Προς το περιεχόμενο

Τι είναι τελικά αυτό το "Hardcore Gamer"?

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και παρακολουθώ τη συζήτηση δεν ήθελα να επέμβω, τώρα όμως που πήρε και φιλοσοφική τροπή δεν αντεξα :P

Το ότι υπάρχουν δηλαδή reviews, κριτικές και οτιδήποτε άλλο φίλε ikaruga σημαίνει ότι αφαιρείται η υποκειμενικότητα που εμπεριέχουν; Τελικά τι κάνει ενα review αντικειμενικό; Πως μετριέται κάτι που είναι καθαρά θέμα αντίληψης, όπως η αντικειμενικότητα; Γιατί θα πρέπει να ακούσω/διαβάσω τη γνώμη του Χ και όχι του Ψ κριτικού και ποια απο τις 2 είναι αντικειμενική;

Όταν μιλάμε για απόψεις/κριτικές κλπ δεν υπάρχει τίποτα το αντικειμενικό στην κουβέντα. Αντικειμενικότητα μπορείς να επικαλεστείς μόνο όταν παρουσιάσεις στοιχεία που βασίζονται σε πραγματικά μετρήσιμα μεγέθη. Το τι παίρνεις εσύ ή εγώ από μια ταινία/παιχνίδι κλπ είναι κάτι που εξαρτάται από εκατομμύρια παράγοντες και δεν γίνεται ποτέ αντικειμενικό ακόμα κι αν η πλειοψηφία συμφωνεί μαζί σου/μου.

Απλά ο άνθρωπος έχει επιλέξει να βάζει τα πάντα σε κουτάκια και κατηγορίες διότι είναι η ευκολότερη λύση. Όμως 2 πράγματα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά ανάλογα με την οπτική γωνία του καθενός.

Για να μην το κουράζω άλλο, συμφωνώ με το DrFreeman. Ο σκοπός της κουβέντας μια που ρωτάς φίλε ikaruga είναι μόνο αυτός που της δίνεις εσύ και ο καθένας απο εμάς, για τον εαυτό του. Άλλοι συζητάνε γιατι τους ενδιαφέρει να ακούσουν μια άποψη και άλλοι (οι περισσότεροι) για να πουν απλά αυτό που θέλουν. Ακόμα κι εκεί τα πράγματα είναι υποκειμενικά :P

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αν και παρακολουθώ τη συζήτηση δεν ήθελα να επέμβω, τώρα όμως που πήρε και φιλοσοφική τροπή δεν αντεξα :P

Καλως μας ηρθες :-D

Το ότι υπάρχουν δηλαδή reviews, κριτικές και οτιδήποτε άλλο φίλε ikaruga σημαίνει ότι αφαιρείται η υποκειμενικότητα που εμπεριέχουν; Τελικά τι κάνει ενα review αντικειμενικό; Πως μετριέται κάτι που είναι καθαρά θέμα αντίληψης, όπως η αντικειμενικότητα; Γιατί θα πρέπει να ακούσω/διαβάσω τη γνώμη του Χ και όχι του Ψ κριτικού και ποια απο τις 2 είναι αντικειμενική;

Δεν ειπα οτι αφαιρει την υποκειμενικοτητα, ισα ισα ειπα οτι -μετα- την αντικειμενικοτητα οπου ΠΑΝΤΑ μπαινει πρωτη σαν κατι που μπορουμε να μετρησουμε τοτε και μονο μπορουμε να βαλουμε τον υποκειμενικο παραγοντα. Γιατι ας μην γελιομαστε, υπαρχουν αντικειμενικα και μετρησιμα μεγεθη (π.χ το Fear εχει σιγουρα καλυτερο A.I. απο το Doom 3).

Όταν μιλάμε για απόψεις/κριτικές κλπ δεν υπάρχει τίποτα το αντικειμενικό στην κουβέντα. Αντικειμενικότητα μπορείς να επικαλεστείς μόνο όταν παρουσιάσεις στοιχεία που βασίζονται σε πραγματικά μετρήσιμα μεγέθη. Το τι παίρνεις εσύ ή εγώ από μια ταινία/παιχνίδι κλπ είναι κάτι που εξαρτάται από εκατομμύρια παράγοντες και δεν γίνεται ποτέ αντικειμενικό ακόμα κι αν η πλειοψηφία συμφωνεί μαζί σου/μου.

