Προς το περιεχόμενο

Aπόσυρση - Εφαρμογή μέτρου / Διαδικασία

witty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είναι υποχρεωτική η απόσυρση μετά το 2012?

Δηλαδή εγώ που έχω ένα αυτοκίνητο του 1994 Diesel και δε σκοπεύω να το πουλήσω/αποσύρω μέσα στη επομενη 5αιτια απλός θα πληρώνω τα 150 euro παρα πάνω στα τέλη κυκλοφορίας και δεν θα μπορέσω να οδηγό μέσα στη ζώνη του πρασινου δακτυλίου?

• Moderators
Δημοσ.

Παιδια εψαξα παντου, αλλα εξακολουθει να μην γινεται σαφες το αν τα επιπλεον 1000 ευρω τα παιρνεις μονο με αγορα ΝΕΟΥ οχηματος τεχνολογιας Euro 4 ή 5, ή και με καποιο μεταχειρισμενο (του 2006-2008 ας πουμε), παλι τεχνολογιας Euro 4 ή 5.

Ξερετε κατι επ αυτου? Θα σας ημουν ευγνώμων.

Επισης, ξερετε καποιο Site που να λεει τι προδιαγραφων Euro ειναι ο καθε κινητηρας? Γιατι στο κατα τ αλλα πληρεστατο http://www.autoevolution.com/cars , αυτο το στοιχειο λειπει δυστυχως.

Δημοσ.

Σήμερα πήρα τηλέφωνο σε μια από τις εταιρίες ανακύκλωσης για να ρωτήσω αν έχει ξεκινήσει η απόσυρση.

Μου είπαν από τη μεριά τους είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν ΑΛΛΑ επίσημα ΔΕΝ τους έχουν ενημερώσει ακόμα για τίποτε, άσχετα για το τι γράφεται στις εφημερίδες.

Εν αναμονή λοιπόν...

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες. Και στο ΕΔΟΕ τα ίδια λένε. Η υπουργική απόφαση βγήκε, και την έγραψαν και όλες οι εφημερίδες (και το link από το ΣΚΑΙ τα ίδια ακριβώς λέει).

Το θέμα είναι πως αν αυτά δεν βγουν σε ΦΕΚ, δεν ξεκινάει τίποτα. Αυτό λέμε.

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο το αναθεματισμενο ΦΕΚ εψαχνα κι εγω, αλλα πουθενα...

Επισης, δεν μπορουμε να βρουμε καπου αξιοπιστα τι προδιαγραφων Euro κινητηρα φοραει το καθε αμαξι? Ή θα επιτρεψουν και μεταχειρισμενα απο το 2005 και μετα?

(Νομιζω οτι απο το 2006 και μετα εγκριση κυκλοφοριας παιρναν μονο αυτοκινητα με Euro 4 τουλαχιστον κινητηρα. Αλλα τι γινεται με αυτα που ηδη βρισκονταν τοτε στη παραγωγη?)

• Moderators
Δημοσ.

Σημερα δημοσιευτηκε στην εφημεριδα της κυβερνησης, θα ισχυει για 30 μερες μεχρι να επικυρωθει απο την επομενη Βουλή. Αν δεν επικυρωθει, εχουμε προβλημα...

Δημοσ.

Για τις 30 αυτές μέρες ο νόμος ισχύει, ό,τι κι αν γίνει μετά. Από τη στιγμή που εκδόθηκε σε ΦΕΚ, είναι νόμος του κράτους.

Η τυχόν αλλαγή ή κατάργηση του μετά τις 30 μέρες δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

Δηλαδή όσοι κάνουν απόσυρση αυτές τις 30 μέρες δεν θα έχουν πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...