Προς το περιεχόμενο

Τι είναι τελικά αυτό το "Hardcore Gamer"?

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν το ειπα ποτε αυτο. Ειπα οτι εχει -τεχνολογικα- τα καλυτερα γραφικα αλλα ειναι ισως απο τα χειροτερα -αν οχι το χειροτερο- αισθητικα παιχνιδι που εχω δει ποτε. Αυτη τη διαφορα μαλλον δεν μπορεις να καταλαβεις γιατι ισως για εσενα να μην εχει διαφορα.

Κοιτα τα γραφικα στο crysis ειναι ομορφα σε εικονες και σε τεχνολογια ομως προσωπικα τα θεωρω ισως απο τα χειροτερα που εχω δει ποτε.

Οι ταμπελες υπαρχουν γιατι ΥΠΑΡΧΟΥΝ και οι κατηγοριες παικτων. Οπως ειπαμε οι τεχνολογιες δεν παιζουν κανεναν ρολο αν δεν μπαινουν σε λειτουργια και ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ κοιταει ο πραγματικος "gamer" και ειδικα ο "hardcore". Τι να το κανω εγω αν ενα παιχνιδι εχει πανω του της Παναγιας τις τεχνολογιες αλλα πραγματικα δεν "δενουν" με το υπολοιπο συνολο του παιχνιδιου και κατα κυριο λογο το gameplay? Ολοι οι αλλοι απλα λεγονται graphics whores και δινουν πολυ λιγη σημασια στο gameplay. Υπαρχει λογος που (παραδειγμα) το Devil May Cry 1 ειναι σαφως καλυτερο απο τα God of War (και τα 2).

Οι ταμπέλες υπάρχουν για να βλέπει ο καθένας ποιος την έχει μεγαλύτερη (τα ίδια με την διαμάχη με τις κονσόλες και όλα τα σχετικά). Η τεχνολογία έχει βοηθήσει πολύ τα games κι όποιος δεν το βλέπει' date=' απλά εθελοτυφλεί. Αυτό συνάμα δεν σημαίνει βεβαίως ότι θα επανάπευεται κάποια εταιρεία στην προσθήκη νέων εφέ/απλών χαρακτηριστικών (βλέπε συνταγές EA Sports και τα χάλια της Konami στο Pro τα τελευταία χρόνια). Το να πιπιλάει μια μερίδα πρώτα την καραμέλα <<Το Crysis είναι βαρύ και ασήκωτο>>, να περνάνε τα χρόνια για να την αλλάξουν σε <<Το gameplay suckz>> (οh really, τόσα χρόνια δεν ήταν μούφα, ξαφνικά έγινε :P) την στιγμή που η καρδιά του Crysis είναι ο συνδυασμός του AI με το open environment και τις δυνατότητες της nanosuit είναι απλά laughable (δώσε βάση στην λέξη ελευθερία, κάτι που ελάχιστα FPS παρέχουν μιας και είναι εντελώς linear με αόρατους τοίχους και τα σχετικά). Μου θυμίζει τις αντιδράσεις μερικών PC gamers όταν κυκλοφόρησε το Doom3, οι οποίοι γκρίνιαζαν για το καθετί, από το flashlight μέχρι και για το gameplay του που ήταν τάχα μου ρηχό και μετά από χρόνια, τα ίδια άτομα αναγνωρίσαν την αξία του (προφανώς επείδη κατάφεραν επιτέλους να το τρέξουν και να το παίξουν βράδυ με κλειστά τα φώτα; Λέω εγώ τώρα). Αν δεν μετρούσε επίσης σε ένα βαθμό η τεχνολογία, τώρα θα παίζαμε με 8bit χρώματα, χωρίς πολλαπλά επίπεδα και με μπίου μπίου. Το immersion (για το οποίο κλαίνε μερικοί κάθε λίγο και λιγάκι), η ατμόσφαιρα και το art design θα πήγαινε βολτίτσα. Καλή η retro διάθεση και το σλόγκαν gameplay over graphics, αλλά με ένα μέτρο. Αλλιώς δεν θα είχατε τώρα Χ360, PS3 και PCs. Θα μένατε με τον Pentium1 και το PSX :P

P.S. Το Okami μονο cell shaded δεν ειναι και το splinter cell ηταν απαισιο σαν παιχνιδι.

