Προς το περιεχόμενο

Τι είναι τελικά αυτό το "Hardcore Gamer"?

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακούγεται λίγο κάπως το "hardcore gamer", αλλά κάπως πρέπει να διαχωρίσεις τα παιχνίδια που είναι σχετικά απλοικά και απεθύνονται σε άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με το αντικείμενο, με κάποια περισσότερο σύνθετα παιχνίδια με μεγαλύτερα production values που απευθύνονται σε άτομα που έχουν κάποιες στοιχειώδεις απαιτήσεις. Το wii είναι καλό για την παρέα, αλλά άμα θες κάποιο shooter/ action/ rpg/ racing κλπ δεν έχεις πολύ τύχη. Αλλά για μένα δεν είναι εκεί το πρόβλημα γιατί δεν ζητάω (πλέον) τέτοια παιχνίδια από το wii. Θέλω παιχνίδια σαν το braid το portal το world of goo (τσεκ), το plants Vs zombies, το sploison man. Θέλω καινούργια adventure τύπου οκαμι και καλύτερα platform και puzzle games. Θέλω λίγο challenge στο mario galaxy μου γιατί αλλιώς θα το βαρεθώ και θα το παρατήσω. Θέλω να εκμεταλευτούν το wiimote με καλύτερες προτότυπες ιδέεες. Δεν τους ενδιαφέρει όμως. Έχουν βρει την κότα με τα χρυσά αυγά και δεν θα την αφήσουν για μια χούφτα νερντ που γκρινιάζουν. Ούτε φαίνεται να αλλάξουν τακτική οι third parties. Το wii απευθύνεται καθαρά σε casuals, ο κόσμος το' χει τούμπανο κι' αυτοί κρυφό καμάρι.

Για μένα αυτός που παίζει π.χ halo/cod4 και είναι άπαιχτος σε αυτό δεν είναι πιο "hardcore" απο κάποιον που παίζει zack and wiki και του σκίζει τα πρέκια, ούτε απο κάποιον που φυσάει το mario galaxy ή το tp.. Αντίθετα απο τις καταβολές του gaming τα παιχνίδια πλησιάζουν περισσότερο στο στύλ του wii παρά στο fps fps fps fps fps fps του 360/ps3. Έτσι η έννοια gamer είναι αν μη τι άλλο περίπλοκη. Και τέλος για το "σχετική επαφή με το αντικείμενο".. Ποια είναι η επαφή; Η τελειτότητα στο wasd/strafe crouch shoot?

Πάρα πολύ σχετικά όλα αυτά..

Τώρα αν hardcore χαρακτηρίζεται ένα παιχνίδι απο την παραγωγή του... Δεν θα το έλεγα.. Έτσι λέγεται μάλλον ο παίκτης που ΟΤΙ και να του δώσεις απο contra μέχρι fallout θα μπορέσει (αν θέλει) να το προχωρήσει εύκολα και άνετα...

Κάποτε το screwattack είχε πεί οτι θα έκανε το ironman of gaming competition όπου τα περισσότερα παιχνίδια θα ήταν διαφορετικού τύπου και αρκετά απο αυτά θα ήταν και retro.. Εκεί μάλιστα.. Όποιος επιζούσε θα ήταν gamer με @@.

Δεν κατάλαβες μάλλον... Δεν έχω τον χρόνο που θα ήθελα.. Μια χαρά παίζω αλλα πολύ πιο περιορισμένα απο παλιά... Αυτές τις ώρες μου θέλω να τις περνάω ποιοτικά και εναλλακτικά και όχι συνέχεια με το ίδιο βλακοπαίχνιδο. Το να τερματίσω τη μία το galaxy, την άλλη το disaster την άλλη το gow και την άλλη το ng2 είναι μια χαρά sessions για κάποιον που δεν έχει πολύ χρόνο..

Άντε πάλι με τους hardcore gamers...

Κέρατα έχουν αυτοί εδώ που λές; Πως χαρακτηρίζονται.. για να σου πώ και τι έχει να προσφέρει το wii σε αυτούς..

Για αρχή σίγουρα προσφέρει περισσότερες επιλογές...

