Rocket Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Αγαπητοί χρήστες του Insomnia.gr, Είμαι νέο μέλος του site οπότε συγχωρέστε με εάν κάποιος έχει ήδη θίξει το θέμα... Ξέρετε είμαι ανάμεσα στους φετινούς, τυχερούς θέλω να πιστεύω, εισακτέους στο Οικονομικό (ΣΣΑΣ). Ήταν όνειρό μου από τότε που ξεκίνησα το λύκειο να περάσω σ' αυτήν την σχολή και πριν μερικές ημέρες είδα τους κόπους μου να ανταμοίβονται επάξια. Παρ' όλα αυτά είναι νομίζω φυσικό να αρχίζω να έχω αμφιβολίες για το εάν έκανα τη σωστή επιλογή, εάν όντως πραγματικά αυτό ήθελα και παρόμοια ερωτήματα που έρχονται στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες. Έχω πληροφορηθεί από διάφορες πηγές για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να φοιτείς σε μια στρατιωτική σχολή που πιστεύω είτε λίγο είτε πολύ έιναι γνωστά στους περισσότερους. Δεν έχω καταφέρει όμως να αποσπάσω πληροφορίες από κάποιον φοιτητή αυτής της σχολής ώστε να μου μεταφέρει μερικές εμπειρίες από "πρώτο χέρι". Αν υπάρχει κάποιος χρήστης του forum που να γνωρίζει κάποιον απ' αυτούς τους φοιτητές, ή ακόμη καλύτερα, εάν υπάρχει κάποιος φοιτητής της ΣΣΑΣ που χρησιμοποιεί αυτό το forum θα του ήμουν εξαιρετικά ευγνώμων εάν μου μετέδιδε τις πληροφορίες που ζητώ. Μπορώ να συγκεκριμενοποιήσω τα ερωτήματά μου προς δική σας διευκόλυνση. - Ζηλεύουν οι στρατιώτες-φοιτητές της ΣΣΑΣ την "κλασσική" φοιτητική ζωή των απλών σπουδαστών σε τμήματα άλλων σχολών; Θα αντάλλασσαν τη θέση τους για αυτήν άπλετη ελευθερία; - Μήπως γνωρίζετε εάν υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών μετά την αποφοίτηση από τη ΣΣΑΣ; Π.χ. επιθυμώ αφού τελειώσω με τις σπουδές μου στη ΣΣΑΣ να συνεχίσω και στο τμήμα πληροφορικής του Α.Π.Θ. Έχω λάβει αντικρουόμενες πληροφορίες πάνω σ' αυτό το θέμα να και από τους περισσότερους έχω ακούσει πως κάτι τέτοιο είναι όντως δυνατό. - Η κοπέλα μου κατάφερε να περάσει στη φαρμακευτική του Α.Π.Θ. Εδώ και ένα χρόνο ήμαστε καθημερινά μαζί, στο σχολείο και στο φροντιστήριο, αλλά φοβόμαστε ότι με τη φοίτησή μου στη ΣΣΑΣ θα περιορίσουμε τις συναντήσεις μας. Αυτό που μ' ενδιαφέρει να μάθω είναι αν είναι δυνατό να διατηρηθεί μια δυνατή σχέση τη στιγμή που εγώ θα βρίσκομαι εντός της σχολής το λιγότερο 5 ημέρες εβδομαδιαίως. Αρκεί το να τη βλέπω στο πανεπιστήμιο; Να φοβάμαι μήπως αρχίσει να ξεστρατίζει, παρ' όλο που είναι από τα πιο συγκροτημένα και "συμμαζεμένα" κορίτσια που έχω ποτέ συναντήσει; Θα αντιλαμβάνεστε ότι το τελευταίο το ερώτημα με "καίει" περισσότερο απ' όλα. Αν κάποιος μέσα από τη σχολή, ή και κάποιος που έχει γνωστό μέσα στη σχολή μπορεί να μου απαντήσει σ' ένα απ' αυτά, ή και σε κανένα, αρκεί να μου δώσει κατατοπιστικές πληροφορίες, θα του ήμουν εξαιρετικά ευγνώμων. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Επρεπε να τα σκεφτοσουν πιο πριν αυτα. Η αποψη μου ειναι να χαλαρώσεις.Δεν πας και για να ναυτικος να λείπεις εκτος για κανα χρονο
Blondeamon Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Στη Σαλονικη θα εισαι, ελλαδα ειναι...μια χαρα θα εισαι. Δεν εχω ιδεα απο ΣΣΑΣ αλλα θα παρω ενα τηλ τωρα μπας και βρω ενα φιλο, αν βρω κατι θα στο στειλω.