katerina_a_86 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Τελικά μετά από όλα αυτά, δεν έβγαλα άκρη για το ποιο είναι το καλύτερο πολίτευμα . Μπερδεύτηκα more.
Praetorianos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Πως ακριβως οριζεται η ικανοποιηση ? Και γιατι ειναι καλο αυτο, οταν με οποιονδηποτε τροπο μπορει να εχεις ευτυχισμενη την μαζα ? Δεν σε κατάλαβα στο τι θέλεις να πεις, αν μπορείς ανέλυσε το λίγο. @ katerina_a_86 Αυτό που προτείνεις δεν είναι ανάγκη να το θεωρείς νέο πολίτευμα, εφόσον ούτε για τέλειους ανθρώπους μιλάς, ούτε νέο τρόπο εκλογής αυτών προτείνεις. Μπορούμε απλά στην σημερινή δημοκρατία, με την άνοδο του επιπέδου της παιδείας γενικότερα, να αποφασίζουμε και να κρίνουμε μόνοι μας ποιοι είναι καλύτεροι να μας κυβερνούν. Δηλαδή να μην ψηφίζουμε το πρόσωπο που θα μας χώσει στο Δημόσιο, τον αδερφό του φίλου μας, τον συντοπίτη μας, τον πιο επικοινωνιακό κτλ κτλ αλλά αυτόν που αντικειμενικά θεωρούμε ότι θα μας βοηθήσει. Δεν μπορεί για παράδειγμα ένας υπουργός οικονομίας να είχε ως κύριο επάγγελμα δάσκαλος, ένας υπουργός παιδείας κύριο επάγγελμα αστυνομικός, ένας υπουργός εξωτερικών, προγραμματιστής κοκ. Καθένας στον τομέα του και οι σύμβουλοι τους να έχουν συναφή με το αντικείμενο σχέση, όχι συγγενική ή φιλική. Τέλος πάντων βγήκα λίγο off.
katerina_a_86 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 @ katerina_a_86 Αυτό που προτείνεις δεν είναι ανάγκη να το θεωρείς νέο πολίτευμα, εφόσον ούτε για τέλειους ανθρώπους μιλάς, ούτε νέο τρόπο εκλογής αυτών προτείνεις. Μπορούμε απλά στην σημερινή δημοκρατία, με την άνοδο του επιπέδου της παιδείας γενικότερα, να αποφασίζουμε και να κρίνουμε μόνοι μας ποιοι είναι καλύτεροι να μας κυβερνούν. Δηλαδή να μην ψηφίζουμε το πρόσωπο που θα μας χώσει στο Δημόσιο, τον αδερφό του φίλου μας, τον συντοπίτη μας, τον πιο επικοινωνιακό κτλ κτλ αλλά αυτόν που αντικειμενικά θεωρούμε ότι θα μας βοηθήσει. Δεν μπορεί για παράδειγμα ένας υπουργός οικονομίας να είχε ως κύριο επάγγελμα δάσκαλος, ένας υπουργός παιδείας κύριο επάγγελμα αστυνομικός, ένας υπουργός εξωτερικών, προγραμματιστής κοκ. Καθένας στον τομέα του και οι σύμβουλοι τους να έχουν συναφή με το αντικείμενο σχέση, όχι συγγενική ή φιλική. Τέλος πάντων βγήκα λίγο off. Είναι φαύλος κύκλος. Στην "δημοκρατία" που έχουμε καταλήγουμε να κυβερνάνε τα λαμόγια επειδή ο λαός είναι χαζός και απαίδευτος και τον ελέγχουν εύκολα. Αφού καταλήγουμε να έχουν τον έλεγχο τα λαμόγια δεν τους νοιάζει η παιδεία και η πρόοδος του πολιτεύματος καθώς αντίκειται στα συμφέροντά τους. Έτσι δεν την προωθούν ή και την υποβαθμίζουν.Ο λαός παραμένει χαζός και συνεχίζει να εκλέγει λαμόγια.