οσο για τη hardcore καραμελα ας την αφησουμε στην ακρη...μαθαμε τωρα και την πεταμε παντου κολλαει/δεν κολλαει

Εεεεεεεεεεεε

Ειρωνευόμουν τον tilemaxx.. Προφανώς και είναι αξιολογότατο το wii.. Απλά αυτός είπε οτι οι σοβαροί "gamers" δεν παίζουν wii και γι αυτό και το ειρωνικό σχόλιο μου.. Δεν θέλω να αναλωθώ πάλι σε αυτούς που αυτοαποκαλούνται hardcore και το μόνο που ξέρουν είναι boom headshot ή ν pWnaROUn NeWbs σε ένα game... :rolleyes:

Στο υπόλοιπο πόστ απλά συμφωνούμε :)

Και εγώ πλέον δεν έχω ο χρόνο αλλα ούτε και τη διάθεση να "λιώσω" καμια 100η ώρες σε ένα game..

Θέλω κάτι fun.. απλό και να προχωράει :)

Διάβαζα τα παραπάνω offtopic του Topic "PS3 vs XBOX 360" και επειδή ήθελα να αναφερθώ στο θέμα χωρίς να συνεχίσω το offtopic είπα να κάνω ένα νέο.

Να πω τη γνώμη μου λοιπόν πριν την πείτε και εσείς.

Hardcore Gamer σημαίνει πολλά imho, και δεν είναι μόνο οι ώρες που περνάει κάποιος με το hobby του -το Gaming-. Ο Hardcore Gamer είναι ο τυπάς που μαθαίνει τα νέα πάνω στο χώρο, τους ανερχόμενους τίτλους και τα νέα των εταιριών τους. Είναι ο τυπάς που προσμένει τον αγαπημένο του τίτλο με ανοιχτά τα πόδια, που θα χωθεί στα beta testings από ενδιαφέρον ή επειδή δεν θα αντέχει την αναμονή και αμέσως μετά θα δώσει feedback. Ο Hardcore Gamer δείχνει το ενδιαφέρον του για τα Games με οποιονδήποτε, μα πάντα ώριμο, τρόπο μπορεί.

Από την άλλη, ναι, θεωρώ πως σαφέστατα παίζει ρόλο πόσο χρόνο γουστάρεις να περνάς στο Gaming, πάντα καλύτερη επιλογή το μέτρο αλλά το hardcore είναι hardcore. Κατ επέκτασιν, άλλα στοιχεία του Hardcore Gamer Imho είναι το πόσο ανταγωνιστικός είναι (πάντα με σεβασμό στον αντίπαλο, και μάτια/αφτιά κουρτίνες για να μάθει και να πάρει από αυτόν), το να γνωρίζει πότε κερδίζει από το Gaming ή από έναν τίτλο και πότε χάνει το χρόνο του, το να θεωρεί διαφορετική εμπειρία το PvP και το PvE και να δίνει τόσο στο Offline όσο και στο Online Gaming αξία. Γενικά όταν ψάχνετε και επιτυγχάνει να ασχολείται με αξιόλογα gamestyles, platforms, τίτλους ή και επίπεδα δυσκολίας -είτε στα Campaign είτε στην επιλογή αντιπάλου-.. είναι η ρίζα του σοβαρού Gamer. (π.χ Τα Games φτιάχτηκαν για να παιχτούν στο Harder than Hard difficulty τους, και το γνωρίζουν και το τιμούν αυτό το επίπεδο όλοι οι σοβαροί Gamers, διαφορετικά είναι χάσιμο χρόνου και φόνος του τίτλου)

Ένα στοιχείο που δεν με ενδιαφέρει και τόσο, είναι η προϊστορία του καθενός. Σε μια συζήτηση όλοι θα πεταχτούν και θα πουν "Ά εγώ ασχολούμαι με το Gaming από μπέμπης!", πράγμα που δεν αποδεικνύει τίποτα ακόμα και αν αληθεύει.. Επίσης, αν εγώ είμαι τυχερή και μου έκατσε αδερφός 15 χρόνια μεγαλύτερος που μου έφερνε τους amstrad στα 5 μου και τον πρώτο Pentium στα 8, δεν με κάνει περισσσότερο Gamer από κάποιον που είχε οικονομικές δυσκολίες στα παιδικά του χρόνια. Το σωστό είναι να δίνεις βάση στην τωρινή εμπειρία και τις αξίες του κάθε Gamer και όχι στο blah blah του.

Τώρα ξανά πάνω στο ερώτημα μας..

