computeras13 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Καλησπέρα σε όλους και συγγνώμην αν υπάρχει ξανά το θέμα αλλά δεν βρήκα κάτι... (ίσως να μην έψαξα καλά θα μου πεις) Ας σας πω όμως το πρόβλημά μου. Έχω κάνει εγκατάσταση σε 2 pc τα windows 7 από msdnaa. Σε ένα laptop και σε ένα desktop τα οποία συνδέονται μέσω ενός router. Το dekstop ενσύρματα και το laptop ασύρματα. Θέλω λοιπόν να κάνω δίκτυο σε αυτά τα δύο pc αλλά δεν με θέλει... Να σας πω ρυθμίσεις. Οι IP δίνονται αυτόματα, οι υπολογιστές είναι στην ίδια ομάδα εργασίας, έχω απενεργοποιήσει να χρειάζεται να έχεις λογαριασμό στον άλλον υπολογιστή με τα ίδια στοιχεία για να μπορείς να βλέπεις αρχεία και έχω δημιουργήσει ένα homegroup από το laptop. Όταν λοιπόν πάω να συνδεθώ από το desktop στο homegroup (το οποίο το βλέπει), βάζω τον κωδικό αλλά δεν συνδέεται. Μου πετάει ένα μήνυμα μετά από κάμποση ώρα που το παλεύει και λέει οτι δεν μπορεί να συνδεθεί... Τέλος να πω ότι στον χάρτη δικτύου οι υπολογιστές φαίνονται κανονικά και από τα δύο pc. Κάποια πρόταση κανείς γιατί έχω αρχίσει να τρελαίνομαι;! ΥΓ: Γιατί θα πρέπει σε κάθε νέα έκδοση windows να κάνουν πιο δύσκολο το να στήσεις ένα δίκτυο;! Που είναι τα XP που με δύο κλικ αμέσως το έφτιαχνες...
ChangeAllNow Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δοκίμασες να δεις αν συνδέεσε έξω από το homegroup ; Έχε στο νου σου οτι θα χρειαστεί να παραχωρήσεις πολλά περισσότερα δικαιώματα απ' ότι έκανες μα τα Xp, σε φακέλους ή και δίσκους.
megasig Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Αλλαξε το Network Access Control σε Classic Users (ή κάπως έτσι). Λογικά είναι σε Guest και το Guest account είναι απενεργοποιημένο. Κατάλοιπα απο XP...
computeras13 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Συγγνώμην για την αργοπορία της απαντήσεως μου αλλά χθες είχα επισκέψεις οπότε δεν μπορούσα... ChangeAllNow τι εννοείς να συνδέομαι έξω από το homegroup? Που να συνδεθώ;! megasig αυτή η ρύθμιση που είναι βρε παιδί μου γιατί έχω ψάξει όλον τον κόσμο και δεν την βρίσκω;! (και κλασικά θα είναι κάπου κάτω από την μύτη μου και δεν την βλέπω...)
Vasilisxd Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Για κάθε υπολογιστή. Πίνακας ελέγχου - Δίκτυο και ίντερνετ - Επιλογές κοινής χρήσης και οικιακής ομάδας Κλικ στην συμμετοχή τώρα και μετά ακολούθα τον οδηγό οικιακής ομάδας.
computeras13 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Vasilisxd μάλλον δεν διάβασες τι πρόβλημα έχω... Ευχαριστώ αλλά δεν με βοηθάς...
ChangeAllNow Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δοκίμασε τις παρακάτω ρυθμίσεις : Network discovery -> on File and printer sharing -> on Public folder sharing -> on Password protect sharing -> off Homegroup connections -> allow και στα δύο . Όταν ανοίγεις το Network and Sharing Center πρέπει το δίκτυο να το βλέπεις σαν Home Network, είναι έτσι ;
computeras13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι έτσι τα έχω... Μπορώ να πω οτι όσο πάει χειροτερεύει η κατάσταση.. Μετά από restart και στα δύο τώρα έχασαν και το mapping του δικτύου... Το μόνο θετικό (δεν ξέρω πως και γιατί), οτι μπορώ από το desktop να δω τα κοινόχρηστα του laptop αλλά όχι αντίστροφα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.