Προς το περιεχόμενο

Καταγγελια για ΗΡ και Pavillion laptop

tolis_21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ξερω που να το δημοσιευσω

αν καποιος θεωρει οτι πρεπει να δημοσιευτει αλλου η θα πιασει τοπο αλλου ας μου το πει

εχω κανει ηδη καταγγελια στο συνηγορο του πολιτη και στη γενικη γραμματεια

1)Στις 26/1/07 αγορασα από το Ντουμπαι ένα λαπτοπ HP-Pavillion DV-2197. 2)Στις 28/9/07 παραδοθηκε στην Infoquest και διαπιστωθηκε βλαβη η οποια και επισκευαστηκε κατθοτι ηταν εντος εγγυησης (εκλεισε η οθονη και δεν ξανανοιξε). Θεωρησαν ότι φταιει backlight sensor. 3)Στις 17/6/08 παραδοθηκε στην Infoquest το λαπτοπ με βλαβη (εκλεισε η οθονη και δεν ξανανοιξε) η οποια δεν διευκρινηστηκε τι ακριβως ειχε παρα τις επισημανσεις μας ότι το λαπτοπ υπερθερμαινεται και κλεινει από μονο του. Πληρωσαμε 75 ευρω (30 ανταλλακτικο εκτος εγγυησεως+ 45 για κατι που δεν βρηκαν τιποτα απλα το καθαρισαν). Το λαπτοπ μας παραδοθηκε 21/7/08(ένα μηνα μετα). 4)Στις 21/02/08 παραδοθηκε στην Infoquest το λαπτοπ (εκλεισε η οθονη και δεν ξανανοιξε). Αποτελεσμα ελεγχου καμμενο motherboard (μηπως από υπερθερμανση?). πληρωνουμε 320 ευρω. 5)Στις 25/9/08 παραδοθηκε στην Infoquest το λαπτοπ (εκλεισε η οθονη και δεν ξανανοιξε) και κατοπιν ελεγχου μας ενημερωνουν ότι καηκε το motherboard ξανα (μηπως από υπερθερμανση?). στις 24/10/08 τελικα πηρωνουμε 45 ευρω ως part warranty εργατικα (γιατι αραγε;). Στις αρχες αυυγιυστου 09 παραδοθηκε στην Infoquest το λαπτοπ (εκλεισε η οθονη και δεν ξανανοιξε). Αποτελεσμα ελεγχου καμμενο motherboard. Μας ζητανε να πληρωσουμε γυρω στα 200-300 (δεν θυμαμαι γιατι δεν με ενδιεφερε) γιατι όταν αλλαζουν ανταλλακτικο δεν εχει εγγυηση 1 χρονο αλλα μονο 3 μηνες. Στην παρατηρηση ότι καηκε παλι το motherboard αρα κατι άλλο φταιει και ότι δεν ειμαστε διατεθειμενοι να πληρωσουμε μας παραπεμπουν στην Hewlett Packard. Στην συνομιλια που εχουμε με τον υπευθυνο μας («αντικατασταση του λαπτοπ είναι φανταζομαι αδιανοητη επιθυμω την επισκευη του λαπτοπ με όλα τα εξοδα δικα τους. Ουσιαστικα αυτή την στιγμη λαπτοπ εχω πληρωσει αλλα 450 ευρω και δεν εχω λαπτοπ με δικη τους ευθυνη») μου επαναλαμβανει τα ιδια και όταν του θετουμε το ερωτημα γιατι να πληρωσουμε για κατι που χαλαει και δεν ξερουν μας προτεινει να πληρωσουμε για επισκευη και να το παμε για ενδελεχη ελεγχο αυτή την φορα στην Hewlett Packard!!! Όταν τον ρωτησα γατι δεν το κανουν από την αρχη απαντησε ότι η εταιρεια μας προτρεπει να κανουμε σε αυτους τον ελεγχο. Φυσικα δεν βρηκαμε ακρη 6) αποκορυφωμα πληρωσαμε 20 ευρω στην Infoquest για τον ελεγχο του λαπτοπ για να το παρουμε πισω. Ολες οι αποδειξεις είναι στο ονομα του αδελφου μου Καλογιαννης Χαραλαμπος-Διονυσιος εχω στην κατοχη μου ολες τις αποδειξεις

