Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια φιλη μου εχει αυτον τον φορητο και εχει βιστα... σιντι ομως δεν εχει... αναρωτιεμαι η acer εχει κανει οτι και η σονυ στο δικο μου?? δηλαδη σε καποιο

κρυφο κομματι του δισκου εχει προγραμμα επαναφορας, οποτε οτι και να κανεις 8α υπαρχει αυτο που σε φερνει σε αρχικη κατασταση... εχει κανει κατι τετοιο

και η acer?? Αν ναι και η κοπελια θελει να βαλει τα windows 7 θα μπορεσει??? υπολογιστης καλος και δυνατος ειναι αλλα επιδι ειναι φορητος δεν ξερω τι

παιζεται με τους οδηγους..

Με λιγα λογια, θελει να βαλει τα windows 7 στο acer aspire 5920g... θα μπορεσει??? και μετα θα μπορεσει να κανει επαναφορα παλι στα βιστα?????????????

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων...:-D:-D

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αρκει να μην πειραξει κατα την εγκατασταση αυτο το partition, που εχει μεσα τα vista. Απο κει και περα μπορει καλλιστα να κανει φορματ το C κατα την εγκατασταση και να συνεχισει. Οταν θα χρειαστει να περασει ξανα τα vista (που δεν νομιζω), απλα θελει ενα προγραμματακι που θα κανει fix το mbr, ουτως ωστε με ALT + F10 κατα την εκκινηση να ξεκινησει το recovery twn vista.

Ενας πιο απλος τροπος ειναι να παρει 2 αδεια dvd και να κανει ενα backup το ολο συστημα, απο τη μπαρα εργασιων που εχει η Acer και ξεκιναει με το e (δεν θυμαμαι ακριβως πως τη λεει, εχω τα 7 στο laptop μου απο την πρωτη beta).

Δημοσ.

ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου αλλα...:

απλα θελει ενα προγραμματακι που θα κανει fix το mbr

τι εννοεις με αυτο???

Δημοσ.

Ειναι η τριτη λυση απο αυτη τη σελιδα

http://ezinearticles.com/?How-to-Repair-the-Acer-D2D-Recovery&id=794500

on a functional Windows system:1 disable the D2D recovery option of the bios.

2 open a Windows session with an account administrator.

3 Download, unzip and launch partedit32(registration required for download).

4 Identify the Pqservice partition by its size (at the bottom of the partedit window there is a partition information box) it is a small sized partition approximately 2 to 6 Go.Once made change the type of your partition into 0C and save. Restart and open a session with an administrator account, you should be able to navigate to the PQservice partition. Seek these two files mbrwrdos.exe and rtmbr.bin once localised open a command prompt and launch this command mbrwrdos.exe install rtmbr.bin, this will install the Acer MBR. Close the command prompt window restart again Windows go into the bios and reactivate the D2D recovery. Now ALT+F10 should launch Acer recovery at the starting of the computer.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εγώ τα πέρασα τα windows 7 στον δικό μου 5920G (το μοντέλο με κάρτα την nvidia 9500M GS)Όλα κανονικά χωρίς προβλήματα...εκτώς από τους drivers της κάρτας γραφικών.Κατεύασα εκείνους από το site της acer και τους εγκατέστησα.Ενώ όμως μου βλέπει πλέον την κάρτα κανονικά στο device manager,σε κατάσταση όπου δεν εκτελώ καμοία λειτουργία (απλά το laptop ανοικτό σε περιβάλλον επιφάνειας εργασίας),μου εμφανίζει κάτι γραμμές στην οθώνη για δέκατα δευτερολέπτου οι οποίες στην συνέχεια εξαφανίζονται.Έπειτα κατεύασα τους drivers από το site της nvidia μετά από μήνυμα που μου έβγαλαν τα windows ότι η κάρτα μου έχει ανάγκη από drivers (το κατεύασμα έγινε αυτόματα μέσω windows και όχι χειροκίνητα δλδ google->nvidia->drivers->dl κτλ)Έκανα απεγκατάσταση των παλαιών driver και εγκατάσταση των νέων αλλά πάλι τα ίδια.Δεν έχω ακόμα προσπαθήσει να εγκαταστήσω κάποιο forceware με χρήση μονταρισμένου αρχείο .inf ούτε έχω κάνει εγκατάσταση κάποιο παιχνίδι για να δω την λειτουργία της κάρτας γιατί φοβάμαι.(α, και το aero το απενεργοποίησα σε περίπτωση που έφταιγε αυτό αλλά τίποτα).Έχει κανείς κάποια λύση;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Εγώ τα πέρασα τα windows 7 στον δικό μου 5920G (το μοντέλο με κάρτα την nvidia 9500M GS)Όλα κανονικά χωρίς προβλήματα...εκτός από τους drivers της κάρτας γραφικών.Κατέβασα εκείνους από το site της acer και τους εγκατέστησα.Ενώ όμως μου βλέπει πλέον την κάρτα κανονικά στο device manager,σε κατάσταση όπου δεν εκτελώ καμία λειτουργία (απλά το laptop ανοικτό σε περιβάλλον επιφάνειας εργασίας),μου εμφανίζει κάτι γραμμές στην οθόνη για δέκατα δευτερολέπτου οι οποίες στην συνέχεια εξαφανίζονται.Έπειτα κατέβασα τους drivers από το site της nvidia μετά από μήνυμα που μου έβγαλαν τα windows ότι η κάρτα μου έχει ανάγκη από drivers (το κατέβασμα έγινε αυτόματα μέσω windows και όχι χειροκίνητα δλδ google->nvidia->drivers->dl κτλ)Έκανα απεγκατάσταση των παλαιών driver και εγκατάσταση των νέων αλλά πάλι τα ίδια.Δεν έχω ακόμα προσπαθήσει να εγκαταστήσω κάποιο forceware με χρήση μονταρισμένου αρχείο .inf ούτε έχω κάνει εγκατάσταση κάποιο παιχνίδι για να δω την λειτουργία της κάρτας γιατί φοβάμαι.(α, και το aero το απενεργοποίησα σε περίπτωση που έφταιγε αυτό αλλά τίποτα).Έχει κανείς κάποια λύση;

