Προς το περιεχόμενο

Καλύτερο πολίτευμα

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Anarchy

http://www.anarchy.net/anarchy/anarchy_manifesto/

η θεληση των ανθρωπων για συνυπαρξη κατ'αρχας και μετα η ηθικη θα μπορουσαν ισως να αποτελεσουν ικανους ρυθμιστικους παραγοντες

για τα ποιο καθημερινα προβληματα οπως το να φτιαξεις πχ τον υπονομο του liopyr κανεις δεν απαγορευει στους αμεσα ενδιαφερομενους να το κανουν η να πληρωσουν για να το φτιαξει καποιος αλλος

• Απαντ. 428
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οταν λετε ελυθερια τι ακριβως ενονειτε ? Πολιτικα, ας πουμε, μπορει να υπαρξει ελευθερια η και απωλεια αυτης αλλα σε φιλοσοφικο επιπεδο?

Δημοσ.
Εχει τεραστια σημασια διοτι αν δημιουργηθηκαν με δημοκρατικες διαδικασιες η πιθανοτητα να ειναι λογικοι(οι νόμοι) και να μην υπαρχει αμεση καταπατηση της ελευθεριας (με πολλες μορφες αυτη) ειναι πολυ πολυ μεγαλυτερη απο την πιθανοτητα να ειναι λογικος(=να ευνοει τον πολιτη) ενας νομος οπου θεσπιστηκε απο εναν δικτατορα με βαση τα ατομικα του πιστευω και τις ατομικες του αποψεις.

Ανάλογα πόσο φωτισμένος είναι ο δικτάτορας . ; )

Δημοσ.
Οταν λετε ελυθερια τι ακριβως ενονειτε ? Πολιτικα, ας πουμε, μπορει να υπαρξει ελευθερια η και απωλεια αυτης αλλα σε φιλοσοφικο επιπεδο?

μιλαμε για απολυτη ελευθερια του να κανεις οτι γουσταρεις αλλα και να υποστεις τις συνεπειες οι οποιες δεν καθοριζονται απο θεσμοθετημενους γενικους κανονες αλλα απο το τι θεωρει σωστο η λαθος καλο η κακο δυναμικα η συναθροιση των ατομων

πχ κανονες συμπεριφορας δημιουργουνται ακομα και σε μια παρεα η ομαδα οπου κανεις δεν νομοθετει,οποιος αντιβαινει η ξεπερνα το αποδεκτως σωστο περιθωριοποιειται η αποβαλλεται

οι υπαρχουσες μορφες κοινωνικης οργανωσης απλα παραδιδουν βασικες ατομικες ελευθεριες των πολλων σε λιγους η σε εναν ωστε αυτοι να επιβαλλουν αυτο που θεωρουν σωστο,να αναδιανειμουν τον πλουτο και να οργανωσουν και περιχαρακωσουν την ομαδικη ζωη

στην πραξη οι λιγοι εξουσιαστες δρουν προς ιδιο οφελος νομοθετοντας μεροληπτικα υπερ ομαδων που τους στηριζουν-χρηματοδοτουν-χρηματιζουν η εστω ακομα και με τις καλυτερες των προθεσεων αδικωντας και καταπιεζοντας οταν προσπαθουν να επιβαλουν γενικους κανονες σε δυναμικα εξελισσομενες κοινωνιες και ανθρωπους

η αναρχια αντιθετα θεωρει την οποιαδηποτε μορφη εξουσιας καρκινωμα και εμποδιο για την εξελιξη ανθρωπου και κοινωνιας,προτασει την ελευθερια και οργανωση με βαση την ελευθερη βουληση του ατομου που θελει να συνυπαρχει με ομοιους του

ps διαβαστε λιγο τα link δεν δαγκωνουν ουτε μιλανε για μολοτωφ,οι θεωρητικοι της αναρχιας αποκηρυττουν την βια

ps2 οχι δεν ειμαι μελος καμιας οργανωσης,σεκτας,ενοπλης ομαδας

Δημοσ.

Ρε σε τα μας θα κανεις μαθηματα αναρχιας? :P

Ασε την αναρχια. Εγω μιλησα γενικα για ελευθερια, τι ειναι πως μετριεται. Γνωμη μου, δεν υπαρχει ελευθερια αλλα αντθετως ειναι θεμα αντιληπτικης ικανοτητας (και οχι μονο). Εγω νοιωθω ελευθερος, ειμαι?

Δημοσ.

million_voices δε ξέρω με τι κόσμο έχεις συνηθίσει να συζητάς, πάντως δεν νομίζω πως σε παρεξήγησε κανένας.

Δημοσ.

η αναρχια αντιθετα θεωρει την οποιαδηποτε μορφη εξουσιας καρκινωμα και εμποδιο για την εξελιξη ανθρωπου και κοινωνιας,προτασει την ελευθερια και οργανωση με βαση την ελευθερη βουληση του ατομου που θελει να συνυπαρχει με ομοιους του

Τι κωμικοτραγικό όμως που αναπτύσσονται μορφές εξουσίας και ιεραρχίες ακόμα και εντός αναρχικών ομάδων ε.