Δ. ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Επειδη αντικατασταση του λαπτοπ είναι φανταζομαι αδιανοητη επιθυμω την επισκευη του λαπτοπ με όλα τα εξοδα δικα τους. Ουσιαστικα αυτή την στιγμη λαπτοπ εχω πληρωσει αλλα 450 ευρω και δεν εχω λαπτοπ με δικη τους ευθυνη γιατι δεν μπορεσαν να ανακαλυψουν το προβλημα που εχει. Μου πουλησαν ελαττωματικο προιον.

ευχαριστω και καθε συμβουλη ευπροσδεκτη

Δημοσ.

Η ευθυνη που βλεπω οτι προκυπτει ειναι για την InfoQuest και οχι για την HP. Θα πρεπε τουλαχιστον να εχουν επικοινωνησει με την εδρα της HP, για το ζητημα, αντι να καθονται να κανουν μπακαλοδουλειες καθε φορα που τους το πηγαινες με το ιδιο προβλημα.

Παραλληλα με το ΙΝΚΑ θα εστελνα το ιδιο γραμμα και στην HP στο customer support. Οχι το ελληνικο προφανως. Και εκει θα ρωτουσα τι μπορουμε να κανουμε. Ειναι μια πολυ ωραια καταγγελια στην μαμα εταιρεια και για την InfoQuest που αποτι καταλαβαινω απτο γραμμα σου ειναι η επισημη αντιπροσωπεια στην Ελλαδα. Και παραλληλα επειδη στο εξωτερικο οι σοβαρες εταιρειες φροντιζουν να ειναι εξυπηρετικες και φιλικες προς τον πελατη, ισως οι ιδιοι να σου λεγανε να μπει σε διαδικασια RMA το laptop. Σου προτεινω μεταφραση στα Αγγλικα το γραμμα και στειλτο τωρα σαν email αυτουσιο. Απλα ταχτοποιησε το λιγο να ειναι πιο ευαναγνωστο. Πχ καθε ημερομηνια βαζε την και σε ξεχωριστη σειρα.

ΥΓ. Εψαξες πληροφοριες για το μοντελο σου στο google μηπως υπαρχουν παρομοιες περιπτωσεις και πως αντιμετωπιστηκαν? Ακομα και αν ειναι στο εξωτερικο, απλα για να δεις τη σταση της HP, αν το προβλημα ειναι γνωστο.

Δημοσ.

Γιατι αδιανοητη η αντικατασταση? Φυσικα και πρεπει να πας για αντικατασταση και μαλιστα να ζητησεις πισω τα χρηματα που πληρωσες για επισκευες/σερβις..

Δημοσ.

Καλα κανεις και πας ΙΝΚΑ... αν και δεν νομιζω οτι θα καταφερεις κατι. Εχω καποια αμφιβολια αν γενικως αδικηθηκες η οχι.

Το εντυπωσιακο παραυτα ειναι οτι πήγες χαλασμενο laptop εκτος εγγυησης στο service!!!! To ακόμα ποιο εντυπωσιακό ειναι οτι πληρωσες εναν σκασμό λεφτα ενώ θα μπορουσες να πάρεις ένα καινουργιο και να έχεις εγγύηση κανονική!

Ευχομαι ποιο σοφες επιλογές στο μέλλον και πάντα μα πάντα αγοράζουμε επέκταση εγγύησης εφόσον δεν ειναι διετής τουλάχιστον!

• Super Moderators
Δημοσ.

σε παρόμοια κατάτασταση (συνεχείς βλάβες) ο κολλητός μου κατάφερε και πήρε τα λεφτά του πίσω (2500 euro) μετά από 2.5 χρόνια αγοράς του HP laptop...

χώσου σε ΓΓΚ και σε υπουργείο εμπορίου και όσο σου πάρει...

Δημοσ.

