Προς το περιεχόμενο

Καλύτερο πολίτευμα

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτα να πούμε την καλημέρα μας...

Η θεωρία των σοφών με τις εξειδικευμένες γνώσεις δεν είναι κακή. Κατά τη γνώμη μου λάθος είναι ο τρόπος που εν προκειμένω η katerina τη βλέπει να εφαρμόζεται.

Πέραν κάποιων αντιφάσεων ("το πολίτευμα μου δεν έχει σχέση με απολυταρχικά καθεστώτα"...."ας είναι και απόλυτη αρχή αν είναι πεφωτισμένη". "θα αναλάβουν την εξουσία"..."θα συγκροτηθούν επιστημονικές ομάδες"), αυτά που αναφέρθηκαν από τους υπόλοιπους είναι σωστά. (εν ολίγοις η εξουσία διαφθείρει).

Επίσης μην ξεχνάμε ότι ιστορικά κάθε λαός κινείται επιθετικά προς μια εξουσία η οποία τον δυσαρεστεί.

Εδώ η δημοκρατία είναι που κρατάει θεωρητικά το δυνατότερο χαρτί της, γιατί δίνει τη δυνατότητα στο λαό με κόσμιο τρόπο να αλλάξει μια κατάσταση.

Οι επιστημονικές ομάδες όμως θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή ακόμη και σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Και σ' αυτό όμως πιθανώς να υπάρξουν, βάσει ανθρώπινου παραγοντα, κάποιες δυσκολίες ή φαινόμενα διαφθοράς. Όμως είναι, κατά τη γνώμη μου πάντα, πολύ πιο εύκολα υλοποιήσιμο από αυτό που σκέφτεσαι katerina.

Όταν ρώτησα πώς θα αναλάβουν την εξουσία, εννοούσα αυτό ακριβώς που λένε οι λέξεις. Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα υπάρχουν τρεις τρόποι: α) μέσω εκλογών, β) μέσω ανάθεσης, γ) μέσω πραξικοπήματος. (άλλοι δε μου έρχονται, όποιος θέλει προσθέτει)

Η όλη συζήτηση γίνεται φυσικά για το πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μια υπαρκτή χώρα, στην τωρινή εποχή.

Διαφωνώ με τους υπερυπολογιστές. Γιατί όπως προειπώθηκε, κάποια στιγμή το κομπιουτέρι θα λάβει γνώση της ύπαρξης του, θα μας δει ως απειλή, μετά θα έρθει ο John Konnor και ο Neo να μας σώσουν, και μετά ο Τ-800 θα γίνει κυβερνήτης της Καλιφόρνια.

And that is not cool. :P

• Απαντ. 428
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Διαφωνώ με τους υπερυπολογιστές. Γιατί όπως προειπώθηκε, κάποια στιγμή το κομπιουτέρι θα λάβει γνώση της ύπαρξης του, θα μας δει ως απειλή,

Αυτο ειναι το ολο θεμα δηλαδη? Οτι θα λαβει γνωση της υπαρξης του και οτι θα μας δει ως απειλη? Και γιατι να μας δει ως απειλη? Πολλες ταινιες βλεπεις(μια απο τις αγαπημεες μου σημειωτεον ειναι οι Terminator I,II).:mrgreen:

Για να μην μιλησω για το οτι για να γινουν ολα αυτα πρεπει καταρχην να πετυχουμε να φτιαξουμε strong-AI κατι που δεν προβλεπεται προς το κοντινο μελλον.

Δημοσ.

Γιατί είμαστε ζώα και θα του καταστρέψουμε τα σχέδια για universe domination. (το world domination θα είναι πολύ λίγο για την πάρτη του) :-)

Δημοσ.

Πρακτικά κανένα σύστημα δεν είναι ιδανικό και δεν πλησιάζει καν στο να ικανοποιήσει πάνω από το 50% του πληθυσμού οπότε το να εξετάζω αν η δημοκρατία του σήμερα καλύπτει το 30% ενώ η δικτατορία του παρελθόντος το 10% λίγη διαφορά μου κάνει.

Πως ακριβως οριζεται η ικανοποιηση ? Και γιατι ειναι καλο αυτο, οταν με οποιονδηποτε τροπο μπορει να εχεις ευτυχισμενη την μαζα ?

Δημοσ.

Αν δε μαντεύω λάθος, baldamomene μπερδεύεις στο συλλογισμό σου την ευτυχία με τη χαύνωση.

Δημοσ.

Ειναι θεμα παιδειας και κυριως γνωσης. Απο την στιγμη που εχεις να κανεις με μια αμορφωτη μαζα, πιστευω οτι δεν ειναι αξιο προσοχης ποσο ευτυχισμενη και ικανοποιημενη ειναι γιατι δεν εχει την δυντατοτη να αντιληφθει αν η χαρα που νοιωθει ειναι αληθηνη και οχι αλλο ενα ειδους ναρκωτικο.

Δημοσ.
Ποια η διαφορα? Και στις 2 περιπτωσεις το ιδιο συναισθημα νοιωθεις.

Ειναι θεμα παιδειας και κυριως γνωσης. Απο την στιγμη που εχεις να κανεις με μια αμορφωτη μαζα, πιστευω οτι δεν ειναι αξιο προσοχης ποσο ευτυχισμενη και ικανοποιημενη ειναι γιατι δεν εχει την δυντατοτη να αντιληφθει αν η χαρα που νοιωθει ειναι αληθηνη και οχι αλλο ενα ειδους ναρκωτικο.

Contradictοry pοst is cοntradictοry

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...