zeremefico Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Τι windows εχεις πανω?7 rc? ναι .......
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 ναι....... Γιατι καλε μου ανθρωπε που θα λεγε και ο βεγγος δεν βαζεις τα final? Eτσι ισως και να υπαρχει εξηγηση περα του σκληρου δισκου(λογω ntfs.sys παντα).Η rc δεν ειναι τελειωμενο προιον,ειναι μετα την beta.Yπαρχει πιθανοτητα με καποιο τροπο να ευθυνεται οντως ο ntfs.sys.Βαλε τα final και αν συνεχιζει το ιδιο προβλημα,σκληρος.
zeremefico Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Γιατι καλε μου ανθρωπε που θα λεγε και ο βεγγος δεν βαζεις τα final?Eτσι ισως και να υπαρχει εξηγηση περα του σκληρου δισκου(λογω ntfs.sys παντα).Η rc δεν ειναι τελειωμενο προιον,ειναι μετα την beta.Yπαρχει πιθανοτητα με καποιο τροπο να ευθυνεται οντως ο ntfs.sys.Βαλε τα final και αν συνεχιζει το ιδιο προβλημα,σκληρος. Θενκ γιου μεν Τελικά τα φάιναλ έχω,πάμε για ssd;
Sonick Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Επαναφέρω το συγκεκριμένο topic,πέρασα προχθές τα windows 7 pro και εντελώς ξαφνικά χτες μου πέταξε μπλε οθόνη και τρέχοντας το bluescreenview μου έβγαλε : Bug check screen: bad pool caller caused by driver: ntfs.sys. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;
Moderators Gi0 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Επαναφέρω το συγκεκριμένο topic,πέρασα προχθές τα windows 7 pro και εντελώς ξαφνικά χτες μου πέταξε μπλε οθόνη και τρέχοντας το bluescreenview μου έβγαλε : Bug check screen: bad pool caller caused by driver: ntfs.sys. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει; Bad pooler call=αρκετες πιθανοτητες να φταιει 3rd party driver.Το bluescreenview ευτυχως/δυστυχως απλα διαβαζει τον τελευταιο driver πριν την μπλε οθονη,το οποιο δεν σημαινει απαραιτητα πως μιλαμε για τον υπαιτιο του προβληματος. Ξεκινα τα tests σε μνημες,σκληρους,δες αν ειναι οκ οι τασεις σου και γενικα οτι χρειαζεται για να βεβαιωθεις πως ειναι οκ το hardware σου και βλεπουμε στην συνεχεια για software προβλημα.Αν χρειαστει θα ανεβασεις αν θελεις και τα dumps σου. Πριν κανεις τα παραπανω,αν τυχον εκανες εγκατασταση καποιο driver και μετα απο λιγο πηρες δωρακι την bsod,νομιζω πως ειναι προφανες οτι πρεπει να τον βγαλεις ή να εγκαταστησεις αλλη εκδοση του.
Sonick Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Bad pooler call=αρκετες πιθανοτητες να φταιει 3rd party driver.Το bluescreenview ευτυχως/δυστυχως απλα διαβαζει τον τελευταιο driver πριν την μπλε οθονη,το οποιο δεν σημαινει απαραιτητα πως μιλαμε για τον υπαιτιο του προβληματος.Ξεκινα τα tests σε μνημες,σκληρους,δες αν ειναι οκ οι τασεις σου και γενικα οτι χρειαζεται για να βεβαιωθεις πως ειναι οκ το hardware σου και βλεπουμε στην συνεχεια για software προβλημα.Αν χρειαστει θα ανεβασεις αν θελεις και τα dumps σου. Πριν κανεις τα παραπανω,αν τυχον εκανες εγκατασταση καποιο driver και μετα απο λιγο πηρες δωρακι την bsod,νομιζω πως ειναι προφανες οτι πρεπει να τον βγαλεις ή να εγκαταστησεις αλλη εκδοση του. Βασικά τα test που λες, με τι tools να τα κάνω; drivers πέρασα 2-3 γιατί τα άλλα τα είδαν κατευθείαν τα windows 7.Αλλά υπάρχει η δυνατότητα να χτύπησε ο δίσκος;Tόσο καιρό με τα vista δεν είχα πρόβλημα.Τώρα μόλις τα περασα τα 7 χτύπησε;