HP σειρά 6000 ( δέν θυμάμαι ακριβές μοντέλο) ιδιοκτησίας συγγενικου προσώπου μου, αγορασμένο το 2007, κάθε χρόνο κυριολεκτικα πάει στο service για παρόμοιο πρόβλημα ( δέν ανάβει - προβλήμα με το κουμπί έναρξης και motherboard-gpu )

Η εταιρεία είναι ενήμερη για το πρόβλημα της παρτίδας και έδωσε ένα χρόνο ακόμα παράταση στην εγγύηση.

Δημοσ.

Με την εξυπηρέτηση πελατών της HP μίλησες? Είχα και εγώ πρόβλημα με Pavilion και συγκεκριμένα με την κάρτα γραφικών (NVIDIA).

Δημοσ.
Καλα κανεις και πας ΙΝΚΑ... αν και δεν νομιζω οτι θα καταφερεις κατι. Εχω καποια αμφιβολια αν γενικως αδικηθηκες η οχι.

Το εντυπωσιακο παραυτα ειναι οτι πήγες χαλασμενο laptop εκτος εγγυησης στο service!!!! To ακόμα ποιο εντυπωσιακό ειναι οτι πληρωσες εναν σκασμό λεφτα ενώ θα μπορουσες να πάρεις ένα καινουργιο και να έχεις εγγύηση κανονική!

Ευχομαι ποιο σοφες επιλογές στο μέλλον και πάντα μα πάντα αγοράζουμε επέκταση εγγύησης εφόσον δεν ειναι διετής τουλάχιστον!

το προβλημα ειναι οτι δεν ειχα λεφτα για να παρω νεο τοτε. επισης δεν με ενμερωσαν οτι οταν αλλαζεις ανταλλακτικο δεν εχει εγγυηση 1 χρονο αλλα 3 μηνες

Με την εξυπηρέτηση πελατών της HP μίλησες? Είχα και εγώ πρόβλημα με Pavilion και συγκεκριμένα με την κάρτα γραφικών (NVIDIA).

μιλησα και αυτοι ειναι που μου προτειναν να το φτιαξω και μετα να τους το παω για ελεγχο!!

εχω κανει καταγγελια αλλα θα ηθελα αν καποιος εχει λινκ για τα περιοδικα υπολογιστων. εχω βρει μονο ενα μαιλ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:55 ----------

Η ευθυνη που βλεπω οτι προκυπτει ειναι για την InfoQuest και οχι για την HP. Θα πρεπε τουλαχιστον να εχουν επικοινωνησει με την εδρα της HP, για το ζητημα, αντι να καθονται να κανουν μπακαλοδουλειες καθε φορα που τους το πηγαινες με το ιδιο προβλημα.

Παραλληλα με το ΙΝΚΑ θα εστελνα το ιδιο γραμμα και στην HP στο customer support. Οχι το ελληνικο προφανως. Και εκει θα ρωτουσα τι μπορουμε να κανουμε. Ειναι μια πολυ ωραια καταγγελια στην μαμα εταιρεια και για την InfoQuest που αποτι καταλαβαινω απτο γραμμα σου ειναι η επισημη αντιπροσωπεια στην Ελλαδα. Και παραλληλα επειδη στο εξωτερικο οι σοβαρες εταιρειες φροντιζουν να ειναι εξυπηρετικες και φιλικες προς τον πελατη, ισως οι ιδιοι να σου λεγανε να μπει σε διαδικασια RMA το laptop. Σου προτεινω μεταφραση στα Αγγλικα το γραμμα και στειλτο τωρα σαν email αυτουσιο. Απλα ταχτοποιησε το λιγο να ειναι πιο ευαναγνωστο. Πχ καθε ημερομηνια βαζε την και σε ξεχωριστη σειρα.

ΥΓ. Εψαξες πληροφοριες για το μοντελο σου στο google μηπως υπαρχουν παρομοιες περιπτωσεις και πως αντιμετωπιστηκαν? Ακομα και αν ειναι στο εξωτερικο, απλα για να δεις τη σταση της HP, αν το προβλημα ειναι γνωστο.

ευχαριστω θα το δοκιμασω κι αυτο

τι εννοεις ¨διαδικασια RMA"?

Δημοσ.

Διαβάστε και τη δική μου ιστορία με τη HP...