Η απάντηση πολλών στην ερώτηση "Τι είναι Hardcore Gamer" είναι: Οι new age προσβολές και οι βρισιές που συνέχεια ξεστομίζουν οι πιτσιρικάδες τους CS f/e. Όχι, αυτό το πάθος και ο ανώριμος παρορμητικός του 14χρονου όταν ανακαλύπτει το Gaming, φυσικά, δεν συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία του σοβαρού Gamer. Υπάρχουν όμως αναμφίβολα λεπτομέρειες που "βγαίνουν" από τον Hardcore gamer και στην καθημερινότητά του αυθόρμητα, όπως όταν κάποιος με μια από τις παρέες/κλίκες του ακόμα και όταν βρίσκεται πολύ μακριά από την πλατφόρμα του δεν χάνει την ευκαιρία να παρομοιάσει κάτι με ένα Game (π.χ όταν βλέπεις μια τύπησα στη στάση που έχει 1.50 ύψος και γυρνάς και λες στους κολλητούς σου "Μάγκες, μια spoilερού!" κ.α).

Με λίγα λόγια, άλλο το "Σε pWnARw nOoBa" που αναφέρει σε ένα Quote ο klanimain και άλλο όταν από μια φάση και μετα ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ να βλέπεις την καθημερινότητα σου με το μάτι του Gamer just bcoz its FUN and BETTER this way! Συνοψίζοντας, Hardcore Gamer, Imho, είναι ο τυπάς που τον αγαπάει τόσο τον τομέα που το μυαλό του γυρίζει αρκετές ώρες του 24ώρου γύρω από αυτόν -τις περισσότερες φορές όχι σκόπιμα-.. όπως και το μυαλό του ποδοσφαιριστή γύρω από τη μπάλα.. :-)

Αυτά που λέω από πάνω δεν είναι ο "ορισμός" του Gamer, αλλά πολλά στοιχεία που γνωρίζω και μου ήρθαν. Αναμφίβολα πιστεύω ότι τέτοιου είδους στοιχεία τοποθετούν κάποιον στην λίστα με τους Hardcore ή πιο ελληνικά σοβαρούς Gamers..

/scuss, να δω τι πιστεύεται και εσείς. Σίγουρα το Insomnia.gr έχει πολλά άτομα που το Gaming είναι το τσιγάρο τους και, χωρίς να αναφέρω ονόματα, τους γουστάρω με χίλια και είναι όλοι ένας από τους λόγους που γουστάρω να βολτάρω εδώ.

Υ.Γ: Πάνω στο θέμα με το wii πάντως.. Δεν έχει να κάνει με real ή μούφα (sic) Gamers, το wii ήταν μια νέα εμπειρία που άξιζε να παιχτεί από τον οποιονδήποτε. Αλλά, όντως σαν κονσόλα είχε target group τους casuals για πολλούς λόγους που καλύτερα να αναφερθούν στο official wii topic.

Koritsi_Gia_PC

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο hardcore gamer για εμενα ειναι αυτος που δεν κοιταει το "εξωφυλλο" ενως παιχνιδιου και κοιταει την ουσια. Αν ενα παιχνιδι ειναι γεματο φρου-φρου και αρρωματα τοτε δεν μπορει να θεωρηθει hardcore σε καμια των περιπτωσεων οσο ομορφο και αν ειναι το περιτυλιγμα. Παραδειγμα το Need for speed ειναι ενα παιχνιδι απο αυτο που λεω εγω "casual" γιατι η ουσια του ειναι περιορισμενη και το ιδιο το gameplay εχει μια "χαλαροτητα" και οχι βαθος πολυ.

Στην αντιπερα οχθη εχει αναλογα παιχνιδια με πολυ περισσοτερο hardcore στοιχειο οπως το Burnout. Γενικα για εμενα ο "σοβαρος" και hardcore gamer δεν κολλαει στη "μουρη", παιζει τα παντα χωρις να τον ενδιαφερει αν ενα παιχνιδι ειναι με πεταλουδιτσες, χοντρες πατατες η δαιμονια και αγγελους. Τον ενδιαφερει η ευχαριστηση πρωτα απο ολα και δεν τον ενδιαφερει τι λενε οι αλλοι.

Αυτος ειναι ο Hardcore .

Δημοσ.