Moderators Gi0 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Βασικά τα test που λες, με τι tools να τα κάνω; drivers πέρασα 2-3 γιατί τα άλλα τα είδαν κατευθείαν τα windows 7.Αλλά υπάρχει η δυνατότητα να χτύπησε ο δίσκος;Tόσο καιρό με τα vista δεν είχα πρόβλημα.Τώρα μόλις τα περασα τα 7 χτύπησε; Δεν ειπα πουθενα πως ειναι ο σκληρος.Αν φταιει θα αποδειχθει στην συνεχεια.Δεν παιζει ρολο οτι"στα vista δουλευε αρα θα δουλευει και τωρα".Μπορει να ειχες την ατυχια να παρουσιασει προβλημα τωρα(δεν φταινε τα 7 σ αυτο). Drivers ξαναλεω.Το "1-2 drivers"δεν σημαινει πως ειναι και οκ.Κανε μια δοκιμη με διαφορετικες εκδοσεις τους,μηπως και εισαι τυχερος και βρεις τον υπαιτιο μ αυτο τον τροπο.Προτιμησε εκδοσεις drivers που ειναι Windows Quality Hardware Labs(WQHL). Για test στους σκληρους,ριξε για αρχη μια ματια στο s.m.a.r.t κατα την εκκινηση του υπολογιστη 'ή μεσα στο bios,για να βεβαιωθεις οτι το δινει ΟΚ και κατεβασε διαγνωστικα τεστ απο τον κατασκευαστη του σκληρου(site) για να τρεξεις. Για τις μνημες θα κατεβασεις το memtest με το οποιο θα κανεις ενα bootable cd/δισκεττα και θα το αφησεις να τρεξει πανω απο 3 ωρες(οσο περισσοτερο,τοσο πιο βεβαιος εισαι πως ειναι οκ.Φυσικα σε λογικα πλαισια,δεν υπαρχει λογος να φτασεις το 12ωρο). Επισης αν τυχον εχεις κανει overclocking,εχεις πειραξει κατι στο bios χωρις να εισαι σιγουρος τι ειναι/αν προκαλει προβληματα στην σταθεροτητα του υπολογιστη,επανεφερε το στις default ρυθμισεις. Αν συνεχιστουν μετα απο αυτα οι μπλε οθονες,φροντισε να βλεπεις καθε φορα τι μηνυμα σου δινουν και ετοιμασου να ανεβασεις τα memory dumps μηπως βγει ακρη απο κει. ΕDIT:Μια και στο συγκεκριμενο τοπικ ειναι που εψαχνα να βρω τι φταιει και τελικα ειδα απο τα dumps οτι εψαχνα σε συστημα με περασμενη windows RC εκδοση,εχεις την final εκδοση των 7 ετσι?Απλα για επιβεβαιωση.
Sonick Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δεν ειπα πουθενα πως ειναι ο σκληρος.Αν φταιει θα αποδειχθει στην συνεχεια.Δεν παιζει ρολο οτι"στα vista δουλευε αρα θα δουλευει και τωρα".Μπορει να ειχες την ατυχια να παρουσιασει προβλημα τωρα(δεν φταινε τα 7 σ αυτο).Drivers ξαναλεω.Το "1-2 drivers"δεν σημαινει πως ειναι και οκ.Κανε μια δοκιμη με διαφορετικες εκδοσεις τους,μηπως και εισαι τυχερος και βρεις τον υπαιτιο μ αυτο τον τροπο.Προτιμησε εκδοσεις drivers που ειναι Windows Quality Hardware Labs(WQHL). Για test στους σκληρους,ριξε για αρχη μια ματια στο s.m.a.r.t κατα την εκκινηση του υπολογιστη 'ή μεσα στο bios,για να βεβαιωθεις οτι το δινει ΟΚ και κατεβασε διαγνωστικα τεστ απο τον κατασκευαστη του σκληρου(site) για να τρεξεις. Για τις μνημες θα κατεβασεις το memtest με το οποιο θα κανεις ενα bootable cd/δισκεττα και θα το αφησεις να τρεξει πανω απο 3 ωρες(οσο περισσοτερο,τοσο πιο βεβαιος εισαι πως ειναι οκ.