Προς το περιεχόμενο

Καλύτερο πολίτευμα

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα ενα πολιτευμα ακριβως οπως ειναι η Ελλαδα με κατι μικροδιαφορες...

- Δικαιωμα ψηφου μονο στις ηλικιες 17-59.

- Παραμονη σε οποιοδηποτε εκλεξιμο αξιωμα με συνολικο μεγιστο 8 χρονια και απαγορευση δια βιου επανεκλογης του ιδιου (-ας) σε οποιοδηποτε αλλο αξιωμα περα των 8 ετων. Οι συγγενεις πρωτου βαθμου μεχρι 4 χρονια και μετα τελος.

- Απολυτος διαχωρισμος κρατους-εκκλησιας.

- Αποποινικοποιηση οποιασδηποτε προσωπικης επιλογης.

- Καταργηση της περιορισμενης ευθηνης

- Αμεση φορολογια 25% στα εσοδα σε ολους (προσωπα, νομικα προσωπα, εταιριες, κλπ) και καταργηση ολων των εμεσων φορων. Οποιος φοροδιαφευγει, δημευση περιουσιας και εξορια.

Αυτα ειναι τα μεγαλα προβληματα που πιστευω αν λυθουν τα μικροτερα προβληματα που βασιζονται πανω τους θα λυθουν μονα τους.

Τι λετε?

• Απαντ. 428
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

- Αποποινικοποιηση οποιασδηποτε προσωπικης επιλογης.

Ποιά προσωπική επιλογή διώκεται ποινικά;

Δημοσ.
Ποιά προσωπική επιλογή διώκεται ποινικά;

Εννοω οποια επιλογη αφορα τον εαυτο σου και μονο. Εδω ακομα και η αυτοκτονια ειναι αδικημα...

Δημοσ.

Παράδειγμα;

δηλαδή φοβάσαι τη δίωξη και δεν αυτοκτονείς; Θα σου πω πως δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ ο νόμος, τίναξε τα μυαλά σου στον αέρα ελεύθερα.

Δημοσ.

Το κακό (και λάθος) είναι, αναφερόμενοι στη δημοκρατία, να φέρνουμε στο μυαλό μας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Προσωπικά θεωρώ και εγώ τη δημοκρατία σαν το καλύτερο πολίτευμα, με την βασική προϋπόθεση να μην υφίσταται μόνο στα χαρτιά αλλά να τηρούνται οι αρχές της.

Δημοσ.
Ελα που δε καταλαβαινεις... Ουσιες, υποβοηθουμενη αυτοκτονια, κλπ

Α,α,α

ΟΚ δεν είχα καταλάβει, είμαι και σε περίεργη διάθεση. Καλώς.

Δημοσ.
Όνομα δεν έχει?

Εκτός αν δεν υπάρχει οπότε μόλις ιδρύθηκε ο manuelισμός.

Νομίζω πως φέρνει πολύ σε κομμουνισμό.

It's true, φέρνει πολύ.

Δημοσ.

Λοιπόν, προσωπικά πιστεύω οτι κανένα πολίτευμα δε μπορεί να είναι καλύτερο από κάποιο άλλο. Μια δημοκρατία δεν είναι απαραίτητα καλύτερη από μια δικτατορία στην ορίτζιναλ μορφή της. Οκ, θεωρητικά μπορεί μια μορφή πολιτεύματος να είναι καλύτερη από κάποια άλλη, γιατί οι πολιτικές θεωρίες και ιδέες στα χαρτιά πάντα είναι σωστές και χωρίς λάθη. Τελικά, όμως, είναι ο τρόπος που εφαρμόζεται και εκτελείται η εκάστοτε θεωρία, που καθορίζει αν ένα πολίτευμα είναι λανθασμένο ή σωστό. Θα προτιμούσα να ζώ σε μια διεφθαρμένη δημοκρατία ή σε μια χώρα με ένα δίκαιο και λογικό δικτάτορα; Σίγουρα θα διάλεγα τη δικτατορία. Θα προτιμούσα να ζώ σε μια αληθινή δημοκρατία, ή σε μια βίαιη και καταπιεστική δικτατορία; Ε, θα διάλεγα τη δημοκρατία. Γιατί δεν είναι το πολίτευμα αυτό καθαυτό που κάνει μια κυβέρνηση επιτυχημένη ή όχι, αλλά οι άνθρωποι που κυβερνούν. Δυστυχώς, όμως, οι άνθρωποι είναι μάστορες στο να διαφθείρουν και να αλλοιώνουν ιδέες και θεωρίες που φαντάζουν τέλειες στο χαρτί. Γι αυτό και δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε καμία μορφή πολιτεύματος. Σε γενικές γραμμές, πάντως, θα διάλεγα μια μορφή πολιτεύματος που αποδείχτηκε επιτυχημένη σε βάθος χρόνου και που άφησε την πλειοψηφία των πολιτών ικανοποιημένους χωρίς να φτάνει σε ακρότητες (π.χ. μαζική στέρηση ελευθεριών τύπου Στάλιν ή εκκαθάριση μειονοτήτων τύπου Χίτλερ). Δε θα είχα πρόβλημα να ζω ακόμη και σε δικτατορία , εάν πληρουσε αυτές τις προυποθέσεις.