θα ελεγα οτι o hardcorας απλα το νιωθει το game. θα κατσει, θα το λιωσει (σε ολα τα difficulties) και θα βγαλει και φουσκαλες μεχρι να το τερματισει (παλι σε ολα τα difficulties) , πολλες φορες θα χτυπισει και το keyboard η το controller του.. πιστευω οτι θα ηταν αστειο να μπερδευει κανεις τον καμμενο των mmo με τον hardcorα (το ακουω αρκετα συχνα και ειναι λαθος) γιατι ο καμμενος ισως απο ενα σημειο και μετα να μην βρισκει πραγματικο λογο που παιζει (και παιζει μονο mmo αυτος).. ο hardcore τον ξερει τον λογο που ασχολειται με ευρεια γκαμα παιχνιδιων και δεν ντρεπεται να το πει κ ολας αφου για αυτον ειναι lifestyle. σε καμια περιπτωση imao δεν εχει να κανει ο ορος με τα 14 χρονα που ουσιαστικα οπως και να το κανουμε ειναι ποζερακια (οχι ολα αλλα το εχω δει πολλες φορες). πχ βλεπεις τα κλασσικα χοντρουλια παιδακια στα net cafe (οχι συνεχεια..μεχρι να τελειωσει η μοδα) που σκανε μυτη με τα karelia gold και αναβουνε τσιγαρακι (παλια που επιτρεποτανε και μεσα) και "παιζουνε" cs.. αυτοι βεβαια δεν υπαρχουνε πλεον γιατι εχουν πιασει καποια αλλη μοδα αυτης της περιοδου.. (νομιζω εχει ξαναερθει στη φορα το BMX) . αυτο δεν ειναι καν gamer imao ποσο μαλλον hardcore. τελος για το wii σιγουρα εχει ενα πιο ευρυ κοινο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι lackαρει hardcoraδων.

και οντως αυτο με την προϊστορια καθενος ειναι λιγο ελεος.

Α και επισης οποιος παιζει metal gear στο psp επειδη νομιζει οτι φενεται αντρικο κραζοντας οσους παιζουνε ποκεμον στο ds επειδη τον νοιαζει μονο τι θα πουνε οι αλλοι για αυτον ειναι ο fail wannabe hardcorας. <-- με αφορμη προσφατα γεγονοτα στο τοπικ psp η dsi.

Δημοσ.

Το εχουμε πει Nick, δεν μπορεις να περιμενεις απο ατομα που παιζουν για να "δειξουν" και οχι επειδη γουσταρουν να ακουσεις μια σωστη κουβεντα. Ειναι και η ηλικια ενα θεμα, μηπως θυμασαι τι καβγαδες ριχναμε εμεις σε αιωνιους πολεμους μεταξυ PSone VS saturn VS N64 η και ποιο παλια Snes VS Mega drive? Βεβαια τοτε ηταν η εκρηξη της τεχνολογιας και καπως το δικαιολογουσαμε. Σημερα τι δικαιολογια υπαρχει? Ισα ισα θα επρεπε πλεον (αφου τα γραφικα πανω κατω τα ιδια δειχνουν) το βαρος να πεφτει αλλου.

Δημοσ.

Καλα τα λες, ομως νομιζω οτι το παρακατω χρειαζεται λιγο edit

Είναι ο τυπάς που προσμένει τον αγαπημένο του τίτλο με ανοιχτά τα πόδια,

δε νομιζω καποιος "τυπας" να περιμενει κατι με ανοιχτα τα ποδια, εκτος αν ειναι κουνιστη αχλαδια

Δημοσ.
Το εχουμε πει Nick, δεν μπορεις να περιμενεις απο ατομα που παιζουν για να "δειξουν" και οχι επειδη γουσταρουν να ακουσεις μια σωστη κουβεντα. Ειναι και η ηλικια ενα θεμα, μηπως θυμασαι τι καβγαδες ριχναμε εμεις σε αιωνιους πολεμους μεταξυ PSone VS saturn VS N64 η και ποιο παλια Snes VS Mega drive? Βεβαια τοτε ηταν η εκρηξη της τεχνολογιας και καπως το δικαιολογουσαμε. Σημερα τι δικαιολογια υπαρχει? Ισα ισα θα επρεπε πλεον (αφου τα γραφικα πανω κατω τα ιδια δειχνουν) το βαρος να πεφτει αλλου.

