Προς το περιεχόμενο

Τι είναι τελικά αυτό το "Hardcore Gamer"?

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταρχας δεν υπαρχει hardcore genre οπως το εννοεις....υπαρχουν ετσι κι αλλιως hardcore gamers οι οποιοι δεν παιζουν καθολου mmorpg....αυτοι οι gamers δεν αποδεχονται με την καμια τα mmorpg σαν hardcore gaming κατα συνεπεια...δηλαδη ο συνδυασμος πολλων διαφορετικων στοιχειων ειναι αυτο που κανει ενα genre hardcore???οχι βεβαια...το θεμα ειναι πώς προσεγγιζεις εσυ σαν gamer το καθε genre

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γι' αυτό είπα ότι είναι προσωπική η γνώμη αυτή για τα rpgs, και δεν είχα σκοπό να το θέσω για αντιπαράθεση.

Για να φτάσεις στο σημείο να έχεις τον τρόπο χωρίς κόπο, θέλεις χρόνο. Κι αυτό μόνο για το pvp, για τα υπόλοιπα θες guides.

Μερικοί το λένε και εμπειρία, η οποία μόνο με το χρόνο έρχεται. (+ ευστροφία, πονηριά κτλ κτλ που είπες)

Εκτός κι αν εσύ και κάποιοι άλλοι γεννήθηκαν με τα skills στο max, και το 'χουν με την πρώτη. Η πλειονότητα όμως δεν το 'χει αμέσως.

Δημοσ.

Αυτο που μετραει κυριως ειναι το πως βλεπεις τα πραγματα, και πιο συγκεκριμενα τους εξης ορους απο την δικη σου οπτικη γωνια...

Hardcore για μενα ειναι ο ψαγμενος τυπος, που 'χει καταρχας ενα καλο Setup για το Gaming, που ασχολειται αρκετα με τον καθε τιτλο που αγοραζει / παιζει, και τελος παντων ειναι ο τυπος του Record, του Score...

Casual πιστευω ειναι περισσοτερο αυτος που δεν ασχολειται ιδιαιτερα με τα παιχνιδια, και καταναλωνει ενα μερος του ελευθερου του χρονου ευχαριστα, δεν ψαχνεται παραπερα ουτε τον ενδιαφερει το Nickname's e-penis η οτιδηποτε αλλοι συγκριτηκοι οροι..

Δεν χρειαζεται περισσοτερη αναλυση το θεμα, ολοι καταλαβαινουνε πανω κατω το τι παει να πει Hardcore η Casual για αυτους, στην τελικη ολα αυτα σχετικα ειναι..

Για το crysis συμφωνω για τα "τελευταιας τεχνολογιας" γραφικα αλλα τι να τα κανεις οταν το παιχνιδι δεν εχει ενα βαθος η τελος παντων μια ιστορια να βασιστεις, απλo Shooter ειναι και σιγουρα δεν συγκρινεται με παιχνιδια οπως το Stalker που ειναι σιγουρα αλλης κατηγοριας, μιλαμε για δυο διαφορετικα ειδη, αλλο φρουτο που λενε.

Απο προσωπικη εμπειρια που ειδα το Crysis ναι μεν εχει τα καλοσχεδιασμενα γραφικα τα οποια ειναι χοντρου Budget απο Crytek για να πραγματοποιηθουν αλλα σαν παιχνιδι δεν εχει και πολλα να σου προσφερει, ειναι πολυ απλο και απαναλαμβανομενο, εαν τωρα με το συγκεκριμενο Graphic Engine αποφασισουν να φτιαξουνε κατι με περιεχομενο τοτε σιγουρα θα μιλαμε για το Game της δεκαετιας.

Δημοσ.

θελω να δωσω μια επεξηγηση σε σχεση με αυτο που ειπα στο τελος , το οτι δηλαδη εχει σχεση το πώς προσεγγιζουμε εμεις σαν gamers τα genres...παιρνω σαν παραδειγμα το castlevania symphony of the night...ο Α παικτης κανει ενα speedrun και το τερματιζει...ο Β απο την αλλη ξεκλειδωνει τα παντα μεσα στο παιχνιδι...οπλα,πανοπλιες,αντικειμενα,ξορκια,τερμα ολα τα level επειδη γουσταρει και τη βρισκει ετσι...ο πρωτος ειναι casual και ο δευτερος hardcore....εγω καπως ετσι το βλεπω

Δημοσ.
Γι' αυτό είπα ότι είναι προσωπική η γνώμη αυτή για τα rpgs, και δεν είχα σκοπό να το θέσω για αντιπαράθεση.