Might Is Right, some fascists were right. Ακροδεξιοί, even. *

ps διαβαστε λιγο τα link δεν δαγκωνουν ουτε μιλανε για μολοτωφ,οι θεωρητικοι της αναρχιας αποκηρυττουν την βια

Αρκετοί όχι.

* |Όλες| οι σχέσεις των ανθρωπών βασίζονται σε - ή έστω, εξαρτώνται από - power plays.

Δημοσ.
million_voices δε ξέρω με τι κόσμο έχεις συνηθίσει να συζητάς, πάντως δεν νομίζω πως σε παρεξήγησε κανένας.

μην εισαι σιγουρος,προφανως μιλας κρινοντας εξ ιδιων τα αλλοτρια

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:34 ----------

nick[;2882355']Τι κωμικοτραγικό όμως που αναπτύσσονται μορφές εξουσίας και ιεραρχίες ακόμα και εντός αναρχικών ομάδων ε.

Might Is Right' date=' some fascists were right. Ακροδεξιοί, even. *

Αρκετοί όχι.

* |Όλες| οι σχέσεις των ανθρωπών βασίζονται σε - ή έστω, εξαρτώνται από - power plays.[/quote']

φυσικα, οχι ομως διαμεσω τεχνητων περιορισμων αποφασισμενων απο λιγους

και μιλας για pure αναρχια εγω μιλησα για αναρχοκαπιταλισμο αρχικα

προφανως συγχεεις την αναρχια με ενοπλες αντιεξουσιαστικες ομαδες

Δημοσ.
Οταν λες αναρχικες ομαδες, εχεις καμια κατα νου?

Μιλαω για τον 'χωρο' γενικοτερα, απο τα λιγα που εχω δει και από τα περισσότερα που έχω ακουσει και διαβασει τουλαχιστον.

Μιλλιον, οχι, δεν συγχεω με ενοπλες. Αναρχια, αναρχοκαπιταλισμος, νταξ, δεν βγαινει ακρη .. Φωτισμενη ελιτιστικη ολιγαρχια, και ας μην ειμαι μερος της.

φυσικα οχι ομως διαμεσω τεχνητων περιορισμων αποφασισμενων απο λιγους

Αλλα; Αν όχι τεχνητών , μέσω φυσικών ? Και αποφασισμένων από ποιους?

Δημοσ.
μην εισαι σιγουρος,προφανως μιλας κρινοντας εξ ιδιων τα αλλοτρια

Βασικά μίλησα λαμβάνοντας υπόψη και τα μέλη που τυχαίνει να συζητάς στην παρούσα φάση.

Το "διαβάστε και κάνα θεωρητικό" όπως και το "μη με περνάτε για μέλος ένοπλης οργάνωσης" ήταν κάπως προσβλητικό για το επίπεδο (επαναλαμβάνω) των συγκεκριμένων μελών που συζητούσες.

'Ισως δε το διατύπωσα σωστά στην αρχή, και παρεξηγήθηκε.

Δημοσ.

τα εγραψα σε παραπανω ποστ νικ,ισως οχι πολυ καλα διατυπωμενα,οποιος θελει μπορει να το ψαξει παραπανω

δεν λεω πουθενα οτι αυτη ειναι σιγουρα η λυση,λεω οτι ισως μπορει να ειναι μια λυση

σε καμια περιπτωση ομως δεν μπορει μια μορφη κοινωνικης οργανωσης να εξαλειψει τα ταμπου,την οκνηρια,την βλακεια και την ανθρωπινη ατελεια εν τελει

Δημοσ.
nick[;2882407']Μιλαω για τον 'χωρο' γενικοτερα' date=' απο τα λιγα που εχω δει και από τα περισσότερα που έχω ακουσει και διαβασει τουλαχιστον.

[/quote']

Μην πολυ πιστεύεις αυτα που ακούς και διαβάζεις... :-)

Δημοσ.
Βασικά μίλησα λαμβάνοντας υπόψη και τα μέλη που τυχαίνει να συζητάς στην παρούσα φάση.

Το "διαβάστε και κάνα θεωρητικό" όπως και το "μη με περνάτε για μέλος ένοπλης οργάνωσης" ήταν κάπως προσβλητικό για το επίπεδο (επαναλαμβάνω) των συγκεκριμένων μελών που συζητούσες.

δεν ξερω κανεναν σας προσωπικα liopyr,ουτε βιαζομαι να βγαλω συμπερασματα διαβαζοντας απροσωπα ποστ και εν πασει περιπτωση δεν διαβαζουν μονο οσοι συμμετεχουν

αν παρολα αυτα νοιωθεις οτι σε μειωσα ζηταω συγνωμη

Δημοσ.
Μην πολυ πιστεύεις αυτα που ακούς και διαβάζεις... :-)

Ούτε αυτα που βλέπω και ακούω με τα αυτία μου ... ? !

Μου λες να τρελαθώ επομένως.

!!?

Ή απλά σε χαλάει αυτό που είπα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...