Προς το περιεχόμενο

Καλύτερο πολίτευμα

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 428
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν νομιζω οτι υπάρχει πολιτευμα το οποίο έστω και στα χαρτια να έκφραζει το ιδανικο.

Απο τα ήδη υπάρχοντα θα διάλεγα τη πραγματικη Δημοκρατία και όχι τη Δημοκρατια - Ολιγαρχια που εχουμε σήμερα όπου το 40% (που και αυτο δεν ειναι πραγματικο) κυβερνάει το 100%.

Αμεση δημοκρατια και ολες οι πρωτογενεις βιομηχανιες να ανηκουν στο κρατος-πολιτες.

Εγώ δεν θεωρώ την δημοκρατία καλό πολίτευμα.

Γιατί να πρέπει να κυβερνηθούμε με βάση αυτό που θέλουν οι πολλοί ή καλύτερα γιατί αυτό που θέλουν οι πολλοί να είναι και το σωστό?

Δημοσ.

Γιατί να πρέπει να κυβερνηθούμε με βάση αυτό που θέλουν οι πολλοί ή καλύτερα γιατί αυτό που θέλουν οι πολλοί να είναι και το σωστό?

Γιατι, πολυ απλα, οταν δεν γινεται αυτο που θελουν οι πολλοι δεν ειναι δικαιο. Το "σωστο" ειναι μια καθαρα υποκειμενικη εννοια.

Δημοσ.
γιατί αυτό που θέλουν οι πολλοί να είναι και το σωστό?

Δεν είπε κανεις ότι είναι το σωστό. Απλά είναι το πιο δίκαιο. Για εμένα το σωστό είναι να κάθομαι και να μου δίνετε όλοι τα λεφτά σας, για τους άλλους όμως όχι :P

Δημοσ.

Εξαρτάται. Σε ιδιωτικά θέματα, ο κάθε ένας πρέπει να κάνει ό,τι πιστεύει ο ίδιος για τον εαυτό του. Σε κάποια άλλα, δημόσια θέματα, αναπόφευκτα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου δίκαιο να έχουν όλοι δικαίωμα ψήφου,τόσα χρόνια demoκρασι έκει το Ελλάντα,δεν το πήρατε χαμπάρι;

Δημοσ.
Εξαρτάται. Σε ιδιωτικά θέματα, ο κάθε ένας πρέπει να κάνει ό,τι πιστεύει ο ίδιος για τον εαυτό του. Σε κάποια άλλα, δημόσια θέματα, αναπόφευκτα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

Ναι και πρεπει αυτες τις αποφασεις να τις παρουν ολοι μαζι.

Δεν είναι καθόλου δίκαιο να έχουν όλοι δικαίωμα ψήφου,τόσα χρόνια demoκρασι έκει το Ελλάντα,δεν το πήρατε χαμπάρι;

:lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.

Σαν ποστ του 21stCentury είναι αυτό ρε συ. :lol::lol::lol:

Δημοσ.

Μα ακριβως εκει ειναι το κλου της υπόθεσης. Αυτο που βλέπεις να γίνεται σημερα και ειναι όλοι δυσαρεστημενοι δεν είναι δημοκρατία μιας και αποφασιζουν οι λιγοι. Για παράδειγμα σκέψου οτι στη βουλη ότι καταθέσει προς ψήφιση το πρώτο κόμμα, αν το ψηφισουν μονο οι βολευτες αυτου του κόμματος εγκρίνεται. Αρα αποφασίζει ένα κόμμα μόνο του το οποίο μάλιστα δεν έχει ψηφιστει απο την πλεοψηφια του Ελληνικου λαου αφού έχει παρει το 40% του 70% που ψηφισε.

Αντίθετα, αν με μια πολιτική συμφωνουσε η πλειοψηφία των πολιτών (οπότε και θα έιχαμε δημοκρατία), θα σημαινε οτι οι περισσοτεροι θα ήταν ευχαριστημενοι κατι που υποθέτω ειναι και το προσδωμενο. Ούτως ή αλλως δεν μπορεις να καταφέρεις να είναι ολοι ευχαριστημενοι.

Δημοσ.
Μα ακριβως εκει ειναι το κλου της υπόθεσης. Αυτο που βλέπεις να γίνεται σημερα και ειναι όλοι δυσαρεστημενοι δεν είναι δημοκρατία μιας και αποφασιζουν οι λιγοι. Για παράδειγμα σκέψου οτι στη βουλη ότι καταθέσει προς ψήφιση το πρώτο κόμμα, αν το ψηφισουν μονο οι βολευτες αυτου του κόμματος εγκρίνεται. Αρα αποφασίζει ένα κόμμα μόνο του το οποίο μάλιστα δεν έχει ψηφιστει απο την πλεοψηφια του Ελληνικου λαου αφού έχει παρει το 40% του 70% που ψηφισε.

Αντίθετα, αν με μια πολιτική συμφωνουσε η πλειοψηφία των πολιτών (οπότε και θα έιχαμε δημοκρατία), θα σημαινε οτι οι περισσοτεροι θα ήταν ευχαριστημενοι κατι που υποθέτω ειναι και το προσδωμενο. Ούτως ή αλλως δεν μπορεις να καταφέρεις να είναι ολοι ευχαριστημενοι.

Δεν είναι θέμα ευχαρίστησης αλλά στρατηγικής και σωστής πολιτικής.

Ξέρει από τέτοια η γιαγιά μου στο χωριό που ψηφίζει, ξέρουν τα 18χρονα ή μήπως ξέρω εγώ?

Γενικά μου φαίνεται τελείως ανεύθυνο να έχει ο κάθε άσχετος πολιτικά δικαιώματα.

Ψηφίζουν άσχετοι και μας κυβερνάνε άσχετοι.

Είναι οι πολιτικοί κατάλληλοι για να κυβερνήσουν?

Τα προσόντα των πολιτικών που μας κυβερνούν είναι επικοινωνιακές δυνατότητες, φωτογένεια και πατέρα βουλευτή. Κατά τα άλλα δεν διαφέρουν από έναν μέσο πολίτη.

Κανονικά η διακυβέρνηση θα έπρεπε να είναι επιστήμη και να την ασκούν επαγγελματίες.

Στις μέρες μας έχει γίνει το hobby κάποιον που θέλουν να κάνουν καμιά αρπαχτή ή την βρίσκουν με την εξουσία και την δημοσιότητα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...