Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Το υπουργειο ουσιαστικα επιδοτει την αγορα NETBOOK, γιαυτο και δεν επιτρεπει η αξια του μηχανηματος να ειναι ανω των 450 ευρω.

Αναλυτικα, οι ελαχιστες προδιαγραφες ειναι:

Επεξεργαστης 1,3Ghz 32bit +

Ram 1GB DDR2 +

Σκληρος Δισκος 160GB Sata 5400rpm +

Wifi 54mbps +

Lan 100mbps +

2x USB 2.0

line out

ηχεια

touchpad

οθονη 10ρα 1024x576 +

διαρκεια μπαταριας τουλαχιστον 5,5 ωρες

ελληνικοι χαρακτηρες στα πληκτρα

εως 1,5 κιλο βαρος

Απο Software:

Windows + Linux

Office με διορθωτη και στα 2 λειτουργικα (οχι αποκλειστικα MS Office στα Windows)

PDF reader

Ολα στα ελληνικα.

Ουσιαστικα μας λενε: Παρτε οποιο NETBOOK θελετε με 10ρα οθονη και μπαταρια 6 κελιων...

Επειδη η αδερφη μου ειναι δικαιουχος, προσωπικα θα της προτεινω αυτο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906696

Χιλιες φορες 11,6 και 1366x768 παρα 1024x600 ;)

Πηγη προδιαγραφων:

Λινκ 1

Λινκ 2

Υπαρχουν και μερικα κουλα, π.χ. γιατι δισκος SATA? Αν ειναι IDE θα μας νοιαξει? Γιατι κατω απο 1,5 κιλο και 5,5 ωρες μπαταρια? Βρισκεις και κανονικα λαπτοπ με 450 ευρω...

Αλλα σε γενικες γραμμες τους βρισκω σωστους.

Ξερουμε τα nvidia ION based netbooks ποτε θα ρθουν κ σε τι τιμες περιπου?

Επισης, ποιος θα κατσει να στησει αυτα τα μηχανηματα με dual boot?

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Το υπουργειο ουσιαστικα επιδοτει την αγορα NETBOOK, γιαυτο και δεν επιτρεπει η αξια του μηχανηματος να ειναι ανω των 450 ευρω.

Αναλυτικα, οι ελαχιστες προδιαγραφες ειναι:

Απο Software:

Windows + Linux

Office με διορθωτη και στα 2 λειτουργικα (οχι αποκλειστικα MS Office στα Windows)

PDF reader

Ολα στα ελληνικα.

αχ και να πηγαινα πισω 4 χρονια......

(η φαση ειναι να βλεπεις τα παιδια τα χακαρουν τα λαπτοπ των αλλων συμμαθητων :P:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p)

• Moderators
Δημοσ.

Οπως και σε καθε αλλο netbook...

Βασικα απλα τα 342x168 πιξελ ειναι αρκετα μεγαλη διαφορά (περιπου +33% ορατη επιφανεια), που καθιστουν την εμπειρια αρκετα διασκεδαστικοτερη... (το λεω γιατι εχω netbook με 10ρα οθονη κ ειναι αρκετα στριμοκωλα :P )

Και σιγα μη βλεπει HD ταινιες στο λαπτοπακι :P

Για τα ION ξερεις κατι εσυ?

Δημοσ.
Οπως και σε καθε αλλο netbook...

εχω και εγω netbook και βλεπω κανονικα.. αλλα δεν εχω atom z520 1.3 :P:p:p:p

Για τα ION ξερεις κατι εσυ?

δε τα βλεπω στα 450 ευρω και θα αργησουν λιγο ακομα. επισης αναμενεται και το Pineview τελος του χρονου με windows 7

κατι αλλο που δεν αναφερες. κοιτωντας τις προδιαγραφες στο τελος λεει κατι πολυ καλο

εγγυηση 3 ετη

πια netbooks δινονται με 3 χρονια εγγυηση?????

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0394742&catid=010200

δυστυχως το acer δινεται απο το eshop με 2 χρονια :P:p:p

Δημοσ.

Είναι θετικό που δίνουν και κάτι. Δε με νοιάζει ποιοι και πόσα θα βγάλουν από την όλη ιστορία. Απλώς στην πρώτη γυμνασίου τα παιδιά παραείναι μικρά για laptop. Μια ποιο ορθολογική κίνηση είναι να τα έδιναν στα παιδιά της 1ης λυκείου.

• Moderators
Δημοσ.
εχω και εγω netbook και βλεπω κανονικα.. αλλα δεν εχω atom z520 1.3 :P:p:p:p

Τι Ζ520 στα 1,33 με Hyper Threading, τι Ν520 στα 1,6 χωρις HT... Το ιδιο και το αυτο ειναι. Α και στον 1,6 δε καταφερα ποτε να δω σωστα μια HD ταινια, ακομα και μετα απο ωρες tweaks. Αλλωστε δεν ειναι αυτοσκοπος αυτο.

δε τα βλεπω στα 450 ευρω και θα αργησουν λιγο ακομα. επισης αναμενεται και το Pineview τελος του χρονου με windows 7

Κακο αυτο. Αλλα ποσο πιο πανω απο 450 να τα πουλανε? Νetbooks ειναι γαμωτο!

κατι αλλο που δεν αναφερες. κοιτωντας τις προδιαγραφες στο τελος λεει κατι πολυ καλο

πια netbooks δινονται με 3 χρονια εγγυηση?????