10/7/2008 αγόρασα ένα Laptop HP pavilion αξίας 1000€, από την αρχή δεν ήμουν ευχαριστημένος από την μπαταρία, μόνο μισή ώρα κρατούσε, μετά άρχισε να μην φορτίζει και αναγκαστικά το είχα συνέχεια στην πρίζα χωρίς να μπορώ να εκμεταλλευτώ τη "φορητότητα" που προσφέρει ένα laptop την οποία είχα πληρώσει. Λόγω ότι το χρειαζόμουν δεν επικοινώνησα με την HP. Μετά από λίγο καιρό έρχετε ακόμα μία βλάβη, δεν δείχνει τίποτα η οθόνη, είναι μαύρη. Επικοινώνησα με την HP και μου ζήτησαν να το στείλω στην εταιρία για να επισκευαστεί στην εγγύηση. Έξοδα αποστολής με courier δικά μου, γιατί λέει δεν τα καλύπτουν αυτοί, 25€ (αποστολή από επαρχία).. Είχε περάσει περισσότερο από ένας μήνας και δεν είχε επικοινωνήσει κανείς μαζί μου να μου πει για την εξέλιξη της επισκευής και αποφάσισα να επικοινωνήσω εγώ μαζί τους. Με ενημέρωσαν ότι το επισκευάσανε με αντικατάσταση μητρικής πλακέτας και θα μου το στέλνανε την επόμενη εβδομάδα με courier και έξοδα αποστολής και πάλι δικά μου παρακαλώ, ακόμα 25€!

Πριν λίγες μέρες έπαθε πάλι βλάβη, λειτουργεί κανονικά αλλά δεν δείχνει τίποτα η οθόνη. Τηλεφωνώ στη HP και μου λένε ότι πρέπει να το στείλω πάλι εκεί. Η πρώτη μου ερώτηση ήταν αν θα με καλύψει η εγγύηση και η απάντηση ήταν αρνητικη αφού από την ημερομηνία αγοράς είχαν περάσει ένας χρόνος και 20 μέρες. (Εγγύηση ενός έτους)

Σκέφτομαι λοιπόν εγώ, αν τον ξαναστείλω, μόνο έξοδα αποστολής θέλω 50€ χώρια δεν ξέρω και εγώ πόσα θα ζητήσουν για τη επισκευή. Προς το παρόν ας είναι χαλασμένο, θα σκεφτώ τι θα κάνω αργότερα και καταλήγω στο ότι "χρυσοπλήρωσα" ένα laptop που δεν χρησιμοποίησα ούτε ένα χρόνο.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του από το υλικό και από τις υπηρεσίες (έξοδα αποστολής, 20 μέρες ληγμένη εγγύηση).

Μακριά από HP..

Δημοσ.
Διαβάστε και τη δική μου ιστορία με τη HP...

10/7/2008 αγόρασα ένα Laptop HP pavilion αξίας 1000€, από την αρχή δεν ήμουν ευχαριστημένος από την μπαταρία, μόνο μισή ώρα κρατούσε, μετά άρχισε να μην φορτίζει και αναγκαστικά το είχα συνέχεια στην πρίζα χωρίς να μπορώ να εκμεταλλευτώ τη "φορητότητα" που προσφέρει ένα laptop την οποία είχα πληρώσει. Λόγω ότι το χρειαζόμουν δεν επικοινώνησα με την HP. Μετά από λίγο καιρό έρχετε ακόμα μία βλάβη, δεν δείχνει τίποτα η οθόνη, είναι μαύρη. Επικοινώνησα με την HP και μου ζήτησαν να το στείλω στην εταιρία για να επισκευαστεί στην εγγύηση. Έξοδα αποστολής με courier δικά μου, γιατί λέει δεν τα καλύπτουν αυτοί, 25€ (αποστολή από επαρχία).. Είχε περάσει περισσότερο από ένας μήνας και δεν είχε επικοινωνήσει κανείς μαζί μου να μου πει για την εξέλιξη της επισκευής και αποφάσισα να επικοινωνήσω εγώ μαζί τους. Με ενημέρωσαν ότι το επισκευάσανε με αντικατάσταση μητρικής πλακέτας και θα μου το στέλνανε την επόμενη εβδομάδα με courier και έξοδα αποστολής και πάλι δικά μου παρακαλώ, ακόμα 25€!

