Προς το περιεχόμενο

Καλύτερο πολίτευμα

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 428
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κατερίνα εσύ δε μας έκανες την τιμή να πείς την αποψή σου. Η μήπως δεν έχεις, γι αυτό έκανες το τόπικ, για να αποκτήσεις;

Την ψιλοείπα ρε συ άμα δεις κάτι ποστ μου στις αρχικές σελίδες.

Έχω άποψη, έκανα το τόπικ για να την κρίνω και να την εμπλουτίσω.

Ως προς την εκλογή των κυβερνούντων :

Γενικά δεν πιστεύω στην δημοκρατία καθώς δεν θεωρώ πως αυτό που κρίνουν ως σωστό οι πολλοί είναι απαραίτητα και το σωστό. Αντιθέτως πιστεύω πως η μάζα δεν έχει επίπεδο ή τέλος πάντων, το επίπεδο που έχει, όσο έχει δεν είναι ικανό για να κρίνει τέτοια σοβαρά πράματα.

Κι επειδή η μάζα είναι χαζή ή τέλος πάντων χαζότερη από τα λαμόγια που την κατευθύνουν χρησιμοποιώντας ΜΜΕ και ελλειπή παιδεία ενώ της λένε ότι αποφασίζει,

γι αυτό έχουμε οδηγηθεί στα σημερινά παγκόσμια χάλια.

Το να έχει δικαίωμα ψήφου ο κάθε Έλληνας άνω των 18 μου φαίνεται γελοίο.

Ψηφίζει η γιαγια μου, που δεν ξέρει τι της γίνεται, ψηφίζω εγώ που ενδεχομένως να είμαι μικρή και ανώριμη, ψηφίζει ο μαστουρωμένος, η κάθε ηλίθια και ο κάθε άσχετος που δεν προβληματίζεται και πολύ.

Εγώ θα πρότεινα δικαίωμα ψήφου να έχουν οι άνω των 30+ και οι έχοντες κάποιο συγκεκριμένο μορφωτικό επίπεδο.

Ως προς τους ασκούντες την διακυβέρνηση :

Η διακυβέρνηση θα έπρεπε να είναι επιστήμη και να διδάσκεται, να ασκείται από επαγγελματίες και επιστήμονες. Είναι σύνθετο πράμα.

Αυτοί που ασκουν το λειτούργημα σήμερα, οι πολιτικοί δηλαδή, έχουν φωτογένεια, είναι επικοινωνιακοί και δικτυωμένοι και είναι άσχετοι στο να διοικούν.

Έχουν κάνει την άσκηση πολιτικής χόμπι για να κάνουν καμιά αρπαχτή ή για να πουλάνε μούρη.

Επίλογος

Γενικά ιδανικό πολίτευμα δεν υπάρχει γιατί οι άνθρωποι είναι ζώα και δεν μπορούν να ξεπεράσουν την φύση τους. Και επειδή όλα τα πολιτεύματα έχουν τρωτά σημεία στο τέλος όλα οδηγούνται στην διαφθορά. Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαμε να ορίσουμε μια ομάδα από τους εξυπνότερους, ηθικότερους και καταλληλότερους για να διοικήσουν και να τους το αναθέταμε. Δυστυχώς όμως για προφανείς λόγους δεν μπορεί να γινει κάτι τέτοιο...

Δημοσ.

Μιλωντας για το συνολο των ανθρωπων σαν ειδος, το ενστικτο αυτο πρωταρχικο ρολο εχει την επιβιωση.

Λαθος κάνεις. Πρωταρχικο ρολο εχει η μεγιστοποιηση της πιθανοτητας να διαιωνισουμε το DNA μας, δηλαδη με λιγα λογια πρωταρχικο ρολο εχει η αναπαραγωγη μας, να αποκτησουμε δηλαδη απογονους μας. Μετα ερχεται η επιβιωση μας.

Με τη λεξη "κυνηγι" δεν εχουμε στο νου μας τον κυνηγο με το δικανο και την παραλλαγη, αλλα το λιονταρι, την τιγρη, κλπ, ζωα που θα κυνηγησουν απλα και μονο για να ικανοποιησουν την αναγκη τους για φαγητο και οχι να δειξουν στο καπω απο το αγροτικο των 4000 κυβικων, το μεγεθος του αγριογουρουνου.