Στον υποκειμενικο τομεα σιγουρα δεν μπορουμε να "κρινουμε" κατι. Αυτο ειναι σιγουρο. Τα μετρησιμα μεγεθη ομως (γραφικα, ποιοτητα και πιστοτητα ηχου, επιδοσεις, χειρισμος κτλ) δεν διαπραγματευονται αλλα δεν ειναι το -μονο- μετρο που συγκρινω ενα παιχνιδι μεταξυ Hardcore και Casual/ Softcore.

Απλά ο άνθρωπος έχει επιλέξει να βάζει τα πάντα σε κουτάκια και κατηγορίες διότι είναι η ευκολότερη λύση. Όμως 2 πράγματα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά ανάλογα με την οπτική γωνία του καθενός.

Ολοι το κανουμε αυτο οτι και αν λεμε. Δεν υπαρχει περιπτωση να ακουσεις καποιον να λεει κατι για το "αγαπημενο" σου παιχνιδι και να μην προσπαθησεις να αντιπαρελθεις για να "αποδειξεις" οτι ο αλλος εχει λαθος σε αυτο που λεει.

Για να μην το κουράζω άλλο, συμφωνώ με το DrFreeman. Ο σκοπός της κουβέντας μια που ρωτάς φίλε ikaruga είναι μόνο αυτός που της δίνεις εσύ και ο καθένας απο εμάς, για τον εαυτό του. Άλλοι συζητάνε γιατι τους ενδιαφέρει να ακούσουν μια άποψη και άλλοι (οι περισσότεροι) για να πουν απλά αυτό που θέλουν. Ακόμα κι εκεί τα πράγματα είναι υποκειμενικά :P

Συγνωμη αλλα ναι μεν συμφωνω εν μερη με τον Freeman αλλα δεν τον πιστευω οτι πιστευει αυτα που γραφει. Ειχαμε μια "διαμαχη" στο thread του Crysis στην οποια ειχε λαβει και ο ιδιος μερος περι Crysis που προσπαθουσε να πεισει εμενα οτι το παιχνιδι διχνει υπεροχο σε medium settings, με ωραιο σεναριο, με ωραιο gameplay κτλ. Αφου λοιπον ολα ειναι υποκειμενικα γιατι προσπαθουσε να μας "αποδειξει" λαθος (οχι μονο αυτος αλλα και αλλοι) απο αυτο που πιστευαμε εγω και αλλοι?

Δεν θελω να φανω επιθετικος, απλα θελω να πω οτι οπως βλεπουμε δεν ειναι μονο υποκειμενικα καποια πραγματα και κανεις μας δεν λειτουργει με υποκειμενικους σκοπους γιατι αν οντως ηταν ετσι κανεις μας δεν θα ποσταρε τιποτα και κανεις μας δεν θα προσπαθουσε να πεισει κανεναν για οτιδηποτε και απλα ο καθε ενας θα ελεγε αυτο που πιστευει χωρις να εχει το καθε εναν να του λεει διαφορα.

Δημοσ.
Τοτε γιατι το συζηταμε? Γιατι δεν το παραταμε εντελως το θεμα αφου ολα ειναι υποκειμενικα? Γιατι να υπαρχουν τα review? Γιατι να υπαρχουν αυτοι που μιλανε για το καθε τι (και οχι μονο για τα παιχνιδια) δημοσια αφου ειναι καθαρα η δικη τους αποψη? Γιατι μας πειραζει οταν καποιος λεει κατι για κατι που αγαπαμε αφου ειναι η δικη του αποψη και γιατι "τσαντιζομαστε" εμεις με αυτο που ακουσαμε? Γιατι κοροιδευετε τον Orocusaki λοιπον για τις επιλογες του? Γιατι ορμαμε να "υπερασπιστουμε" κατι οταν πιστευουμε πως "θυγεται" απο καποιον αλλο.

Δεν ειναι λοιπον ολα υποκειμενικα φιλος οπως βλεπεις. Υπαρχουν αντικειμενικα κρητηρια πρωτα και αφου βγουν αυτα απο τη μεση τοτε μπαινει το υποκειμενικο μεσα. Απο εκει και περα σιγουρα παιζει αμεσο ρολο το προσωπικο γουστο του καθενα και το πως βλεπει καποια πραγματα ΑΛΛΑ υπαρχει το αντικειμενικο κρητηριο. Αν δεν υπηρχε και αφου λες οτι ολα ειναι υποκειμενικα δεν υπηρχε τιποτα, ουτε παρουσιασεις, ουτε review, ουτε τιποτα.