I rest my case, όταν μάθεις τι είναι όντως το Okami και πόσο καλά ήταν τα πρώτα μέρη του Splinter Cell στους οπαδούς των stealth games (αν δεν σου αρέσουν πάσο. Εκεί πρέπει να πεις <<Δεν είμαι οπαδός των stealth games και δεν μου άρεσε>>. Σεβαστό), τα ξαναλέμε ;)

PS: Αν σε κάποιον δεν αρέσει το Crysis τότε τρία πράγματα συμβαίνουν. Α) Είναι προκατηλημένος και θα πει ότι είναι μάπα για να μην πέσουν τα μούτρα του. Β) Δεν του αρέσουν τα FPS που παρέχουν ελευθερία στο να πάει στο μέρος της αποστολής όπως του καπνίσει. Γ) Το PC του δεν τραβάει και βρίσκει την λύση ότι είναι γενικώς μούφα (περισσότερο για γέλια είναι δε όταν το ίδιο άτομο ισχυρίζεται ότι το Far Cry είναι καλύτερο :P )

Δημοσ.
δεν υπαρχει σαφης ορισμος στο λεξικο του μπαμπινιοτη....

ελεος ρε παιδια, οτι μαλακια μας ερθει στο κεφαλι ανοιγουμε θεμα και γραφουμε αμπελοφιλοσοφιες...

ας σοβαρευτουμε λιγο....

Και η συνεισφορά σου στο θέμα ήταν ποια;;; :rolleyes:

PS: Αν σε κάποιον δεν αρέσει το Crysis τότε τρία πράγματα συμβαίνουν. Α) Είναι προκατηλημένος και θα πει ότι είναι μάπα για να μην πέσουν τα μούτρα του. Β) Δεν του αρέσουν τα FPS που παρέχουν ελευθερία στο να πάει στο μέρος της αποστολής όπως του καπνίσει. Γ) Το PC του δεν τραβάει και βρίσκει την λύση ότι είναι γενικώς μούφα (περισσότερο για γέλια είναι δε όταν το ίδιο άτομο ισχυρίζεται ότι το Far Cry είναι καλύτερο :P )

Πολύ διαλογικό εκ μέρους σου... Αν σε κάποιον δεν αρέσει το crysis κάτι δεν πάει καλά... Nice..

Δημοσ.

Δεν λέμε να το βγάζει αμέσως "GOTY", "Best Thing Ever Created" και όλα τα σχετικά άκυρα. Απλά να του αρέσει σαν FPS game, μα δόξα τον Θεό δεν έχει κάτι κακό, ειδικά στο gameplay που θέλουν να επικεντρώνονται μερικοί (ε πως να το κάνουμε, δεν είναι επιπέδου Necrovision ή BlackSite Area51 :P).

Όπως δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος που να παίξει και να πει βλακεία το System Shock 2 (και να βγάζει τέλειο το Bioshock lbg9vae8w59zke3dtzsn.giflbg9vae8w59zke3dtzsn.gif)

Δημοσ.

Έχουμε χάσει το νόημα ρε παιδιά.Όταν κάποιος παίζει,παίζει για να διασκεδάσει ανεξάρτητα από το παιχνίδι.Τι με ενδιαφέρουν τα γραφικά αν δεν σπάω πλάκα ή αν δεν απολαμβάνω το παιχνίδι;Καλύτερα να παίξω starcraft,master of orion 2,worms world party ή pacman,παρά να παίξω ένα παιχνίδι με απίστευτα γραφικά αλλά βαρετό gameplay.:-)

Το ίδιο ισχύει και για τα επίπεδα δυσκολίας.Ένα παιχνίδι έχει νόημα να το ξαναπαίξεις σε άλλο επίπεδο,μόνο αν γουστάρεις να το κάνεις και όχι για να δείξεις <<πόσο απίστευτος gamer είσαι>>.:P

Πιστεύω πως είναι πολυ δύσκολο να δώσεις έναν ορισμό για τον hardcore gamer καθώς

ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά.Υπάρχουν gamer που το θεωρούν βρισιά και gamer που το θεωρούν τιμή.

