Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θα ηθελα να αγωρασο ενα gps για το αμαξι και θα ηθελα να μου λυσετε μερικες απωριες και να μου προτινετε και μερικα gps:

1. Εχω ακουση για ξεκληδομα gps, αυτο σημαινει οτι μπορω να περασω δικους μου χαρτες απο το internet?

2. θα ηθελα να μου προτινετε ενα gps με καλους χαρτες και δωρεαν αναβαυμισεις(αν υπαρχει) η τιμη αν γινετε δεν θα ηθελα να ξεπερναει τα 140-150e...

ευχαριστω...

Δημοσ.

Καλησπέρα μια και εγώ ενδιαφέρομαι άμεσα για αγορά ενός gps (κυρίως με σωστά ενημερωμένους χάρτες) κάι έχοντας διαβάσει ότι καλύτερους χάρτες είναι οι GEOINTELLIGENCE πιο από τα παρακάτω προτείνετε;

Mio Moov150 PNA (3.5'' & Mio Map 2008) http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1264400&catalog=21&category=69977967

ή

Turbo-X EasyDrive 3.5" PNA (με Ελληνικό GiniusDriver) http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1209752&catalog=21&category=69977967

Δημοσ.

Εγώ θα σας πρότεινα τα προϊόντα της Navigon. Υπάρχουν συσκευές της από 100 € έως 400 €. Προσωπικά αγόρασα τον Μάιο το μοντέλο 8110 το οποίο αργότερα με ειδική προσφορά της εταιρίας αναβαθμίστηκε σε 8310. Η ευκολία χρήσης και η ποιότητα υλικών ήταν αυτή που με τράβηξε σ' αυτή την επιλογή αλλά και ότι η Navigon είναι Γερμανική. Κάθε 3 μήνες βγαίνουν νέες εκδόσεις χαρτών τους οποίους μπορείτε να βάλετε στη συσκευή με χρήση του προγράμματος Navigon Fresh που παρέχεται με την αγορά της συσκευής. Για 2 χρόνια δωρεάν αναβαθμίσεις (νομίζω στις σειρές 7χχχ και 8χχχ).

Προσοχή όμως: υπάρχουν αρκετά λαθάκια και παραλήψεις στους χάρτες, κυρίως για επαρχία. εντόπισα και στην Αθήνα λάθη, ακόμα και στο κέντρο. Ωστόσο μπορείτε να βάλετε χάρτες Destinator και Garmin, αλλά με δικό σας ρίσκο και γενικά εάν δε γνωρίζετε πως αφήστε το να το κάνουν άλλοι για εσάς.

Η γνώμη μου είναι να ψάξετε μόνοι σας στο internet ποιες συσκευές υπάρχουν στην ελληνική αγορά, να τις συγκρίνετε και να επιλέξετε αυτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Για μερικούς είναι περιττό να παίζουν οι συσκευές πλοήγησης βίντεο, mp3, tv κτλ. Δεν είναι ανάγκη να δώσετε μια περιουσία!

Δημοσ.

1. Άλλο η συσκευή PNA, άλλο το πρόγραμμα πλοήγησης και άλλο οι χάρτες που παίρνει το πρόγραμμα πλοήγησης.

2. Από τη στιγμή που το PNA ξεκλειδώσει, μπορεί να δεχτεί σχεδόν οποιοδήποτε πρόγραμμα.

3. Χάρτες για την επαρχία δεν έχει μόνο το Destinator, ίσως και καλύτερους μάλιστα χάρτες έχουν φυσικά και το Navigon, και το Garmin κά.

Συμπέρασμα 1: Διαλέξτε PNA με hardware που θα έχει τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά στα λεφτά που έχετε για να δώσετε. Μετά περάστε όποιο πρόγραμμα θέλετε. Έτσι ακόμα και να αγοράσετε για παράδειγμα το Navigon PNA , το ξεκλειδώνετε και βάζετε ό,τι θέλετε πχ το Garmin, το Destinator κά.

Συμπέρασμα 2: Το ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα πλοήγησης έχει να κάνει α. με την ακρίβεια και την ενημέρωση των χαρτών που δέχεται, β. με τα επιμέρους χαρακτηριστικά του προγράμματος που ενδεικτικά έχουν να κάνουν με την ευχρηστία, τις επιμέρους επιλογές (πχ αποφυγή δακτυλίου), την ευληπτότητα των εντολών της φωνητικής καθοδόηγησης, την ταχύτητα και την ικανότητα εύρεσης της βέλτιστης διαδρομής, τα γραφικά απεικόνισης του χάρτη και της διαδρομής αλλά και πολλά άλλα.

Συμπέρασμα 3: Μην ακούτε αυτά που λένε οι άλλοι ακόμα και αν τα ίδια λένε οι περισσότεροι. Είναι σπάνιο κάποιος να έχει δοκιμάσει όλα τα προγράμματα πλοήγησης. Σχηματίστε οι ίδιοι άποψη, έχοντας δοκιμάσει όσο το δυνατό περισσότερα προγράμματα πλοήγησης στο PNA σας. Ακόμα και έτσι όμως, σε κάποιον μπορεί να αρέσει το x πρόγραμμα ενώ σε κάποιον άλλο να ταιριάζει το y πρόγραμμα.

