Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με BIOS Update

Eftihis72

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα με μητρική και μεταγενέστερο CPU, με αποτέλεσμα να μην μου αναγνωρίζει το πλήρες core speed του CPU. Έμαθα ότι πρέπει να κάνω update στα BIOS αλλά το προβλημά μου είναι ότι δεν έχει τύχει ξανά κάτι τέτοιο και δεν έχω ιδέα πως γίνεται. Κατέβασα την τελευταία έκδοση από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή και τώρα χρειάζομαι βοήθεια για το πως θα την περάσω...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον βοηθήσει...

CPU: AMD PHENOM II 955 x4 3.2 GHz

MB: Sapphire PURE CrossfireX 790FX

Δημοσ.

Ευτύχη, έχεις ένα πάρα πολύ δυνατό μηχάνημα, οπότε οι κινήσεις σου για αναβάθμιση του BIOS πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Καταρχήν βεβαιώσου ότι η μητρική σου είναι αυτή: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000102&pid=250

αν ναι τότε, από το menu στην κορυφή της σελίδας πάτα το Support για να δεις τα BIOS και DRIVERS της μητρικής σου. Απ ότι είδα έχει utility για "making USB pen-drive DOS bootup". Εφόσον δεν έχεις floppy, θα φτιάξεις ένα bootable φλασάκι, θα βάλεις μέσα τα αρχεία που περιέχει το ZIP του BIOS που κατέβασες, θα μπουτάρεις το pc με το φλασάκι και θα τρέξεις το ΒΑΤ αρχείο για να γίνει η αναβάθμιση του BIOS.

Αν όλα αυτά σου φαίνονται "κινέζικα" καλλίτερα μην επιχειρήσεις να το κάνεις μόνος σου. Βρες κάποιον που ξέρει.

Δημοσ.
Ευτύχη, έχεις ένα πάρα πολύ δυνατό μηχάνημα, οπότε οι κινήσεις σου για αναβάθμιση του BIOS πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Καταρχήν βεβαιώσου ότι η μητρική σου είναι αυτή: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000102&pid=250

αν ναι τότε, από το menu στην κορυφή της σελίδας πάτα το Support για να δεις τα BIOS και DRIVERS της μητρικής σου. Απ ότι είδα έχει utility για "making USB pen-drive DOS bootup". Εφόσον δεν έχεις floppy, θα φτιάξεις ένα bootable φλασάκι, θα βάλεις μέσα τα αρχεία που περιέχει το ZIP του BIOS που κατέβασες, θα μπουτάρεις το pc με το φλασάκι και θα τρέξεις το ΒΑΤ αρχείο για να γίνει η αναβάθμιση του BIOS.

Αν όλα αυτά σου φαίνονται "κινέζικα" καλλίτερα μην επιχειρήσεις να το κάνεις μόνος σου. Βρες κάποιον που ξέρει.

Πρώτ'απ'όλα, ευχαριστώ που απάντησες στο προβλημά μου. Η μητρική που έχω είναι αυτή: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000102&pid=234

Βρήκα τους κατάλληλους drivers για να υποστηρίζεται ο επεξεργαστής Phenom II και τώρα το μόνο που με απασχολεί είναι αμα γίνεται να βάλω τα αρχεία που κατέβασα σε ένα φλασάκι και από τα BIOS να βάλω το PC να κάνει boot πρώτα από αυτό και να αρχίσει η διαδικασία, ή χρειάζεται να κάνω και κάτι άλλο; Η αλήθεια είναι ότι ξέρω σχεδόν τα πάντα για τα hardware και τις λειτουργίες του υπολογιστή απλά δεν έτυχε ποτέ να χρειαστεί να κάνω ενημέρωση των BIOS.

Δημοσ.

