Προς το περιεχόμενο

Καλύτερο πολίτευμα

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για να εφαρμοστεί επιτυχώς η αναρχία πρέπει να υπάρχει καλοσύνη στο 100%

Και 1% να κανει την στραβη θα οδηγηθούμε στην διαφθορά πάλι.

Είναι αδύνατον να είναι όλοι καλοί. Επίσης άντε πάνε όρισε το καλό να δούμε πως θα το ορίσεις.

Για τις απόψεις μου τί λέτε?

Το μορφωτικό επίπεδο πως βγαίνει και πως αποτελεί κριτήριο.

Γιατί τα πραδείγματα ανθρώπων που δεν έχουν σπουδάσει αλλά είναι ωριμότεροι και πιο ικανοί να κρίνουν καταστάσεις είναι άπειρα.

Αν είσαι σε κάποια σχολή τότε κοίτα προς τα τραπεζάκια και δες ανθρώπους με μορφωτικό επίπεδο

• Απαντ. 428
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Επίσης άντε πάνε όρισε το καλό να δούμε πως θα το ορίσεις.

Και αυτό είναι το κυριότερο μειονέκτημα της μεριτοκρατίας (αξιοκρατίας) η οποία, αν και φαντάζει υπέροχη στο χαρτί, πρακτικά είναι μη εφαρμόσιμη.

Δημοσ.

Γιατί τα πραδείγματα ανθρώπων που δεν έχουν σπουδάσει αλλά είναι ωριμότεροι και πιο ικανοί να κρίνουν καταστάσεις είναι άπειρα.

Αν είσαι σε κάποια σχολή τότε κοίτα προς τα τραπεζάκια και δες ανθρώπους με μορφωτικό επίπεδο

Κοίτα πιστεύω πως το μορφωτικό επίπεδο επηρρεάζει την κρίση (εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν) αλλά δεν είναι και τόσο σημαντικό αυτό το θέμα καθώς γενικά δεν θεωρώ άξια την μάζα να αποφασίζει όπως και αναλύω.

Δημοσ.

Βέβαια όπως ο ορισμός της καλωσύνης είναι ρευστός, το ίδιο είναι και ο ορισμός της μάζας.

Κοινώς, εγώ σε θεωρώ χαρακτηριστικό κομμάτι της, ο φρηντάμπας ενδέχεται να θεωρεί εμένα κτλ.

Στο τέλος μόνο εμείς κι οι φίλοι μας αξίζει να ψηφίζουν.

Δημοσ.

Δεν ειναι απειρα ειναι πολλα.

Αλλα πιο πολλα, πολυ πιο πολλα νομιζω, ειναι τα παραδειγματα ανθρωπων που εχουν σπουδασει και ειναι ωριμοτεροι και πιο ικανοι να κρινουν καταστασεις απο ανθρωπους που δεν εχουν σπουδασει.

Ως προς την εκλογή των κυβερνούντων :

Γενικά δεν πιστεύω στην δημοκρατία καθώς δεν θεωρώ πως αυτό που κρίνουν ως σωστό οι πολλοί είναι απαραίτητα και το σωστό. Αντιθέτως πιστεύω πως η μάζα δεν έχει επίπεδο ή τέλος πάντων, το επίπεδο που έχει, όσο έχει δεν είναι ικανό για να κρίνει τέτοια σοβαρά πράματα.

Και ποιος θα κρινει το ποιος θα εχει το δικαιωμα να αποφασιζει και να ψηφιζει?

Εσυ προτεινεις αυτο που προτεινεις(δηλαδη να εχουν δικαιωμα ψηφου οι ανω των 30 και οι εχοντες καποιο συγκεκριμενο μορφωτικο επιπεδο) αλλα ποια εισαι εσυ για να αποφασισεις το ποιος θα πρεπει να ψηφιζει ή οχι?

Θα ειναι αδικια αν το αποφασιζες και μαλιστα αυτο δεν θα ηταν δικτατορικης φυσεως αν εφαρμοζονταν.