Και εδω κάνεις λαθος βαζοντας μεσα την τιγρη, καθως οπως ειναι γνωστο η τιγρη κυνηγαει(οχι και τοσο συχνα αλλα παντως το κανει) ακομα και οταν δεν πειναει ή δεν χρειαζεται να τραφει. Κυνηγαει δηλαδη και σκοτωνει για προσωπικη της ευχαριστηση(ισως δεν ειναι αυτος ο λογος και απλως να μην εχουμε ακομα κατανοησει γιατι το κανει).

Αναρχια+πληρης καλοσυνη ειναι το υπερτατο πολιτευμα, αλλά μιας και η πληρης καλοσυνη ειναι ουτοπια το πολιτευμα της αναρχιας ειναι ουτοπικο.

Κάθε φορά που ποστάρεις το πιστεύω όλο και περισσότερο.

Δηλαδη θελεις να πεις οτι δεν εκφραζω ή τελοσπαντων δεν πλησιαζω την πληρη καλοσυνη?

Ισως εχεις δικιο.

Δημοσ.
Αναρχια+πληρης καλοσυνη ειναι το υπερτατο πολιτευμα, αλλά μιας και η πληρης καλοσυνη ειναι ουτοπια το πολιτευμα της αναρχιας ειναι ουτοπικο.

Αναρχία + καλοσύνη = best

καλοσύνη δεν υπάρχει

Άρα αναρχία <> best (για να μην πω worst)

Γιατί να το κουράζουμε το θέμα με την αναρχία? Τζάμπα ρεύμα καίμε.

Δημοσ.
Λαθος κάνεις. Πρωταρχικο ρολο εχει η μεγιστοποιηση της πιθανοτητας να διαιωνισουμε το DNA μας, δηλαδη με λιγα λογια πρωταρχικο ρολο εχει η αναπαραγωγη μας, να αποκτησουμε δηλαδη απογονους μας. Μετα ερχεται η επιβιωση μας.

Και εσύ κάνεις λάθος που τα διαχωρίζεις. ;)

Η αναπαραγωγή είναι το πρωταρχικό μέσο επιβίωσης του οποιουδήποτε είδους.

Και εδω κάνεις λαθος βαζοντας μεσα την τιγρη, καθως οπως ειναι γνωστο η τιγρη κυνηγαει(οχι και τοσο συχνα αλλα παντως το κανει) ακομα και οταν δεν πειναει ή δεν χρειαζεται να τραφει. Κυνηγαει δηλαδη και σκοτωνει για προσωπικη της ευχαριστηση(ισως δεν ειναι αυτος ο λογος και απλως να μην εχουμε ακομα κατανοησει γιατι το κανει).

Γνωστό είναι πως κανένας κυνηγός στο ζωικό βασίλειο δεν σκοτώνει απλά για "ευχαρίστηση",γιατί είναι σπατάλη ενέργειας.Τα αρπακτικά σκοτώνουν για συγκεκριμένους λόγους: Είτε για να τραφούν,είτε για να προστατέψουν την περιοχή τους από άλλα ζώα (και από τους ομοίους τους) είτε για να προστατέψουν τα μικρά τους.

Δημοσ.
Αναρχία + καλοσύνη = best

καλοσύνη δεν υπάρχει

Άρα αναρχία <> best (για να μην πω worst)

Γιατί να το κουράζουμε το θέμα με την αναρχία? Τζάμπα ρεύμα καίμε.

Καλα γενικα τζαμπα ρευμα καιμε αλλα γιατι ακριβως δεν υπαρχει καλοσυνη? Σαφως και ειναι κατι που το μαθαινεις αρα, γνωμη μου, μπορει να υπαρξει μια αναρχικη κοινωνια με την καταληλη διαπαιδαγωγηση. Αυτο που θα πρεπει να μας προβληματιζει ειναι η διαρκεια της και οχι η λειτουργια της.

Δημοσ.
Και εσύ κάνεις λάθος που τα διαχωρίζεις. ;)

Η αναπαραγωγή είναι το πρωταρχικό μέσο επιβίωσης του οποιουδήποτε είδους.

Υπαρχει σαφης διαχωρισμος μεταξυ του στοχου της επιβιωσης του ατομου μας και του στοχου της διαιωνισης του DNA μας.

Πχ ενα απλο παραδειγμα: Θα πεθαινε αραγε ενα πουλι για να σωσει τα μικρα του? Αν ναι(και η απαντηση ειναι ναι) τοτε το πουλι τι εβαλε πιο πανω? Την επιβιωση του αραγε? Οχι.