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Φιλε, απτη στιγμη που μπαινεις στρατο και δη ξηρας θα πρεπει να κανεις πολλους συμβιβασμους στη ζωη σου. Δεν ειναι μονο το θεμα της σχολης αλλα και ολη η υπολοιπη ζωη σου. Ωραια, δε λεω θα εχεις στανταρ λεφτα, θα εχεις στανταρ δουλεια, θα εχεις στανταρ καλη συνταξη και σχετικα νωρις. Αυτα ειναι τα μοναδικα υπερ εκτος αν σου αρεσει ο στρατος και η νοοτροπια του (δε μιλαω ο στρατος σαν ορος, αλλα ο στρατος οπως ειναι στην Ελλαδα που δεν εχει και μεγαλη σχεση με το στρατο οπως μπορει να τον φανταζεται ενας μαθητης). Θα μπεις στη σχολη, ουσιαστικα θα εισαι φανταρος για 4 χρονια, δηλαδη θα καθαριζεις τουαλετες, θα κανεις αγκαριες, θα κανεις σκοπετα, περιπολα, θαλαμοφυλικια, θα κοιμασαι λιγες ωρες τη βδομαδα, πολλες φορες και σπαστες, γενικα για τα επομενα 4 χρονια θα εισαι σε αυτο το μοτιβο. Δεν ξερω αν βγαινετε σκηνακια λογω οτι ειστε σωμα και οχι οπλο, αλλα ελεω εκπαιδευσης η λογικη λεει οτι θα βγειτε και στο βουνο. Ωραια ολα αυτα πες 4 χρονια ειναι κουτσα στραβα με τα 1000 ζορια θα περασουν. Σε 4 χρονια η σχεση σου ισως εχει εξελιχθει σε αραβωνα η γαμο (το ευχομαι). Πως θα σου φανει εσενα και της γυναικας σου (η της μελλοντικης σου γυναικας) να σου ρθει μια μερα φυλλο πορειας για ενα ακυρο χωριο του Εβρου ή για ενα νησι (που θα σου ρθει, ολοι πανε παραμαεθωριο και μαλιστα πολλα χρονια)? Να αισθανεσαι τυχερος ως προς το θεμα της σχεσης σου, που τωρα θα την βλεπεις που και που. Μελλοντικα ισως αυτη βρει δουλεια στον ιδιωτικο τομεα και οταν ερθει η μεταθεση για Εβρο να μη μπορει να σε ακολουθησει, με λιγα λογια ειναι μονοδρομος να παντρευτεις γυναικα δημοσιο υπαλληλο ή στρατιωτικο ή ανεργη, αν θες να σε ακολουθει στις μεταθεσεις σου. Διαφορετικα ας ειναι καλα τα Σαββατοκυριακα και οι αδειες. (σκεψου το σαν να σου ερχοταν αυριο μια τετοια μεταθεση για Πλατυ πχ, ελα στη θεση που θα εισαι σε λιγα χρονια, απο τωρα). Επειτα, θα πρεπει να ξερεις οτι σε λιγους μηνες παυεις οριστικα να εισαι πολιτης, αρα τελος και το πολιτικο δικαιο. Θα εισαι πλεον στρατιωτικος και θα ελεγχεσαι απο το στρατιωτικο δικαιο. Πραγμα που σημαινει οτι στη ζωη σου πρεπει να εισαι πολυ μετρημενος/προσεκτικος σε αντιθεση με εναν ρεμπελο φοιτητη που κοιταει τη καλοπεραση του, ξενυχταει (καλα για ξενυχτια δε θα εχεις ουτε την σωματικη δυναμη να κανεις), να πιει, να βγει βραδυ κλπ. Φυσικα ξεχνας και διαφορες ιστοριες τυπου "μαζευτηκαμε ολο το βραδυ σπιτι του ταδε για μπυρες και τη βγαλαμε με κιθαρα/τραγουδια κλπ". Τελος, το κλιμα οπως ειναι μεσα στο στρατο θελει γερα συκωτια γενικως για να μην αρχισεις να νιωθεις οτι πνιγεσαι και οτι δεν αντεχεις. Θα πρεπει να μη σε αγγιζει τιποτα ως χαρακτηρα, για να μην καταβαλεσαι ψυχολογικα. Συνοπτικα: Δεν θα εισαι φοιτητης. Δεν θα αισθανθεις ουτε στο ελαχιστο φοιτητικα χρονια/φοιτητικη ζωη. Η μετεπειτα στρατιωτικη ζωη πρεπει να σε προβληματισει απο τωρα που ειναι νωρις ωστε να αποφασισεις τι θα κανεις. Θα πρεπει να συμβιβαστεις σε αρκετα πραγματα, μαζι με εσενα και η μελλοντικη σου συντροφος και οικογενεια. Θετικα ειναι ο μισθος, η μονιμοτητα, το περιθωριο να ψιλοτεμπελιαζεις, η συνταξιοδοτηση σε μικρη ηλικια και υψηλες αποδοχες, και οτι το Οικονομικο σωμα ειναι σαφως καπως πιο εκλεπτυσμενο απο τη γενικη σαβουρα που κυκλοφορει στα οπλα (σε φανταρους και στελεχη). Ειλικρινα δεν βρισκω αλλα. Σορρυ αν σου αλλαζω καποια πραγματα στο μυαλο σου και σε ξενερωνω καπως, απλα επειδη εκανα φανταρος ειδα αρκετους Ευελπεις ξενερωμενους και απελπισμενους που να ψαχνουν τροπο και χρονο να παραιτηθουν και να ξεκινησουν τη ζωη τους εκ νεου. Και δεν ειχανε παρει ουτε καν μεταθεση ακομα, οντας ανθυπολοχαγοι. Ισως για σενα ναναι νωρις. Φυσικα υπαρχουν και οι αποφασισμενοι που ξερουν απολυτα τι θελουν και τι θα υποστουν προκειμενου να εχουν αυτο που θελουν. Εγω απλα πληροφοριες σου δινω. ΥΓ. Δεν γνωριζω συγκεκριμενα πραγματα για αυτη τη σχολη. Ολα τα παραπανω ειναι ψιλοστανταρακια που ισχυουν σε ολο το στρατο ξηρας ανεξαρτητως οπλου/σωματος.