Φυσικα σε λογικα πλαισια,δεν υπαρχει λογος να φτασεις το 12ωρο). Επισης αν τυχον εχεις κανει overclocking,εχεις πειραξει κατι στο bios χωρις να εισαι σιγουρος τι ειναι/αν προκαλει προβληματα στην σταθεροτητα του υπολογιστη,επανεφερε το στις default ρυθμισεις. Αν συνεχιστουν μετα απο αυτα οι μπλε οθονες,φροντισε να βλεπεις καθε φορα τι μηνυμα σου δινουν και ετοιμασου να ανεβασεις τα memory dumps μηπως βγει ακρη απο κει. ΕDIT:Μια και στο συγκεκριμενο τοπικ ειναι που εψαχνα να βρω τι φταιει και τελικα ειδα απο τα dumps οτι εψαχνα σε συστημα με περασμενη windows RC εκδοση,εχεις την final εκδοση των 7 ετσι?Απλα για επιβεβαιωση. Καταρχάς thanks για τις πληροφορίες ,λοιπόν η έκδοση που έχω είναι η final ,την οποία έχω απο το πανεπιστήμιο μου.Την κατέβασα απο το MSDN.Επίσης δεν ξέρω γιατί αλλά την επιλογή smαrt δεν την βρήκα στο bios,οπότε μπήκα στο site της wd και κατέβασα το διαγνωστικό tool data lifeguard diagnostics.To έτρεξα και στο smart status βγάζει οκ,αλλά όταν πάω να τρέξω το quick test που έχει,χτυπάει error: cable test:write sector error.Βέβαια απο googling που έκανα διαπίστωσα οτι δεν είναι τόσο αξιοπιστο το εν λόγω tool και χτυπάει errors χωρίς να υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο sector του δίσκου.Θα δοκιμάσω και το memtest.To θέμα με τους drivers για το dell studio 1535 είναι οτι η dell δεν έχει βγάλει επίσημα drivers για windows 7 έκδοση.
Moderators Gi0 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Καταρχάς thanks για τις πληροφορίες ,λοιπόν η έκδοση που έχω είναι η final ,την οποία έχω απο το πανεπιστήμιο μου.Την κατέβασα απο το MSDN.Επίσης δεν ξέρω γιατί αλλά την επιλογή smαrt δεν την βρήκα στο bios, Να σαι καλα.Αν δεν βρηκες κατι στο bios προσπαθησε να προλαβεις την αρχικη οθονη,οταν γινεται το post,λιγο μετα την αναγνωριση του σκληρου,λογικα καπου θα γραφει SMART και αποτελεσμα διπλα. οπότε μπήκα στο site της wd και κατέβασα το διαγνωστικό tool data lifeguard diagnostics.To έτρεξα και στο smart status βγάζει οκ,αλλά όταν πάω να τρέξω το quick test που έχει,χτυπάει error: cable test:write sector error.Βέβαια απο googling που έκανα διαπίστωσα οτι δεν είναι τόσο αξιοπιστο το εν λόγω tool και χτυπάει errors χωρίς να υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο sector του δίσκου. Δεν τα εχω δοκιμασει να σου πω και δεν εχω προσωπικο feedback για το τι παιζει,ευχομαι να ειναι οκ και αξιοπιστα αυτα που βρηκες και οντως να μην παιζει προβλημα γιατι σε διαφορετικη περιπτωση,αν υπαρχει προβλημα στο σκληρο,οτι αναλυση γινει στα dumps ειναι αχρηστη. To θέμα με τους drivers για το dell studio 1535 είναι οτι η dell δεν έχει βγάλει επίσημα drivers για windows 7 έκδοση. Ισως και να ναι καπου εδω το προβλημα.Μιλαμε για λαπτοπ λοιπον.Μια απτα ιδια και σε μενα για το packard bell μου,οπου ευτυχως τα 7 αναγνωρισαν τα παντα χωρις να βαλω κατι εξτρα. Τι δεν αναγνωρισαν τα 7 οταν τα εκανες εγκατασταση?Drivers απο vista εκανες εγκατασταση η κατι αλλο?Τα 7 ειναι 64bit?
