katerina_a_86 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Παράδειγμα. Το τρέχον πολίτευμά μας είναι η προεδρευομένη δημοκρατία. Ο καπιταλισμός δεν είναι πολίτευμα. Ούτε ο σοσιαλισμός-όχι-της-ΕΣΣΔ-αλλά-ο-άλλος-που-είχαμε-πριν-χρόνια είναι πολίτευμα. Ούτε ο κομμουνισμός είναι πολίτευμα. Παραδείγματα εκτός του δικού μας πολιτεύματος είναι η βασιλευομένη δημοκρατία, η λαϊκή δημοκρατία, κλπ. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σχετικά με τον κομμουνισμό. Ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της έννοιας του οικονομικού συστήματος. Δεν ξέρω τι είναι επίσημα αλλά εγώ θα μπορούσα να το θεωρήσω άνετα πολίτευμα.
jimarass Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Ο jimarass όμως πρέπει να εννοούσε πως αυτοί που θα σπαρταράνε στη κρεμάλα θα είναι οι πολιτικοί. Εναλλακτικά, μπορούμε να έχουμε τη δικαστική δημοκρατία, όπως στο παρελθόν. Δηλαδή όταν θα λήγει η θητεία των πολιτικών, θα ξεκινά άμεσα δικαστήριο όπου ο καθένας δημοσιογράφος θα μπορεί να τους καταγγέλει και η ποινή να είναι άμεση. Ενώ σήμερα ποιος τρέχει να ξεκινά δικαστήρια?
Lucifer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Ναι, ωραία, μου θύμισε ένα πολιτικό μοντέλο βασισμένο στην ιδεολογία του Κομμουνισμού όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Κάρολο τον Μαρξ και τα απλοποιημένα οικονομικά μοντέλα του Ένγκελζ και δεν ξέρω τι παίχτηκε μετά με τρότσκιζ και τέτοιους άλλους παρατρεχάμενους.
katerina_a_86 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Γι' αυτό ανέφερα τον όρο λαϊκή δημοκρατία. ΟΚ τότε .
Lucifer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 ο καθένας δημοσιογράφος θα μπορεί να τους καταγγέλει και η ποινή να είναι άμεση. Γουωτ;;;;;;
Lucifer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δε θέλω αστειάκια για φουντικούς και χασίστες ε.
elven Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Λαϊκή Δημοκρατία της Φούντας. Στρατικοποιημένη Αναρχική Βασιλική Δημοκρατία tag thief detected
freedubus Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Τοπικσταρτέρισα, θέλετε το καλύτερο, δοκιμασμένο στη μεχρι τώρα Ιστορία της ανθρωπότητας, πολίτευμα, ή το καλύτερο από θεωρητικής/ιδεολογικής πλευράς; Ακόμη, το καλύτερο πολίτευμα για ποιόν; Για ολόκληρη την ανθρωπότητα; Για τη Θήβα του 3ου αι. π.Χ.; Για τη Ζιμπάμπουε του σήμερα; Για το Μελνιμπονέ; Γίνετε πιο σαφής.
aledjo Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 απορω πως δεν εχει κλειδωθει το θεμα αυτο αφου μιλατε για πολιτικα θεματα! δε το ξερετε οτι απαγορευεται????
tolis_01 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 απορω πως δεν εχει κλειδωθει το θεμα αυτο αφου μιλατε για πολιτικα θεματα!δε το ξερετε οτι απαγορευεται???? Νομίζω ότι απαγορεύονται οι συζητησεις για πολιτικά κόμματα, όχι για πολιτική σε θεωρητικό επίπεδο. Αν και για να είμαι ειλικρινής δεν διάβασα το υπόλοιπο τοπικ για να δω τι λένε
Critter Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δεν νομιζω οτι υπάρχει πολιτευμα το οποίο έστω και στα χαρτια να έκφραζει το ιδανικο. Απο τα ήδη υπάρχοντα θα διάλεγα τη πραγματικη Δημοκρατία και όχι τη Δημοκρατια - Ολιγαρχια που εχουμε σήμερα όπου το 40% (που και αυτο δεν ειναι πραγματικο) κυβερνάει το 100%.
katerina_a_86 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Τοπικσταρτέρισα, θέλετε το καλύτερο δοκιμασμένο στη μεχρι τώρα Ιστορία της ανθρωπότητας πολίτευμα ή το καλύτερο από θεωρητικής/ιδεολογικής πλευράς; το καλύτερο από θεωρητικής/ιδεολογικής πλευράς απορω πως δεν εχει κλειδωθει το θεμα αυτο αφου μιλατε για πολιτικα θεματα!δε το ξερετε οτι απαγορευεται???? http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2879659&postcount=7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.