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0394742&catid=010200

δυστυχως το acer δινεται απο το eshop με 2 χρονια :P:p:p

Εννοια σου και το "δινουν" και με 3 ετη...B)

Δημοσ.

οσο για το ubuntu, edubuntu κλπ δε σκαω και πολυ. τα παιδια ειναι σαν συγκοινωνουντα δοχεια. ολα θα χρησιμοποιουν windows. ετσι θα μεινει το linux.

και για το οffice οι προδιαγραφες δειχνουν για Openoffice.

αυτο που δε καταλαβαινω ειναι το antivirus να εχει 3 χρονια License. αφου βαζεις avira η αλλα δωρεαν και το εχεις για παντα....:eek:. τη πατατα ηταν αυτη....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:28 ----------

Τι Ζ520 στα 1,33 με Hyper Threading, τι Ν520 στα 1,6 χωρις HT... Το ιδιο και το αυτο ειναι. Α και στον 1,6 δε καταφερα ποτε να δω σωστα μια HD ταινια, ακομα και μετα απο ωρες tweaks. Αλλωστε δεν ειναι αυτοσκοπος αυτο.

ρε συ την παλευεις? :P

ο N270 φυσικα και εχει ΗΤ :shifty::shifty::shifty:

δε θελει και πολλα tweaks για ονομα.....

επισης ο ζ520 ειναι γενικα αργος στα παντα. σαν παραδειγμα ανεφερα το HD

• Moderators
Δημοσ.

Χμμμ οντως δικιο εχεις, το ειχα παραβλεψει εντελως, αλλα ας μη βγουμε εκτος θεματος τελειως.

N520, πώς μου ρθε παλι αυτο? :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοια σου και το "δινουν" και με 3 ετη...B)

τι να σου πω. εγω οπως εχω δει τα msi δινονται με 2 χρονια και τα acer με 1, τα lenovo παλι 1.

με 3 ξερω μονο του multirama...

(μιλαω παντα για εγγυηση κατασκευαστη και οχι μαγαζιου. στη περιπτωση του Multirama ο κατασκευαστης ειναι ιδιος με το μαγαζι γιαυτο δινει 3)

επειδη λοιπον δεν υπαρχουν τετοια και επειδη πρεπει να πληρουν ολες τις προδιαγραφες* θα ειναι ειδικα φτιαγμενα netbooks απο τα μαγαζια που θα τηρουν τις προδιαγραφες αυτες και το παιδι θα διαλεξει απο μια περιορισμενη γκαμα.

αρα ξεχασε acer και αλλα. αυτα τα 120.000 netbooks δε θα ειναι για διανομη στον καθενα παρα μονο για τα παιδια της 1 γυμνασιου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*ubuntu linux, openoffice, πληρως λειτουργικο μηχανακι για Linux, pdf reader, antivirus με 3 χρονια License, ειδικο εκπαιδευτικο υλικο για windows και Linux

Επεξ/σία από FarCry
  • Super Moderators
Δημοσ.
γυμνασιο εχουν μαθημα πληροφορικης. αν αφιερωσουν λιγες ωρες σε αυτο και οχι στο ιντερνετ μια χαρα θα τα πανε:-)

Θέλεις να σου πω εγώ τι μαθήματα πληροφορικής κάναμε στο Λύκειο??? Ή ακόμη χειρότερα αργότερα στο Πανεπιστήμιο???

:whistle:B)

Hint: Πέρασα το μάθημα στο Πάντειο γράφοντας το όνομά μου στο Word και αλλάζοντας τη γραμματοσειρά και το χρώμα... Και όλα αυτά στο τερματικό του κεντρικού server γιατί δεν είχαν άλλο...

:P

Δημοσ.

Εγώ το βρίσκω ως μια καλή κίνηση γιατί πολύ απλά τα + είναι πολύ περισσότερα των -

Το θέμα είναι πως τα παιδιά σε αυτή την ηλικία θέλουν καλούς καθηγητές ικανούς στο να τα κάνουν να βγάζουν τον καλύτερο τους ευατό, να τους προκαλούν και να τριγγάρουν και να εξελίσσουν το μυαλό τους, στο να δημιουργούν και να ανακαλύπτουν στο τι είναι καλοί και το τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει τόσο με την τεχνολογία αλλά το να θέτεις ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά είναι μια καλή βάση. Το γεγονός ότι τα φτωχά παιδιά είτε μένουν σε επαρχία, είτε είναι παιδιά μεταναστών θα έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία είναι σημαντικό γιατί άμεσα έχουν πρόσβαση σε γνώση.

Οι δυσκολίες θα είναι:

-καθηγητές και γονείς να τους κάνουν να δούν πως το όποιο κάψιμο (msn,prOn, facebook,wow) μόνο κακό κάνει σε αυτή την ηλικία που το μυαλό έχει μεγάλη δυναμική

-καλόπαιδα-νταήδες που θα βουτήξουν τα λαπτόπια από τα αλφάκια την πρώτη μέρα

• Super Moderators
Δημοσ.

Επίσης το θέμα της τιμής το πρόσεξε κανείς??? Επιδοτούν 450 ευρώ ένα laptop με συγκεκριμένες προδιαγραφές που για τέτοιες ποσότητες δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 250???

Τα υπόλοιπα 200 να τα θεωρήσουμε "ένεση" στην αγορά ή πεταμένα λεφτά?

B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...