Για να φτάσεις στο σημείο να έχεις τον τρόπο χωρίς κόπο, θέλεις χρόνο. Κι αυτό μόνο για το pvp, για τα υπόλοιπα θες guides.

Μερικοί το λένε και εμπειρία, η οποία μόνο με το χρόνο έρχεται. (+ ευστροφία, πονηριά κτλ κτλ που είπες)

Εκτός κι αν εσύ και κάποιοι άλλοι γεννήθηκαν με τα skills στο max, και το 'χουν με την πρώτη. Η πλειονότητα όμως δεν το 'χει αμέσως.

Δεν γεννιεσαι με ικανοτητες, παρα βασικες πληροφοριες επιβιωσης, τα υπολοιπα τα αποκτας με τον χρονο, τωρα οταν σου λεει ο αλλος οτι γεννηθηκε ετσι, ειτε ψευτης ειναι ειτε δεν εχει συνειδηση το πως και ποτε τις αποκτησε, βασικος παραγοντας ειναι η εμπειρια οπωσδηποτε.

Δημοσ.
Στο παραπάνω Post μου αναφέρω τη λέξη "χρόνο"?

Άλλωστε η ΥΠΕΡΟΧΗ του RP η οποία απαιτεί χρόνο είναι το DnD.. το οποίο δυστυχώς για να πω ότι είμαι καλή σε αυτό θέλω τουλάχιστον 8 χρόνια παιχνιδιού.. και 12ωρο παιχνίδι με διαλειμματάκια.

Αυτό είναι χρόνος.. και το αξίζει, φυσικά.

Δεν ανέφερα χρόνο στο MMORPG πάντως. Για να πετύχεις σε ένα MMORPG, εκτός του να γνωρίζεις και να ασχολείσαι με τις τελίτσες που ανέφερα πιο πάνω, θέλεις ευστροφία, πονηριά και μίσος. (Το τελευταίο είναι η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη που βρήκα εγώ για τη πάρτη μου, διαφορετικά είναι Player's choice)

ΠΟΤΕ χρόνο. Τρόπο.. όχι κόπο.

Και στην τελική αν τα συνδυάσεις όλα αυτά, αν υπάρχει όντως Hardcore Genre, τότε αφού συνδύασες ΤΟΣΑ Gamestyles τα οποία απαιτεί το MMORP, ναι.. έκανες Hardcore Gaming.

Υ.Γ: Άλλοι βλέπω ότι συνδέουν το Hardcore με ότι άσχετο τους κατέβει, εγώ δεν θέλω δασκάλεμα. :P

Koritsi_Gia_PC

Αρα στην ουσια λες οτι Hardcore gaming = χρονος που ξοδευεις σε ενα παιχνιδι. Δεν εχω παρα να διαφωνησω τα μαλα. Δεν ειναι ο χρονος που ξοδευεις και το τι χρειαζεται να περασεις για να αποδειξεις στον αλλο (ο hardcore gamer δεν εχει να αποδειξει σε κανεναν τιποτα) αλλα το πως ξοδευεις αυτον τον χρονο με το εκαστοτε παιχνιδι. Αν παιζω ενα παιχνιδι που κατα κανονα στην ουσια "παιζει μονο του" τοτε το παιχνιδι αυτο δεν ειναι hardcore και ο hardcore ο παικτης μαλλον θα το παιξει μια φορα ετσι για να εχει την εμπειρια (και εφοσον του κινει το ενδιαφερον για τον οποιονδηποτε λογο) και θα το πεταξει στην ακρη.

Παραδειγματα Hardcore gaming VS casual gaming.

HARDCORE - CASUAL

Devil May Cry VS God of War

Neverwinter Nights VS Dungeon Siege

Guild Wars VS World of Warcraft

Starcraft VS Command and Conquer

Μερικα παραδειγματα για να τονισω τη διαφορα γιατι ο hardcore μπορει ευκολα να καταλαβει την διαφορα μεταξυ τους. Τα μονα ειδη παιχνιδιων που κατα κανονα ειναι hardcore ειναι τα top down/ scrolling shooters και τα Fighting. Αν καποιος τιτλος απο αυτα τα ειδη δεν ειναι hardcore τοτε θα "φυγει νυχτα" και δεν θα του δωσει κανεις την παραμικρη σημασια.

Δημοσ.

Διάβαζα τα παραπάνω offtopic του Topic "PS3 vs XBOX 360" και επειδή ήθελα να αναφερθώ στο θέμα χωρίς να συνεχίσω το offtopic είπα να κάνω ένα νέο.