ΥΓ: Η απορία μου είναι αν το Mls destinator εξακολουθεί να δίνει πραγματικές αναβαθμίσεις στους χάρτες του. Γιατί αν ισχύει αυτό που έχει γραφτεί και εδώ μέσα ότι η εταιρεία (GI) που μέχρι πέρυσι το προμήθευε με χάρτες έπαψε να συνεργάζεται με την Mls, τότε το Destinator σαν λύση πλοήγησης είναι πλέον ό,τι πιο άκυρο αφού θα έχει ξεμείνει από χάρτες.

Δημοσ.

Destinator δεν θα πρότεινα πλέων μιας και είναι άγνωστο αν θα βγουν νέοι χάρτες και τι ποιότητας θα είναι (η GEOINTELLIGENCE δίνει πλέων τους χάρτες της στο ginius drive και στα MIO).

Εγώ έχω ένα turbo-x, που αν εξαιρέσουμε ότι η συσκευή που αγόρασα αργούσε τραγικά να βρει δορυφόρους, την άλλαξα στο service και η νέα τα πάει πολύ καλά. Στην αρχή το πρόγραμμα μου είχε φανεί πολύ λιτό σε δυνατότητες σχετικά με το navigon που είχα παλιότερα και μου το έκλεψαν αλλά τελικά είναι αρκετά λειτουργικό, με καλύτερους χάρτες. Οι χάρτες της navigon του Q42008 είχαν αρκετά λάθη ακόμα και στην Αθήνα με σημαντικότερο πρόβλημα την έλλειψη μονόδρομων, ειδικά στην επαρχία τους θεωρεί όλους διπλούς.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα που βρήκα στο ginius driver σε σχέση με το navigator της navigon είναι το ότι μπορώ να αναζητήσω οδούς χωρίς να ξέρω το δήμο ακριβώς. Έχει επίσης επιλογή για αποφυγή δακτυλίου.

Δημοσ.
Εγώ θα σας πρότεινα τα προϊόντα της Navigon. Υπάρχουν συσκευές της από 100 € έως 400 €. Προσωπικά αγόρασα τον Μάιο το μοντέλο 8110 το οποίο αργότερα με ειδική προσφορά της εταιρίας αναβαθμίστηκε σε 8310. Η ευκολία χρήσης και η ποιότητα υλικών ήταν αυτή που με τράβηξε σ' αυτή την επιλογή αλλά και ότι η Navigon είναι Γερμανική. Κάθε 3 μήνες βγαίνουν νέες εκδόσεις χαρτών τους οποίους μπορείτε να βάλετε στη συσκευή με χρήση του προγράμματος Navigon Fresh που παρέχεται με την αγορά της συσκευής. Για 2 χρόνια δωρεάν αναβαθμίσεις (νομίζω στις σειρές 7χχχ και 8χχχ).

Προσοχή όμως: υπάρχουν αρκετά λαθάκια και παραλήψεις στους χάρτες, κυρίως για επαρχία. εντόπισα και στην Αθήνα λάθη, ακόμα και στο κέντρο. Ωστόσο μπορείτε να βάλετε χάρτες Destinator και Garmin, αλλά με δικό σας ρίσκο και γενικά εάν δε γνωρίζετε πως αφήστε το να το κάνουν άλλοι για εσάς.

Η γνώμη μου είναι να ψάξετε μόνοι σας στο internet ποιες συσκευές υπάρχουν στην ελληνική αγορά, να τις συγκρίνετε και να επιλέξετε αυτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Για μερικούς είναι περιττό να παίζουν οι συσκευές πλοήγησης βίντεο, mp3, tv κτλ. Δεν είναι ανάγκη να δώσετε μια περιουσία!

Εχει μοντελα και με 100 ευρω. Αξιζουν αραγε?

Θελω ενα τοσο για Ελλαδα, αλλα και για Ευρωπη.

Δημοσ.

Ενημερωτικά κυκλοφορούν οι χάρτες της navigon Q3 2009 με 99% κάλυψη Ελλάδας όπως μας λέει η navigon,από 8..τόσο % που ήταν στο Q2.Σε κανα εξάμηνο πιστεύω θα είναι σχεδόν ολοκληρωμένο από τον Ελληνικό χάρτη.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ξεθάβω το θέμα μιας και μετά από τόσο καιρό ίσως να ισχύουν άλλα πράγματα.Δουλεύει ένα φιλαράκι σε ταξί και ψάχνει μια αξιόπιστη pna συσκευή με καλούς χάρτες για επαρχία.

Τι προτείνετε;

Ευχαριστώ.

• Like 1
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ξεθάβω το θέμα μιας και μετά από τόσο καιρό ίσως να ισχύουν άλλα πράγματα.Δουλεύει ένα φιλαράκι σε ταξί και ψάχνει μια αξιόπιστη pna συσκευή με καλούς χάρτες για επαρχία.

Τι προτείνετε;

Ευχαριστώ.

Θα ρωτησεις στο gpspocketpc.gr, εκει ξερουν. Παντως η γνωμη μου ειναι να παρει κανεις gps με μνημη 128 mb, το οποιο να ξεκλειδωνει για να βαζεις επανω ο,τι προγραμμα ειναι καλυτερο, οπως το primo 2.0, που υποστηριζεται απο πολλους χαρτες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...