georgeadams Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 1. Σωστά, δεν παίζει ρόλο η μάρκα. 2. Τα χρήματα είναι στάνταρ. 3. Δεν ξέρω. Πρέπει να ρωτήσεις στις εταιρίες ανακύκλωσης. 4. Η διαδικασία κρατάει γύρω στα 15-20 λεπτά. 5. Για τα χρήματα, αναφέρει το ΦΕΚ πως θα τα πάρεις: αφού πάρεις το έγγραφο καταστροφής (μου είπαν γύρω στις 10 μέρες) πας με αυτό στη Νομαρχία. Εκεί, μετά από 3 μέρες παίρνεις ένα χαρτί σε 2 αντίγραφα. Με το 1ο αντίγραφο πας και παίρνεις τα χρήματα για την απόσυρση (ανάλογα με τα κυβικά: για 900-1399 παίρνεις 1000 ευρώ). Με το 2ο αντίγραφο και το τιμολόγιο του νέου αυτοκινήτου πας και παίρνεις άλλα 1000 ευρώ. 6. Δεν ξέρω. Πρέπει να ρωτήσεις στις εταιρίες ανακύκλωσης. Στο site της ΕΔΟΕ αναφέρει αναλυτικά τις διαδικασίες: http://www.edoe.gr/welcome.aspx?NewPage=2400
imr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2009 Να κανω και εγω μια ερωτηση Εχω ενα αυτοκινητο (μικρο αγροτικο) το οποιο ειναι σε ακινησια εδω και μερικα χρονια (3-4) Εχουν κατατεθει πινακιδες, αδεια κτλ Οι ερωτησεις μου 1)μπορω να το αποσυρω και να παρω την επιδοτηση κανονικα για ΙΧ ? (νομιζω ναι καθως ειναι ιχ -φορτηγο) 2)Πρεπει να του ξαναβαλω πινακιδες-τελη-ασφαλεια , με το ΚΤΕΟ τι γινεται? πρεπει να εχει περαστει κτεο Πριν την αποσυρση? Η πρεπει να εχει περαστει ΚΤΕΟ για να ξαναπαρω αδεια κυκλοφοριας?
massimo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 τελικα για την αγορα νέου και σε ποια κλάση ανήκει ισχύει μόνο η ημερομηνία κυκλοφορίας ή και αν είναι euro 4-5;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Μονο η ημερομηνια πρωτης κυκλοφοριας του. (να ειναι μετα την 1/1/2005). Δηλαδη μπορεις να παρεις ενα Getz 1.3 του 1/2005, και να πληρωνεις χαμηλοτερα τελη κυκλοφοριας καθως ειναι 15cc κατω απο το οριο (1342cc / 1357cc το οριο), ενω θα θεωρειται και "μη ρυπογονο" επειδη ειναι μετα την 1/1/2005 (παρολο που ειναι Euro3)... Ενω καποιος που αγορασε το επομενο Getz μερικους μηνες μετα, θα πληρωνει παραπανω τελη λογω αυξημενων κυβικων (ο 1342cc κινητηρας αντικατασταθηκε με εναν Euro4 1399cc). Αυξημενα τελη θα πληρωνει ομως και ενας που αγορασε το ιδιο με εσενα, αλλα αυτουνου ταξινομηθηκε πριν την 1/1/2005, αρα "ρυπαινει". Κι ας ειναι το ιδιο αμαξι... Αχαχχαχαχχχ ελληνικη νομοθεσια Rulez. Τη φτιαξανε ετσι για να μας εκμεταλλευτουν, αλλα μπορουμε να τους εκμεταλλευθουμε εμεις γνωριζοντας τις τρυπες.
massimo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Όντως... Ευχαριστώ για την γρήγορη διευκρίνιση!κι γω αύτο είχα καταλάβει.εισαι σιγουρος georgeman ε;
doctorkostis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Απ'οτι διαβαζω σε αλλα φορουμ εξεταζεται η περιπτωση τα τελη να ειναι συναρτηση του τυπου του κινητηρα(Euro 3,4,5) και οχι της χρονολογιας.Ελπιζω να γινει πραξη συντομα,γιατι οντως το τωρινο συστημα ειναι λιγο παρανοικο.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Όντως...Ευχαριστώ για την γρήγορη διευκρίνιση!κι γω αύτο είχα καταλάβει.εισαι σιγουρος georgeman ε; Ελαβα συγκεκριμενη απαντηση τηλεφωνικα απο την ΕΔΟΕ (γιατι με ενδιαφερει κι εμενα η αποσυρση), ενω το ιδιο μου ειπε moderator σε αλλο forum. Τωρα αν δεν ειναι ετσι, τι να πω... Απ'οτι διαβαζω σε αλλα φορουμ εξεταζεται η περιπτωση τα τελη να ειναι συναρτηση του τυπου του κινητηρα(Euro 3,4,5) και οχι της χρονολογιας.Ελπιζω να γινει πραξη συντομα,γιατι οντως το τωρινο συστημα ειναι λιγο παρανοικο. Οντως, διαβασα οτι η νεα κυβερνηση ναι μεν θα προωθησει την αποσυρση ως εχει, αλλα θα το σκεφθει για τα νεα τελη κυκλοφοριας.