Να πω τη γνώμη μου λοιπόν πριν την πείτε και εσείς.

Hardcore Gamer σημαίνει πολλά imho, και δεν είναι μόνο οι ώρες που περνάει κάποιος με το hobby του -το Gaming-. Ο Hardcore Gamer είναι ο τυπάς που μαθαίνει τα νέα πάνω στο χώρο, τους ανερχόμενους τίτλους και τα νέα των εταιριών τους. Είναι ο τυπάς που προσμένει τον αγαπημένο του τίτλο με ανοιχτά τα πόδια, που θα χωθεί στα beta testings από ενδιαφέρον ή επειδή δεν θα αντέχει την αναμονή και αμέσως μετά θα δώσει feedback. Ο Hardcore Gamer δείχνει το ενδιαφέρον του για τα Games με οποιονδήποτε, μα πάντα ώριμο, τρόπο μπορεί.

Από την άλλη, ναι, θεωρώ πως σαφέστατα παίζει ρόλο πόσο χρόνο γουστάρεις να περνάς στο Gaming, πάντα καλύτερη επιλογή το μέτρο αλλά το hardcore είναι hardcore. Κατ επέκτασιν, άλλα στοιχεία του Hardcore Gamer Imho είναι το πόσο ανταγωνιστικός είναι (πάντα με σεβασμό στον αντίπαλο, και μάτια/αφτιά κουρτίνες για να μάθει και να πάρει από αυτόν), το να γνωρίζει πότε κερδίζει από το Gaming ή από έναν τίτλο και πότε χάνει το χρόνο του, το να θεωρεί διαφορετική εμπειρία το PvP και το PvE και να δίνει τόσο στο Offline όσο και στο Online Gaming αξία. Γενικά όταν ψάχνετε και επιτυγχάνει να ασχολείται με αξιόλογα gamestyles, platforms, τίτλους ή και επίπεδα δυσκολίας -είτε στα Campaign είτε στην επιλογή αντιπάλου-.. είναι η ρίζα του σοβαρού Gamer. (π.χ Τα Games φτιάχτηκαν για να παιχτούν στο Harder than Hard difficulty τους, και το γνωρίζουν και το τιμούν αυτό το επίπεδο όλοι οι σοβαροί Gamers, διαφορετικά είναι χάσιμο χρόνου και φόνος του τίτλου)

Ένα στοιχείο που δεν με ενδιαφέρει και τόσο, είναι η προϊστορία του καθενός. Σε μια συζήτηση όλοι θα πεταχτούν και θα πουν "Ά εγώ ασχολούμαι με το Gaming από μπέμπης!", πράγμα που δεν αποδεικνύει τίποτα ακόμα και αν αληθεύει.. Επίσης, αν εγώ είμαι τυχερή και μου έκατσε αδερφός 15 χρόνια μεγαλύτερος που μου έφερνε τους amstrad στα 5 μου και τον πρώτο Pentium στα 8, δεν με κάνει περισσσότερο Gamer από κάποιον που είχε οικονομικές δυσκολίες στα παιδικά του χρόνια. Το σωστό είναι να δίνεις βάση στην τωρινή εμπειρία και τις αξίες του κάθε Gamer και όχι στο blah blah του.

Τώρα ξανά πάνω στο ερώτημα μας..

Η απάντηση πολλών στην ερώτηση "Τι είναι Hardcore Gamer" είναι: Οι new age προσβολές και οι βρισιές που συνέχεια ξεστομίζουν οι πιτσιρικάδες τους CS f/e. Όχι, αυτό το πάθος και ο ανώριμος παρορμητικός του 14χρονου όταν ανακαλύπτει το Gaming, φυσικά, δεν συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία του σοβαρού Gamer. Υπάρχουν όμως αναμφίβολα λεπτομέρειες που "βγαίνουν" από τον Hardcore gamer και στην καθημερινότητά του αυθόρμητα, όπως όταν κάποιος με μια από τις παρέες/κλίκες του ακόμα και όταν βρίσκεται πολύ μακριά από την πλατφόρμα του δεν χάνει την ευκαιρία να παρομοιάσει κάτι με ένα Game (π.χ όταν βλέπεις μια τύπησα στη στάση που έχει 1.50 ύψος και γυρνάς και λες στους κολλητούς σου "Μάγκες, μια spoilερού!" κ.α).