Οι αντιπαραθεσεις του στυλ το ενα vs το αλλο προφανως και θα υπαρχουνε αλλα εγω (και πιστευω και εσυ και πολλοι αλλοι) περιμενω τουλαχιστον να γινονται σε κοσμιο επιπεδο, σε φιλικη ατμοσφαιρα και προπαντως με επιχειρηματα. Το θεμα με την ηλικια φιλε μου πρωτον δικαιολογει τους πιτσιρικαδες που προανεφερα (που στο κατω κατω το κεφι τους κανουν) αλλα ειναι το πιο ανησυχητικο στην περιπτωση αυτη καθως σιγουρα θα θυμασαι στο "περιστατικο" που ειχαμε πριν απο μερικες εβδομαδες με το psp και το ds καθως τα ατομα απο τα οποια περιμενε κανεις να ακουσει τη σωστη κουβεντα που λες (και εντελει ακουσε τα ακυρα) ειναι αρκετα πιο μεγαλα απο μενα που ειμαι μολις 19.. Επισης να συμπληρωσω οτι προφανως και το βαρος θα επρεπε να πεφτει αλλου και το να αναλωνονται ατομα σε προσωπικες επιθεσεις και "πολεμους"... Για ονομα του Θεου πια.. Γιατι δεν γινεται να ειμαστε ολοι φιλοι η εστω να μπορουμε να τα λεμε στο φιλικο ? Παντα εχουμε αντιπαλα στρατοπεδα και βλακειες.. :-( Ξεφυγα λιγο αλλα ηθελα να μοιραστω μαζι σου τις σκεψεις μου..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:07 ----------

Καλα τα λες, ομως νομιζω οτι το παρακατω χρειαζεται λιγο edit

δε νομιζω καποιος "τυπας" να περιμενει κατι με ανοιχτα τα ποδια, εκτος αν ειναι κουνιστη αχλαδια

κι αν ειναι τυπισσα ? ;)

Δημοσ.

Ειπαμε Nick, μην περιμενεις πολλα πολλα απο "gamers" που το παιζουν γιατι ειναι μοδα και trendy και "in" το να παιζεις video-games οπως και με ατομα που σαφως εχουν περιορισμενη εμπειρια και φυσικα εχουν διαλεξει και "στρατοπαιδο" και οτι και να τους πεις απλα δεν ακουνε.

Δεν ειναι hardcore gamer αυτος, σιγουρα πραγματα. Επισης κατι που δεν ειπαμε παραπανω για τον hardcore gamer. Ειναι ΠΑΝΤΑ ανοιχτος σε νεες ιδεες στο gaming.

Δημοσ.

Από την άλλη, ναι, θεωρώ πως σαφέστατα παίζει ρόλο πόσο χρόνο γουστάρεις να περνάς στο Gaming, πάντα καλύτερη επιλογή το μέτρο αλλά το hardcore είναι hardcore.

Καθώς φτάνω στα 30 πιά νομίζω ότι μπορώ να αναρωτηθώ και εγώ τι είδους

gamer είμαι. Κοιτόντας λοιπόν με ψυχραιμία αρκετά πίσω αλλά και τώρα

πρόσφατα μπορώ να πώ με βεβαιότητα ότι ήμουν απ' όλα.

Το μπές-βγές casual-hardcore μήπως είναι κάτι που πολλοί δεν το εχουν

καν σκεφτεί ότι υπάρχει και ότι θα το περάσουν ή και ακόμη το έχουν περάσει

και δεν το έχουν καταλάβει;

Πότε λοιπόν ήμουν hardcore gamer;

Όταν ξημεροβραδιαζόμουν στο Final Fantasy VII ξοδεύοντας 100+ ώρες απο

τη ζωή μου; Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ήμουν τότε hardcore gamer. Είχα βρεί

ένα παιχνίδι που μου άρεσε, έπαιζα όσο μου άρεσε και ούτε καν μου περνούσε

απο το μυαλό να δω κανα άλλο παιχνίδι.