Δημοσ.

Τι εννοείς δίκαιος δικτάτορας ρέι;

Μία δικτατορία είναι καταπιεστική από την φύση της, αν ένας δικτάτορας δεν στερούσε ελευθερίες, θα έπαυε συγχρόνως να είναι και δικτάτορας.

Εκτός και αν η έννοια δικτατορία έχει άλλη σημασία από την καθιερωμένη που νομίζω πως γνωρίζω.

Δημοσ.
Θα προτιμούσα να ζώ σε μια διεφθαρμένη δημοκρατία ή σε μια χώρα με ένα δίκαιο και λογικό δικτάτορα; Σίγουρα θα διάλεγα τη δικτατορία.

There is no such thing as a fair and logical dictator. Η λογικη με την δικτατορια δεν συμβαδιζουν ως εννοιες, ειναι αντιθετες, οποτε το ξεχναμε αυτο που ειπες. Δεν υπαρχει.

Η δικτατορια συνεπαγεται στερηση της ελευθεριας με πολλους τροπους και αυτο δεν εχει καμια μα καμια λογικη και δικαιοσυνη.

Η διευθαρμενη δημοκρατια ειναι πολυ ασαφης ορος για να σχολιαστει.

Δημοσ.

Να προσθέσω στα nicely worded του φρηντάμπα από πάνω πως η ερώτηση δεν προσδιορίζει για ποιον ακριβώς το "καλύτερο". Είναι σαφές πως οι διαφορετικές τάξεις ανθρώπων, είτε ο διαχωρισμός τους γίνεται βάσει οικονομικών παραγόντων, είτε νοητικών, επωφελούνται από διαφορετικά πολιτεύματα. Και ενώ ας πούμε η ελευθερία που προσφέρει ο κοινοβουλευτισμός θεωρητικά είναι ασύγκριτο προνόμιο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σύστημα, η μαζική ηλιθιότητα του ανθρώπινου είδους το κάνει το λιγότερο λειτουργικό μιας και ζητάει την άποψη καθυστερημένων.

Η δική μου άποψη είναι μάλλον πολύ κοντά σε αυτή του HP Lovecraft (κι όμως) ο οποίος είχε προτείνει μια μορφή ελαστικής, μη κληρονομικής και μη ισόβιας αριστοκρατίας.

There is no such thing as a fair and logical dictator. Η λογικη με την δικτατορια δεν συμβαδιζουν ως εννοιες, ειναι αντιθετες, οποτε το ξεχναμε αυτο που ειπες. Δεν υπαρχει.

Ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας ήταν ένας γαμάτος δικτάτορας πάντως. Ακόμα και αν αφήσουμε τις πατάτες απ' έξω.

Δημοσ.

Λιοπυρ και κορκοδειλε, μπερδεύετε τη δικτατορία με τον ολοκληρωτισμό, το δεσποτισμό, την τυραννία και πολλά άλλα. Εγώ μίλησα για δικτατορία στην ορίτζιναλ μορφή της.

Δημοσ.

Η δική μου άποψη είναι μάλλον πολύ κοντά σε αυτή του HP Lovecraft (κι όμως) ο οποίος είχε προτείνει μια μορφή ελαστικής, μη κληρονομικής και μη ισόβιας αριστοκρατίας.

Αρα γυριζουμε πισω στο 4ο ποστ. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...