Κατά τη δική μου γνώμη hardcore gamer είναι αυτός που τα παιχνίδια έχουν γίνει καθημερινότητα για αυτόν.

Τέλος,πιστεύω πως όταν κάποιος ασχολείται με τις εξελίξεις,τα καινουρια games κτλπ λέγεται ενημερωμένος ή ψαγμένος σχετικά με το θέμα,αλλά δεν είναι απαραίτητα hardcore.(Αν και συνήθως,όχι όμως απαραίτητα, ο hardcore είναι ψαγμένος,αφού του αρέσει να ασχολείται με κάτι καινούριο εφόσον έχει εξαντλήσει το ενδιαφέρον του σε ένα game).

Δημοσ.

Το θέμα με το Crysis έχει παραγίνει πια.. Που αν το Crysis είναι τόσο χάλια πια, φαντάσου τι είναι τόσα άλλα FPS.. Όλος ο ντόρος γίνεται μόνο και μόνο επειδή το Game έκανε μια Graphics revolution και τράβηξε πολύ τη προσοχή (αρνητικά για τους Retrάδες). Αν ήταν utilized από καμιά παλιά engine τότε θα άρεσε σε όλους το nanosuit και θα ήταν ένα ευχάριστο FPS για να περνάς την ώρα σου (όπως είναι και χίλιοι άλλοι τίτλοι). Άσε που ακούω πως έχει και πολύ καλό Multy πια.. (Στο Warhead που μπήκε και dm)

Τελευταία παράγραφος από Gamespot:

>If you put it all together, Crysis is just remarkable. This is a game that pushes the envelope in terms of both technology and gameplay and does so with aplomb. Crysis raises the expectations for every shooter to follow when it comes to graphics, interactivity, environments, immersiveness, AI, and gameplay. Quite simply, Crysis represents the first-person shooter at its finest, most evolved form. 

Και τα μισά να είναι αληθινά... το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ FPS και η ΝΤΡΟΠΗ του Gameplay ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!

Καλύτερα να μη κολλάμε σε Offtopic όμως..

@Koritsi gia PC

Συμφωνώ σε πολλά σημεία του πόστ σου αλλα θα διαφωνήσω ριζικά σε ένα... Στη δυσκολία.. Τα παιχνίδια ΔΕΝ φτιάχτηκαν όπως λες για να παίζονται στην harder than hard δυσκολία.

Τα παιχνίδια είναι μια μορφή διασκέδασης. (......)

Το θέμα του difficulty λοιπόν. Αυτό που λες είναι κατανοητό και αποδεκτό.. αλλά στο 90% των Games δεν είχα πρόβλημα, ούτε η παρέα μου, στο να βγάζω Hard diff (όταν πρόβλημα ισούται με κλάμα, πόνο και νεύρα). Αντιθέτως είχα πρόβλημα αν το Hard diff ήταν ανεπαρκές επειδή είχε Locked Diffs (Harder than Hard)! Για παράδειγμα πάρε ένα γνωστό H n' S εν ονόματι Oniblade. Αυτό το παιχνίδι το τερμάτισα στο Hard μέσα σε μερικές ώρες (ώρες, όχι μέρες αλλά ώρες).. αμέσως μετά εμφανίστηκε η επιλογή PRO. Ε λοιπόν εκεί ένιωσα ότι ΕΠΑΙΞΑ το παιχνίδι! ΨΟΦΗΣΑ και ΧΑΡΗΚΑ, είπα "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ its turning interesting"! Επίσης στο πιο Hard παίζαμε με ένα κολλητό το γνωστό Platform Bionic Commando: Rearmed, και αυτό που ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ στο Game ήταν ότι χρειάστηκε να παίξουμε τη πρώτη πίστα 20 φορές για να τη περάσουμε! Η χαρά και η διασκέδαση* αμέσως μετά δεν περιγράφεται.. (*Που αμφιβάλεις πως υπάρχει)

