα τα ghz στα 2.8 και εχω θερμοκρασια 33 βαθμους στη cpu.

δεν νομιζω να πετυχω κατι καλυτερο ΕΓΩ αν βγαλω-βαλω παστα και ψυκτρα. (μην τα κανω και χειροτερα δεν ξερω).

οποτε, οταν ψιλο χειμωνιασει θα τον ξαναπαω στα 3.8

καταλαβα τελικα για το πισω μερος της mainboard , αλλα οπως ξαναειπα δεν θα το τολμησω, αφου καταλαβα οτι ολοι οσοι παινευονται για την χαμηλη θερμοκρασια (στα ξενα sites) ισως επιμελως αποκρυπτουν το οτι η θερμοκρασια δωματιου τους ειναι με χαμηλοτερη (ισως κι απο οτι λενε)

σε ευχαριστω για το χρονο σου.

οι ρυθμισεις που μου εδωσες σημειωθηκαν και θα επαναχρησιμοποιηθουν

ξεχασα να αναφερω οτι στα 3.8 (με τις ρυθμισεις σου) πηγαινει στους 37 idle με θερμ. δωματιου,24 βαθμους.

και σε τεστ με occt 6 λεπτων με ενεργοποιημενο το HT στα 3.8 ghz και θερμ.δωματιου 23-24 βαθμους δινει:

το ASUS AI suite δειχνει 61 βαθμους, ενω το occt:

core1= 55 core2= 57 core3= 52 core 4= 24

o core4 δεν παει καλα. μονο 24 βαθμους ? ιδιο με θερμοκρασια δωματιου ?

καποιο bug θα ειναι του occt.

Δεν ειναι bug αλλα το πακετο το τρωνε ο 1ος και ο 2ος. Οι αλλοι 2 ειναι πιο νορμαλ. Μια χαρα εισαι απο θερμοκρασιες. Δεν χρειαζεται να πειραξεις κατι. Φυσικα η θερμοκρασια δωματιου μετραει. Αλλο να πεφτει στον επεξεργαστη αερας 21 βαθμων και αλλο 35 βαθμων... ;) Γενικα ο i7 ειναι ζεστος αλλα τα σπαει σαν επεξεργαστης. Με το κουτι σου και την ψυκτρα σου θα εισαι μια χαρα. Ειδες και μονος σου οτι με τοσο μεγαλη αυξηση της συχνοτητας οι θερμοκρασιες ειναι υποφερτες ;)

Δημοσ.

καταλαβαινω.

αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι οταν ειμαι σε κατασταση x.m.p.. sta 2.8 το ρευμα ειναι 0.9300 και στιγμιαια πηγαινει 2.160. ισως αυτος ειναι ο λογος οπου σε idle κατασταση εχω 42-43 βαθμους οταν αλλοι εχουν 33-34 με τα ιδια υλικα.

αυτη την στιγμη εχει δροσια στο δωματιο και δεν δικαιολογειται.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:58 ----------

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

η αιτια βρεθηκε.

ενοχος, ειναι η καρτα γραφικων 4890 vapor-x. οταν την εβγαλα και εβαλα μια μικρη καρτουλα η θερμοκρασια της motherboard επεσε απο 44 σε 37 βαθμους (θερμοκρασια δωματιου 29).

ο ανεμιστηρας της καρτας γραφικων, εστελνε ολη τη ζεστη της καρτας επανω στο cpu fan cooler. η καρτα σε κατασταση idle εχει 50-55 βαθμους.

αυτο τα ξεκαθαριζει ολα.

τωρα η cpu σε κατασταση idle ειναι 39c στα 3.8 ghz και με το occt να τρεχει (χωρις HT ενεργοποιημενο) εχω 61, 58, 45, 32 στους πυρηνες.

μια καρτα γραφικων οπου ανεβαζε την θερμοκρασια της motherboard απο 37 σε 44 ( και εστελνε τον 55 βαθμων αερα της επανω στο cpu cooler) εκανε ολη την ζημια τελικα.

Δημοσ.
καταλαβαινω.

αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι οταν ειμαι σε κατασταση x.m.p.. sta 2.8 το ρευμα ειναι 0.9300 και στιγμιαια πηγαινει 2.160. ισως αυτος ειναι ο λογος οπου σε idle κατασταση εχω 42-43 βαθμους οταν αλλοι εχουν 33-34 με τα ιδια υλικα.

αυτη την στιγμη εχει δροσια στο δωματιο και δεν δικαιολογειται.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:58 ----------

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

η αιτια βρεθηκε.

ενοχος, ειναι η καρτα γραφικων 4890 vapor-x. οταν την εβγαλα και εβαλα μια μικρη καρτουλα η θερμοκρασια της motherboard επεσε απο 44 σε 37 βαθμους (θερμοκρασια δωματιου 29).

ο ανεμιστηρας της καρτας γραφικων, εστελνε ολη τη ζεστη της καρτας επανω στο cpu fan cooler. η καρτα σε κατασταση idle εχει 50-55 βαθμους.

αυτο τα ξεκαθαριζει ολα.

τωρα η cpu σε κατασταση idle ειναι 39c στα 3.8 ghz και με το occt να τρεχει (χωρις HT ενεργοποιημενο) εχω 61, 58, 45, 32 στους πυρηνες.

μια καρτα γραφικων οπου ανεβαζε την θερμοκρασια της motherboard απο 37 σε 44 ( και εστελνε τον 55 βαθμων αερα της επανω στο cpu cooler) εκανε ολη την ζημια τελικα.

To HT γιατι το εχεις κλειστο; Αυτη ειναι η διαφορα του i7 απο τους Phenom ...

Δημοσ.
To HT γιατι το εχεις κλειστο; Αυτη ειναι η διαφορα του i7 απο τους Phenom ...

γιατι οταν δοκιμαζα 100% cpu με το occt παρατηρησα οτι με το HT η θερμοκρασια ανεβαινε παραπανω. ετσι, θεωρησα οτι ειναι καλυτερο να ειναι κλειστο για να εχω μικροτερες θερμοκρασιες.

Δημοσ.
γιατι οταν δοκιμαζα 100% cpu με το occt παρατηρησα οτι με το HT η θερμοκρασια ανεβαινε παραπανω. ετσι, θεωρησα οτι ειναι καλυτερο να ειναι κλειστο για να εχω μικροτερες θερμοκρασιες.

Aλλα και χαμηλοτερη αποδοση...

Δημοσ.
Aλλα και χαμηλοτερη αποδοση...

ενταξει, ενταξει το ξαναενεργοποιησα.

τελος καλο ολα καλα.

σε ευχαριστω για την βοηθεια που μου παρειχες, καθως και τα υπολοιπα παιδια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...