Δια της ατοπου απαγωγης εφαρμοζοντας την παραπανω λογικη οτι δεν πρεπει κανενας μας να κρινει το ποιος θα ψηφιζει ή οχι καταληγουμε στο οτι ολοι μας πρεπει να εχουμε δικαιωμα ψηφου.

Ως προς τους ασκούντες την διακυβέρνηση :

Έχουν κάνει την άσκηση πολιτικής χόμπι για να κάνουν καμιά αρπαχτή ή για να πουλάνε μούρη.

Κανονικα για να μην παραβιαστουν οι κανονες του φορουμ θα επρεπε να κανω αναφορα το ποστ σου, καθως με το εχουν και το αρπακτη κλπ, λες ξεκαθαρα οτι αυτοι που ασκησαν αντιπολιτευση εκαναν αρπακτες και αυτο ειναι πολιτικο σχολιο και μαλιστα δυσφημιστικο για αυτους και δεν επιτρεπεται στο ινσομνια(το 1ο μερος ισως και το 2ο).

Δεν θα κανω ομως αναφορα το ποστ σου για δικους μου λογους.

Γενικά ιδανικό πολίτευμα δεν υπάρχει γιατί οι άνθρωποι είναι ζώα και δεν μπορούν να ξεπεράσουν την φύση τους.

Δεν εχει κανενα νοημα η προταση που λες. Δεν οριζεις ποια ειναι η φυση του ανθρωπου που θα πρεπει, υποτιθεται να ξεπερασουν.

Δημοσ.
Εγώ θα πρότεινα δικαίωμα ψήφου να έχουν οι άνω των 30+ και οι έχοντες κάποιο συγκεκριμένο μορφωτικό επίπεδο.

Όποιος δηλαδή είναι πάνω απ' τα 30 είναι και εξυπνότερος και ωριμότερος και είναι σε θέση να κρίνει ποιό κόμμα για παράδειγμα είναι ικανό να κυβερνήσει σωστά αυτόν τον τόπο; Right. Σίγουρα θα έχεις στο μυαλό σου έναν μαλάκα 30άρη και μία κότα 30άρα δεν μπορεί.

Όσο για το ''μορφωτικό επίπεδο'' επίσης δεν παίζει κανένα μα κανένα ρόλο. Μπορεί να έχεις 30 πτυχία, 200 μάστερς και να είσαι βαμμένος μέχρι το κόκκαλο. Βλέπε π.χ. κάποιον δημοσιογράφο ή κάποιον γνωστό σου που γουστάρει τα ρουσφέτια. Η Ελλάδα ή ο Έλληνας ή ο Άνθρωπος τέλος πάντων κοιτάει το συμφέρον του από 'κει και πέρα ο κόσμος από το χαζό 18άρη μέχρι τη γριά που έχει ξεκουτιάνει πρέπει να καταλάβει ότι αυτοί που μας κυβερνάνε είναι υπάλληλοι μας ουσιαστικά. Εμείς τους ψηφίσαμε, με τη δύναμη μας τους δώσαμε τη θέση που έχουν. Με την εξουσία όμως έρχεται η κατάχρηση και κατά συνέπεια η διαφθορά, άρα στην ουσία ψάχνουμε έναν πολιτικό σχηματισμό πιστεύω που θα είναι το λιγότερο κάτα κάποιο τρόπο διεφθαρμένο απ' τα υπόλοιπα, ή κάποιο που θα κάνει κάτι παραπάνω από κάποιο άλλο για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια και να κυβερνάει 20ετίες.

Δεν περιμένω τίποτα απ' τη πολιτική...και πραγματικά οικτήρω κυρίως τη νεολαία που είναι γραμμένη σε συνδέσμους συγκεκριμένων παρατάξεων.

Δημοσ.
Λαθος κάνεις. Πρωταρχικο ρολο εχει η μεγιστοποιηση της πιθανοτητας να διαιωνισουμε το DNA μας, δηλαδη με λιγα λογια πρωταρχικο ρολο εχει η αναπαραγωγη μας, να αποκτησουμε δηλαδη απογονους μας. Μετα ερχεται η επιβιωση μας.

