frenzy Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Θα ακουστώ σαν κάποια αλλά δεν λέγονται πολιτικά δικαιώματα όταν αποφασίζεις μεταξύ μερικών αποχρώσεων του γκρι κάθε 4 χρόνια. Επίσης το πολίτευμα δεν είναι ανεξάρτητο του οικονομικού συστήματος, οπότε και πάλι μονόδρομος είναι η ιστορία.
sugata Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δεν κάνεις καλύτερα ένα poll να δεις τι θα ψηφίσει ο καθένας;
slipknot Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Αφού κι εγώ πολίτης είμαι και μου λένε καμιά φορά "Που 'σαι ρε σκύλε;".
Critter Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δεν είναι θέμα ευχαρίστησης αλλά στρατηγικής και σωστής πολιτικής.Ξέρει από τέτοια η γιαγιά μου στο χωριό που ψηφίζει, ξέρουν τα 18χρονα ή μήπως ξέρω εγώ? Γενικά μου φαίνεται τελείως ανεύθυνο να έχει ο κάθε άσχετος πολιτικά δικαιώματα. Ψηφίζουν άσχετοι και μας κυβερνάνε άσχετοι. Σαφώς και όλοι πρέπει να έχουμε δικαίωμα να ψηφίσουμε γιατι όλοι είμαστε ανθρωποι και κατα δευτερον γιατι το ποίος θα ψηφίζει και ποιος όχι θα το καθόριζανε οι πολιτικοί και θα όριζαν όποιους τους σύνεφερε. Αν εσύ δεν ξέρεις τι ψηφίζεις και γιατι τοτε ανοιξε κανα βιβλιο να μάθεις. Λίγοι είναι αυτοι που λενε για παραδειγμα "το παλιοκομμούνι" και δεν εχουν ιδεα καν τι λέει ο κομμουνισμος; Προσωπικα στην πρώτη λυκειου αγορασα ενα πολιτκο - φιλοσοφικο λεξικο το οποιο ανέλυε διεξοδικα τα πολιτευματα και τις συνιστωσες του. Είχα προβληματισμους βλεπεις και έτσι θα πρεπει να κανει όποιος ξέρει να διαβάζει και έχει απορίες. Όσο λοιπον υπαρχει ελευθερη πρόσβαση στην πληροφορηση είναι στο χερι σου. Δεν σου φταίει κανεις γιάυτο. Είναι οι πολιτικοί κατάλληλοι για να κυβερνήσουν? Η πλειοψηφια (αν θεωρησουμε οτι τα 2 μεγαλα κομματα εκφραζουν τις πολιτικες του κρατους) θεωρούνε πως ναι... Τα προσόντα των πολιτικών που μας κυβερνούν είναι επικοινωνιακές δυνατότητες, φωτογένεια και πατέρα βουλευτή. Κατά τα άλλα δεν διαφέρουν από έναν μέσο πολίτη.Κανονικά η διακυβέρνηση θα έπρεπε να είναι επιστήμη και να την ασκούν επαγγελματίες. Στις μέρες μας έχει γίνει το hobby κάποιον που θέλουν να κάνουν καμιά αρπαχτή ή την βρίσκουν με την εξουσία και την δημοσιότητα. Ε!οκ. Ας μην τους ψηφίζουμε λοίπον.
katerina_a_86 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Και γιατι οχι? Επειδή δεν υπάρχει παιδεία.
Critter Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Ποτέ δεν θα ναι. τα δέντρα πάντως έχουν υπάρξει πολίτες.
katerina_a_86 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Σαφώς και όλοι πρέπει να έχουμε δικαίωμα να ψηφίσουμε γιατι όλοι είμαστε ανθρωποι και κατα δευτερον γιατι το ποίος θα ψηφίζει και ποιος όχι θα το καθόριζανε οι πολιτικοί και θα όριζαν όποιους τους σύνεφερε.Αν εσύ δεν ξέρεις τι ψηφίζεις και γιατι τοτε ανοιξε κανα βιβλιο να μάθεις. Λίγοι είναι αυτοι που λενε για παραδειγμα "το παλιοκομμούνι" και δεν εχουν ιδεα καν τι λέει ο κομμουνισμος; Προσωπικα στην πρώτη λυκειου αγορασα ενα πολιτκο - φιλοσοφικο λεξικο το οποιο ανέλυε διεξοδικα τα πολιτευματα και τις συνιστωσες του. Είχα προβληματισμους βλεπεις και έτσι θα πρεπει να κανει όποιος ξέρει να διαβάζει και έχει απορίες. Όσο λοιπον υπαρχει ελευθερη πρόσβαση στην πληροφορηση είναι στο χερι σου. Δεν σου φταίει κανεις γιάυτο. 1.Δεν καταλαβαίνω γιατί συγχέουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα με το δικαιώμα ψήφου. Και η γιαγιά μου στο χωριό άνθρωπος είναι και έχει δικαίωμα ψήφου και δεν ξέρει τι της γίνεται. Λέω ένα ακραίο παράδειγμα αλλά πιστεύω πως η μισή κοινωνία και βάλε δεν ξέρει τι της γίνεται όσο και η γιαγια μου. Σαν να μου λες είμαστε όλοι άνθρωποι και όλοι έχουμε το δικαίωμα να χειρουργούμε, είτε ξέρουμε είτε όχι. (παρακαλώ ας μην ειπωθεί το προβλέψιμο σχόλιο στο χειρουργούμε) 2.Το ποιος θα καθόριζε το ποιοι θα ψηφίζουν είναι μεγάλο πρόβλημα. Κάποιες ιδέες μου είναι δικαιώμα ψήφου μετά τα 30 και μόνο σε όσους έχουν ένα ορισμένο μορφωτικό επίπεδο. 3.Εγώ πιστεύω πως ξέρω πως ψηφίζω αλλά δεν με θεωρώ και την πιο άξια, π.χ. σε λίγα χρόνια που θα με μεγαλώσω κι αλλο το πιθανότερο είναι να αναθεωρήσω πάρα πολλά και να καταλάβω πως σκεφτομουν λάθος σχετικά με διάφορα. Η υπόλοιπη κοινωνία τι φταίει που θα έχει υποστεί τις ψήφους μου τόσα χρόνια? Επίσης μπορεί να είμαι χαζή και αμόρφωτη και να μην ξέρω τι μου γίνεται και να ψηφίζω κάποιον επειδή είναι ωραίος. Η υπόλοιπη κοινωνία τι φταίει για την ανωριμότητα μου. Είναι οι πολιτικοί κατάλληλοι για να κυβερνήσουν? Η πλειοψηφια (αν θεωρησουμε οτι τα 2 μεγαλα κομματα εκφραζουν τις πολιτικες του κρατους) θεωρούνε πως ναι... Είναι η πλειοψηφία κατάλληλη για να κρίνει αν είναι οι πολιτικοί κατάλληλοι για να κυβερνήσουν?? Ε!οκ. Ας μην τους ψηφίζουμε λοίπον. Μακάρι.