Sonick Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν τα 7 είναι 32bit όπως και τα vista που είχα.Μου βρήκαν drivers για όλες τις συσκευές ,εκτός απο 2 που δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι, γιατί στον device manager τα αναφέρει στο other devices ως base system devices.Κάποιος μου είπε οτι πιθανώς να είναι media card reader.Πήρα στο τεχνικό τμήμα της dell και μου είπαν κάτσε και πέρνα έναν έναν τους drivers των vista μέχρι να το πετύχεις,πράγμα απαράδεκτο για μένα.Το θέμα πάντως είναι οτι μου κρασάρει και ο firefox συχνά και δεν ξέρω τι παίζει με αυτό.Οπότε μήπως πρέπει και για συσκευές που είδαν τα 7 να τους περάσω drivers των vista-32;
Moderators Gi0 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν τα 7 είναι 32bit όπως και τα vista που είχα.Μου βρήκαν drivers για όλες τις συσκευές ,εκτός απο 2 που δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι, γιατί στον device manager τα αναφέρει στο other devices ως base system devices.Κάποιος μου είπε οτι πιθανώς να είναι media card reader.Πήρα στο τεχνικό τμήμα της dell και μου είπαν κάτσε και πέρνα έναν έναν τους drivers των vista μέχρι να το πετύχεις,πράγμα απαράδεκτο για μένα. Καλα απαραδεκτο ειναι,δεν νομιζω πως χρειαζεται αναλυση,μια απτα ιδια και γω που επρεπε να ερθει το upgrade dvd για να δω drivers. Το θέμα πάντως είναι οτι μου κρασάρει και ο firefox συχνά και δεν ξέρω τι παίζει με αυτό Mην τα μπερδευουμε,μιλαμε για την bsod.Το συγκεκριμενο μπορει να μην εχει καμια σχεση εκτος και αν καθε φορα που σκαει η bsod,εχει κρασαρει ο firefox πριν. Οπότε μήπως πρέπει και για συσκευές που είδαν τα 7 να τους περάσω drivers των vista-32; Οχι,οτι ειδαν τα 7 και λειτουργει κανονικα,μην το πειραξεις. Ελεγξε και τις μνημες σου και αν συνεχιστουν οι bsod,ανεβαζεις τα dumps.(Και ευχομαι να ειναι οκ οι σκληροι) Μια και μιλαμε για laptop,συχνο προβλημα που εμφανιζει μπλε οθονη ειναι αυτο με το hibernate και suspend.Μηπως ειχες κανει κατι απο αυτα πριν την μπλε οθονη?
Sonick Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Καλα απαραδεκτο ειναι,δεν νομιζω πως χρειαζεται αναλυση,μια απτα ιδια και γω που επρεπε να ερθει το upgrade dvd για να δω drivers. Mην τα μπερδευουμε,μιλαμε για την bsod.Το συγκεκριμενο μπορει να μην εχει καμια σχεση εκτος και αν καθε φορα που σκαει η bsod,εχει κρασαρει ο firefox πριν. Οχι,οτι ειδαν τα 7 και λειτουργει κανονικα,μην το πειραξεις. Ελεγξε και τις μνημες σου και αν συνεχιστουν οι bsod,ανεβαζεις τα dumps.(Και ευχομαι να ειναι οκ οι σκληροι) Μια και μιλαμε για laptop,συχνο προβλημα που εμφανιζει μπλε οθονη ειναι αυτο με το hibernate και suspend.Μηπως ειχες κανει κατι απο αυτα πριν την μπλε οθονη? Λοιπόν είναι πιθανόν να είχε γίνει hibernate πριν την μπλε οθόνη απο οτι θυμάμαι.Θα τρέξω και το memtest και θα επανέλθω.Αλλά για τους δύο drivers που δεν βλέπει μήπως γνωρίζεις πως μπορώ να τους εντοπίσω γιατί αυτό το base system device δεν αφήνει πολλά περιθώρια.
Moderators Gi0 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν είναι πιθανόν να είχε γίνει hibernate πριν την μπλε οθόνη απο οτι θυμάμαι. Αν δεν σου βγαλει bsod ξανα,πιθανοτατα αυτο ηταν το προβλημα.Παρ ολα αυτα κανε το memtest για σιγουρια πως δεν ειναι οι μνημες.Αν ξαναβγαλει bsod,συνεχιζουμε. Αλλά για τους δύο drivers που δεν βλέπει μήπως γνωρίζεις πως μπορώ να τους εντοπίσω γιατί αυτό το base system device δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Πριν απο χρονια ειχα δει ενα προγραμματακι που υποσχοταν πως εβρισκε τι ειναι τα unknown devices αλλα δεν θυμαμαι να σου πω τι παιζει δυστυχως.Ισως να υπαρχει κατι αντιστοιχο τωρα,google it.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.