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την οθόνη... Και στα 7 και στα XP το ίδιο πρόβλημα. Στα Vista σου το έκανε; (Δεν τα κράτησα καθόλου και δεν ξέρω...) Αν το έκανε και στα Vista, ίσως είναι θέμα hardware, αλλιώς φαίνεται να φταίει ο driver.

Η υποστήριξη της Acer πάντως λέει ότι "δεν υποστηρίζουμε άλλο λειτουργικό εκτός από αυτό με το οποίο αγοράσατε τον υπολογιστή", και "οι drivers είναι εντάξει, εσείς δεν κάνετε σωστή εγκατάσταση!". :mad:

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να σας χαλάσω τη μέρα, η σειρά 8xxxM της nvidia είχε πρόβλημα και καίγονταν. Απλά δεν θυμάμαι αν ήταν προβληματικές και οι 8600 ή μόνο οι 8400. Ίσως οι drivers που έχετε στα vista να ρίχνουν την απόδοση της κάρτας, γι'αυτό και δεν έχετε γραμμές στην οθόνη.

Δημοσ.
Χωρίς να θέλω να σας χαλάσω τη μέρα, η σειρά 8xxxM της nvidia είχε πρόβλημα και καίγονταν. Απλά δεν θυμάμαι αν ήταν προβληματικές και οι 8600 ή μόνο οι 8400. Ίσως οι drivers που έχετε στα vista να ρίχνουν την απόδοση της κάρτας, γι'αυτό και δεν έχετε γραμμές στην οθόνη.

Η σειρά 9M σχετίζεται τόσο έντονα με την 8M?

Δημοσ.

Α, sorry, τώρα είδα πως λέτε ότι έχει κάρτα γραφικών 9600Μ. Δεν το είχα δει, έψαξα στο google με το όνομα του λαπτοπ και είδα πως είχε 8600M. Οπότε άκυρο αυτό που είπα :o

Δημοσ.
Α, sorry, τώρα είδα πως λέτε ότι έχει κάρτα γραφικών 9600Μ. Δεν το είχα δει, έψαξα στο google με το όνομα του λαπτοπ και είδα πως είχε 8600M. Οπότε άκυρο αυτό που είπα :o

Η 9500M GS είναι. Το θέμα είναι πως λύνουμε το πρόβλημα! Θα προσπαθήσω να την υποχρονίσω πάντως...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:20 ----------

Παρατηρώντας τη συμπεριφορά της κάρτας (θερμοκρασία και συχνότητες) με το RivaTuner, είδα ότι η θερμοκρασία της είναι αρκετά χαμηλή (~60οC σε απλό browsing κτλ). Το πρόβλημα παρουσιάζεται κάθε φορά που η κάρτα αλλάζει mode (standard 2D - low power 3D - performance 3D), και κατ 'επέκταση και συχνότητες λειτουργίας.

Είχε κανείς άλλος παρόμοιο πρόβλημα;

Δημοσ.
Η σειρά 9M σχετίζεται τόσο έντονα με την 8M?

