psapikas Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Καλησπέρα, Στο desktop μου έχω εγκατεστημένα τα εξής λειτουργικά 1. Win xp 2. win vista 3. ubuntu Μπορώ να περάσω τα win 7 πάνω από τα vista?? Ευχαριστώ
SpyrosR Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Αν μόνο αυτό σε νοιάζει, ναι. Σβήνεις το partition των Vista και εγκαθιστάς εκεί τα 7. Ο boot manager των 7 θα αναγνωρίσει την εγκατάσταση των XP και θα φτιάξει το μενού ώστε να μπορείς να διαλέξεις σε ποιο OS θες να μπεις. ...αλλά όχι χωρίς συνέπειες. Η MS δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι υπάρχουν και άλλα λειτουργικά πλην των δικών της... οπότε θα χαλάσει τον GRUB. Δε θα μπορείς να bootάρεις στο Ubuntu μετά.
computeras13 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Πράγμα όμως που μπορεί εύκολα να διορθωθεί με ένα live cd ubuntu και 3 εντολές
psapikas Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Ευχαριστώ πολύ. Βασικά με νοιάζει να μπορώ να μην χάσω τίποπα από τα XP. Ubuntu θα ξαναστήσω μετά την εγκατάσταση των 7. Σωστά? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:34 ---------- Πράγμα όμως που μπορεί εύκολα να διορθωθεί με ένα live cd ubuntu και 3 εντολές Δηλαδή????
pp6210 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Εναλλακτικά, αφού θα κάνεις clean install, πάρε ένα μικρό δίσκο 160άρη (γύρω στα 33 ευρώ) και βάλε τα 7 εκεί, αφήνωντας τον τωρινό σου δίσκο και σύστημα ανέπαφο... Εγώ έτσι έκανα για να πάιξω με τα 7!
euklidis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Οχι δεν χρειαζεται να περασεις παλι ubuntu Μπαινεις με το live CD και ανοιγεις κονσολα. Δινεις $ sudo-i #grub >find /boot/grub/stage1 >root (hdx,y) >setup (hd0) >quit Kαι εισαι ετοιμος. Περναει παλι τον boot loader. Y.Γ. αντι για hdΧ,Υ βαζεις αυτα που θα σου βγαλει το find
psapikas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Αν φορμάρω το partition των vista θα έχω πρόβλημα να βλέπω τα υπόλοιπα λειτουργικά? Δηλαδή με ποιόν τρόπο μπορώ να αππαλαγώ από τα vista και να συνεχίσω να δουλεύω???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.