Όταν όμως έπαιρνα τα μαγαζιά παραμάζωμα, έψαχνα στις στοίβες των μεταχειρισμένων και

σε ένα μαγαζί στη Χαλκοκονδύλη έβρισκα σε μια σκονισμένη γωνιά,

μεταχειρισμένο, εισαγωγή από αμερική το Final Fantasy I

για NES έβγαινα απο το κατάστημα λες και είχα πάρει το Ευρωπαικό. Πρέπει

να είμουν από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που το είχαν και το ήξεραν ως

παιχνίδι. Τότε ναί θεωρώ ότι ήμουν hardcore και δεν είχα καν παίξει το παιχνίδι.

Κάποτε λιώναμε με τους φίλους μου στο νεοανακαλυφθέν Pro σε ομηρικές μάχες

μέχρι βρισίματος. Κάποτε παίζαμε όλοι μαζί από τις 12 το βράδυ 4αδα Ελλάδα

εναντίον Αργεντινής ή Βραζιλίας εν μέσω ουίσκι και τσιγάρων μέχρι που

ξημέρωνε και πηγαίναμε για δουλειά

(Χωρίς φυσικά να έχουμε κερδίσει οι άχρηστοι).

Πάντοτε αυτό το θεωρούσα casual gaming. Το να παίζεις Mario Galaxy

όμως ψάχνοντας να βρείς όλα τα αστέρια το θεωρώ hardcore ανεξάρτητα

από τη γνώμη των αλλων για το παιχνίδι.

Το ότι πια παίζω Wii με την κοπέλα μου με κάνει casual gamer ενώ το

ότι ενημερώνομαι για ότι κυκλοφορεί και θα κυκλοφορήσει και θα λιώσω

κάποια στιγμή με Mass Effect 2, Fifa 10, Football Manager 2010, Forza3,

Metroid Trilogy και δεν ξέρω και εγώ τι με κάνει hardcore, αλλά το ότι

προτιμώ το DS και τα παιχνίδια του από το PSP και τα δικά του με ξανακάνει

casual; ΟΚ το δέχομαι.

Καλά τόση ώρα γράφω ο μαλ#&%@ αλλά δεν κατάλαβα, για ποιόν λόγο γίνεται

αυτή η αντιπαράθεση και τι έχει να προσφέρει; Και γιατί γράφω τόση ώρα;

Α θυμήθηκα.

Ο hardcore (μπιπ) ασχολείται πολύ ώρα με το εν θέματι αντικείμενο

προσπαθώντας να αποζυμήσει όσα το δυνατόν περισσότερα από την ενεργειά του

αυτή καθώς δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει. Αντίθετα ο casual (μπιπ)

ασχολείται ελάχιστο σχετικά χρόνο και συνήθως η πράξη του αυτή γινεταί

σε μοναχικές περιόδους, π.χ. όταν λείπει η κοπέλα του από το σπίτι.

.

.

.

.

.

.

.

Προς αποφυγήν οποιασδήποτε παρεξηγήσεως στη θέση του (μπιπ) μπορείτε να

βάλετε τη λέξη gamer. :P

Δημοσ.
Οι αντιπαραθεσεις του στυλ το ενα vs το αλλο προφανως και θα υπαρχουνε αλλα εγω (και πιστευω και εσυ και πολλοι αλλοι) περιμενω τουλαχιστον να γινονται σε κοσμιο επιπεδο, σε φιλικη ατμοσφαιρα και προπαντως με επιχειρηματα. Το θεμα με την ηλικια φιλε μου πρωτον δικαιολογει τους πιτσιρικαδες που προανεφερα (που στο κατω κατω το κεφι τους κανουν) αλλα ειναι το πιο ανησυχητικο στην περιπτωση αυτη καθως σιγουρα θα θυμασαι στο "περιστατικο" που ειχαμε πριν απο μερικες εβδομαδες με το psp και το ds καθως τα ατομα απο τα οποια περιμενε κανεις να ακουσει τη σωστη κουβεντα που λες (και εντελει ακουσε τα ακυρα) ειναι αρκετα πιο μεγαλα απο μενα που ειμαι μολις 19.. Επισης να συμπληρωσω οτι προφανως και το βαρος θα επρεπε να πεφτει αλλου και το να αναλωνονται ατομα σε προσωπικες επιθεσεις και "πολεμους"... Για ονομα του Θεου πια.. Γιατι δεν γινεται να ειμαστε ολοι φιλοι η εστω να μπορουμε να τα λεμε στο φιλικο ? Παντα εχουμε αντιπαλα στρατοπεδα και βλακειες.. :-( Ξεφυγα λιγο αλλα ηθελα να μοιραστω μαζι σου τις σκεψεις μου..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:07 ----------

κι αν ειναι τυπισσα ? ;)

δισκάκι η τη θήκη του που να χρησιμοποιείτε για δονητής πρώτη ώρα ακούω!!!