Το Dynasty Warriors 6 (σε PS3, 360 και PC) από την άλλη, μάλλον είναι αυτό που εννοείς διότι τερματίζοντας το Game ΠΑΝΤΟΤΕ με Harder than Hard Difficulty με τον κάθε ήρωα είναι απλά μια παράνοια! Ε λοιπόν εκεί που, θες δε θες, μένεις με 1/10 της ζωής, έχεις φτάσει στη μέση της πίστας (μόνο), πρέπει να προστατέψεις ένα φλώρο ΕXCEPT from your own damn ass, και σε περικυκλώνουν 1000 στρατιώτες...... και στο τέλος -μετά από αρκετά tryouts- τα καταφέρεις και το περνάς.. είσαι απλά σε άλλη διάσταση! Τα χέρια πάνω στο Pad να στάζουν από ιδρώτα, η καρδιά να παίζει speedcore, και να βγάζεις war-taunts από λύτρωση.. απλά σε κάνει να δεις το παιχνίδι όπως είναι imho. Άλλη εμπειρία..

Και ένα τελευταίο παράδειγμα μιας και είσαι FAN του Diablo: Όταν ξεκίνησα να παίζω το D2 offline, όσο νάνε ήμουν εντελώς άβγαλτη και πολύ μικρή σε ηλικία.. έπαιζα στα Normal και το άφηνα μετά το Char. Μόλις όμως πέρασαν κάνα-δυο χρονάκια και κατάλαβα πως δεν τερματίζεται εκεί το Game, ξεκίνησα για NM diff αλλά ο τρόπος που έπαιζα ΔΕΝ ήταν σωστός ώστε να τα καταφέρω! Άλλαζα skills με ροδέλα ή και με κλίκ, δεν ήξερα για τα F buttons.. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να βάλω το μυαλό μου να σκεφτεί, και ΚΑΠΩΣ τα ανακάλυψα! Τα έμαθα επειδή το ζητούσε το difficulty και στην τελική έμαθα να παίζω το Game as its meant to be played!

Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ πια. Τώρα αν δεν έχεις χρόνο να "πέσεις" και να ξανά ξεκινήσεις, σίγουρα είναι καλύτερο να ρίξεις το diff από το να μη παίξεις καθόλου.. Πάντως σε medium και, τις περισσότερες φορές, hard (βλ. PROTOTYPE που προσπαθώ να βοηθήσω τον εχθρό να με ρίξει και δεν..) δεν βλέπεις το Game όπως είναι και ούτε καν μαθαίνεις να το παίζεις σωστά.. αυτό στο υπογράφω. Είναι κάτι παρόμοιο με το γνωστό motto "Game Experience May Change During Online Play".

Αυτά πάνω στο θέμα του difficulty.

/scuss

Koritsi_Gia_PC

Δημοσ.
Ο πραγματικος "gamer" και δη "hardcore" δεν μιλαει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ με ορους οπως ΑΑ, AF, A-blending, Volumetric και δεν ξερω και εγω τι αλλο.

Hmmm...no :)

Kαι μιλάει για την τεχνολογία των γραφικών και ασχολείται και (ενίοτε) είναι graphics whore. O john κι εγώ νομίζω πως εμπίπτουμε στην μία και αυτή κατηγορία.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:47 ----------

Όπως είπα, στα του είδους του, το Crysis είναι κορυφή... και δεν μιλάω για την τεχνολογία που κουβαλάει.

Ετσι είναι -ούτως ή άλλως το Crysis εκτός από τα εκπληκτικά γραφικά έχει και πολύ δυνατό gameplay. Δεν εχει λάβει τυχαία τόσες καλές κριτικές για το σύνολο του σαν game.

• Super Moderators
Δημοσ.
Να το πω art δηλαδη? Πως αλλιως να το πω?

ναι θα ταίριαζε περισσοτερό μιας και πιστεύω ότι ο όρος graphics είναι για τον τεχνικό τομέα όχι για τον στυλιστικό και έτσι...

Δημοσ.

να πώ και εγώ τη !#!$κια μου.

Hardcore gamer έιναι άλλη μία ταμπέλα που σκαρφίστικε δεν ξέρω ποιός για να περιγράψεις κάποιον που λειώνει στα GAMES δηλαδή τα βλέπω με σοβαρό μάτι και έχουν μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητά του.

my one penny is that όπως όλες οι ταμπέλες είναι γτπ. δηλαδή παράλληλα θα έχουμε hardcore punk gamer, screamo gamer, punk gamer, post punk gamer κτλ??? (εντάξη κακόγουστος ο παραλληλησμός αλλά δεπίτε το δάσος...) μην ασχολείστε με αυτά, είστε άνθρωποι και κάνετε ότι θέλετε όσο θέλετε και όπως θέλετε και μην κατατάσετε τον εαυτό σας πουθενα!!!