Δεν κανω καθολου λαθος. Μιλησα με τον teo64, για το ενστικτο της αυτοσυντηρησης και οχι για τη διαιωνιση του ειδους, εκτος και πιστευουμε οτι υπαρχει μονο ενα ενστικτο. Και οπως ειπα στο παραδειγμα μου με το ερημονησι, αν κοντευεις να πεθανεις απο την πεινα, κι εχεις απεναντι σου το γουρουνι, πιστευω θα ψαξεις να βρεις τροπο να το φας και οχι να το πηδηξεις.

Και εδω κάνεις λαθος βαζοντας μεσα την τιγρη, καθως οπως ειναι γνωστο η τιγρη κυνηγαει(οχι και τοσο συχνα αλλα παντως το κανει) ακομα και οταν δεν πειναει ή δεν χρειαζεται να τραφει. Κυνηγαει δηλαδη και σκοτωνει για προσωπικη της ευχαριστηση(ισως δεν ειναι αυτος ο λογος και απλως να μην εχουμε ακομα κατανοησει γιατι το κανει).

Σου αρεσει να παιζεις με τις λεξεις. Ο σκοπος μου ηταν απλα να διαχωρισω τον κυνηγο για διατροφη, απο τον κυνηγο για χομπυ. Αν ειναι δυσκολο στην κατανοηση, απλα βγαλε τη λεξη τιγρης.

Δημοσ.
Για να εφαρμοστεί επιτυχώς η αναρχία πρέπει να υπάρχει καλοσύνη στο 100%

Και 1% να κανει την στραβη θα οδηγηθούμε στην διαφθορά πάλι.

Είναι αδύνατον να είναι όλοι καλοί. Επίσης άντε πάνε όρισε το καλό να δούμε πως θα το ορίσεις.

Δεν υπαρχει ορισμος του καλου. Οπως ειπε και ο Brand Pit στους 12 πιθηκους, "majority wins", αρα το τι ειναι καλο, κακο, σωστο, λαθος δεν το κρινει ο Θεος ουτε ο παναγαθος βασιλιας. Απο την αλλη, αξιες οπως η αληθεια και δικαιο εχουν μια χαρα ορισμους και πρεπει να ειναι οι βασεις για οποιοδηποτε πολιτευμα, ποσο μαλλον αυτο της αναρχιας.

Το 1% που θα κανει την στραβη, ανετα μπορει να μενει στις φυλακες.

Δημοσ.
Βέβαια όπως ο ορισμός της καλωσύνης είναι ρευστός, το ίδιο είναι και ο ορισμός της μάζας.

Κοινώς, εγώ σε θεωρώ χαρακτηριστικό κομμάτι της, ο φρηντάμπας ενδέχεται να θεωρεί εμένα κτλ.

Στο τέλος μόνο εμείς κι οι φίλοι μας αξίζει να ψηφίζουν.

Ναι έτσι είναι ακριβώς. Είναι υποκειμενικό. Κι εγώ πχ εσένα δεν θα σε άφηνα με τπτ να ψηφίζεις. Και επειδή είναι υποκειμενικό, στα κριτήρια που ανέφερα δεν είμαι απόλυτη.

Σκέψεις ήταν. Η βασική μου θέση όμως είναι πως να ψηφίζει ο όχλος είναι τραγικό.

Δεν ειναι απειρα ειναι πολλα.

Αλλα πιο πολλα, πολυ πιο πολλα νομιζω, ειναι τα παραδειγματα ανθρωπων που εχουν σπουδασει και ειναι ωριμοτεροι και πιο ικανοι να κρινουν καταστασεις απο ανθρωπους που δεν εχουν σπουδασει.

Και ποιος θα κρινει το ποιος θα εχει το δικαιωμα να αποφασιζει και να ψηφιζει?

Εσυ προτεινεις αυτο που προτεινεις(δηλαδη να εχουν δικαιωμα ψηφου οι ανω των 30 και οι εχοντες καποιο συγκεκριμενο μορφωτικο επιπεδο) αλλα ποια εισαι εσυ για να αποφασισεις το ποιος θα πρεπει να ψηφιζει ή οχι?