Τα προβλήματα αφορούν την σειρά 8600 της NVIDIA, θύμα των οποίων έχει πέσει ακόμη και η Apple στα macbook pro. Η σειρά 9 δεν έχει κάνένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Επιστρέφοντας σε Vista, με τους drivers της εγκατάστασης του laptop, όλα είναι εντάξει...

Είναι πραγματικά τόσο δύσκολο η Acer να βρει έναν σωστό driver για το laptop της; Αλλά η απάντησή τους είναι αμέσως "υποστηρίζουμε μόνο τα Windows Vista για αυτό το laptop" και "η δική σας εγκατάσταση είναι λάθος, ο driver δουλεύει μια χαρά σε Windows 7"!!!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

[/color]Παρατηρώντας τη συμπεριφορά της κάρτας (θερμοκρασία και συχνότητες) με το RivaTuner, είδα ότι η θερμοκρασία της είναι αρκετά χαμηλή (~60οC σε απλό browsing κτλ). Το πρόβλημα παρουσιάζεται κάθε φορά που η κάρτα αλλάζει mode (standard 2D - low power 3D - performance 3D), και κατ 'επέκταση και συχνότητες λειτουργίας.

Είχε κανείς άλλος παρόμοιο πρόβλημα;

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ NVIDIA 8600 M GT ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΤΑ 7αρια και εχω το ιδιο προβλημα τι να κανω?

εχει σοβαρο κινδυνο η καρτα?

υπαρχει λυση ?

μου εχει σπασει τα νευρα!

ευχαριστω εκ των προταιρων

Δημοσ.

ωχ καταλαβα! την ιδια εχω κ γω κ εχω κανει ενα ποστ πριν δω αυτο για το πως να την αλλάξω αν γινεται!

...το ενστικτο βγηκε σωστο παλι!!!

Δημοσ.

Θα σας συμβούλευα να κάνετε τα εξής τέστ αφού "φέρεται" το λάπτοπ σας σε εργοστασιακή μορφή.Μερικά απο αυτά απαιτούν και έξτρα εξοπλισμό,θα καταλάβεται όμως παρακάτω..

1.Δοκιμάστε αν το λάπτοπ σας "παίζει" σταθερά σε τηλεόραση απο την έξοδο HDMI,παίξτε λίγο για κανένα μισάωρο

2.Δοκιμάστε ενώ κάνετε αναπαραγωγή βίντεο κατά προτίμηση 720 και πάνω να κάνετε μπρος πίσω το μόνιτορ,με αγάπη ε, και εστιάστε την προσοχή σας στην εικόνα και τον ήχο,αν δηλαδή προσέξετε κάποια αλλοίωση σε κάποιο απο τα 2.

3.Αφήστε το λάπτοπ να τρέξει κάποιο benchmark (προτείνεται το 3DMark06) για 3 ώρες περίπου χωρίς να αερίζεται,συνδεδεμένο με το φορτιστή και την μπαταρία,αλλά όχι και πάνω σε κουβέρτα!!

Κατά τη διάρκεια του τέστ το λάπτοπ δεν θέλουμε να σβήσει(θερμοκρασία) η να κάνει επανεκίννηση(BSOD)

Το πρόβλημα με το τρεμόπαιγμα,αν λέτε για το ίδιο πράγμα όλοι, ΔΕΝ οφείλεται ούτε σε driver ούτε σε Λειτουργικο (αν είναι Vista η 7)

Λέω "εργοστασιακή μορφή" γιατι αν τελικά διαπιστώσετε κάποιο πρόβλημα και επικοινωνείσετε με την ACER θα σας προτείνουν και προτρέψουν να το κάνετε γιατί καθ'αυτούς αποκλείει το να έχετε κάνει μπουρδέλο το λειτουργικό και να μην έχει κάποιο πρόβλημα εν τέλει.(9/10 έχουν δίκιο)

Ελπίζω τελικά να μην έχει κανένας πρόβλημα και αν έχει να είναι σε Εγγύηση(χλωμό)

..........

Μερικά λεπτά αργότερα

..........

Κάντε αναζήτηση στο Google για "SG_AS5920G"

που μας λέει με λίγα λόγια ότι ΟΛΑ τα 5920 έχουν το ίδιο "θέμα*" τουλάχιστον όσον αφορά την καλωδιοταινία (δλδ το σχεδιασμό του λάπτοπ)

* Το 5920 έχει βγεί σίγουρα με 2 διαφορετικές vga (νομίζω 3)

**Επίσης έχει βγάλει 10 bios updates!!

Ελπίζω να βοήθησα,Καλή Τύχη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...