Προς το περιεχόμενο

Τι είναι τελικά αυτό το "Hardcore Gamer"?

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Eνώ δε φαίνεται να διαφωνούμε στην ουσία των πραγμάτων, καπου στη διατυπώση το χάνουμε. Κι εγώ πιστεύω ότι δεν μπορείς να απορρίψεις κάτι χωρίς καμιά επαφή με αυτό πέρα από μια εικόνα, ωστόσο αν δοκιμάσεις κάτι και δεν σε "τραβάει" (αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ) δεν έχει και πολύ νόημα να το ζορίσεις. Αυτό νομίζω πως ισχύει και για τους σκληροπυρηνικούς gamers και για τους casual.

Π.χ. εγώ όσο κι αν προσπαθώ να προχωρήσω (λόγω των καλών λόγων που ακούω) Japanese RPGs, αυτά δεν καταφέρνουν να με κρατήσουν αρκετά. Αυτό δεν είναι απόρριψη με μια εικόνα. Δοκίμασα πολλά τέτοια games. Ισως με απωθεί γενικότερα το πλαίσιο στο οποίο φτιάχνονται αυτά τα games, ίσως οι μηχανισμοί του gameplay που χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες - δεν το έχω εντοπίσει ακριβώς. Σε άλλον αυτό μπορεί να συμβαίνει με CRPGs ή παραδοσιακά Adventures.

Δεν ταιριάζουν όλα τα είδη σε όλους μας - όσο κι αν το προσπαθήσουμε. Απλώς καλό θα ήταν να δεχθείς ότι μπορεί κάποιος να είναι hardcore και παρόλα αυτά να έχει σαφείς προτιμήσεις στο που θα αφιερώνει το χρόνο του.

Βασικα συμφωνουμε στα περισσοτερα αλλα ναι στον γραπτο λογο καπως το χανουμε. Θελω να πω ομως εδω, το οτι δεν σου κανει κεφι μια συγκεκριμενη κουλτουρα η οτι εχει σχεση τελος παντων με καποιο theme που δεν σε αγγιζει δεν ειναι το ιδιο με το να δεις κατι που ειναι στο genre που αγαπας αλλα να το αποριψεις λογο εικονας και μονο. Θελεις ενα παραδειγμα? Καποιος που αγαπαει τα action-adventure να παιξει παραδειγμα το Zelda: Twilight princess αλλα να αποριψει με την πρωτη το Zelda: Wind Waker. Φανταζομαι οτι καταλαβαινεις με ποιο σκεπτικο το κανει.

Τωρα αν εχουμε καθαρα θεμα στο theme ειναι αλλο θεμα και το καταλαβαινω οπως εγω παραδειγμα που αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι παιχνιδια με το theme World War 2. Πραγματικα ουτε θελω να βλεπω ουτε να ακουω για το συγκεκριμενο setting πλεον και ας ειναι οτι genre παιχνιδι θελει αν και το Company of Heroes εκανε την υπερβαση για μενα. Εσενα που δεν σου αρεσουν τα JRPG μπορει να φας γερο κολλημα με ενα παιχνιδι οπως το Valkyrie Profile παραδειγμα γιατι δεν θυμιζει σε τιποτα Jrpg (περαν της παρουσιασης και απιστευτων production values).

Εντάξει, πέρα από τις επιτιμητικές ειρωνίες για "τυράκια" και "θύματα της βιομηχανίας" υπήρξαν και αντίστοιχες απαντήσεις - αν και προσωπικά επιλέγω να απέχω από αυτά διότι θεωρώ ότι μειώνουν το επίπεδο της συζήτησης.

Προσωπικά είχα εντοπίσει ένα μένος ενάντια στο συγκεκριμένο game κι αυτό επισήμανα - όπως κι αν το δικαιολόγησες εσύ μετέπειτα (προσωπικά δε με ενοχλεί το ότι δεν σου αρέσει το Crysis - για ποιο λόγο άλλωστε; )

Το θεμα με τα τυρακια δεν το ειπα εγω, απλα οταν αρχισε να λεγεται ειχαν ηδη ειπωθει τα αναλογα ποστακια "μας τα επρηξες, φυγε να μπορεσουμε να μιλησουμε για το crysis" και αλλα τετοια ωραια. Τελος παντων δεν εγινε και τιποτα, απλα μια αναφορα επι του θεματος εκανα.

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...