Θα ειναι αδικια αν το αποφασιζες και μαλιστα αυτο δεν θα ηταν δικτατορικης φυσεως αν εφαρμοζονταν.

Δια της ατοπου απαγωγης εφαρμοζοντας την παραπανω λογικη οτι δεν πρεπει κανενας μας να κρινει το ποιος θα ψηφιζει ή οχι καταληγουμε στο οτι ολοι μας πρεπει να εχουμε δικαιωμα ψηφου.

Ρε παιδιά αυτό με την ηλικία και το μορφωτικό επίπεδο δεν είναι ουσιαστικές προτάσεις. Ιδέες στον αέρα πέταξα. Μην μένετε εκεί. Η βασική μου ιδέα είναι ότι θεωρώ ακατάλληλη την μαζα να αποφασίζει για την τύχη της.

Κανονικα για να μην παραβιαστουν οι κανονες του φορουμ θα επρεπε να κανω αναφορα το ποστ σου, καθως με το εχουν και το αρπακτη κλπ, λες ξεκαθαρα οτι αυτοι που ασκησαν αντιπολιτευση εκαναν αρπακτες και αυτο ειναι πολιτικο σχολιο και μαλιστα δυσφημιστικο για αυτους και δεν επιτρεπεται στο ινσομνια(το 1ο μερος ισως και το 2ο).

Δεν θα κανω ομως αναφορα το ποστ σου για δικους μου λογους.

Με υποχρεώνεις.

Ευχαριστω...

Όποιος δηλαδή είναι πάνω απ' τα 30 είναι και εξυπνότερος και ωριμότερος και είναι σε θέση να κρίνει ποιό κόμμα για παράδειγμα είναι ικανό να κυβερνήσει σωστά αυτόν τον τόπο; Right. Σίγουρα θα έχεις στο μυαλό σου έναν μαλάκα 30άρη και μία κότα 30άρα δεν μπορεί.

Όσο για το ''μορφωτικό επίπεδο'' επίσης δεν παίζει κανένα μα κανένα ρόλο. Μπορεί να έχεις 30 πτυχία, 200 μάστερς και να είσαι βαμμένος μέχρι το κόκκαλο. Βλέπε π.χ. κάποιον δημοσιογράφο ή κάποιον γνωστό σου που γουστάρει τα ρουσφέτια. Η Ελλάδα ή ο Έλληνας ή ο Άνθρωπος τέλος πάντων κοιτάει το συμφέρον του από 'κει και πέρα ο κόσμος από το χαζό 18άρη μέχρι τη γριά που έχει ξεκουτιάνει πρέπει να καταλάβει ότι αυτοί που μας κυβερνάνε είναι υπάλληλοι μας ουσιαστικά. Εμείς τους ψηφίσαμε, με τη δύναμη μας τους δώσαμε τη θέση που έχουν. Με την εξουσία όμως έρχεται η κατάχρηση και κατά συνέπεια η διαφθορά, άρα στην ουσία ψάχνουμε έναν πολιτικό σχηματισμό πιστεύω που θα είναι το λιγότερο κάτα κάποιο τρόπο διεφθαρμένο απ' τα υπόλοιπα, ή κάποιο που θα κάνει κάτι παραπάνω από κάποιο άλλο για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια και να κυβερνάει 20ετίες.

Δεν περιμένω τίποτα απ' τη πολιτική...και πραγματικά οικτήρω κυρίως τη νεολαία που είναι γραμμένη σε συνδέσμους συγκεκριμένων παρατάξεων.

Ρε παιδιά αυτό με την ηλικία και το μορφωτικό επίπεδο δεν είναι ουσιαστικές προτάσεις. Ιδέες στον αέρα πέταξα. Μην μένετε εκεί. Η βασική μου ιδέα είναι ότι θεωρώ ακατάλληλη την μαζα να αποφασίζει για την τύχη της.

Από όλα αυτά που έγραψα, οι προτάσεις για την ηλικία και το μορφωτικό επίπεδο είναι τα επουσιώδη για μένα. Στα άλλα δίνω βαρύτητα. Αυτά οκ, delete. Τόσα πράματα είπα, στην βλακεία κολλήσατε όλοι?