Ο reviewer απλώς εκφράζει την άποψη του για ένα game. Eσύ κρίνεις ποιους εμπιστεύεσαι και με ποιους έχεις πιο κοντινές απόψεις ώστε να διαβάζεις τα reviews του. Ο καθένας μας έχει ξεχωρίσει τις πηγές που εμπιστεύεται περισσότερο και έχει κοινά σημεία στη σκέψη μαζί τους.

Το review δεν είναι πείραμα ή αξίωμα (π.χ. test μιας κάρτας γραφικών - που κι εκεί ακόμα έχουμε πολλούς παράγοντες να παίζουν ρόλο) για να δίνει απόλυτους αριθμούς ως αποτελέσματα. Είναι απλώς άποψη. Με στοιχεία; Αποψη παρόλα αυτά. Θα μπορούσε να υπάρξει και διαφορετική άποψη, με στοιχεία επίσης - συμβαίνει καθημερινά.

Αντικειμενικά κριτήρια μπορούν να υπάρξουν για λίγα επιμέρους στοιχεία ενός game (το μέγεθος, ο αριθμός των npcs, οι γραμμές διαλόγου, το budget, η διάρκεια -στο περίπου-, οι loading times, κ.α.) ωστόσο παύει να υπάρχει αντικειμενικότητα όταν πάμε σε γενικότερα και συνολικότερα θέματα (art, gameplay, ψυχαγωγία, σύγκριση με άλλα παρόμοια games) και υπεισέρχεται η υποκειμενικότητα.

Η αντικειμενικότητα είναι απλώς φαντασίωση σε τέτοια θέματα κι όποιος την επικαλείται υπερβάλλει και παραπλανεί - και μιλάω κυρίως για έντυπα και πηγές που επικαλούνται αντικειμενικότητα στα reviews τους.

ΥΓ: Οσο για το Crysis - έλεγα απλώς την άποψη μου - πως δηλαδή πιστεύω ότι σε όλα σχεδόν τα settings δείχνει πολύ όμορφο - συγκριτικά με αυτά που απαιτεί και σε σχέση με άλλα games στα ίδια settings. Eσύ κυρίως προσπαθούσες να περάσεις ως αντικειμενική την άποψη ότι το παιχνίδι δείχνει χάλια σχεδόν σε όλα τα settings και σε σχέση με ότι απαιτεί.

Αν θεωρείς ότι δεν πιστεύω αυτά που λέω τότε τι νομίζεις; Οτι κάθομαι και τρώω το χρόνο μου για να κοντράρομαι μαζί σου ασκόπως; Λίγη λογική...

Δημοσ.

Στο γενικότερο κόνσεπτ να πω οτι πράγματι τα πράγματα τείνουν τρομερά στην υποκειμενικότητα σε όλες τις κριτικές..

Η μαζική αποδοχή μιας μερίδας ανθρώπων για ένα παιχνίδι/ταινία/τραγούδι δεν το κάνει αποδεκτό και απο εμένα.. Όπως αντίστοιχα και η αηδία που θα ποστάρω δεν είναι απαραίτητα αποδεκτή απο όσους την διαβάζουν.

Η αντιπαράθεση όμως υποκειμενικών απόψεων είναι και το νόημα των φόρουμ και τον νημάτων συζήτησης.. Ειδάλλως δεν θα υπήρχαν. Δεν προσπαθεί όμως κανείς να πείσει κάποιον για το αντίθετο απο ότι πιστεύει..

Ο λογικός αναγνώστης παίρνει τις απόψεις του κάθε ikaruga/drfreeman/focusx/kgpc τις αντιπαραθέτει με την υποκειμενικότητα του και είτε επηρεάζεται είτε όχι απο αυτές.. Η βλέψη άλλων τρόπων σκέψης και βίωσης είναι άλλωστε αυτό που κρατάει τα φόρουμ ζωντανά (και το trolling αλλα εκεί πάμε αλλού :P)

Δεν είναι λογικό να διαφωνείς στην υποκειμενικότητα..

Απλά επειδή ότι γράφεται είναι αποτέλεσμα εμπειριών και βιωμάτων και επειδή υπάρχει και η μέση άποψη.. Γύρω απο αυτά τριγυρνάμε.. Όχι στα άκρα..

Δημοσ.