PS 1 είπα πάλι την αμπελοσοφία μου

PS 2 Καλως όρισες Μαρία

Δημοσ.

Το θέμα του difficulty λοιπόν. Αυτό που λες είναι κατανοητό και αποδεκτό.. αλλά στο 90% των Games δεν είχα πρόβλημα, ούτε η παρέα μου, στο να βγάζω Hard diff (όταν πρόβλημα ισούται με κλάμα, πόνο και νεύρα). Αντιθέτως είχα πρόβλημα αν το Hard diff ήταν ανεπαρκές επειδή είχε Locked Diffs (Harder than Hard)! Για παράδειγμα πάρε ένα γνωστό H n' S εν ονόματι Oniblade. Αυτό το παιχνίδι το τερμάτισα στο Hard μέσα σε μερικές ώρες (ώρες, όχι μέρες αλλά ώρες).. αμέσως μετά εμφανίστηκε η επιλογή PRO. Ε λοιπόν εκεί ένιωσα ότι ΕΠΑΙΞΑ το παιχνίδι! ΨΟΦΗΣΑ και ΧΑΡΗΚΑ, είπα "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ its turning interesting"! Επίσης στο πιο Hard παίζαμε με ένα κολλητό το γνωστό Platform Bionic Commando: Rearmed, και αυτό που ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ στο Game ήταν ότι χρειάστηκε να παίξουμε τη πρώτη πίστα 20 φορές για να τη περάσουμε! Η χαρά και η διασκέδαση* αμέσως μετά δεν περιγράφεται.. (*Που αμφιβάλεις πως υπάρχει)

Koritsi_Gia_PC

Πρώτον να συμφωνήσω στο τέλος του οφτόπικ με το crysis.. έχουν υπάρξει 321312 θέματα για αυτό.. φτάνει.

Στη συνέχεια.. Έχεις δίκιο.. Η απόλαυση όταν βγάζεις έναν πολύ δύσκολο αρχηγό ή όταν περνάς μιας πίστα μετά απο χ retries δεν περιγράφεται.. ΑΛΛΑ το θέμα είναι σε πιό παιχνίδι...

Για παράδειγμα αναφέρεις το diablo.. Ε το diablo το πέθανα.. Αλλα μιλάμε όμως και για ΤΟ παιχνίδι...

Το να παίξω για παράδειγμα το ninja gaiden 2 στην μέγιστη δυσκολία για μένα θα ισοδυναμούσε με το να με μαστιγώνουν δυνατά στα @@... Ήδη απο την πρώτη πίστα το παιχνίδι δεν παλεύεται με τη καμία. Μπορεί να νιώθεις όντως ωράια σε αυτή την περίπτωση όταν περνάς μια πίστα, αλλα δεν είναι το ωραία της πληρότητας, αλλα το ωραία του "επιτέλους σταμάτησαν να μου τηγανίζουν τις πατούσες". Είναι πραγματικά καταναγκασμός και ξεφεύγει απο τα όρια της διασκέδασης.

Το gow ας πούμε στο insane ναι μέν είναι δύσκολο.. Αλλα είναι playable hard... Εκεί όντως ζορίζεσαι και το ευχαριστιέσαι..

Συνοπτικά. Το μέγιστο επίπεδο δυσκολίας είναι για πολύ λίγα παιχνίδια τα οποία πρώτον αξίζουν ένα replay και δεύτερον αξίζουν να κάψεις το μυαλό σου και το χρόνο σου για αυτά. Στο 90% των παιχνιδιών που παίζω, παίζω normal η hard και μετά συνήθως δεν τα ξαναπιάνω. Πόσο μάλλον να τα παίξω στο μέγιστο.

@Drfreeman

Τα είπαμε αυτά.. συζητάει ενδιαφέρεται μαθαίνει αλλα δεν τα έχει αυτοσκοπό..