Mika Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 του κανες την καρδια περιβολι ρε MiDi_MiLiZ παντως για την ιδια τη σχολη εχω ακουσει οτι ειναι πολυ πιο χαλαρα απο τις υπολοιπες στρατιωτικες. μακαρι... οσο για την σχεση σου θα σου πω το εξης: καταρχας μην προδικαζεις τιποτα, γιατι καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος. δε σημαινει τιποτα το αν καποιοι τα καταφεραν ή οχι να διατηρησουν μια αναλογη σχεση.
freedubus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 ρεμπελο φοιτητη που κοιταει τη καλοπεραση του, ξενυχταει να πιει, να βγει βραδυ κλπ. Kαι το Αριστοτέλειο έχει ΠΟΛΛΟΥΣ από δαύτους. Συμβουλή μου: χωρίστε όσο είναι καιρός για να μην αναλώνεστε και πληγώνεστε περεταίρω και φάτε 1-2 χρόνια σάπια μέχρι τελικά να συμβεί το αναπόφευκτο. Aν έκανες συνειδητή επιλογή όπως λές, λίγο πολύ ήξερες τι σε περιμένει. Με τέτοιου τύπου σχολές είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Εσύ έκανες την επιλογή σου να γίνεις στρατιωτικός, η κοπέλα σου την έκανε; Δε νομίζω. Οι δρόμοι σας χωρίζουν οριστικά και αμετάκλητα. Αστη να τραβήξει το δικό της, τράβα κι εσύ το δικό σου. Καλά γκομενάκια έχει στη ΣΣΑΣ (ειδικά οι οδοντογιατρίνες είναι κόλαση) ντοντ γουόρι. Αν μη τι άλλο, το Να φοβάμαι μήπως αρχίσει να ξεστρατίζει, παρ' όλο που είναι από τα πιο συγκροτημένα και "συμμαζεμένα" κορίτσια που έχω ποτέ συναντήσει; που έγραψες τα λέει όλα. Ηδη έχεις μπεί στη νοοτροπία του στρατιωτικού.
Ather Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για την επιτυχία σου. @MiDi_MiLiZ Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Το παιδί δεν είπε ότι θα πάει φαντάρος για 4 χρόνια, ούτε ότι θα πάει ΣΣΕ. ΣΣΑΣ οικονομικό θα πάει. Επίσης το στρατιωτικό δίκαιο αναφέρεται σε ποινικά θέματα που σχετίζονται με την υπηρεσία. Αν έχεις διαφωνία με το οικόπεδο του διπλανού δεν πας στο στρατοδικείο. Λοιπόν απλά δε θα μπορείς να είσαι ρέμπελος με την έννοια των φοιτητών. Από γνωστό μου που είχε πάει για γιατρός πέφτει λίγο τέντωμα για κανένα μήνα στην αρχή. Επειδή ξέρουν ότι δε θα πολεμήσετε στην πρώτη γραμμή θα είστε αρκετά τζετ, μόνο που θα έχετε συγκεκριμένο πρόγραμμα το πρωΐ. Θα έχεις τις διακοπές σου χριστούγεννα-πάσχα-καλοκαίρι (όχι βέβαια στα όρια του φοιτητή). Ο γνωστός μου είχε πάει στην πάρο το καλοκαίρι για διακοπές και περνούσε γαμάτα. Θα το καταλάβεις όσο πιο πολύ παλιώνεις στη σχολή. Επίσης δε θα καθαρίζεις τουαλέτες 4 χρόνια ούτε θα κάνεις σκοπιές σε ρυθμό λυωσίματος. Αυτά είναι για τους φαντάρους που κάνουν θητεία και όχι για αξιωματικούς ΣΣΑΣ. Αν έχεις την ατυχία να καταλήξεις στο στρατό ξηράς να ξέρεις ότι σε περιμένουν μεταθέσεις, αλλά και εξαιρετικά δυσμενείς να είναι θα μείνεις για 2 χρόνια και μετά μπορείς να πας αθήνα για αρκετά (αν είσαι καλός μένεις για 5 χρόνια ή και ανάλογα των γνωριμιών παραπάνω). Αλλά όπως και να έχει θα είσαι μέσα σε επιτελείο το οποίο σημαίνει ότι θα είσαι χλιδή και θα μπορείς να κινείς καταστάσεις καθώς περνάει το χρήμα από εσένα και όταν συμβαίνει αυτό μπορείς να κανονίζεις πολλά πράγματα. Οπότε άρχοντας. Αν πάλι θες να ασχοληθείς με την οικονομία σαν επιστήμη ε τότε σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη σχολή. Την πολύ στρατίλα πάντως θα την αποφύγεις. Κράτα στο μυαλό σου ότι το μείον είναι στο στρατό ξηράς οι μεταθέσεις.