Critter Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Αναφέρεσαι στο '61 προφανώς έτσι; Κάπως ετσι αλλα ας μην επεκταθούμε περισσότερο γιατι θα μπλέξουμε με κόμματα και θα φαμε λοκαρισμα.
-nick- Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Nτισκορντιανισμος. Σίγουρα αρκετά πιο ενδιαφέρον από οτιδήποτε άλλο μπαγιάτικο , δε νομίζω να είναι πολίτευμα όμως. Περισσότερο σαν θρησκεία αναφέρεται ...
kostikasre Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Γενικά η Δημοκρατία έχει πολλές φωτεινές πλευρές... ΑΛΛΑ θα μιλήσω για τη χώρα μας και θα πω ότι...η Δημοκρατία δεν της ταιριάζει!Γιατί ο Έλληνας οπαδός-πετρελαιάς-golden boy κ.λπ. δε φοβάτε τίποτα (και δεν τον σταματάει τίποτα και κανένας) και αλωνίζει...Κάποτε είχα ακούσει ότι "η υπερβολική δημοκρατία καταντάει αναρχία" και αρχίζω να καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό σιγά-σιγά... Η χώρα θα πήγαινε μπροστά μόνο αν αναλάμβαναν τα ινία της άνθρωποι που πραγματικά τη νοιάζονται,δεν έχουν καμία οικονομική ανάγκη ή όφελος και διοικούσαν,κατά βούληση μεν,για το καλό της χώρας δε... ΑΛΛΑ κάτι τέτοιο χωράει μόνο στα όρια της φαντασίας μου!
Apoll Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Αν αναφερώμαστε φιλοσοφικά, φυσικά και το Δημοκρατικό Πολίτευμα είναι το πιο δίκαιο. Όμως ποια η μορφή του, και με ποιόν τρόπο γίνεται η εκλογή των αντιπροσώπων, υποδαυλίζουν τις όποιες αξίες της οποίες αυτό έχει. Σχετικά με την Ελλάδα δυστυχώς, αν οι πολίτες δεν επαναστατήσουν στην κυριολεξία, για αλλαγή του Συντάγματος στις θεμελιώδεις διατάξεις περί εκλογής, τότε όποιοι έχουν το μαχαίρι έχουν και το πεπόνι. Και για σας βοηθήσω στο τί ακριβώς αλλαγές χρειάζονται α) Ο Πρόεδρος απευθείας εκλεγώμενος από τον λαό με μεγαλύτερες εξουσίες. Ο οποίος να δίνει λογαριασμό στο Λαό. Η θέση του προέδρου πλέον είναι καθαρά διακοσμιτική. Δεν μπορεί να αντιδράσει στην υπογραφή μιας διάταξης η οποία μπορεί να είναι κάθετα αντίθετη με τα συμφέρωντα του λαού. β) Η Ελλάδα για διασπαστεί σε 200 εκλογικές περιφέρειες, όπου η κάθε μία θα εκλέγει ένα μόνο βουλευτή με πλειοψηφία. γ) Αν το 30% του εκλογικού σώματος μιας περιοχής συμφωνεί (με υπογραφές), να γίνεται ανάκληση του βουλευτή και ψηφοφορία στην περιφέρεια αυτή. Όταν υπάρχει λόγος, και όχι πριν την ελεύση ενός έτους από την εκλογή του. ε) Δημιουργία Γερουσίας με ακριβώς τους ίδιους όρους ως παραπάνω. (100 μέλη). Εκ τον οποίων θα αλλάζει σε χρόνο διαφορετικό από αυτό τον βουλευτών. δ) Οι εκλογές κάθε 3 χρόνια για ολόκληρη την αλλαγή της βουλής. δ) Απαγόρευση στην τροποποίηση της νομοθεσίας αυτής. Βέβαια για την Ελλάδα αυτά είναι ουτοπία.
katerina_a_86 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Αν αναφερώμαστε φιλοσοφικά, φυσικά και το Δημοκρατικό Πολίτευμα είναι το πιο δίκαιο. μπα δ) Απαγόρευση στην τροποποίηση της νομοθεσίας αυτής. :lol:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.