Πριν λίγες μέρες έπαθε πάλι βλάβη, λειτουργεί κανονικά αλλά δεν δείχνει τίποτα η οθόνη. Τηλεφωνώ στη HP και μου λένε ότι πρέπει να το στείλω πάλι εκεί. Η πρώτη μου ερώτηση ήταν αν θα με καλύψει η εγγύηση και η απάντηση ήταν αρνητικη αφού από την ημερομηνία αγοράς είχαν περάσει ένας χρόνος και 20 μέρες. (Εγγύηση ενός έτους)

Σκέφτομαι λοιπόν εγώ, αν τον ξαναστείλω, μόνο έξοδα αποστολής θέλω 50€ χώρια δεν ξέρω και εγώ πόσα θα ζητήσουν για τη επισκευή. Προς το παρόν ας είναι χαλασμένο, θα σκεφτώ τι θα κάνω αργότερα και καταλήγω στο ότι "χρυσοπλήρωσα" ένα laptop που δεν χρησιμοποίησα ούτε ένα χρόνο.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του από το υλικό και από τις υπηρεσίες (έξοδα αποστολής, 20 μέρες ληγμένη εγγύηση).

Μακριά από HP..

πολυ φοβαμαι οτι ολοι ετσιειναι στην ελλαδα. απλα βρισκουν και τα κανουν

εγω εστειλα μαιλ και στην ΗΡ στο εξωτερικο

Δημοσ.

Είχα ένα Toshiba Satellite και πάνω στον μήν απο την ημ/νια αγοράς μου καίγεται η motherboard(δεν άνοιγε με τίποτα).Το πάω στην IDEAL και σε μία βδομάδα περίπου το παίρνω πίσω με καινούρια motherboard.Μετά από 2 βδομάδες το ξαναπάω στην IDEAL νευριασμένος για τον ίδιο λόγο.Μου λέει η υπάλληλος τι έχει,της λέω καμμένη μητρική,με ρωτάει πως το ξέρω και της απαντώ έχει το ίδιο πρόβλημα.Χωρίς καν να το ελέγξουν της ζητάω να μου το αντικαταστήσουν με καινούριο κι αμέσως μου δίνουν χαρτί αντικατάστασης για να πάω να το αντικαταστήσω στο μαγαζί που το αγόρασα.Στο μαγαζί δεν είχε μείνει κάποιο λάπτοπ της προκοπής και αναγκάστηκα να πάρω ΗΡ Pavillion φυσικά ίδιας αξίας με το δικό μου.Μεγάλη διαφορά σέρβις πάντως....Εύχομαι να μην χρειαστώ ποτέ μου την ΗΡ...

Δημοσ.

Τσέκαρε αυτή τη σελίδα http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01087277&lc=en&cc=us

για να δεις αν το laptop σου καλύπτεται από την Limited Warranty Service Enhancement. Η βλάβη που αναφέρεις είναι όπως ανέφερε και ένας φίλος παραπάνω γνωστή στην HP και γι'αυτό το λόγο έχουν δώσει παράταση 1 χρόνο στην εγγύηση. Φυσικά αν δε το ξέρεις δεν υπάρχει περίπτωση να στο πουν οι Ελληνάρες... Εγώ το έμαθα γιατί τηλεφώνησα τυχαία στο service του UK και ο υπάλληλος με ενημέρωσε χωρίς να τον ρωτήσω καν σε αντίθεση με την αντιμετώπιση που είχα στην Ελλάδα οπού μάλλον προσπαθούν να το αποκρύψουν όσο μπορούν.

Έχω αλλάξει motherboard χρησιμοποιώντας αυτή την εγγύηση ήδη 3 φορές:-) Αν ήμουν στη θέση σου θα πήγαινα με εκτυπωμένη τη σελίδα και θα ζητούσα επιστροφή χρημάτων εφόσον πήγες το λαπτοπ στο service σε διάστημα αντός της τριετίας από τη στιγμή αγοράς και εφόσον βέβαια ανήκεις σε μία από τις κατηγορίες που καλύπτει η εκτεταμένη εγγύηση.

