Προς το περιεχόμενο

Περι SSD

yu-cpui

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σκεφτoμαι να αγορασω εναν SSD.

Aυτος θα ειναι ο μοναδικος σκληρος του συστηματος μου, οποτε προσανατολιζομαι προς αυτον τον 160ρη. Υπαρχουν τα εξης ερωτηματα:

1. Ειναι καλος αυτος ο σκληρος? Να τον παρω?

2. Υπαρχουν λειτουργικα προβληματα αν ενα συστημα εχει εναν μόνο σκληρο δισκο, ο οπoιος ειναι ssd?

3. Aληθευει οτι φθειρεται αν εχει pagefile?

4. Aληθευει οτι φθειρεται με το degrag?

5. H read/write ταχυτητα του ssd αυτου ειναι, λεει, 250/70 ΜΒ/sec. Πόσο αντιστοιχουν αυτα στα 4.2/4.7ms που εχει ο τωρινος μηχανικος μου δισκος?

6. Αληθευει οτι ο ssd δεν πιανει θερμοκρασιες, οποτε δεν χρειαζεται να ανησυχουμε για τον εξαερισμο του?

7. Ειναι απαραιτητο να παρω ανταπτορα τοποθετησης (απο 2,5'' σε 3.5") οπως αυτος εδω ?

8. Υπαρχει προβλημα οταν κατεβαζεις torrents?

Eίναι καλός αυτός ο σκληρός. Δεν πρόκειται να σου φθαρεί, σίγουρα θα σου αντέξει περισσότερο από τους κλασσικούς σκληρούς. Ναι φθείρεται με το defrag αλλά ΔΕ ΘΕΛΕΙ DEFRAG!!! Δεν το χρειάζεται γιατί λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από τους κλασσικούς σκληρούς. Απλά το defrag το ξεχνάς ως έννοια και ξενοιάζεις.

Δεν έχει κραδασμούς, δεν ακούγεται, είναι πολύ πιο γρήγορος από τους κλασσικούς σκληρούς. Αντάπτορα αν θέλεις αγοράζεις, μπορείς όμως κάλλιστα απλά να τον ακουμπήσεις στο πάτωμα του κουτιού σου. Δεν έχει ανάγκη για οποιαδήποτε προστασία (στερέωση με βίδες, εξαερισμό κλπ.)

Τέλος εννοείται πως δενε υπάρχει κανένα πρόβλημα με torrent.

Για να το θέσω απλά, με αυτό το δίσκο τα χρήματά σου δε θα τα κλαις.

Δημοσ.
Σκεφτoμαι να αγορασω εναν SSD.

Aυτος θα ειναι ο μοναδικος σκληρος του συστηματος μου, οποτε προσανατολιζομαι προς αυτον τον 160ρη. Υπαρχουν τα εξης ερωτηματα:

1. Ειναι καλος αυτος ο σκληρος? Να τον παρω?

2. Υπαρχουν λειτουργικα προβληματα αν ενα συστημα εχει εναν μόνο σκληρο δισκο, ο οπoιος ειναι ssd?

3. Aληθευει οτι φθειρεται αν εχει pagefile?

4. Aληθευει οτι φθειρεται με το degrag?

5. H read/write ταχυτητα του ssd αυτου ειναι, λεει, 250/70 ΜΒ/sec. Πόσο αντιστοιχουν αυτα στα 4.2/4.7ms που εχει ο τωρινος μηχανικος μου δισκος?

6. Αληθευει οτι ο ssd δεν πιανει θερμοκρασιες, οποτε δεν χρειαζεται να ανησυχουμε για τον εξαερισμο του?

7. Ειναι απαραιτητο να παρω ανταπτορα τοποθετησης (απο 2,5'' σε 3.5") οπως αυτος εδω ?

8. Υπαρχει προβλημα οταν κατεβαζεις torrents?