@Sifthechief

Σωστός. Δεν χρειάζεται να παίζεις την κάθε αηδία στο omg hard για να δείξεις οτι είσαι gamer με @@. Μυαλό έχεις να επιλέξεις..

@Thresh

Ο όρος στυλιστικά είναι επίσης καλός. Μπορεί μεν να είναι κοινά αποδεκτό οτι το crysis είναι η επιτομή των graphics, αλλα στυλιστικά όπως λές, σε μένα δεν λέει τίποτα...

ΔΕΝ λέμε πως είναι κακό παιχνίδι... Παίζεται ευχάριστα φυσικά.. Αλλα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.. Αυτά.. Και το farcry2 ας πούμε που επίσης έχει γραφικάρες είναι απο τα πιο βαρετά παιχνίδια που έχω παίξει.. (end of crysis offtopic και απο μένα)

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι γιατί το στυλιστικό είναι τελείως υποκειμενικό ενώ τα graphics ως τεχνολογικός τομέας όχι :-)

πχ και μένα μου άρεσε τρελά το style και η ατμόσφαιρα του Bioshock, πιο πολύ από ότι του Crysis

Δημοσ.

+1 για την δυσκολία. Στα περισσότερα παιχνίδια η ultimate δυσκολία ενεργοποιεί auto-aim, sniping shots από μίλια μακριά, οι εχθροί χρειάζονται περισσότερες σφαίρες για να ψοφήσουν και τα σχετικά φτηνά κόλπα. Θα ήθελα να έδιναν περισσότερη προσοχή στην ΑΙ οι devs και στην Very Hard δυσκολία να είναι ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΙ από το normal mode, να χρησιμοποιούν όλα τους τα όπλα/χειροβομβίδες και σε τελική ανάλυση να είναι δυσκολότερο το παιχνίδι επειδή είναι πιο έξυπνοι οι αντίπαλοι. Όχι επειδή έχουν όλα τα assists ON :P

Δημοσ.

η συνεισφορα μου στο θεμα ειναι μηδενικη....

απλα προσπαθω ορισμενες φορες να καταλαβω γιατι ανοιγει καποιος θεμα, επειδη δεν τον επιανε ο υπνος, επειδη δεν ειχε τι να κανει, λεει: δεν λεω και γω την μαλακια μου να περασει η ωρα και να τσιμπησουν και αλλοι και να πουν πορομενοι και αυτοι την δικια τους...

με συγχρωρειται δηλαδη, υπαρχει σοβαρος ανθρωπος που θα κατσει να ασχοληθει με τον ορο hardcore gamer?????? Και καθομαστε και αναλυουμε και γραφουμε οτι μας κατεβει...

Gamer->αυτος που παιζει παιχνιδια hardcore->ο πορομενος

η περαιτερω αναλυση σε τι αποσκοπη, τσαμπα κουραζουμε τα δαχτυλα μας....

Γραψε για ενα παιχνιδι που θα βγει, βοηθησε να καταλαβουν και αυτοι που δεν ασχολουνται τις χαρες που σου προσφερει και ασε τις φιλοσοφιες για τους αλλους....

Δημοσ.

Απο την στιγμη που κάποιου του σηκώνεται να γράψει ένα θέμα επειδή δεν τον έπιανε ο ύπνος(insomnia... duh...) και βλέπεις οτι υπάρχουν 3-4 άτομα τα οποία βρίσκουν το θέμα ενδιαφέρον και βγάζουν συζήτηση εσύ τι καίγεσαι; Τα byte του internet σου τρώμε;