KaizerSoze Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δηλαδη αν κατάβα καλα για ενα ibiza του 2001 1399 κ.ε. παιρνω 1000Ε και αλλα 1000Ε με το τιμολογιο του καινουριου? Οριακα ειναι, ισως και να αξιζε να το πουλησω
doctorkostis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Καιζερ στο ιδιο διλημμα βρεθηκα προσφατα.Αυτοκινητο του 2001,παιρνω 2500 χιλιαρικα.Πιστευω οτι αξιζει τουλαχιστον 3 και ειναι κριμα να παει στην πρεσσα. Δεν αγοραζει κανεις ομως,πολυ δυσκολα θα βρεις αγοραστη.3 μηνες αγγελια,ουτε ενα τηλεφωνο... Εγω αποφασισα να το κρατησω ακομα λιγο,σε καναδυο χρονια βλεπουμε....
KaizerSoze Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Μια απο τα ιδια μαν, δλδ 2 με 2,5 χιλιαρικα ειναι σκοτωμα Απο την αλλη η επιλογη ειναι να το παλεψει το Ιμπιζακι κανα 3χρονο ακομα και να φυγει για παλιοσιδερα. Στην ουσια αυτα τα 3 χρονια θα εχω βαλει στην ακρη τα 2,5 χιλιαρικα που θα επαιρνα τωρα. Τι να πω, ειμαστε η πλεον αμφιβολη κατηγορια μου φαινεται, στο οριο. Ουτε λεφτα θα παρουμε απο την αγορα, ουτε η αποσυρση μας κανει τιποτα και το αμαξι δεν εχει πεθανει ακομα να πω χαλαλι η αποσυρση. Ξερουμε για ποσο θα ισχυσει το μετρο ακομα?
georgeadams Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι το 2012. Εγώ πάντως για το δικό μου Ibiza του '98 (1399cc) προτίμησα τα 2000 της απόσυρσης. Έτσι κι αλλιώς για να το πουλήσω ως μεταχειρισμένο και να πιάσω παραπάνω χρήματα έπρεπε πρώτα να του κάνω 2-3 μερεμέτια οπότε θα ερχόμουν μια η άλλη και θα είχα και το τρέξιμο με τις αγγελίες...
KaizerSoze Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Εχεις και 3 χρονια μεγαλυτερο αμαξι μαν, ετσι? Ειναι ακριβως το διαστημα που υπολογιζω να το κρατησω πριν το σκοτωσω. Ε, και γω στην φαση σου, αποσυρση θα εκανα
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Ενω αντιθετα εγω, σε ενα Fiat Tipo 1.4 του 92 δεν το σκεφτηκα καν. Ηθελε εδω και καιρο συμπλεκτη (η πρωτη αν πατουσες πολυ γκαζι πατιναρε), ηθελε και αμορτισερ εδω και αρκετο καιρο (το εβλεπες το ενα εμπρος που ειχε σκασει). Επισης ηθελαν ΟΛΑ τα πλαστικα βγαλισμο και πεταμα γιατι τριζανε. Παρολ αυτα ηταν μια χαρα για να πηγαινει η μανα μου στο μετρό αντι να περπαταει Και φυσικα αυτο το αυτοκινητο εβγαλε αξιοπρεπεστατα μια 12ετια, κατα την οποια διενυσε 210000km και "ετυχε" μηδενικης προσοχης απο ολους μας. Τι με 60-70 σε χωματοκατσικοδρομους, τι ανεβασματα σε πεζοδρομια, τι μετακομιση το 1995 ενος ολοκληρου σπιτιου απο Αθηνα -> Αρτα, τι ντουλαπες, ποδηλατα, παπακια ειχε κουβαλησει... Χριστο δε καταλαβε, λιτρο λαδι δεν εκαψε. Αλλα... ηρθε το πληρωμα του χρονου. Κριμα κι ειχα κανει μπρατσα με τη ΜΗ υπαρξη υποβοηθησης στο τιμονι Σημερα ερχεται ο αντικαταστατης... ενα ασπρο Fiat Grande Punto 1.4 του 06 με 37000km και τιμη 5 χιλιαρικα (με την αποσυρση... ειδαλλως 7). Για να δουμε ποσο θα κρατησει
georgeadams Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Το δικό μου το έδωσα για απόσυρση στις 6/10. Σήμερα, 21/10, στο site της ΕΔΟΕ αναφέρει πως στις 16/10 εκδόθηκε το πιστ. καταστροφής (μέχρι χθες έλεγε απλώς πως είχαν σταλεί οι πινακίδες στο Υπ. Συγκοινωνιών). Στο μεταξύ ακόμα περιμένω να παραλάβω αυτό το πιστοποιητικό... Συνεπώς, αν βιάζεστε να πάρετε το νέο αυτοκίνητο, ατυχήσατε... ;-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.