1 Πολυ καλος δισκος

2 κανενα προβλημα αν δεν εχεις αλλο δισκο

3 γενικα πρεπει να αποφευγεται το πολυ γραψε - σβυσε στους solid state ,αλλα το παρα πολυ,οχι πως θα γραψεις η θα σβηνεις σε λογικα πλαισια να παθει κατι.Η intel εγγυαται αν δεν κανω λαθος το γραψε-σβυσε 20gb την ημερα για 5 χρονια χωρις κανενα προβλημα...αν μπορεις να εχεις το pagefile σε αλλο δισκο,αλλα αν δεν μπορεις δεν ειναι και κατι σπουδαιο ,ενω :

4 defrag να αποφευγεται οπωσδηπωτε στους ssd !

5.αλλο η ταχυτητα read-write(που οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερο) ,και αλλο το access time (οσο μικροτερο τοσο καλυτερο).

ο δισκος σου τωρα εχει 4.2 ? δεν νομιζω ,ολοι εχουν γυρω στο 12-14 ,εκτος τους raptor-velociraptor που εχουν χαμηλοτερο (γυρω στο 6-8 νομιζω ).

Οι solid state εχουν 0,1 και λιγοτερο

6. θερμοκρασιες νομιζω εχουν καλυτερες ,αλλα ο εξαερισμος ειναι παντα καλος.Δεν εχουν κινουμενα μερη ,αρα δεν εχουν το φοβο να χαλασει ευκολα απο χτυπημα.

7 ο ανταπτορας αυτος χρειαζεται για τοποθετηση σε pc

8 προβλημα με κατεβασμα torrens? αυτο παει στην απαντησ για το θεμα Νο3

Τελειωνοντας , να σου πω οτιαν εχεις σταθερο pc και οχι laptop ειναι καλυτερο να εχεις και μηχανικο δισκο ,ειναι πολυ φτηνοι ουτως η αλλως , πχ με ενα WD Green 1 TB θα κανεις μια χαρα την δουλεια σου ,και θα εχεις σ αυτον το swap file ,εκει θα κατεβαινουν τα torrents και γενικα οτι αρχεια κατεβαζεις ή γραφεις κ σβηνεις συχνα

Ουφ με κουρασες βρε αδερφακι...

@ nicolas με προλαβες...

Δημοσ.

πολλα τα 400 ευρω ρε παιδια για εναν μονο σκληρο,δεν συμφερει τωρα αγορες σε ssd,με αυτα τα λεφτα παιρνεις 2χ300 velociraptor και τους βαζεις σε raid 0 και πεταει το pc.

μετα κανα χρονο το συζηταμε παλι.

Δημοσ.

Φροντισε να κανεις τα ιδια και εδω... Αφου σου απαντησανε τα παιδια στο thelab.gr,και ακριβως τα ιδια σου λενε και τα παιδια εδω, γιατι παιρνεις σβαρνα ολα τα φορουμ, αϊντε πηγαινε να τον αγορασεις να ησυχασουμε.

http://thelab.gr/showthread.php?t=67474

Δημοσ.
πολλα τα 400 ευρω ρε παιδια για εναν μονο σκληρο,δεν συμφερει τωρα αγορες σε ssd,με αυτα τα λεφτα παιρνεις 2χ300 velociraptor και τους βαζεις σε raid 0 και πεταει το pc.

Δεν καταλαβαινω τετοιου ειδους σχολια φιλε μου, σε ρωτησε την γνωμη σου αν ειναι η καταλληλη εποχη? Δηλαδη να αρχισω και εγω να σχολιαζω το pc της υπογραφης σου το οποιο το θεωρω ακυρο? Δενμου ζητησες την γνωμη μου, αρα δεν το κανω

Εσκασε τοσα λευτα αλλα βλεπει μια διαφορα πραγματικα πολυ μεγαλη. Οταν πεσουν οι τιμες θα ειναι ακριβες ο πιο μεγαλες χωρητικοτητες και τοτε θα χρειαζομαστε πιο μεγαλες. Επισης να τονισω οτι 1 veloci ή δυο veloci εχουν την ιδια αποκρισιμοτητα οπως και δυο ssd σε μια κανονικη χρηση. Αν μεταφερονται τεραστιες ποσοτητες δεδομενεων τοτε αλλαζει. Αλλα απο την αλλη που θα πανε αυτε οι ποσοτητες δεδομενων, λογικα σε καποιον αργο. Σημασια εχει το access time

Αρα ειναι ακυρο το striping, παντα ηταν. Αυτοι που το συμπαθουν ειναι οι benchades που ειναι αλλη κατηγορια, χομπιστες περισσοτερο

Δημοσ.