Η αντικειμενικοτητα υπαρχει φιλε Freeman, αλλα οπως λες και εσυ (και εχω πει πολλες φορες και εγω) οχι στο art, gameplay, ψυχαγωγια κτλ.

Ορισμενα παραδειγματα που ειναι -αντικειμενικα-

- Το Devil May Cry εχει πολυ "δυνατο" και "συμαζεμενο" χειρισμο.

- Το Sacred 2 ειναι ενα open ended hack and slasher.

- Το Dead Space εχει την καλυτερη ποιοτητα και πιστοτητα ηχου απο οποιοδηποτε. αλλο παιχνιδι του ειδους με διαφορα.

- Το Odin Sphere εχει τρομερο και απιστευτο slowdown.

- Το Crysis εχει "δυναμικο" περιβαλλον.

- Το Ikaruga ειναι "δυσκολο" παιχνιδι.

Αυτα ειναι πραγματα που θεωρουνται αντικειμενικα. Το πως θα το εκλαβει ο καθε παικτης ομως ειναι το υποκειμενικο του θεματος. Η υποκειμενικοτητα ομως δεν αναιρει την αντικειμενικοτητα. Απλα η υποκειμενικοτητα ειναι η προσωπικη αποψη του καθενα και δεν μπορεις να την "κρινεις" η να προσπαθεις να αποδειξεις στον αλλον οτι αυτο που πιστευει ειναι λαθος.

Δημοσ.
Η αντικειμενικοτητα υπαρχει φιλε Freeman, αλλα οπως λες και εσυ (και εχω πει πολλες φορες και εγω) οχι στο art, gameplay, ψυχαγωγια κτλ.

Πές μου οτι είσαι φαν της σειράς να τρελαθώ.

Δημοσ.

Δεν ειπα οτι αφαιρει την υποκειμενικοτητα, ισα ισα ειπα οτι -μετα- την αντικειμενικοτητα οπου ΠΑΝΤΑ μπαινει πρωτη σαν κατι που μπορουμε να μετρησουμε τοτε και μονο μπορουμε να βαλουμε τον υποκειμενικο παραγοντα. Γιατι ας μην γελιομαστε, υπαρχουν αντικειμενικα και μετρησιμα μεγεθη (π.χ το Fear εχει σιγουρα καλυτερο A.I. απο το Doom 3).

Υπάρχουν τα μετρήσιμα μεγέθη ναι, αλλά το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτά αφορά τα ίδια και μόνο, δηλαδή το ΑΙ του Fear είναι καλύτερο, η ποιότητα ήχου του επίσης από το ΧΨΖ παιχνίδι. Όσο αφορά τον τελικό βαθμό, ποια είναι η βαρύτητα που έχει το κάθε μέγεθος; Εκεί λοιπόν μπαίνει ο υποκειμενικός παράγοντας, ώστε να επηρεάζει σαφώς το τελικό αποτέλεσμα.

Για την ιστορία, το crysis το θεωρώ μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία, ίσως το υπερβολικό hype πριν κυκλοφορήσει με επηρέασε τελικά αρνητικά. Όσο για τα γραφικά, σε medium ρυθμίσεις (που και πάλι σερνόταν στο pc μου) το βρήκα μάλλον άσχημο. Εκτός αν θα έπρεπε να ρίξω την ανάλυση που παίζω από τα 1920χ1200 (ή τα 1680χ1050 που έπαιζα τότε) στα 1024χ768 για να το εκτιμήσω, πράγμα που δεν κάνω για κανένα παιχνίδι.Από την άλλη μπορώ να καταλάβω το γιατί πολλοί το θεωρούν παιχνιδάρα, κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.
Στο γενικότερο κόνσεπτ να πω οτι πράγματι τα πράγματα τείνουν τρομερά στην υποκειμενικότητα σε όλες τις κριτικές..

Η μαζική αποδοχή μιας μερίδας ανθρώπων για ένα παιχνίδι/ταινία/τραγούδι δεν το κάνει αποδεκτό και απο εμένα.. Όπως αντίστοιχα και η αηδία που θα ποστάρω δεν είναι απαραίτητα αποδεκτή απο όσους την διαβάζουν.

Η αντιπαράθεση όμως υποκειμενικών απόψεων είναι και το νόημα των φόρουμ και τον νημάτων συζήτησης.. Ειδάλλως δεν θα υπήρχαν. Δεν προσπαθεί όμως κανείς να πείσει κάποιον για το αντίθετο απο ότι πιστεύει..