MastroGiannis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Τελικά μετά από όλα αυτά, δεν έβγαλα άκρη για το ποιο είναι το καλύτερο πολίτευμα . Μπερδεύτηκα more. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μπερδεύεσαι (όπως και όλοι μας ) και να μην βγάζεις άκρη, αλλά αυτή η θολή εικόνα του άλλου "πολιτεύματος" που έχεις στο μυαλό σου είναι σαφώς καλύτερη από το υπάρχον "δημοκρατικό" πολίτευμα. Μέχρι σήμερα, δεν ψηφίζουμε ιδέες και λύσεις για τα προβλήματα που μας αφορούν ως κοινωνία, αλλά ανθρώπους που υπόσχονται ότι έχουν τις λύσεις στο τσεπάκι τους. Φυσικά η δουλειά των εκλεγμένων από το λαό πολιτικών δεν είναι να δίνουν λύσεις στα προβλήματα τις κοινωνίας, αλλά να ικανοποιούν τα συμφέροντα εκείνων που τους βοήθησαν να εκλεγούν. Για μένα το σημερινό σύστημα με τους πολιτικούς, τα κόμματα και τις πολιτικές παρατάξεις θα πρέπει να αντικατασταθεί από ένα ανοιχτό σύστημα στο οποίο όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση και δικαίωμα συμμετοχής χωρίς εκλογές, αλλά με την μορφή κατάθεσης προτάσεων και ιδεών για τα τρέχοντα προβλήματα, οι οποίες να είναι διαθέσιμες προς όλους τους υπόλοιπους πολίτες προς εξέταση και ψήφιση. Δηλαδή ένα είδος διαρκούς δημόσιου διαγωνισμού. Κατά τη γνώμη μου, σε ένα τέτοιο "open" σύστημα, δεν θα υπάρχει περιθώριο διαφθοράς των κυβερνώντων και εκμετάλλευσης του λαού. Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα είναι στις κατάλληλες θέσεις και πάνω απ’ όλα δεν θα υπάρχει περιθώριο δημιουργίας άρχουσας τάξης αφού ο καθένας θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην διακυβέρνηση αλλά και όταν θα στερεύει από ιδέες, απλά θα παίρνει τον πούλο. Εγώ τουλάχιστον, κάπως έτσι φαντάζομαι την πραγματική δημοκρατία. Απλά, τα μυαλά μας αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να συλλάβουν ένα σύστημα εντελώς διαφορετικό από αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζουμε και κάθε ριζοσπαστική ιδέα καταδικάζεται ως ουτοπική ή πολύ μακρινή γιατί χιλιάδες τώρα χρόνια έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε με ηγέτες, άρχοντες, μονάρχες, προέδρους, υπουργούς και πρωθυπουργούς. Φυσικά οι σημερινοί μας άρχοντες δεν θέλουν με τίποτα να αλλάξει αυτή η νοοτροπία μας. Φιλικά, Γιάννης.
katerina_a_86 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Καλά τα λες ρε Γιάννη αλλά λίγο χαώδες μου φαίνεται αυτό που λες. Πως θα είναι ο καθένας σε θέση να διαβάζει τις χιλιάδες προτάσεις, ποιος θα τις κρίνει και ποιος θα τις εφαρμόζει?
MastroGiannis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Καταρχήν να πω πως η πρότασή η πρότασή μου δεν φιλοδοξεί να ληφθεί ως λύση. Είναι ένα απλό παράδειγμα του πως θα ήθελα να λειτουργεί η κοινωνία. Όντως ακούγεται χαώδες αλλά αφού ο καθένας θα είχε τη δυνατότητα να ασχολείται με το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει και χωρίς περιορισμό στο πλήθος των ενδιαφερομένων σε κάθε αντικείμενο, θα υπήρχε πιστεύω άνετος καταμερισμός εργασιών. Φυσικά για την υλοποίηση κάθε ιδέας απαιτείται και η εξοικείωση των ανθρώπων που θα συμμετέχουν. Για παράδειγμα για μια γενιά πολιτών που θα μεγάλωνε σε ένα τέτοιο σύστημα τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα και κατανοητά και η ενασχόληση με τα κοινά θα ήταν πραγματικό δικαίωμα και όχι υποχρέωση αφού στόχος όλων θα ήταν το κοινό όφελος και η ποιότητα της ζωής του κάθε πολίτη. Δηλαδή προτιμάς το σημερινό "απλό" σύστημα που μια χούφτα ανθρώπων προτείνουν, κρίνουν και εφαρμόζουν εν αγνεία όλων των υπολοίπων;