Με λίγα λόγια, άλλο το "Σε pWnARw nOoBa" που αναφέρει σε ένα Quote ο klanimain και άλλο όταν από μια φάση και μετα ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ να βλέπεις την καθημερινότητα σου με το μάτι του Gamer just bcoz its FUN and BETTER this way! Συνοψίζοντας, Hardcore Gamer, Imho, είναι ο τυπάς που τον αγαπάει τόσο τον τομέα που το μυαλό του γυρίζει αρκετές ώρες του 24ώρου γύρω από αυτόν -τις περισσότερες φορές όχι σκόπιμα-.. όπως και το μυαλό του ποδοσφαιριστή γύρω από τη μπάλα.. :-)

Αυτά που λέω από πάνω δεν είναι ο "ορισμός" του Gamer, αλλά πολλά στοιχεία που γνωρίζω και μου ήρθαν. Αναμφίβολα πιστεύω ότι τέτοιου είδους στοιχεία τοποθετούν κάποιον στην λίστα με τους Hardcore ή πιο ελληνικά σοβαρούς Gamers..

/scuss, να δω τι πιστεύεται και εσείς. Σίγουρα το Insomnia.gr έχει πολλά άτομα που το Gaming είναι το τσιγάρο τους και, χωρίς να αναφέρω ονόματα, τους γουστάρω με χίλια και είναι όλοι ένας από τους λόγους που γουστάρω να βολτάρω εδώ.

Koritsi_Gia_PC

Στο παραπάνω Post μου αναφέρω τη λέξη "χρόνο"?

Δεν ανέφερα χρόνο στο MMORPG πάντως. Για να πετύχεις σε ένα MMORPG, εκτός του να γνωρίζεις και να ασχολείσαι με τις τελίτσες που ανέφερα πιο πάνω, θέλεις ευστροφία, πονηριά και μίσος. (Το τελευταίο είναι η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη που βρήκα εγώ για τη πάρτη μου, διαφορετικά είναι Player's choice)

ΠΟΤΕ χρόνο. Τρόπο.. όχι κόπο.

Αρα στην ουσια λες οτι Hardcore gaming = χρονος που ξοδευεις σε ενα παιχνιδι.

Τώρα κατάλαβα γιατί σκάλωσαν όλοι μαζί σου. Είσαι χρονοβόρος στις εξηγήσεις.

Τέσπα όποιος θέλει να δει τη γνώμη μου διαβάζει το No.1 Post, και ότι καταλάβει :P

Πέρα από αυτό δεν μίλησα. :P:p

Παραδειγματα Hardcore gaming VS casual gaming.

HARDCORE - CASUAL

Devil May Cry VS God of War

Neverwinter Nights VS Dungeon Siege

Guild Wars VS World of Warcraft

Starcraft VS Command and Conquer

Αρχικά δεν θεωρώ τίτλους άλλωτε πιο Hardcore και άλλωτε λιγότερο, τους θεωρώ καλούς ή κακούς. Με ΛΙΓΑ λόγια, είπα πως Hardcore Gaming είναι τρόπος ζωής.. άρα το τελευταίο που μπορείς να βγάλεις από το αρχικό Post είναι το τι παιχνίδια παίζεις. Gamestyles και πλατφόρμες ίσως..

Ας πούμε λοιπόν ότι όταν λες "Hardcore Game" λες το παιχνίδι πιο "ψαγμένο" και πιο "απαιτιτικό" στο θέμα τεχνικής και χρόνου..

DMC vs GoW: Ντάξ της σειράς DMC είμαι με κλειστά μάτια, αλλά δεν υπάρχει Hardcore και Softcore εδώ.. Σιγά τις τρελές διαφορές στα Animation ή στο πως θα κάνεις 1000 χτυπήματα σε 30 mobs μέσα σε μισό λεπτό.. :P

NWN vs DS: ντάξ μάλλον δεν γνωρίζεις πως το DS είναι CRPG τα οποία ως επι των πλήστων και στην προκειμένη περίπτωση είναι Action RPG, κοινώς Hack and slasher.. Άλλο το NwN και άλλο το DS, fail. :P (Μιας και χρειάζεσαι πιο χειροπιαστές εξηγήσεις, το DS πάει στην λίστα στην οποία είναι το Diablo)

Τελευταίο και καλύτερο. Το CnC είναι "casual"..? To CnC είναι μια σειρά από RTS Games αρχικά.. αναφέρεσαι σε όλη αυτή την επική δεκαετία της CnC και την αποκαλείς Casual στο χώρο? What the deuce..... :-(

Μόνο το Generals είναι το e-σκάκι του κόσμου, αυτό σου λέω. Και να είσαι του CoH ή του SC (τα 3 καλύτερα RTSG), σίγουρα πρέπει να είσαι θρασύδι για να αποκαλείς casual τέτοιο Game ή πόσο ακόμα τέτοια σειρά..