Ο λογικός αναγνώστης παίρνει τις απόψεις του κάθε ikaruga/drfreeman/focusx/kgpc τις αντιπαραθέτει με την υποκειμενικότητα του και είτε επηρεάζεται είτε όχι απο αυτές.. Η βλέψη άλλων τρόπων σκέψης και βίωσης είναι άλλωστε αυτό που κρατάει τα φόρουμ ζωντανά (και το trolling αλλα εκεί πάμε αλλού :P)

Δεν είναι λογικό να διαφωνείς στην υποκειμενικότητα..

Απλά επειδή ότι γράφεται είναι αποτέλεσμα εμπειριών και βιωμάτων και επειδή υπάρχει και η μέση άποψη.. Γύρω απο αυτά τριγυρνάμε.. Όχι στα άκρα..

Συμφωνώ απόλυτα. Αλλωστε για να καταλήξεις σε reviewers που βλέπουν τα πράγματα με παρόμοιο τρόπο με σένα πρέπει να διαβάσεις ΠΟΛΥ. Ακόμα και τότε, τίποτε δε σε αποτρέπει από το να διαβάζεις ακόμη και αρθρογράφους με τους οποίους συνήθως διαφωνείς (εγώ αυτό κάνω). Γι' αυτό είμαστε στο forum και στο δίκτυο γενικότερα - για την πολυφωνία, τη συζήτηση και την πληροφόρηση-ενημέρωση.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:29 ----------

- Το Sacred 2 ειναι ενα open ended hack and slasher.

- Το Dead Space εχει την καλυτερη ποιοτητα και πιστοτητα ηχου απο οποιοδηποτε. αλλο παιχνιδι του ειδους με διαφορα.

- Το Odin Sphere εχει τρομερο και απιστευτο slowdown.

- Το Crysis εχει "δυναμικο" περιβαλλον.

- Το Ikaruga ειναι "δυσκολο" παιχνιδι.

Αυτα ειναι πραγματα που θεωρουνται αντικειμενικα. Το πως θα το εκλαβει ο καθε παικτης ομως ειναι το υποκειμενικο του θεματος. Η υποκειμενικοτητα ομως δεν αναιρει την αντικειμενικοτητα. Απλα η υποκειμενικοτητα ειναι η προσωπικη αποψη του καθενα και δεν μπορεις να την "κρινεις" η να προσπαθεις να αποδειξεις στον αλλον οτι αυτο που πιστευει ειναι λαθος.

Οταν αναφέρομαι σε υποκειμενικότητα - όπως προανέφερα - αναφέρομαι στο τελικό στάδιο της άποψης μας - για το σύνολο του game. Το άθροισμα των επιμέρους δεν ισοδυναμεί με το σύνολο.

Δημοσ.
Υπάρχουν τα μετρήσιμα μεγέθη ναι, αλλά το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτά αφορά τα ίδια και μόνο, δηλαδή το ΑΙ του Fear είναι καλύτερο, η ποιότητα ήχου του επίσης από το ΧΨΖ παιχνίδι. Όσο αφορά τον τελικό βαθμό, ποια είναι η βαρύτητα που έχει το κάθε μέγεθος; Εκεί λοιπόν μπαίνει ο υποκειμενικός παράγοντας, ώστε να επηρεάζει σαφώς το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν διαφωνουμε καθολου σε αυτο αλλα το thread μιλαει για hardcores. Σιγουρα καποιος μπορει να εχει "αλλη αποψη" για το ποιος ειναι hardcore η οχι αλλα υπαρχουν μετρησιμα μεγεθη για το ποιος θεωρειται hardcore η οχι ακομα και αν καποιος δεν συμφωνει με αυτο. Ενας hacker παραδειγμα ειναι -αντικειμενικα- hardcore σε αυτο που κανει ενω καποιος αλλος ομως υποκειμενικα μπορει να τον θεωρησει αρρωστο. Ετσι και αυτο, υπαρχουν αντικειμενικα hardcore gamers ακομα και αν δεν ειναι αποδεκτοι απο ολους.