καλα μην αρπαζεσαι,ηρεμησε.

γνωμη μου ειναι οτι 400 ευρω ειναι πολλα λεφτα σημερα για δισκο που σε τελικη αναλυση δεν εχει ωριμασει για ευρεια καταναλωση.

σαν δισκος απο τα χαρακτηριστικα του ειναι μια χαρα απο κει και περα ολοι εχουμε το χομπυ να κατεβαζουμε πολυ πραγμα πολλες φορες αχρηστο,εκει κολλαει και το προβλημα με το defrag.

αν καταλαβα καλα απο την απαντηση σου ,το παιδι τον πηρε κιολας οποτε η υποθεση ειναι τελεσιδικησα.

Δημοσ.

Εν μερει εχεις δικιο ,400 ευρω ειναι παρα πολλα θα ελεγα...αλλα να παει παλι σε μηχανικο δε λεει.Το καλυτερο νομιζω θα ηταν να επαιρνε ενα 80αρη για λειτουργικο και μερικα games, και ενα μηχανικο πχ 1 TB για τα data (mp3,movies,downloads απο torrents κτλ)

205+70=275 ευρω και ειναι κομπλε.. σε 2-3 χρονια οι ssd 256GB ή και 512GB θα εχουν 100 ευρω (λεμε τωρα) και θα κλαιει τα 400...

Δημοσ.
σε 2-3 χρονια οι ssd 256GB ή και 512GB θα εχουν 100 ευρω (λεμε τωρα) και θα κλαιει τα 400...

Τι κλαμα ριχνω καθε μερα δεν λεγεται. Τον 6,4giga τοτε τον αγορασα 40.000δρχ

Δημοσ.
Εν μερει εχεις δικιο ,400 ευρω ειναι παρα πολλα θα ελεγα...αλλα να παει παλι σε μηχανικο δε λεει.Το καλυτερο νομιζω θα ηταν να επαιρνε ενα 80αρη για λειτουργικο και μερικα games, και ενα μηχανικο πχ 1 TB για τα data (mp3,movies,downloads απο torrents κτλ)

205+70=275 ευρω και ειναι κομπλε.. σε 2-3 χρονια οι ssd 256GB ή και 512GB θα εχουν 100 ευρω (λεμε τωρα) και θα κλαιει τα 400...

αυτο δεν ειπα και γω και αμεσως εκφραστηκαν αντιρρησεις για το αυτονοητο;

εγω εβαλα πριν 3 μηνες 2χ300 wd velociraptor γιατι τους βρηκα σε πολυ καλη τιμη απο φιλο που τους ειχε 1 μηνα και τους εβγαλε για να βαλει ssd's.

τους πληρωσα και τους 2, 250 ευρω οταν στην αγορα εχουν τα διπλα.

σε καμμια 2ετια θα βαλω και εγω ssd's οταν θα εχουν πλεον κανονικες τιμες και το κυριοτερο θα εχουν γιατρευθει οι παιδικες ασθενειες που τους ταλαιπωρουν τωρα.

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια, απο κει που δε απαντουσε κανεις ξαφνικα πηρα πολλες απαντησεις.

Πριν προχωρησω μια μικρη παρενθεση για να βαλω στην θεση του εναν ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟ "φιλο"....:mad::mad:

Φροντισε να κανεις τα ιδια και εδω... Αφου σου απαντησανε τα παιδια στο thelab.gr,και ακριβως τα ιδια σου λενε και τα παιδια εδω, γιατι παιρνεις σβαρνα ολα τα φορουμ, αϊντε πηγαινε να τον αγορασεις να ησυχασουμε.

Ρε @#$%^& τι καραγκιοζιλικα καθεσαι και λες? Ασε τα αλλα forums στην ησυχια τους.