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για την επιτυχία σου. @MiDi_MiLiZ Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Το παιδί δεν είπε ότι θα πάει φαντάρος για 4 χρόνια, ούτε ότι θα πάει ΣΣΕ. ΣΣΑΣ οικονομικό θα πάει. Επίσης το στρατιωτικό δίκαιο αναφέρεται σε ποινικά θέματα που σχετίζονται με την υπηρεσία. Αν έχεις διαφωνία με το οικόπεδο του διπλανού δεν πας στο στρατοδικείο. Ναι δεν ξερω κατα ποσο υπαρχει χαοτικη διαφορα αναμεσα στη ΣΣΕ και τη ΣΣΑΣ. Το ειπα, αλλα και παλι το μοτιβο της ζωης του δε θα διαφερει πολυ. Το οτι ειναι οικονομικο, του ειπα οτι ειναι πλεονκετημα. Δεν παυει να ειναι στρατος. Και τα περισσοτερα που λεω για το στρατο στο ποστ μου ειναι de facto ανεξαρτητως σωματος/οπλου οπως προανεφερα. Το στρατιωτικο δικαιο αναφερεται και σε θεματα που δεν σχετιζονται με την υπηρεσια, κανεις λαθος λοιπον. Αν σε πιασουν σε αλκοτεστ, περνας στρατοδικειο. Αν τρακαρεις και εισαι υπαιτιος περνας ΕΔΕ/στρατοδικειο. Και υπαιτιος να μην εισαι, αν προκυψει τραυματισμος στο τρακαρισμα, περνας ΕΔΕ/στρατοδικειο. Αν εχεις διαφωνια με το οικοπεδο του διπλανου οντως δε πας στρατοδικειο. Αν ομως αρπαχτεις με τον διπλανο (ακομα και αν σε αρπαξει αυτος) περνας στρατοδικειο. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα με το στρατιωτικο δικαιο. Σε ελεγχει και στην πολιτικη ζωη σου και γενικως εχεις πολυ στενοτερο μαρκαρισμα απο οτι ενας πολιτης ΥΓ. Ναι το 4ο ετος δε θα καθαριζει τουαλετες, θα χωνει τους νεους προφανως, αν εχει τη διαθεση να το κανει. Εγω πχ δεν εχωνα νεοτερους σε αγκαριες γιατι δεν ενιωθα ανετα να παω να πω στο νεο "ψηλε, εχω τουαλετες σημερα, αλλα τραβα καντες εσυ γιατι εγω ειμαι στα λελε μου". Αλλα μικρη σημασια εχει η αγκαρια. Σε θεματα υπηρεσιας σαφως μας εφτιαχνε ο επιλοχιας σε σχεση με τους νεους. Σκοπετα και περιπολα στην ΣΣΕ τουλαχιστον τους πηγαινε εμπλοκη οπως τους φανταρους, απο οσα μας λεγανε οι ανθυπες -εκτος αν λεγανε ψεματα-. Στη ΣΣΑΣ πες οτι θα βαρανε 2-3 υπηρεσιες τη βδομαδα, δεν νομιζω λιγοτερες παντως, αλλα ας μας διαφωτισει καποιος που γνωριζει καλυτερα, με υποθεσεις δε βγαινει συμπερασμα.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Βέβαια εξαρτονται και απο το χαρακτήρα..Ξερω ατομα απο στρατο που περνάνε πολυ καλυτερα απο αλλους φοιτητητες..Δηλαδη ειναι και θεμα πως θα το διαχειριστείς...
Ather Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Ναι δεν ξερω κατα ποσο υπαρχει χαοτικη διαφορα αναμεσα στη ΣΣΕ και τη ΣΣΑΣ. Το ειπα, αλλα και παλι το μοτιβο της ζωης του δε θα διαφερει πολυ. Το οτι ειναι οικονομικο, του ειπα οτι ειναι πλεονκετημα. Δεν παυει να ειναι στρατος. Και τα περισσοτερα που λεω για το στρατο στο ποστ μου ειναι de facto ανεξαρτητως σωματος/οπλου οπως προανεφερα. Επειδή λοιπόν ήμουν ΔΕΑ ΕΠ ξέρω από πρώτο χέρι αν υπάρχει διαφορά από όπλο σε όπλο και σώμα Το στρατιωτικο δικαιο αναφερεται και σε θεματα που δεν σχετιζονται με την υπηρεσια' date=' κανεις λαθος λοιπον. Αν σε πιασουν σε αλκοτεστ, περνας στρατοδικειο. Αν τρακαρεις και εισαι υπαιτιος περνας ΕΔΕ/στρατοδικειο. Και υπαιτιος να μην εισαι, αν προκυψει τραυματισμος στο τρακαρισμα, περνας ΕΔΕ/στρατοδικειο. Αν εχεις διαφωνια με το οικοπεδο του διπλανου οντως δε πας στρατοδικειο. Αν ομως αρπαχτεις με τον διπλανο (ακομα και αν σε αρπαξει αυτος) περνας στρατοδικειο. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα με το στρατιωτικο δικαιο. Σε ελεγχει και στην πολιτικη ζωη σου και γενικως εχεις πολυ στενοτερο μαρκαρισμα απο οτι ενας πολιτης. [/quote'] Αν σε πιάσουν σε αλκοτέστ πληρώνεις το πρόστιμο της τροχαίας. Με πολύ αλκοόλ το δικαστήριο σου δίνει ποινή φυλάκισης ΚΟΚ άρθρο 42, μιλάω για πολίτες. Συνεπώς μιλάμε για ποινικό αδίκημα. Αν οδηγείς στρατιωτικό όχημα και κάνεις ατύχημα ή τα έχεις τσούξει ή επιστρέφεις από την υπηρεσία σου πας στρατοδικείο. Τα άλλα πιστεύω τα έχεις διαβάσει κάπου αλλού και αποτελούν urban legend παρά πραγματικότητα. Επίσης άλλο ΕΔΕ και άλλο δικαστήριο. Ο διοικητής σου μπορεί να σου ρίξει πρόστιμο για οτιδήποτε, αυτό είναι αλήθεια αλλά αυτό συμβαίνει και εκτός στρατού και έχει την έννοια της διοικητικής πράξης. Επίσης να σε πληροφορήσω ότι αν αποκαλυφθεί ότι είχες κάνει κάτι εντός στρατού που το πιάνει το στρατιωτικό ποινικό δίκαιο μπορούν να σε καλέσουν και σαν πολίτη. Αν έχεις δει περίπτωση που πήγαν κάποιον στο στρατοδικείο για θέμα άσχετο με το στρατό να αναφέρεις ΥΓ. Ναι το 4ο ετος δε θα καθαριζει τουαλετες' date=' θα χωνει τους νεους προφανως, αν εχει τη διαθεση να το κανει. Εγω πχ δεν εχωνα νεοτερους σε αγκαριες γιατι δεν ενιωθα ανετα να παω να πω στο νεο "ψηλε, εχω τουαλετες σημερα, αλλα τραβα καντες εσυ γιατι εγω ειμαι στα λελε μου". Αλλα μικρη σημασια εχει η αγκαρια. Σε θεματα υπηρεσιας σαφως μας εφτιαχνε ο επιλοχιας σε σχεση με τους νεους. Σκοπετα και περιπολα στην ΣΣΕ τουλαχιστον τους πηγαινε εμπλοκη οπως τους φανταρους, απο οσα μας λεγανε οι ανθυπες -εκτος αν λεγανε ψεματα-. Στη ΣΣΑΣ πες οτι θα βαρανε 2-3 υπηρεσιες τη βδομαδα, δεν νομιζω λιγοτερες παντως, αλλα ας μας διαφωτισει καποιος που γνωριζει καλυτερα, με υποθεσεις δε βγαινει συμπερασμα.[/quote'] έ; εμπλοκή στη ΣΣΕ;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑ τι να σου πω εκτός αν άλλαξαν τα πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι εκτός πραγματικότητας αυτά που σου είπαν. Επίσης για πιο χώσιμο μιλάς; Εκεί είναι κυρίλα. Επίσης το "ψηλε, εχω τουαλετες σημερα, αλλα τραβα καντες εσυ γιατι εγω ειμαι στα λελε μου" μοιάζει για σενάριο προ 10ετίας. Οι τουαλέτες ορίζονται από τον "επιλοχία", μπορεί το πρόγραμμα να βγαίνει βαρύτερο στους νέους αλλά δεν είδα ποτέ αυτό που λες.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Επειδή λοιπόν ήμουν ΔΕΑ ΕΠ ξέρω από πρώτο χέρι αν υπάρχει διαφορά από όπλο σε όπλο και σώμα Αυτο για να καταλαβω το λες για επιχειρημα? Οσο ΔΕΑ σε σωμα ησουν εσυ, τοσο φανταρος σε οπλο ημουν εγω. Αρα οσο ξερεις εσυ τις διαφορες αναμεσα σε οπλο-σωμα, τοσο τις ξερω κι εγω. Κατα τ'αλλα συγχαρητηρια που ησουν και ΔΕΑ και ΕΠ. Αν σε πιάσουν σε αλκοτέστ πληρώνεις το πρόστιμο της τροχαίας. Με πολύ αλκοόλ το δικαστήριο σου δίνει ποινή φυλάκισης ΚΟΚ άρθρο 42, μιλάω για πολίτες. Συνεπώς μιλάμε για ποινικό αδίκημα. Αν οδηγείς στρατιωτικό όχημα και κάνεις ατύχημα ή τα έχεις τσούξει ή επιστρέφεις από την υπηρεσία σου πας στρατοδικείο. Τα άλλα πιστεύω τα έχεις διαβάσει κάπου αλλού και αποτελούν urban legend παρά πραγματικότητα. Επίσης άλλο ΕΔΕ και άλλο δικαστήριο. Ο διοικητής σου μπορεί να σου ρίξει πρόστιμο για οτιδήποτε, αυτό είναι αλήθεια αλλά αυτό συμβαίνει και εκτός στρατού και έχει την έννοια της διοικητικής πράξης. Επίσης να σε πληροφορήσω ότι αν αποκαλυφθεί ότι είχες κάνει κάτι εντός στρατού που το πιάνει το στρατιωτικό ποινικό δίκαιο μπορούν να σε καλέσουν και σαν πολίτη. Αν έχεις δει περίπτωση που πήγαν κάποιον στο στρατοδικείο για θέμα άσχετο με το στρατό να αναφέρεις Φαινεται να ξερεις πολλα, κι ομως δεν ξερεις. Επειδη λοιπον στο ποστο στο οποιο υπηρετησα, περνουσαν ολα αυτα περι ατυχηματων κλπ απτα χερια μου, ασε με να γνωριζω ποσοι αξιωματικοι/υπαξ/εποπ περασαν στρατοδικειο για τετοιους λογους και ποσο urban legend ειναι οπως σπευδεις να ειρωνευτεις. Το πως εσυ εισαι τοσο σιγουρος για οσα λες, δεν βρισκω εξηγηση, αλλα