Γνωστό είναι πως κανένας κυνηγός στο ζωικό βασίλειο δεν σκοτώνει απλά για "ευχαρίστηση",γιατί είναι σπατάλη ενέργειας.Τα αρπακτικά σκοτώνουν για συγκεκριμένους λόγους: Είτε για να τραφούν,είτε για να προστατέψουν την περιοχή τους από άλλα ζώα (και από τους ομοίους τους) είτε για να προστατέψουν τα μικρά τους.

Το περιεργο με τις τιγρεις ειναι οτι μερικες φορες σκοτωνουν για κανεναν απο αυτους τους λογους που εδωσες. Απλως σκοτωνουν.

Αλλά ακομη και αν ειναι για τους λογους που ειπες, εγω το ανεφερα για να καταρριψω το επιχειρημα που ειπε ο pournaras δηλαδη το "απλα και μονο για να ικανοποιησουν την αναγκη τους για φαγητο", και ειπα οτι δεν το κανουν για αυτο οι τιγρεις μερικες φορες.

Οποτε το επιχειρημα του καταρριφθηκε και αυτο ειναι που ηθελα να πω μόνο.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:54 ----------

Καλα γενικα τζαμπα ρευμα καιμε αλλα γιατι ακριβως δεν υπαρχει καλοσυνη? Σαφως και ειναι κατι που το μαθαινεις αρα, γνωμη μου, μπορει να υπαρξει μια αναρχικη κοινωνια με την καταληλη διαπαιδαγωγηση. Αυτο που θα πρεπει να μας προβληματιζει ειναι η διαρκεια της και οχι η λειτουργια της.

Μισο δευτερολεπτο ισως?

Που την βλεπεις την καλοσυνη?:fear:

Δημοσ.

1 δευτερολεπτο σιγουρα. :P

Γιατι να μην κρατησει? Σιγουρα τα παραδειγματα της ιστοριας (ισπανιες, ουκρανιες κτλ) δεν ειναι αξια προσοχης γιατι υπηρχε και ενας εξωτερικος εχθρος με αποτελεσμα να υπαρχει μια αλληγγευη σε εκεινες τις κοινωνιες αρα και συνεχεια της ουτοπικης ζωης. Αλλα, θελω να πιστευω, οτι δεν ειναι και τιποτα το φοβερο. Πολιτικα οντα ειμαστε αλλωστε και οχι ζωα.

Δημοσ.

Για να εφαρμοστεί επιτυχώς η αναρχία πρέπει να υπάρχει καλοσύνη στο 100%

Και 1% να κανει την στραβη θα οδηγηθούμε στην διαφθορά πάλι.

Είναι αδύνατον να είναι όλοι καλοί. Επίσης άντε πάνε όρισε το καλό να δούμε πως θα το ορίσεις.

Για τις απόψεις μου τί λέτε?

Δημοσ.
Υπαρχει σαφης διαχωρισμος μεταξυ του στοχου της επιβιωσης του ατομου μας και του στοχου της διαιωνισης του DNA μας.

Πχ ενα απλο παραδειγμα: Θα πεθαινε αραγε ενα πουλι για να σωσει τα μικρα του? Αν ναι(και η απαντηση ειναι ναι) τοτε το πουλι τι εβαλε πιο πανω? Την επιβιωση του αραγε? Οχι.

ένα πουλί τι; αρσενικό η θυληκό; ;)

Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις,αλλά δεν είναι αυτό το νόημα τις επιβίωσης ως ένστικτο.

Το περιεργο με τις τιγρεις ειναι οτι μερικες φορες σκοτωνουν για κανεναν απο αυτους τους λογους που εδωσες. Απλως σκοτωνουν.

Αλλά ακομη και αν ειναι για τους λογους που ειπες, εγω το ανεφερα για να καταρριψω το επιχειρημα που ειπε ο pournaras δηλαδη το "απλα και μονο για να ικανοποιησουν την αναγκη τους για φαγητο", και ειπα οτι δεν το κανουν για αυτο οι τιγρεις μερικες φορες.

Οποτε το επιχειρημα του καταρριφθηκε και αυτο ειναι που ηθελα να πω μόνο.

Kαμιά φορά τα αρπακτικά σκοτώνουν παίζοντας,είτε για εξάσκηση,είτε (εαν είναι αρσενικά) για να εντυπωσιάσουν κάποιο θυληκό. Σίγουρα δεν το κάνουν μόνο για φαγητό.Όντως το επιχείρημα με το αγροτικό δεν στέκει γιατί εκεί περνάμε στα χωράφια της...ψυχολογίας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...