Δεν γεννιεσαι με ικανοτητες, παρα βασικες πληροφοριες επιβιωσης, τα υπολοιπα τα αποκτας με τον χρονο, τωρα οταν σου λεει ο αλλος οτι γεννηθηκε ετσι, ειτε ψευτης ειναι ειτε δεν εχει συνειδηση το πως και ποτε τις αποκτησε, βασικος παραγοντας ειναι η εμπειρια οπωσδηποτε.

Κάτι ξέρω εγώ όμως που παρομοιάζω το ποδόσφαιρο με το Gaming. Και όπως γεννιέται ο καλός ποδοσφαιριστής (που μαθαίνει κιόλας μπάλα) έτσι γεννιέται και ο Gamer που δεν θα χρειαστεί ΚΑΝ εξηγήσεις πριν παίξει το οποιοδίποτε Game. Στο υπογράφω μάγκα γιατί το βλέπω στους φίλους μου οι οποίοι έχουν την ίδια προιστορία στο χώρο. Κάποιοι το έχουν και κάποιοι το παλεύουν. :-)

Koritsi_Gia_PC

Δημοσ.

ή στο πως θα κάνεις 1000 χτυπήματα σε 30 mobs μέσα σε μισό λεπτό.. :P

Koritsi_Gia_PC

στο dmc αν δεν το νιωσεις και κατω να χτυπιεσαι δεν θα κανεις ουτε 10...:o

και ειδικα στο dmc και σε σχεση με το god of war κ ολας ω ναι υπαρχει hard kai soft.

Δημοσ.

Btw, DMC4 τις προάλλες τερματίστηκε by meh στο Legendary Dark Knight.. είναι Ownage Certificate από μόνο του.. Το SSS πήγαινε σύννεφο :P

Τι να σου πω δεν έχω παίξει και πολύ GoW, απλά υπάρχουν πολλοί φανατική του GoW όπως και του DMC.. Το Gameplay είναι πολύ παρόμοιο και ίσως το ότι τα Save/checkpoints του DMC κάνουν το Game κάπως δυσκολότερο, αλλά από την άλλη στο GoW usaρεις λίγο και το μυαλό με τα puzzlάκια που έχει που και πού σε μερικά levels..

Μακάρι να είναι τόσο ανώτερο το DMC.. αλλά αμφιβάλλω.

Koritsi_Gia_PC

Δημοσ.
Btw, DMC4 τις προάλλες τερματίστηκε by meh στο Legendary Dark Knight.. είναι Ownage Certificate από μόνο του.. Το SSS πήγαινε σύννεφο :P

Τι να σου πω δεν έχω παίξει και πολύ GoW, απλά υπάρχουν πολλοί φανατική του GoW όπως και του DMC.. Το Gameplay είναι πολύ παρόμοιο και ίσως το ότι τα Save/checkpoints του DMC κάνουν το Game κάπως δυσκολότερο, αλλά από την άλλη στο GoW usaρεις λίγο και το μυαλό με τα puzzlάκια που έχει που και πού σε μερικά levels..

Μακάρι να είναι τόσο ανώτερο το DMC.. αλλά αμφιβάλλω.

Koritsi_Gia_PC

actually το dmc με το gow δεν εχουν καμια σχεση στις μαχες...το gow ειναι button mashing ενω το συστημα μαχης του dmc εχει παρα πολυ βαθος και ειναι πολυ πιο δυσκολο...

Δημοσ.
Tώρα κατάλαβα γιατί σκάλωσαν όλοι μαζί σου. Είσαι χρονοβόρος στις εξηγήσεις.

Τέσπα όποιος θέλει να δει τη γνώμη μου διαβάζει το No.1 Post, και ότι καταλάβει :P

Πέρα από αυτό δεν μίλησα. :P:p

Το καταλαβα πολυ καλα. Χωρις να το καταλαβεις αυτο θελεις να πεις. Δεν μιλησες για χρονο αλλα με αυτα που εχεις πει ως τωρα γυρω απο τον "χρονο" εχει να κανει. Οταν καποιος μου λεει παραδειγμα οτι "εκανα τα παντα στο Final Fantasy 7, τιποτα δεν υπαρχει που δεν εκανα" δεν τον κανει hardcore. Αφωσιομενο σιγουρα, hardcore σιγουρα οχι.