Αφού έχεις κατεβάσει τα αρχεία του bios πρέπει να κάνεις ένα usb stick bootable.;)

Για να το κάνεις αυτό μπαίνεις εδώ: http://www.thepcspy.com/read/bootable_usb_flash_drive,

κατεβάζεις το HP USB Flash Drive Format Tool και ακολουθείς τις οδηγίες.

Μετά από το bios μπαίνεις στα boot options και επιλέγεις να μπουτάρει από το στικάκι.;)

Δημοσ.
Αφού έχεις κατεβάσει τα αρχεία του bios πρέπει να κάνεις ένα usb stick bootable.;)

Για να το κάνεις αυτό μπαίνεις εδώ: http://www.thepcspy.com/read/bootable_usb_flash_drive,

Μετά από το bios μπαίνεις στα boot options και επιλέγεις να μπουτάρει από το στικάκι.;)

Woah... με έχει βοηθήσει πού αυτό το link φίλε. Τώρα πιστεύω θα είμαι σε θέση να το κάνω και μόνος μου. Μία τελευταία ερώτηση μόνο. Πειράζει που τρέχω Windows Vista 32-bit; Γιατί άκουσα πως είναι καλύτερα να μην κάνει κανείς BIOS update έχοντας windows vista. Αληθεύει:

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε, τώρα αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. έκανα install το πρόγραμμα για να κάνω bootable το φλασάκι αλλά όταν πάω να το ανοίξω μου λέει:

"Permission denied. The administrator rights are required to run this tool."

Και έτσι δεν με αφήνει να τρέξω το πρόγραμμα. Μήπως ξέρεις πως μπορεί να λυθεί αυτό;

Έχω προσέξει ότι μου λέει το ίδιο όταν προσπαθώ να τρέξω το AMD Overdrive.

Δημοσ.
Απ' ότι βλέπω έχεις vista....οπότε κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο και μετά "run as administrator".

Φίλε sorry, ξέρω ότι σου τα έχω πρήξει άλλα προφανώς αυτό θα είναι το τελευταίο μου πρόβλημα στην προσπάθειά μου για BIOS update (γιουπιιιιι...).

Τα έχω όλα έτοιμα, έκανα το φλασάκι bootable, του πέρασα τα αρχεία, εχο ξεσυνδέσει τους σκληρούς (ώστε να φορτώσει μόνο από το φλασάκι), κοιτάω ότι το φλασάκι αναγνωρίζεται κανονικά στο BIOS ως σκληρός δίσκος, και καλού κακού αλλάζω και το boot device priority (βάζω πρώτα σκληρούς. μετά USB-CDROM, και μετά removable). Kάνω restart το pc, και εκεί που θα έπρεπε να φορτώσει το φλασάκι, μου πετάει το μήνυμα: "Please insert system disc and press enter to continue". Πατάω enter αλλά συνεχίζει να το πετάει. Έχω μπερδευτεί πολύ με τα γαμ***** τα BIOS...

Τί κάνω λάθος; :cry:

Δημοσ.

Καλημέρα...Δε χρειάζεται να βγάλεις τους σκληρούς. Αφού στο αναγνωρίζει κανονικά απλά στο

boot priority βάζεις πρώτο το στικάκι.;) Μετά τρέχει μόνο του απ' ότι θυμάμαι σε μια ανάλογη

περίπτωση που έκανα φορμάτ απο στικάκι.

Δημοσ.
Καλημέρα...Δε χρειάζεται να βγάλεις τους σκληρούς. Αφού στο αναγνωρίζει κανονικά απλά στο

boot priority βάζεις πρώτο το στικάκι.;) Μετά τρέχει μόνο του απ' ότι θυμάμαι σε μια ανάλογη

περίπτωση που έκανα φορμάτ απο στικάκι.

Λοιπόν φίλε ευχαριστώ για όλα. Το update έγινε, απλά έπρεπε να το κάνω format σε μορφή FAT32 και όχι FAT. Σημασία έχει ότι έγινε και τώρα ο Phenom πετάει!!! :-D

Το topic Μπορεί να κλείσει. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...