Τελικά όντως πρόκειται περί πολύ hard core ατόμου.

Δημοσ.

Κατ'αρχάς, δεν νοείται hardcore gamer που να παίζει δυο τρια παιχνίδια και όλα απ'το ίδιο είδος. Όταν λέμε hardcore, εννοούμε αυτόν που βλέπει και κρίνει την ουσία του κάθε τίτλου, και λέγοντας ουσία εννοώ το gameplay. Μπορεί ο τίτλος να είναι πολύ ψαγμένος, και να'χει βάθος ως προς το τρόπο παιχνιδιού, μπορεί όμως και να είναι υπερβολικά επιφανειακός, αλλά να παραμένει απολαυστικός ή ακόμα και εθιστικός. Με δυο λόγια, δε θεωρώ hardcore κάποιον που ισχυρίζεται παίζει μόνο simulators, είτε είναι driving simulator, είτε είναι flight simulator, ή καιwarfare simulator. Απ'την άλλη, κάποιος που δεν θα ρίξει έστω μια ματιά σε έναν καινούριο τίτλο που θεωρείται αξιόλογος, ακόμα κι αν δεν είναι fan του εκάστοτε genre, κατ'εμέ απλά δεν το'χει μέσα του. Έτσι, δεν θεωρώ hardcore gamer ούτε αυτόν που θα πει, ξέρεις εγώ δε παίζω simulators/platform/puzzles. Προσωπικά δεν είμαι RPG τύπος, ωστόσο, έχω παίξει πολλούς καλούς τίτλους, όπως πρόσφατα έπαιζα το The Witcher, ή το Oblivion.

Κάτι άλλο που θα χαρακτήριζε τον hardcore-α είναι η απόλαυση που του δίνει το gaming, όπως επίσης κι ο βαθμός στον οποίο ασχολείται με τα παιχνίδια. Αυτός που το ασχολείται συνεχώς με το χόμπι αυτό, και δεν εννοώ τις ώρες που περνάει παίζοντας, αλλά και το ψάξιμο που ρίχνει, η συζήτηση και η ανταλαγή απόψεων πάνω σε τίτλους, και γενικά να έχει εμπειρία που να του δίνει και άποψη. (Εννοείται βέβαια πως για να μπορεί να εκφέρει άποψη για ένα συγκεκριμένο game θα πρέπει να το'χει παίξει κιόλας, εκτός φυσικά αν πρόκειται για Orokusaki approved τίτλους. ) Συνεπώς, κάποιος που απλά παίζει για να περάσει η ώρα του δεν είναι hardcore gamer.

Επιπλέον, δεν θεωρώ hardcore κάποιον που έχει τρελά skills στο CS αλλά δεν έχει πιάσει άλλο fps στη ζωή του.

Είναι ο τυπάς που προσμένει τον αγαπημένο του τίτλο με ανοιχτά τα πόδια

Είναι ο τυπάς που προσμένει τον αγαπημένο του τίτλο με στητό το

fixed

Δημοσ.
(Εννοείται βέβαια πως για να μπορεί να εκφέρει άποψη για ένα συγκεκριμένο game θα πρέπει να το'χει παίξει κιόλας, εκτός φυσικά αν πρόκειται για Orokusaki approved τίτλους. )

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

• Super Moderators
Δημοσ.
Εννοείται βέβαια πως για να μπορεί να εκφέρει άποψη για ένα συγκεκριμένο game θα πρέπει να το'χει παίξει κιόλας, εκτός φυσικά αν πρόκειται για Orokusaki approved τίτλους.

hardcore gamer είναι μόνο ο Orokusaki γιατί ως γνωστόν ο καλός ο μύλωτας όλα τα αλέθει...

Δημοσ.
hardcore gamer είναι μόνο ο Orokusaki γιατί ως γνωστόν ο καλός ο μύλωτας όλα τα αλέθει...

Bασικά αν έχει άφθονη βία και ατελείωτο αίμα, ο τίτλος αξίζει και αφορά μόνο hardcore gamers.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...