Αρχικά δεν θεωρώ τίτλους άλλωτε πιο Hardcore και άλλωτε λιγότερο, τους θεωρώ καλούς ή κακούς. Με ΛΙΓΑ λόγια, είπα πως Hardcore Gaming είναι τρόπος ζωής.. άρα το τελευταίο που μπορείς να βγάλεις από το αρχικό Post είναι το τι παιχνίδια παίζεις. Gamestyles και πλατφόρμες ίσως..

Σε αυτο εχεις εν μερη δικιο αλλα ΥΠΑΡΧΟΥΝ hardcore τιτλοι και οχι. Παραδειγμα καλο ειναι το Devil May Cry και God oWar. Και τα 2 πολυ καλα παιχνιδια ομως μονο 1 απο αυτα ειναι hardcore.

Ας πούμε λοιπόν ότι όταν λες "Hardcore Game" λες το παιχνίδι πιο "ψαγμένο" και πιο "απαιτιτικό" στο θέμα τεχνικής και χρόνου..

"Απαιτιτικο" και "ψαγμενο" σιγουρα αλλα οχι μονο απο θεμα τεχνικης και χρονου. Για την ακριβεια ο χρονος ειναι υπερεκτιμημενος και δεν θα τον εβαζα καν στη λιστα με τα χαρακτηριστικα -τι κανει ενα παιχνιδι hardcore- γιατι αν το παιχνιδι παιζει μονο του η δεν κανεις τιποτα αυτον τον χρονο που "παιζεις" τοτε καταλαβαινεις οτι ο χρονος εχει μηδενικη σημασια.

DMC vs GoW: Ντάξ της σειράς DMC είμαι με κλειστά μάτια, αλλά δεν υπάρχει Hardcore και Softcore εδώ.. Σιγά τις τρελές διαφορές στα Animation ή στο πως θα κάνεις 1000 χτυπήματα σε 30 mobs μέσα σε μισό λεπτό.. :P

Εχει τεραστια σημασια οχι το αν μπορεις να φας 30 mobs σε μισο λεπτο αλλα ο τροπος και αυτο που ειπες παραπανω "απαιτηση" τεχνικης. Επισης εχει τεραστια σημασια το ιδιο το στησιμο του παιχνιδιου και το πως σχεδιαστηκαν και οι εχθροι και τα περιβαλλοντα και οι κινησεις σου για να μπορεις να παιξεις στο και με το περιβαλλον. Ειναι κατι που δεν μπορει να καταλαβει ο οποιοσδηποτε. Πρεπει να το "εχεις" και λιγο.

NWN vs DS: ντάξ μάλλον δεν γνωρίζεις πως το DS είναι CRPG τα οποία ως επι των πλήστων και στην προκειμένη περίπτωση είναι Action RPG, κοινώς Hack and slasher.. Άλλο το NwN και άλλο το DS, fail. :P (Μιας και χρειάζεσαι πιο χειροπιαστές εξηγήσεις, το DS πάει στην λίστα στην οποία είναι το Diablo)

Δεν παρεθεσα το ενα και το αλλο σαν ειδος παιχνιδιου μιας και τα 2 ανοικουν στην κατηγορια RPG αλλα τα παρεθεσα σαν διαφορες οτι το ενα παιχνιδι το παιζεις εσυ ο ιδιος (Neverwinter) και το αλλο "παιζει μονο του". Θα μπορουσα να βαλω το Diablo στη θεση του Neverwinter και θα ηταν εξισου σωστο για να δεις την διαφορα μεταξυ του ενως και του αλλου αλλα δεν ηθελα να μπω στην διαδικασια "fanboi" που καποιος αμεσως θα επιλεξει το Diablo χωρις δευτερη σκεψη.

Τελευταίο και καλύτερο. Το CnC είναι "casual"..? To CnC είναι μια σειρά από RTS Games αρχικά.. αναφέρεσαι σε όλη αυτή την επική δεκαετία της CnC και την αποκαλείς Casual στο χώρο? What the deuce..... :-(

Το CnC ειναι Casual, δεν υπαρχει καμια αμφιβολια σε αυτο. Το να μετραει το ποιος εχει το γρηγοροτερο χερι και τις περισσοτερες μοναδες (δεν εχει σημασια αν ειναι ιδιες η οχι) αυτοματα το κανει Casual γιατι δεν υπαρχει Strategy χωρις σκεψη και χρηση ολων των μοναδων και σωστο management αυτων. Στο Generals που λες παραδειγμα με μια ομαδα mamooth tanks με 1-2 να κουβαλαν propaganda towers και τα υπολοιπα mini guns δεν υπαρχει τιποτα που θα αντισταθει στο δρομο μου. Ετσι απλα. Στο Starcraft ομως μπορω να σου φαω μια τεραστια ομαδα battlecruisers με μολις 2-3 defilers και μια 12αδα hydralisks στο ανετο κιολας. Οσοι παιζουν και τα 2, ξερουν καλα για τι μιλαω.