Για την ιστορία, το crysis το θεωρώ μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία, ίσως το υπερβολικό hype πριν κυκλοφορήσει με επηρέασε τελικά αρνητικά. Όσο για τα γραφικά, σε medium ρυθμίσεις (που και πάλι σερνόταν στο pc μου) το βρήκα μάλλον άσχημο. Εκτός αν θα έπρεπε να ρίξω την ανάλυση που παίζω από τα 1920χ1200 (ή τα 1680χ1050 που έπαιζα τότε) στα 1024χ768 για να το εκτιμήσω, πράγμα που δεν κάνω για κανένα παιχνίδι.Από την άλλη μπορώ να καταλάβω το γιατί πολλοί το θεωρούν παιχνιδάρα, κανένα πρόβλημα.

Ωχ ωχ ωχ, γιατι το ειπες τωρα αυτο? Ετοιμασου να σου την πεσουν τα κορακια γιατι τα ιδια ειπα και εγω και αν καποιος απο αυτους ειχε την δυνατοτητα θα με εκανε perma-ban για αυτα που "τολμησα" και ειπα για το παιχνιδι :lol:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:37 ----------

Οταν αναφέρομαι σε υποκειμενικότητα - όπως προανέφερα - αναφέρομαι στο τελικό στάδιο της άποψης μας - για το σύνολο του game. Το άθροισμα των επιμέρους δεν ισοδυναμεί με το σύνολο.

Μα ρε συ Freeman αυτο το πραγμα το πιστευω χρονια τωρα και το λεω ετσι ακριβως κιολας.

Δημοσ.
Δεν διαφωνουμε καθολου σε αυτο αλλα το thread μιλαει για hardcores. Σιγουρα καποιος μπορει να εχει "αλλη αποψη" για το ποιος ειναι hardcore η οχι αλλα υπαρχουν μετρησιμα μεγεθη για το ποιος θεωρειται hardcore η οχι ακομα και αν καποιος δεν συμφωνει με αυτο. Ενας hacker παραδειγμα ειναι -αντικειμενικα- hardcore σε αυτο που κανει ενω καποιος αλλος ομως υποκειμενικα μπορει να τον θεωρησει αρρωστο. Ετσι και αυτο, υπαρχουν αντικειμενικα hardcore gamers ακομα και αν δεν ειναι αποδεκτοι απο ολους.

Σχετικά με την hardcore ή μη φύση ενός gamer δεν μπορούμε να έχουμε απόλυτα κριτήρια. Αλλος θεωρεί σημαντικό το χρόνο ενασχόλησης, άλλος το πόσο ευρύ είναι το πεδίο του gaming του, άλλος το πόσο αφοσιωμένος είναι σε κάποιο game/είδος, άλλος τι είδους games παίζει και η λίστα δεν έχει τέλος.

Υποστηρίζω αυτό που είπα και πριν πολλά posts, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν περγαμηνές hardcore-οσύνης και δεν μπορεί κανένας να τις χορηγεί αφειδώς.

Ωχ ωχ ωχ, γιατι το ειπες τωρα αυτο? Ετοιμασου να σου την πεσουν τα κορακια γιατι τα ιδια ειπα και εγω και αν καποιος απο αυτους ειχε την δυνατοτητα θα με εκανε perma-ban για αυτα που "τολμησα" και ειπα για το παιχνιδι

Μήπως υπερβάλλεις σκοπίμως; Οι ειρωνίες δεν βοηθάνε τη συζήτηση. Κανένας δεν σε "έκραξε" εκτός κι αν ειχες προσωπική κόντρα μαζί του...πράγμα που δεν γνωρίζω.

Δημοσ.
Σχετικά με την hardcore ή μη φύση ενός gamer δεν μπορούμε να έχουμε απόλυτα κριτήρια. Αλλος θεωρεί σημαντικό το χρόνο ενασχόλησης, άλλος το πόσο ευρύ είναι το πεδίο του gaming του, άλλος το πόσο αφοσιωμένος είναι σε κάποιο game/είδος, άλλος τι είδους games παίζει και η λίστα δεν έχει τέλος.

Υποστηρίζω αυτό που είπα και πριν πολλά posts, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν περγαμηνές hardcore-οσύνης και δεν μπορεί κανένας να τις χορηγεί αφειδώς.

Και ομως υπαρχει κατι που εχει σημασια για ολους τους hardcore χωρις εξαιρεση. Το γεγονος οτι ο πραγματικος hardcore gamer δεν αποριπτει παιχνιδια απο την εμφανιση τους και μονο. Αυτο ειναι ενα χαρακτηριστικο που το μοιραζονται ολοι οι hardcore χωρις εξαιρεση, ειτε ασχολουνται 1 ωρα την ημερα ειτε 10, ειτε ειναι αφοσιωμενος σε 1 συγκεκριμενο ειδος ειτε οχι. Θα ηθελα να επεκταθω περισσοτερο αλλα δεν θα το κανω.