million_voices Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μπορεί αυτή τη στιγμή να μπερδεύεσαι (όπως και όλοι μας ) και να μην βγάζεις άκρη,αλλά αυτή η θολή εικόνα του άλλου "πολιτεύματος" που έχεις στο μυαλό σου είναι σαφώς καλύτερη από το υπάρχον "δημοκρατικό" πολίτευμα. Μέχρι σήμερα, δεν ψηφίζουμε ιδέες και λύσεις για τα προβλήματα που μας αφορούν ως κοινωνία, αλλά ανθρώπους που υπόσχονται ότι έχουν τις λύσεις στο τσεπάκι τους. Φυσικά η δουλειά των εκλεγμένων από το λαό πολιτικών δεν είναι να δίνουν λύσεις στα προβλήματα τις κοινωνίας, αλλά να ικανοποιούν τα συμφέροντα εκείνων που τους βοήθησαν να εκλεγούν. Για μένα το σημερινό σύστημα με τους πολιτικούς, τα κόμματα και τις πολιτικές παρατάξεις θα πρέπει να αντικατασταθεί από ένα ανοιχτό σύστημα στο οποίο όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση και δικαίωμα συμμετοχής χωρίς εκλογές, αλλά με την μορφή κατάθεσης προτάσεων και ιδεών για τα τρέχοντα προβλήματα, οι οποίες να είναι διαθέσιμες προς όλους τους υπόλοιπους πολίτες προς εξέταση και ψήφιση. Δηλαδή ένα είδος διαρκούς δημόσιου διαγωνισμού. Κατά τη γνώμη μου, σε ένα τέτοιο "open" σύστημα, δεν θα υπάρχει περιθώριο διαφθοράς των κυβερνώντων και εκμετάλλευσης του λαού. Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα είναι στις κατάλληλες θέσεις και πάνω απ’ όλα δεν θα υπάρχει περιθώριο δημιουργίας άρχουσας τάξης αφού ο καθένας θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην διακυβέρνηση αλλά και όταν θα στερεύει από ιδέες, απλά θα παίρνει τον πούλο. Εγώ τουλάχιστον, κάπως έτσι φαντάζομαι την πραγματική δημοκρατία. Απλά, τα μυαλά μας αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να συλλάβουν ένα σύστημα εντελώς διαφορετικό από αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζουμε και κάθε ριζοσπαστική ιδέα καταδικάζεται ως ουτοπική ή πολύ μακρινή γιατί χιλιάδες τώρα χρόνια έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε με ηγέτες, άρχοντες, μονάρχες, προέδρους, υπουργούς και πρωθυπουργούς. Φυσικά οι σημερινοί μας άρχοντες δεν θέλουν με τίποτα να αλλάξει αυτή η νοοτροπία μας. Φιλικά, Γιάννης. ναι οκ αλλα ο κοσμος ψηφιζει προβολη εικονα τον γνωστο κλπ κλπ αλλιως θα ειχαν εισχωρησει στην πολιτικη και οι καλοι-αξιοι-με καλες προθεσεις κλπ, αλλα δεν,τους εξοστρακιζει το ιδιο το συστημα
katerina_a_86 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Καταρχήν να πω πως η πρότασή η πρότασή μου δεν φιλοδοξεί να ληφθεί ως λύση.Είναι ένα απλό παράδειγμα του πως θα ήθελα να λειτουργεί η κοινωνία. Όντως ακούγεται χαώδες αλλά αφού ο καθένας θα είχε τη δυνατότητα να ασχολείται με το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει και χωρίς περιορισμό στο πλήθος των ενδιαφερομένων σε κάθε αντικείμενο, θα υπήρχε πιστεύω άνετος καταμερισμός εργασιών. Φυσικά για την υλοποίηση κάθε ιδέας απαιτείται και η εξοικείωση των ανθρώπων που θα συμμετέχουν. Για παράδειγμα για μια γενιά πολιτών που θα μεγάλωνε σε ένα τέτοιο σύστημα τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα και κατανοητά και η ενασχόληση με τα κοινά θα ήταν πραγματικό δικαίωμα και όχι υποχρέωση αφού στόχος όλων θα ήταν το κοινό όφελος και η ποιότητα της ζωής του κάθε πολίτη. Δηλαδή προτιμάς το σημερινό "απλό" σύστημα που μια χούφτα ανθρώπων προτείνουν, κρίνουν και εφαρμόζουν εν αγνεία όλων των υπολοίπων; Ρε κι εγώ μαζί σου είμαι, δεν το προτιμώ αυτό το χάλι, αλλά αυτό που περιγράφεις μου φαίνεται λίγο αδύνατον να εφαρμοστεί. Τελικά αρχίζω να πιστεύω πως το καλύτερο πολίτευμα που μπορεί και να εφαρμοστεί είναι η άμεση δημοκρατία με πολίτες που έχουν παιδεία.
million_voices Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Ρε κι εγώ μαζί σου είμαι, δεν το προτιμώ αυτό το χάλι, αλλά αυτό που περιγράφεις μου φαίνεται λίγο αδύνατον να εφαρμοστεί. Τελικά αρχίζω να πιστεύω πως το καλύτερο πολίτευμα που μπορεί και να εφαρμοστεί είναι η άμεση δημοκρατία με πολίτες που έχουν παιδεία. ξερω και εγω ενα με τον Τοτο το αμμεση πως? το παιδεια πως?