Μόνο το Generals είναι το e-σκάκι του κόσμου, αυτό σου λέω. Και να είσαι του CoH ή του SC (τα 3 καλύτερα RTSG), σίγουρα πρέπει να είσαι θρασύδι για να αποκαλείς casual τέτοιο Game ή πόσο ακόμα τέτοια σειρά..

Στο ειπα και ποιο πανω. Το να φτιαξω 12 mammooth tanks και αμεσως να σε αποκλεισω απο καθε ελπιδα για νικη δεν το θεωρω "hardcore".

Κάτι ξέρω εγώ όμως που παρομοιάζω το ποδόσφαιρο με το Gaming. Και όπως γεννιέται ο καλός ποδοσφαιριστής (που μαθαίνει κιόλας μπάλα) έτσι γεννιέται και ο Gamer που δεν θα χρειαστεί ΚΑΝ εξηγήσεις πριν παίξει το οποιοδίποτε Game. Στο υπογράφω μάγκα γιατί το βλέπω στους φίλους μου οι οποίοι έχουν την ίδια προιστορία στο χώρο. Κάποιοι το έχουν και κάποιοι το παλεύουν. :-)

Koritsi_Gia_PC

Σε αυτο εχεις απολυτο δικιο. Καποιοι το "εχουν" και καποιοι "δεν το εχουν". Γι αυτο υπαρχει και ο διαχωρισμος αλλωστε, γι αυτο και ποτε κανεις απο τους οχι "hardcore" δεν προκειται να καταλαβουν ουτε στον αιωνα τον απαντα τι κανει καποιον παικτη "hardcore" και γιατι δεν θα μπορουσαν ποτε οι ιδιοι να γινουν "hardcore". Οχι οτι θα τους ενοιαζε φανταζομαι.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:00 ----------

actually το dmc με το gow δεν εχουν καμια σχεση στις μαχες...το gow ειναι button mashing ενω το συστημα μαχης του dmc εχει παρα πολυ βαθος και ειναι πολυ πιο δυσκολο...

Ακριβως, το GoW ειναι ενα παιχνιδι που θα "παιξεις" για να εντυπωσιαστεις, για να "δεις" κατι. Το DMC ειναι παιχνιδι που θα -παιξεις- και μαλιστα οπως εσυ γουσταρεις στα πλαισια του παιχνιδιου. Θα μπορουσα στη θεση του DMC να βαλω και το Ninja Gaiden (το πρωτο).

Δημοσ.
Στο Generals που λες παραδειγμα με μια ομαδα mamooth tanks με 1-2 να κουβαλαν propaganda towers και τα υπολοιπα mini guns δεν υπαρχει τιποτα που θα αντισταθει στο δρομο μου.

Όντως τίποτα.. τρελό..

1) 2 Aurora Bombers

2) 2-3 Αμυντικά του Super Weapon General

3) 1 Super Weapon

4) Δεν είσαι τόσο αργόσχολος και καθυστερημένος που θα αφήσεις Tank General στην ησυχία του στο early game να φτιάααχνει και να φτιάααχνει.

Έχω πόσα χρόνια να παίξω και ήδη θυμάμαι μονάχα 4ης τρόπους. (Αν και νομίζω ότι και με μερικούς American μπαζουκιέριδες μουλωχτούς-μουλωχτούς με Laser-mode θα προλάβαινα να βγάλω σιγά σιγά τα Gatling-mammoth από τη μέση και μετα QQ.)

Anyway, ότι θέλεις πίστευε. Δικό σου πρόβλημα αν δεν έμαθες να παίζεις Generals άλλωστε.. είναι λίγο Hardcore, δεν είναι για τον καθένα. :-)

Koritsi_Gia_PC

Δημοσ.
Όντως τίποτα.. τρελό..

1) 2 Aurora Bombers

2) 2-3 Αμυντικά του Super Weapon General

3) 1 Super Weapon

4) Δεν είσαι τόσο αργόσχολος και καθυστερημένος που θα αφήσεις Tank General στην ησυχία του στο early game να φτιάααχνει και να φτιάααχνει.