Μήπως υπερβάλλεις σκοπίμως; Οι ειρωνίες δεν βοηθάνε τη συζήτηση. Κανένας δεν σε "έκραξε" εκτός κι αν ειχες προσωπική κόντρα μαζί του...πράγμα που δεν γνωρίζω.

Μμμμ, απο κατηγοριες του τυπου "χρειαζεσαι γιατρο" μεχρι "γκαβος εισαι?" και "λες οτι σου κατεβει"......ναι εχεις δικιο, ειμαι σκοπιμα υπερβολικος. Δεν ειχα με κανεναν προσωπικη κοντρα αλλα το οτι με φαγατε (δεν μιλαω προσωπικα για ΄σενα), με φαγατε.

Δημοσ.
Και ομως υπαρχει κατι που εχει σημασια για ολους τους hardcore χωρις εξαιρεση. Το γεγονος οτι ο πραγματικος hardcore gamer δεν αποριπτει παιχνιδια απο την εμφανιση τους και μονο. Αυτο ειναι ενα χαρακτηριστικο που το μοιραζονται ολοι οι hardcore χωρις εξαιρεση, ειτε ασχολουνται 1 ωρα την ημερα ειτε 10, ειτε ειναι αφοσιωμενος σε 1 συγκεκριμενο ειδος ειτε οχι. Θα ηθελα να επεκταθω περισσοτερο αλλα δεν θα το κανω.

Eνώ δε φαίνεται να διαφωνούμε στην ουσία των πραγμάτων, καπου στη διατυπώση το χάνουμε. Κι εγώ πιστεύω ότι δεν μπορείς να απορρίψεις κάτι χωρίς καμιά επαφή με αυτό πέρα από μια εικόνα, ωστόσο αν δοκιμάσεις κάτι και δεν σε "τραβάει" (αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ) δεν έχει και πολύ νόημα να το ζορίσεις. Αυτό νομίζω πως ισχύει και για τους σκληροπυρηνικούς gamers και για τους casual.

Π.χ. εγώ όσο κι αν προσπαθώ να προχωρήσω (λόγω των καλών λόγων που ακούω) Japanese RPGs, αυτά δεν καταφέρνουν να με κρατήσουν αρκετά. Αυτό δεν είναι απόρριψη με μια εικόνα. Δοκίμασα πολλά τέτοια games. Ισως με απωθεί γενικότερα το πλαίσιο στο οποίο φτιάχνονται αυτά τα games, ίσως οι μηχανισμοί του gameplay που χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες - δεν το έχω εντοπίσει ακριβώς. Σε άλλον αυτό μπορεί να συμβαίνει με CRPGs ή παραδοσιακά Adventures.

Δεν ταιριάζουν όλα τα είδη σε όλους μας - όσο κι αν το προσπαθήσουμε. Απλώς καλό θα ήταν να δεχθείς ότι μπορεί κάποιος να είναι hardcore και παρόλα αυτά να έχει σαφείς προτιμήσεις στο που θα αφιερώνει το χρόνο του.

Μμμμ, απο κατηγοριες του τυπου "χρειαζεσαι γιατρο" μεχρι "γκαβος εισαι?" και "λες οτι σου κατεβει"......ναι εχεις δικιο, ειμαι σκοπιμα υπερβολικος. Δεν ειχα με κανεναν προσωπικη κοντρα αλλα το οτι με φαγατε (δεν μιλαω προσωπικα για ΄σενα), με φαγατε.

Εντάξει, πέρα από τις επιτιμητικές ειρωνίες για "τυράκια" και "θύματα της βιομηχανίας" υπήρξαν και αντίστοιχες απαντήσεις - αν και προσωπικά επιλέγω να απέχω από αυτά διότι θεωρώ ότι μειώνουν το επίπεδο της συζήτησης.

Προσωπικά είχα εντοπίσει ένα μένος ενάντια στο συγκεκριμένο game κι αυτό επισήμανα - όπως κι αν το δικαιολόγησες εσύ μετέπειτα (προσωπικά δε με ενοχλεί το ότι δεν σου αρέσει το Crysis - για ποιο λόγο άλλωστε; )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...