θα με ενδιεφερε να μαθω τις πηγες σου. Αληθεια απο που καταλαβες να λεω οτι ΕΔΕ/στρατοδικειο ειναι το ιδιο? έ; εμπλοκή στη ΣΣΕ;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑ τι να σου πω εκτός αν άλλαξαν τα πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι εκτός πραγματικότητας αυτά που σου είπαν. Επίσης για πιο χώσιμο μιλάς; Εκεί είναι κυρίλα. Επίσης το "ψηλε' date=' εχω τουαλετες σημερα, αλλα τραβα καντες εσυ γιατι εγω ειμαι στα λελε μου" μοιάζει για σενάριο προ 10ετίας. Οι τουαλέτες ορίζονται από τον "επιλοχία", μπορεί το πρόγραμμα να βγαίνει βαρύτερο στους νέους αλλά δεν είδα ποτέ αυτό που λες.[/quote'] Ενταξει εμενα οι ανθυπες μου παν ψεματα. Εσυ που οπως φαινεται γνωριζεις τα παντα, αν θες δωσε μας και την πηγη σου για οσα υποστηριζεις. Οσο για το το τελευταιο περι τουαλετων, φαινεται οτι και εγω λεω ψεματα. Κατι θα ξερεις καλυτερα εσυ για τη θητεια μου, δε μπορει...Ισως εχεις πηγες και για την δικη μου θητεια και το πως κινουμουν ως στρατιωτης. Ενταξει φιλαρακο, μπορεις να συζητησεις μονος σου ΥΓ. Πες εξαρχης οτι ησουν ΔΕΑ...Ας το λαβει υποψη του αυτο ο topic starter. Οτι δηλαδη αυτες οι αποψεις γραφονται απο ατομο που επελεξε να υπηρετησει τον στρατο 5 μηνες παραπανω και να περασει εκπαιδευση 4πλασιας διαρκειας παλι με τη θεληση του. ΥΓ 2. Ομοιως οσα λεω εγω ειναι αποψεις φανταρου, δηλαδη της κατωτερης βαθμιδας μεσα στο στρατο. Ειναι κατι που ξεκαθαρισα εξαρχης.
Ather Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Προφανώς έχουμε διαφορετικές απόψεις και δε θα μπω στον κόπο να υπερασπίσω τα επιχειρήματά μου απέναντί σου, διότι το θεωρώ κουραστικό. Άποψή μου, άποψή σου. @topic starter αν θες μπορώ να ψάξω για τα στοιχεία επικοινωνίας του γνωστού μου που είναι στην ιατρική (για σχολή-στρατό μιλάμε πάντα).
Rocket Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Φιλε, απτη στιγμη που μπαινεις στρατο και δη ξηρας θα πρεπει να κανεις πολλους συμβιβασμους στη ζωη σου.Δεν ειναι μονο το θεμα της σχολης αλλα και ολη η υπολοιπη ζωη σου. Ωραια, δε λεω θα εχεις στανταρ λεφτα, θα εχεις στανταρ δουλεια, θα εχεις στανταρ καλη συνταξη και σχετικα νωρις. Αυτα ειναι τα μοναδικα υπερ εκτος αν σου αρεσει ο στρατος και η νοοτροπια του (δε μιλαω ο στρατος σαν ορος, αλλα ο στρατος οπως ειναι στην Ελλαδα που δεν εχει και μεγαλη σχεση με το στρατο οπως μπορει να τον φανταζεται ενας μαθητης). Θα μπεις στη σχολη, ουσιαστικα θα εισαι φανταρος για 4 χρονια, δηλαδη θα καθαριζεις τουαλετες, θα κανεις αγκαριες, θα κανεις σκοπετα, περιπολα, θαλαμοφυλικια, θα κοιμασαι λιγες ωρες τη βδομαδα, πολλες φορες και σπαστες, γενικα για τα επομενα 4 χρονια θα εισαι σε αυτο το μοτιβο. Δεν ξερω αν βγαινετε σκηνακια λογω οτι ειστε σωμα και οχι οπλο, αλλα ελεω εκπαιδευσης η λογικη λεει οτι θα βγειτε και στο βουνο. Ωραια ολα αυτα πες 4 χρονια ειναι κουτσα στραβα με τα 1000 ζορια θα περασουν. Σε 4 χρονια η σχεση σου ισως εχει εξελιχθει σε αραβωνα η γαμο (το ευχομαι). Πως θα σου φανει εσενα και της γυναικας σου (η της μελλοντικης σου γυναικας) να σου ρθει μια μερα φυλλο πορειας για ενα ακυρο χωριο του Εβρου ή για ενα νησι (που θα σου ρθει, ολοι πανε παραμαεθωριο και μαλιστα πολλα χρονια)? Να αισθανεσαι τυχερος ως προς το θεμα της σχεσης σου, που τωρα θα την βλεπεις που και που. Μελλοντικα ισως αυτη βρει δουλεια στον ιδιωτικο τομεα και οταν ερθει η μεταθεση για Εβρο να μη μπορει να σε ακολουθησει, με λιγα λογια ειναι μονοδρομος να παντρευτεις γυναικα δημοσιο υπαλληλο ή στρατιωτικο ή ανεργη, αν θες να σε ακολουθει