Δημοσ.
Οι ταμπέλες υπάρχουν για να βλέπει ο καθένας ποιος την έχει μεγαλύτερη (τα ίδια με την διαμάχη με τις κονσόλες και όλα τα σχετικά). Η τεχνολογία έχει βοηθήσει πολύ τα games κι όποιος δεν το βλέπει, απλά εθελοτυφλεί. Αυτό συνάμα δεν σημαίνει βεβαίως ότι θα επανάπευεται κάποια εταιρεία στην προσθήκη νέων εφέ/απλών χαρακτηριστικών (βλέπε συνταγές EA Sports και τα χάλια της Konami στο Pro τα τελευταία χρόνια). Το να πιπιλάει μια μερίδα πρώτα την καραμέλα <<Το Crysis είναι βαρύ και ασήκωτο>>, να περνάνε τα χρόνια για να την αλλάξουν σε <<Το gameplay suckz>> (οh really, τόσα χρόνια δεν ήταν μούφα, ξαφνικά έγινε :P) την στιγμή που η καρδιά του Crysis είναι ο συνδυασμός του AI με το open environment και τις δυνατότητες της nanosuit είναι απλά laughable (δώσε βάση στην λέξη ελευθερία, κάτι που ελάχιστα FPS παρέχουν μιας και είναι εντελώς linear με αόρατους τοίχους και τα σχετικά). Μου θυμίζει τις αντιδράσεις μερικών PC gamers όταν κυκλοφόρησε το Doom3, οι οποίοι γκρίνιαζαν για το καθετί, από το flashlight μέχρι και για το gameplay του που ήταν τάχα μου ρηχό και μετά από χρόνια, τα ίδια άτομα αναγνωρίσαν την αξία του (προφανώς επείδη κατάφεραν επιτέλους να το τρέξουν και να το παίξουν βράδυ με κλειστά τα φώτα; Λέω εγώ τώρα). Αν δεν μετρούσε επίσης σε ένα βαθμό η τεχνολογία, τώρα θα παίζαμε με 8bit χρώματα, χωρίς πολλαπλά επίπεδα και με μπίου μπίου. Το immersion (για το οποίο κλαίνε μερικοί κάθε λίγο και λιγάκι), η ατμόσφαιρα και το art design θα πήγαινε βολτίτσα. Καλή η retro διάθεση και το σλόγκαν gameplay over graphics, αλλά με ένα μέτρο. Αλλιώς δεν θα είχατε τώρα Χ360, PS3 και PCs. Θα μένατε με τον Pentium1 και το PSX :P

Παλι δεν καταλαβες τι λεω γιατι οπως ειπα μαλλον δεν το "εχεις". Τα βλεπεις υπερβολικα πολυ με σκετους "αριθμους" ενω εγω το βλεπω σαν "εξισωση" και βαζω και τον ορο "αισθητικη" μεσα. Δεν ειπα οτι η τεχνολογια δεν βοηθησε, προς Θεου, νομιζω πως εχω πιασει ολα τα formats και ειδη παιχνιδιων ως τωρα με μια μινι λιστα. Αυτο που λεω ειναι η -σωστη- χρηση αυτης της τεχνολογιας και να ειναι στην υπηρεσια του developer η development studio που εχει ορεξη να φτιαξει ενα παιχνιδι οχι για να πουλησει μονο αλλα γιατι θελει να μοιραστει το οραμα του/ς με τον υπολοιπο κοσμο. Αυτο που λεω εγω "ψυχη" του παιχνιδιου. Βλεπε ενα παιχνιδι που ΦΕΝΕΤΑΙ οτι ο developer εκανε τα παντα για να του δωσει "ψυχη" (Okami παραδειγμα) και ενα παιχνιδι που ο developer το εφτιαξε για να πιασει φραγκα (need for speed παραδειγμα) για εμενα και τους ομοιους μου μπορουμε να πουμε απο τα γραφικα και μονο ποιο παιχνιδι ειναι τι και ποιο παιχνιδι ειναι για "σοβαρο" gamer.

Αυτο ειναι κατι δεν ερχεται με τα χρονια ξερεις. Η το εχεις η δεν το εχεις. Ειναι ακριβως το ιδιο με αυτον που βλεπει εναν πινακα ζωγραφικης και βλεπει αυτο ακριβως και εναν αλλο ανθρωπο που βλεπει τον ιδιο πινακα και το σκεφτεται εντελως διαφορετικα γιατι "πιανει" τι θελει να πει ο δημιουργος. Πανω σε αυτα τα πλαισια λεω οτι τα γραφικα (art για καποιους) ειναι καλυτερα απο παλιοτερα παιχνιδια παρα απο καινουργια.