elven Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Ρε κι εγώ μαζί σου είμαι, δεν το προτιμώ αυτό το χάλι, αλλά αυτό που περιγράφεις μου φαίνεται λίγο αδύνατον να εφαρμοστεί. Τελικά αρχίζω να πιστεύω πως το καλύτερο πολίτευμα που μπορεί και να εφαρμοστεί είναι η άμεση δημοκρατία με πολίτες που έχουν παιδεία. Το κόκκινο με το bold κομμάτι είναι εεε χμμ,αντίφαση; Και δεν νομίζω ο πολίτης να μπορεί να αποφασίσει για οικονομικά,τουρισμό,πολιτισμό,δημόσια τάξη. Εκτός αν παίρνουμε κάρτα που θα λέει για ποιον τομέα έχουμε τα προσόντα να ψηφίσουμε,έκαστος στο είδος του
MastroGiannis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 ναι οκ αλλα ο κοσμος ψηφιζει προβολη εικονα τον γνωστο κλπ κλπ αλλιως θα ειχαν εισχωρησει στην πολιτικη και οι καλοι-αξιοι-με καλες προθεσεις κλπ, αλλα δεν τους εξοστρακιζει το ιδιο το συστημα Γιαυτό ακριβώς λέω πως θα πρέπει να ψηφίζουμε ιδέες και όχι πρόσωπα και υποσχέσεις. Ιδέες και λύσεις που θα προτείνουν όλοι οι πολίτες και όχι οι χρηματοδότες των πολιτικών. Αυτό που κάνουμε τώρα προκαλεί τον φαύλο κύκλο που είπε η Κατερίνα. (γιαυτό και απέχω από τις εκλογές) Νομίζω πως με μια τέτοια μικρή αλλαγή, ακόμα και το υπάρχον πολίτευμα θα ήταν πολύ καλύτερο.
elven Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Γιαυτό ακριβώς λέω πως θα πρέπει να ψηφίζουμε ιδέες και όχι πρόσωπα και υποσχέσεις.Ιδέες και λύσεις που θα προτείνουν όλοι οι πολίτες και όχι οι χρηματοδότες των πολιτικών. Αυτό που κάνουμε τώρα προκαλεί τον φαύλο κύκλο που είπε η Κατερίνα. (γιαυτό και απέχω από τις εκλογές) Νομίζω πως με μια τέτοια μικρή αλλαγή, ακόμα και το υπάρχον πολίτευμα θα ήταν πολύ καλύτερο. Κατα κάποιο τρόπο προτείνεις θεματικά κόμματα;
million_voices Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Γιαυτό ακριβώς λέω πως θα πρέπει να ψηφίζουμε ιδέες και όχι πρόσωπα και υποσχέσεις.Ιδέες και λύσεις που θα προτείνουν όλοι οι πολίτες και όχι οι χρηματοδότες των πολιτικών. Αυτό που κάνουμε τώρα προκαλεί τον φαύλο κύκλο που είπε η Κατερίνα. (γιαυτό και απέχω από τις εκλογές) Νομίζω πως με μια τέτοια μικρή αλλαγή, ακόμα και το υπάρχον πολίτευμα θα ήταν πολύ καλύτερο. αδερφε μου ολοι ιδεες υποτιθεται οτι πουλανε αλλα απο την θεωρια στην πραξη,να βρηκαμε καμμενη γη,να η διεθνης συγκυρια,να μας εξαπατησαν δεν ειχαμε ιδεα,απο δικαιολογιες οσες θες και φυσικα η ανοχη των αποχαυνωμενων,ετσι ειναι,ολοι ψεματα λενε κλπ κλπ
MastroGiannis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 και φυσικα η ανοχη των αποχαυνωμενων,ετσι ειναι,ολοι ψεματα λενε κλπ κλπ Ίσως αυτό είναι και το χειρότερο από όλα. Ο κόσμος έχει χάσει πλέον την ελπίδα του και την εμπιστοσύνη του και δυστυχώς πιστεύει πως δεν υπάρχει διέξοδος. Στο μυαλό μας μέσα πλέον υπάρχουν μόνο μονόδρομοι. Ή μπροστά ή πίσω. Ή το ένα κόμμα ή το άλλο. Ή καπιταλισμός ή κομμουνισμός. Ή δημοκρατία ή δικτατορία... και πάει λέγοντας. Τα λέμε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.