στις μεταθεσεις σου. Διαφορετικα ας ειναι καλα τα Σαββατοκυριακα και οι αδειες. (σκεψου το σαν να σου ερχοταν αυριο μια τετοια μεταθεση για Πλατυ πχ, ελα στη θεση που θα εισαι σε λιγα χρονια, απο τωρα). Επειτα, θα πρεπει να ξερεις οτι σε λιγους μηνες παυεις οριστικα να εισαι πολιτης, αρα τελος και το πολιτικο δικαιο. Θα εισαι πλεον στρατιωτικος και θα ελεγχεσαι απο το στρατιωτικο δικαιο. Πραγμα που σημαινει οτι στη ζωη σου πρεπει να εισαι πολυ μετρημενος/προσεκτικος σε αντιθεση με εναν ρεμπελο φοιτητη που κοιταει τη καλοπεραση του, ξενυχταει (καλα για ξενυχτια δε θα εχεις ουτε την σωματικη δυναμη να κανεις), να πιει, να βγει βραδυ κλπ. Φυσικα ξεχνας και διαφορες ιστοριες τυπου "μαζευτηκαμε ολο το βραδυ σπιτι του ταδε για μπυρες και τη βγαλαμε με κιθαρα/τραγουδια κλπ". Τελος, το κλιμα οπως ειναι μεσα στο στρατο θελει γερα συκωτια γενικως για να μην αρχισεις να νιωθεις οτι πνιγεσαι και οτι δεν αντεχεις. Θα πρεπει να μη σε αγγιζει τιποτα ως χαρακτηρα, για να μην καταβαλεσαι ψυχολογικα. Συνοπτικα: Δεν θα εισαι φοιτητης. Δεν θα αισθανθεις ουτε στο ελαχιστο φοιτητικα χρονια/φοιτητικη ζωη. Η μετεπειτα στρατιωτικη ζωη πρεπει να σε προβληματισει απο τωρα που ειναι νωρις ωστε να αποφασισεις τι θα κανεις. Θα πρεπει να συμβιβαστεις σε αρκετα πραγματα, μαζι με εσενα και η μελλοντικη σου συντροφος και οικογενεια. Θετικα ειναι ο μισθος, η μονιμοτητα, το περιθωριο να ψιλοτεμπελιαζεις, η συνταξιοδοτηση σε μικρη ηλικια και υψηλες αποδοχες, και οτι το Οικονομικο σωμα ειναι σαφως καπως πιο εκλεπτυσμενο απο τη γενικη σαβουρα που κυκλοφορει στα οπλα (σε φανταρους και στελεχη). Ειλικρινα δεν βρισκω αλλα. Σορρυ αν σου αλλαζω καποια πραγματα στο μυαλο σου και σε ξενερωνω καπως, απλα επειδη εκανα φανταρος ειδα αρκετους Ευελπεις ξενερωμενους και απελπισμενους που να ψαχνουν τροπο και χρονο να παραιτηθουν και να ξεκινησουν τη ζωη τους εκ νεου. Και δεν ειχανε παρει ουτε καν μεταθεση ακομα, οντας ανθυπολοχαγοι. Ισως για σενα ναναι νωρις. Φυσικα υπαρχουν και οι αποφασισμενοι που ξερουν απολυτα τι θελουν και τι θα υποστουν προκειμενου να εχουν αυτο που θελουν. Εγω απλα πληροφοριες σου δινω. ΥΓ. Δεν γνωριζω συγκεκριμενα πραγματα για αυτη τη σχολη. Ολα τα παραπανω ειναι ψιλοστανταρακια που ισχυουν σε ολο το στρατο ξηρας ανεξαρτητως οπλου/σωματος. midi_miliz ήσουν αρκετά κατατοπιστικός, περισσότερο και από ίδιο απόφοιτο της ΣΣΑΣ Οικονομικό, ο οπόιος τυχαίνει να είναι πατέρας του καλύτερού μου φίλου (κοντεύει να συνταξιοδοτηθεί). Λίγο πολύ τα γνωρίζω όλα αυτά περί αγγαρειών και πειθαρχείας και δε με πτοούν καθόλου, αντιθέτως με προϊδεάζουν για μια τετραετία έντασης η οποία μου αρέσει... Είμαι τέτοιος τύπος.. Ο πατέρας αυτός του κολλητού μου έχει διατηρήσει άψογα την οικογένεια του πάντως, δύσκολα βέβαια, είναι στο στρατό ξηράς και είχε πολλές μεταθέσεις, ευτυχώς η γυναίκα του περέμεινε άνεργη. Αλλά τι λέω; είναι νωρίς να σκέφτομαι για οικογένεια.. πριν μερικές ώρες, τώρα το βράδυ που βγήκαμε με την κοπέλα μου της ανέφερα για το post μου στο forum και συζητήσαμε άλλη μια φορά το μέλλον μας. Εκεί που καταλήγουμε πιστεύω σιγά σιγά είναι πως το καλύτερο θα είναι αυτήν την τετραετία να προσπαθήσει ο καθένας μας να κάνει καινούριες γνωριμίες. Πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, στην ηλικία που είμαστε θα ήταν ανόητο να μείνουμε προσκολλημένοι σε ένα σύντροφο. Αλλά αν δε βρούμε κάτι καλύτερο να συνεχίσουμε μαζί μετά την αποφοίτησή μου. Στην τελική περισσότερο με προβληματίζει το αν θα μπορεσω να συνεχίσω αργότερα και στο τμήμα της πληροφορικής που τόσο πολύ το θέλω καθως τυχαίνει να είμαι προικισμένος με ευχέρια στη χρήση προγραμμάτων και υπολογιστών γενικώς. Δεν τέλειωσαν και οι κοπέλες, εντάξει, αλλά φοβάμαι μήπως τελειώσουν οι ευκαιρίες για επιπλέον μάθηση. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:56 ---------- Προφανώς έχουμε διαφορετικές απόψεις και δε θα μπω στον κόπο να υπερασπίσω τα επιχειρήματά μου απέναντί σου, διότι το θεωρώ κουραστικό. Άποψή μου, άποψή σου.@topic starter αν θες μπορώ να ψάξω για τα στοιχεία επικοινωνίας του γνωστού μου που είναι στην ιατρική (για σχολή-στρατό μιλάμε πάντα). Βεβαίως, αν μπορείς να το κάνεις αυτό.. Θα ήθελα πολύ πληροφορίες από πρώτο χέρι.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Αν ο μοναδικος παραγοντας που σε βαζει σε αμφιβολιες για το αν πρεπει να αρχισεις τη ΣΣΑΣ ειναι η σχεση σου και με ολα τα υπολοιπα νιωθεις ετοιμος και ενταξει, τοτε συνεχισε. Θα πρεπει να συμβιβαστεις και εσυ και η μελλοντικη σου συντροφος με τη στρατιωτικη ζωη στο θεμα σχεσης. Αν και επειδη θα εισαι σε σωμα δε θα φευγεις 15ημερα σκηνακια κλπ, πραγμα που ειναι πολυ καλο για καθε συντροφο που θα εχεις αλλα και για εσενα φυσικα. Για τη τωρινη σχεση σου αν και μου τη σπαει να δινω συμβουλες, επειδη εκανα φανταρος και ειχα σχεση μεχρι που χωρισα κατα τη θητεια μου, θα σου πω 2 πραγματα. Συνεχισε και μην προδικαζεις καταστασεις. Το οτι θα ειστε στην ιδια πολη σου δινει μεγαλο πλεονεκτημα. Σκεψου τα φανταρακια που πηγαινανε Εβρο και η κοπελα ηταν Αθηνα. Τωρα θα φανει κατα ποσο αξιζεις εσυ να εχεις αυτη τη κοπελα και κατα ποσο αυτη αξιζει σαν κοπελα. Με ποια λογικη στο λεω? Εσυ οταν θα εχεις το πηξιμο σου στη σχολη (μεγαλυτερο η μικροτερο) αυτη θα γνωριζει νεο κοσμο, φοιτητες, φοιτητριες, θα βγαινει, θα ξενυχταει, θα διασκεδαζει. Εκει λοιπον θα φανει αν εχει την υπομονη και τη θεληση να μεινει μαζι σου, αν θα σου συμπαραστεκεται ή αν θα σου αρχισει τα παραπονα τυπου "παλι λειπεις, παλι ειμαι μονη, δεν μπορω, με γραφεις" με αποτελεσμα να επιβαρυνει και τη δικη σου θεση. Γενικως θα φανουν πολλα, αλλα αν αντεξετε αυτη τη περιδο θα ειναι ενα καλο σημαδι. Απτην αλλη αν κατι δεν παει καλα, στο στρατο θα βρεις κοπελες που θα περνανε ιδια φαση με εσενα οποτε δε χρειαζεται να απογοητευεσαι. Το point ειναι να μην προδικαζεις καταστασεις. Εκτος αν δεν υπαρχει η διαθεση απτη μια η την αλλη πλευρα για σημαντικους συμβιβασμους. Στο θεμα να φοιτησεις μελλοντικα σε σχολη πληροφορικης. Η λογικη λεει πως θα τα καταφερεις να εισαχθεις στη σχολη, αλλα θα χρειαστει μεγαλη προσπαθεια απο τη πλευρα σου εαν θες πραγματι να μελετησεις τη σχολη. Γιατι πτυχιο θα παρεις με το γνωστο τροπο που παιρνουν οι αξιωματικοι τα πτυχια, εφοσον μπουν σε σχολη.
Rocket Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Εντάξει είναι και αυτή η άθλια πληροφόρηση από πλευράς υπουργείων... Ολόκληρο διαδίκτυο και δεν υπάρχει επίσημη/έγκυρη ιστοσελίδα με τις απαραίτητες πληροφορίες. Τελικά είμαι σίγουρος πως η ΣΣΑΣ μου ταιριάζει και δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο πάνω από χίλια άτομα δηλώνουν τη σχολή και περνούν 30 και κάτι. Με τέτοια ζήτηση ίσως κακώς είχα αμφιβολίες για τη σχολή. Ευτυχώς έχω και αυτό που λέμε βύσμα εκεί μέσα οπότε θα με βοηθήσει είπε στα όποια αρνητικά. Και δε σκοπεύω να κρατήσω σχέση εάν αυτή δε θέλει να ακολουθήσει. Παντού υπάρχει κάποια κατάλληλη.. και για τη συνέχιση των σπουδών μου είμαι αρκετά αισιόδοξος πλέον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.