Δημοσ.
Δεν κανω καθολου λαθος. Μιλησα με τον teo64, για το ενστικτο της αυτοσυντηρησης και οχι για τη διαιωνιση του ειδους, εκτος και πιστευουμε οτι υπαρχει μονο ενα ενστικτο.

Κακως το πιστευετε αυτο. 2 διαφορετικα ειδη ειναι.

Και οπως ειπα στο παραδειγμα μου με το ερημονησι, αν κοντευεις να πεθανεις απο την πεινα, κι εχεις απεναντι σου το γουρουνι, πιστευω θα ψαξεις να βρεις τροπο να το φας και οχι να το πηδηξεις.

Ε?

Σου αρεσει να παιζεις με τις λεξεις. Ο σκοπος μου ηταν απλα να διαχωρισω τον κυνηγο για διατροφη, απο τον κυνηγο για χομπυ. Αν ειναι δυσκολο στην κατανοηση, απλα βγαλε τη λεξη τιγρης.

Αν βγαλω την λεξη τιγρης απο αυτο που ελεγες, τοτε δεν εχω κανενα προβλημα με αυτο που ελεγες.

Δημοσ.
αν κοντευεις να πεθανεις απο την πεινα, κι εχεις απεναντι σου το γουρουνι, πιστευω θα ψαξεις να βρεις τροπο να το φας και οχι να το πηδηξεις.

Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Δημοσ.
Δεν υπαρχει ορισμος του καλου. Οπως ειπε και ο Brand Pit στους 12 πιθηκους, "majority wins", αρα το τι ειναι καλο, κακο, σωστο, λαθος δεν το κρινει ο Θεος ουτε ο παναγαθος βασιλιας. Απο την αλλη, αξιες οπως η αληθεια και δικαιο εχουν μια χαρα ορισμους και πρεπει να ειναι οι βασεις για οποιοδηποτε πολιτευμα, ποσο μαλλον αυτο της αναρχιας.

Οπότε αφού δεν υπάρχει ορισμός του καλό ο καθένας μπορεί να θεωρεί διαφορετικό καλό και να καταλήξουμε ο ένας να καταπατά την ελευθερία του άλλου με διάφορες πράξεις που δεν θα θεωρεί κακές.

Το 1% που θα κανει την στραβη, ανετα μπορει να μενει στις φυλακες.

Καλά θα ιδρύσεις αναρχικό πολίτευμα και θα έχει και φυλακές?

Τι σοι αναρχία είναι αυτή?

Δημοσ.
Αναρχία + καλοσύνη = best

καλοσύνη δεν υπάρχει

Άρα αναρχία <> best (για να μην πω worst)

Γιατί να το κουράζουμε το θέμα με την αναρχία? Τζάμπα ρεύμα καίμε.

Επειδή ρώτησες ποιο είναι το καλύτερο πολίτευμα. Αν μπορεί να πραγματοποιηθεί ή όχι, αυτό είναι άλλο θέμα. Οι απόψεις σου είναι οι τυπικές ανθρώπου που δεν αισιοδοξεί ότι μπορεί ο άνθρωπος να φτάσει στο μέγιστο της εξελικτικής του πορείας, πράγμα που συζητουσαμε μερικές σελίδες πριν. Κάποιοι πιστεύουν το ίδιο. Κάποιο άλλοι αισιοδοξούν ότι η ιδανική κοινωνία μπορεί να έρθει κάποια στιγμή, σε κάποιο μάλλον μακρινό μέλλον.

Εμείς μάλλον δε θα ζούμε για να τη δούμε.

Το μορφωτικό επίπεδο δεν είναι κριτήριο. Εκτός κι αν μιλήσουμε για παιδεία. Το ότι έχεις πολλές γνώσεις δε σημαίνει ότι είσαι και νοήμων. απλά εχεις καλή μνήμη.

Επίσης μην ξεράσεις, δεν είναι cool. Και όχι, δεν είμαι cool μαλλιάς με humor. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...