Α και αν με το καλό το λαπτοπ σου επισκευαστεί αγόρασε απαραίτητα ένα cooler... από τότε που το πήρα δεν αντιμετωπίζω πια κανένα πρόβλημα...

Ελπίζω να βοήθησα:-)

Δημοσ.
Τσέκαρε αυτή τη σελίδα http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01087277&lc=en&cc=us

για να δεις αν το laptop σου καλύπτεται από την Limited Warranty Service Enhancement. Η βλάβη που αναφέρεις είναι όπως ανέφερε και ένας φίλος παραπάνω γνωστή στην HP και γι'αυτό το λόγο έχουν δώσει παράταση 1 χρόνο στην εγγύηση. Φυσικά αν δε το ξέρεις δεν υπάρχει περίπτωση να στο πουν οι Ελληνάρες... Εγώ το έμαθα γιατί τηλεφώνησα τυχαία στο service του UK και ο υπάλληλος με ενημέρωσε χωρίς να τον ρωτήσω καν σε αντίθεση με την αντιμετώπιση που είχα στην Ελλάδα οπού μάλλον προσπαθούν να το αποκρύψουν όσο μπορούν.

Έχω αλλάξει motherboard χρησιμοποιώντας αυτή την εγγύηση ήδη 3 φορές:-) Αν ήμουν στη θέση σου θα πήγαινα με εκτυπωμένη τη σελίδα και θα ζητούσα επιστροφή χρημάτων εφόσον πήγες το λαπτοπ στο service σε διάστημα αντός της τριετίας από τη στιγμή αγοράς και εφόσον βέβαια ανήκεις σε μία από τις κατηγορίες που καλύπτει η εκτεταμένη εγγύηση.

Α και αν με το καλό το λαπτοπ σου επισκευαστεί αγόρασε απαραίτητα ένα cooler... από τότε που το πήρα δεν αντιμετωπίζω πια κανένα πρόβλημα...

Ελπίζω να βοήθησα:-)

σε ευχαριστω αλλα δυστυχως δεν με καλυπτει. ειναι ενα χαρτι ακομα για να το χρησιμοποιησω για πιεση. υποτιθεται οτι περιμενω απαντηση απο UK αλλα εκανα και την καταγγελια μου.φυσικα παραλληλα ψαχνω μηπως βρω κατι αντιστοιχο στο δικτυο

Δημοσ.
Είχα ένα Toshiba Satellite και πάνω στον μήν απο την ημ/νια αγοράς μου καίγεται η motherboard(δεν άνοιγε με τίποτα).Το πάω στην IDEAL και σε μία βδομάδα περίπου το παίρνω πίσω με καινούρια motherboard.Μετά από 2 βδομάδες το ξαναπάω στην IDEAL νευριασμένος για τον ίδιο λόγο.Μου λέει η υπάλληλος τι έχει,της λέω καμμένη μητρική,με ρωτάει πως το ξέρω και της απαντώ έχει το ίδιο πρόβλημα.Χωρίς καν να το ελέγξουν της ζητάω να μου το αντικαταστήσουν με καινούριο κι αμέσως μου δίνουν χαρτί αντικατάστασης για να πάω να το αντικαταστήσω στο μαγαζί που το αγόρασα.Στο μαγαζί δεν είχε μείνει κάποιο λάπτοπ της προκοπής και αναγκάστηκα να πάρω ΗΡ Pavillion φυσικά ίδιας αξίας με το δικό μου.Μεγάλη διαφορά σέρβις πάντως....Εύχομαι να μην χρειαστώ ποτέ μου την ΗΡ...

Θα συμφωνήσω και εγώ εδώ. Το service της Ideal για τα Toshiba είναι πολύ καλό.

Μου έχουν αλλάξει επανηλειμένα ανταλακτικά χωρίς δεύτερη κουβέντα και δεν μου κράτησαν ποτέ τον υπολογιστή πάνω από 10-12 μέρες. Είναι από τους βασικούς λόγους για να αγοράσει κανείς Toshiba στην Ελλάδα. Τα παραπάνω δεν τα γράφω για να διαφημίσω την εταιρεία αλλά γιατί καλό θα είναι να ξέρουμε ποιοι προσέχουν τον πελάτη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...