Xaxaxa ποιος σου ειπε οτι ο tank General ειναι καλυτερος απο τον Nuke General? Απλα λεω ετσι και βγουν αυτα τοτε -εχασες- οτι και αν κανεις, οτι και αν βγαλεις, οτι και αν εχεις. Γιατι? Γιατι ο nuke General εχει ενα "cheat" skill που σχεδον διπλασιαζει την ταχυτητα των mamooth tanks οπως επισης και οτι τα κανονικα rounds γινονται nuke rounds και μπορουν να φαν κτηρια και static defenses σε 1 attack ανα επιθεση.

Έχω πόσα χρόνια να παίξω και ήδη θυμάμαι μονάχα 4ης τρόπους. (Αν και νομίζω ότι και με μερικούς American μπαζουκιέριδες μουλωχτούς-μουλωχτούς με Laser-mode θα προλάβαινα να βγάλω σιγά σιγά τα Gatling-mammoth από τη μέση και μετα QQ.)

Δεν θα μπορουσες κοπελα, τα Gatling guns των mamooth θα σου τους τρωγανε πριν καν καταλαβεις γιατι ψωφανε τοσο γρηγορα και το οποιοδηποτε γελοιο damage καταφερνες σε καποιο απο τα τανκ θα φτιαχνοταν απο το Propaganda tower που κουβαλαν και αν τοσο ποια ερχεται και δευτερη επιθεση απο πισω εχω και το general power "FIX EM UP" που μου τα φερνει παλι στο 100% instantly. Ποιο πολλες πιθανοτητες θα ειχες με buggy και guerilla tactics παρα με φανταρους με λειζερ και aurora bombers.

P.S Μια 4αδα απο Raptor σε μολις 1 Overlord (για να τα λεμε και σωστα) κανουν μολις 60% HP damage και ειναι -σιγουρο- οτι η τετραδα αυτη θα καταστραφει εντελως αν υπαρχουν περισσοτερα απο 2 overlords με gutling guns.

Anyway, ότι θέλεις πίστευε. Δικό σου πρόβλημα αν δεν έμαθες να παίζεις Generals άλλωστε.. είναι λίγο Hardcore, δεν είναι για τον καθένα. :-)

Koritsi_Gia_PC

Το generals το παιζω ακομα και σημερα με την παρεα μου για 2 λογους. Πρωτον γιατι μονον αυτο ξερουν απο "strategy" kαι δευτερον γιατι ειναι "γρηγορο" ενω αγωνες Starcraft ανετα ξεπερναν τα 15 λεπτα ανα match και συνεχιζω να λεω οτι το CnC ειναι σε γενικες γραμμες Casual. Δεν εχει απαιτησεις απο εσενα ρε αδερφε και ο αλλος μπορει να σε στηλει πακετο με μια μεγαλη task force απο -ιδιες μοναδες-.

Δημοσ.

Σκάλωσες στα Bazooka Units ενώ είπα ΊΣΩΣ και τόνισα το "ΜΟΥΛΩΧΤΑ".

Τα Aurora σε καθάριζαν, και όσο στοίχημα θες μάγκα. Μη με βάζεις να το εγκαθιστώ, και να frapάρω 2 aurora να αδειάζουν 5 mammoth.. Και 4 να ήταν = μια αεροπορική βάση, και πάλι δεν θα ήταν βάρος για εμένα.. αλλά τα 2 αρκούν.

Επίσης το 3 και το 4 που τα βάζεις μεγάλε General? :P

Anyway, αυτό που ΛΑΤΡΕΥΩ στο Generals είναι ότι δεν μετράει ο αριθμός.. αλλά τα Unit. Δηλαδή συγκεκριμένες μονάδες, λίγες και καλές σε καλό ambush μπορούν να πάρουν το Game. Εσύ υποστηρίζεις ακριβώς το αντίθετο.. το ότι θέλεις αριθμό (μάλλον το μπέρδεψες με το Tiberium Wars) το οποίο είναι μέγα λάθος.

Τέλος, στα νιάτα μου έπαιζα Games με τρελές παιχτούρες, που ξεκινούσαμε στα 4 λεπτά του παιχνιδιού για Rush.. συνέχιζε σε συνεχόμενο και εναλλασσόμενο early harass και κατέληγε σε ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ game με ανεβοκατεβάσματα. Όχι μια και δυο φορές.. τα έχω γραμμένα σε χαρτί επειδή μετρούσα τις νίκες. Το 80% των games πάνω από 45λεπτο.

Δεν μου αρέσει που σε κουράζω ούτε εσένα ούτε το ίδιο το Topic αλλά ότι λες, συγκεκριμένα για το Generals, δεν το πετυχαίνεις not even remotely.. τι να σου κάνω. :-)

Koritsi_Gia_PC

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...