sugata Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 aledjo, άσε λίγο το μυαλό σου ελεύθερο: 1) όποιο μαγαζί βλέπεις στο δρόμο είναι επιχείρηση 2) όποιος είναι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, είναι ο επιχειρηματίας. 3) κάθε ένας ο οποίος παρέχει υπηρεσίες σε μια άλλη εταιρεία ή επιχείρηση, όχι ως υπάλληλος αυτής αλλά κατόπιν συμφωνίας, πρέπει να κόβει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Κατά συνέπεια, πρέπει να έχει κάνει έναρξη στον ΟΑΕΕ, να έχει δηλώσει κάποια χαρτιά στην εφορία και τη στέγαση των γραφείων του. Αυτός που πουλάει χαρτομάντηλα μπορεί να έχει κάνει έναρξη μιας ατομικής επιχείρησης => είναι επιχειρηματίας. Ο γιατρός που έχει ιδιωτικό ιατρείο είναι επιχειρηματίας. Ο δικηγόρος που έχει δικό του γραφείο είναι επιχειρηματίας. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι επιχειρηματίας είναι καθένας που η εταιρεία-επιχείρηση του έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Όμως το "επιχειρηματίας" δε μπορεί να ορίσει σαφώς έναν γιατρό ή ένα δικηγόρο, ακόμη κι αυτόν που πουλάει χαρτομάντηλα. Στην τελευταία περίπτωση καλύτερη λέξη θα ήταν το "πωλητής". Ξαναδιάβασε την τελευταία πρόταση στο προηγούμενο post μου. Edit: και συνεχίζω. Ακούς λοιπόν ότι "ο τάδε είναι επιχειρηματίας". Δε σου έρχεται κατευθείαν η ερώτηση "δηλαδή" ή "τι ακριβώς κάνει;" Εμένα συγνώμη αλλά στο μυαλό μου έρχεται αυτό το πράγμα. Όταν κάνεις έναρξη εργασιών μιας επιχείρησης-εταιρείας, ορίζεται σαφώς και ο σκοπός αυτής. Ο σκοπός αυτής είναι που την προσδιορίζει-χαρακτηρίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.