I rest my case, όταν μάθεις τι είναι όντως το Okami και πόσο καλά ήταν τα πρώτα μέρη του Splinter Cell στους οπαδούς των stealth games (αν δεν σου αρέσουν πάσο. Εκεί πρέπει να πεις <<Δεν είμαι οπαδός των stealth games και δεν μου άρεσε>>. Σεβαστό), τα ξαναλέμε ;)

Σορρυ φιλος αλλα το Okami ΔΕΝ ειναι cell shaded. Παιχνιδια cell shaded ειναι το Jet set/ grind radio, Sly raccoon 3, Zelda wind waker, Robotech και αλλα τετοια. Το Okami ΔΕΝ ειναι (για αλλη μια φορα) cell shaded και οσο θελεις χτυπα το κεφαλι σου στον τοιχο. Για το Splinter cell δεν εχω λογια, ενα παιχνιδι που απλα εκανε αυτο που εκανε με τον φωτισμο αλλα δεν ηταν και τιποτε απιστευτο σαν παιχνιδι. Το παιζεις μια φορα (με το ζορι) και δεν το ξαναπιανεις στα χερια σου, ουτε και θα μιλας χρονια μετα γι αυτο. Παιχνιδι της στιγμης ειναι.

Λαθος και στα 3. Αν σε καποιον δεν αρεσει το Crysis μπορω να το αποδωσω στην ελλειψη πραγματικου ρεαλισμου (το να βαραω 3 φορες στο κεφαλι του εχθρου δεν ειναι και οτι καλυτερο), αθλιου level design (αν και ομορφο), μη καλη αποδοση των οπλων και γενικη βαρεμαρα που σου προσδιδει το παιχνιδι (δεν ξερω γιατι, αλλα το βαριεμαι αφανταστα). Αντιθετα λοιπον με το Farcry που ηταν αρκετα ποιο "ψαγμενο" και αρκετα καλυτερο σαν τεχνολογια με βαση την εποχη (πριν το Doom 3 k Half Life 2 βγηκε το Farcry) και αρκετα ποιο ενδιαφερον αν δεν λαβουμε υποψη τις τελευταιες πιστες τοτε καταλαβαινεις.

Σε αντιθεση με εσενα εγω ΜΠΟΡΩ να καταλαβω γιατι μπορει να αρεσει σε καποιον τοσο πολυ το Crysis οπως ταυτοχρονα να καταλαβω γιατι να μην του αρεσει και να βρισκεται στην αντιπερα οχθη. Δικαιολογιες (ορθες) υπαρχουν και για τους 2 παικτες.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:15 ----------

η συνεισφορα μου στο θεμα ειναι μηδενικη....

απλα προσπαθω ορισμενες φορες να καταλαβω γιατι ανοιγει καποιος θεμα, επειδη δεν τον επιανε ο υπνος, επειδη δεν ειχε τι να κανει, λεει: δεν λεω και γω την μαλακια μου να περασει η ωρα και να τσιμπησουν και αλλοι και να πουν πορομενοι και αυτοι την δικια τους...

με συγχρωρειται δηλαδη, υπαρχει σοβαρος ανθρωπος που θα κατσει να ασχοληθει με τον ορο hardcore gamer?????? Και καθομαστε και αναλυουμε και γραφουμε οτι μας κατεβει...

Gamer->αυτος που παιζει παιχνιδια hardcore->ο πορομενος

η περαιτερω αναλυση σε τι αποσκοπη, τσαμπα κουραζουμε τα δαχτυλα μας....

Γραψε για ενα παιχνιδι που θα βγει, βοηθησε να καταλαβουν και αυτοι που δεν ασχολουνται τις χαρες που σου προσφερει και ασε τις φιλοσοφιες για τους αλλους....

Το οτι εσυ δεν το βρισκεις ενδιαφερον δεν σημαινει οτι αλλοι δεν το βρισκουν. Το οτι εχεις τοσο χαμηλη αισθηση του τι ειναι gamer η hardcore gamer ειναι λογος απο μονος του και αποδειξη οτι το θεμα ορθα εχει ποσταριστει.

Εγω παραδειγμα που ειμαι ΣΙΓΟΥΡΑ hardcore πως το δικαιολογεις που δεν παιζω games πανω απο 5 ωρες την εβδομαδα (και οχι, δεν ειναι επειδη δεν εχω καθολου χρονο ελευθερο)?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...