Εκει περα δεν πηρα απαντησεις γιαυτο και ηρθα εδω, εσυ τωρα το παιζεις δικηγορος τους? Σε εκεινο το site αντιμετωπισα αλητεια και ερχεσαι τωρα εσυ να μεταφερεις κι εδω την αλητεια? Και αν θες να ησυχασεις να μην ασχολησε με μενα, αντε απο δω, σε βαλαμε ντ@β@τζη παν' απ το κεφαλι μας... Κι αλλη φορα να κανεις τον εξυπνο με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ λεφτα. Δε λεω περισσοτερα γιατι σεβομαι το χωρο(που δεν σεβαστηκες εσυ)

2 κανενα προβλημα αν δεν εχεις αλλο δισκο

3 γενικα πρεπει να αποφευγεται το πολυ γραψε - σβυσε στους solid state ,αλλα το παρα πολυ,οχι πως θα γραψεις η θα σβηνεις σε λογικα πλαισια να παθει κατι.Η intel εγγυαται αν δεν κανω λαθος το γραψε-σβυσε 20gb την ημερα για 5 χρονια χωρις κανενα προβλημα...αν μπορεις να εχεις το pagefile σε αλλο δισκο,αλλα αν δεν μπορεις δεν ειναι και κατι σπουδαιο.....

5.αλλο η ταχυτητα read-write(που οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερο) ,και αλλο το access time (οσο μικροτερο τοσο καλυτερο).

ο δισκος σου τωρα εχει 4.2 ? δεν νομιζω ,ολοι εχουν γυρω στο 12-14 ,εκτος τους raptor-velociraptor που εχουν χαμηλοτερο (γυρω στο 6-8 νομιζω ).

Οι solid state εχουν 0,1 και λιγοτερο.... Τελειωνοντας , να σου πω οτι αν εχεις σταθερο pc και οχι laptop ειναι καλυτερο να εχεις και μηχανικο δισκο ,ειναι πολυ φτηνοι ουτως η αλλως , πχ με ενα WD Green 1 TB θα κανεις μια χαρα την δουλεια σου ,και θα εχεις σ αυτον το swap file ,εκει θα κατεβαινουν τα torrents και γενικα οτι αρχεια κατεβαζεις ή γραφεις κ σβηνεις συχνα

Ευχαριστω φιλε μου για την βοηθεια.

3. Μου κανει εντυπωση οτι ενας τετοιος υπερσυγχρονος δισκος εχει περιορισμους στις επανεγγραφες. Εαν βεβαια μου λες οτι μπορεις να γραφοσβηνεις ανενοχλητος 20GB/μερα επι 5 χρονια, τοτε ok.

5. Nαι, ο δισκος μου εχει 4.2 γιατι ειναι ο velociraptor. Mπορεις να μου πεις ποσο ειναι τα νουμερα read-write-access time μεταξυ velοciraptor και ssd, ωστε καταλαβω τη διαφορά και πόσο γρηγοροτερος ειναι ο δευτερος απ το πρωτο?

Μηχανικος δισκος δεν θα υπαρχει σε αυτο το συστημα, θα υπαρχει σε αλλα επικοινωνουντα συστηματα. Ο λογος ειναι οτι θελω την απολυτη ησυχια. Αλλα μου ειπες στο (2) οτι δεν υπαρχει προβλημα αν δεν θα εχω αλλο δισκο πλην του ssd, σωστα?

αυτο δεν ειπα και γω και αμεσως εκφραστηκαν αντιρρησεις για το αυτονοητο;.....σε καμμια 2ετια θα βαλω και εγω ssd's οταν θα εχουν πλεον κανονικες τιμες και το κυριοτερο θα εχουν γιατρευθει οι παιδικες ασθενειες που τους ταλαιπωρουν τωρα.

Φιλε μου, να σου πω οτι εχεις δικιο που ειπες οτι ειναι πολυ ακριβοι και δεν αξιζουν ακομα, αλλα εγω τον παιρνω βασικα λογω του οτι ειναι αθορυβος. Αλλιως δεν θα ασχολιομουν.

Μπορεις να μου πεις ποιες ειναι οι "παιδικες ασθενειες" του? (πλην του οτι δεν προσφερεται για πολυ γραψε-σβησε)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...