sokiNKar Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Καλησπέρα. Είμαι καινούργιος στο forum και ελπίζω να είναι η σωστή ενότητα εδώ που γράφω το πρόβλημα μου. Παίζω το Warcraft III Frozen Throne στο ίντερνετ και όποτε μπαίνω σε ένα παιχνίδι τώρα τελευταία σε κάποια άσχετη στιγμή κάνει restart το pc. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει; Δεν παίζω κάποιο άλλο παιχνίδι ούτε εκτελώ κάποια άλλη εφαρμογή που να είναι "βαριά". Ο υπολογιστής μου Είναι Με επεξεργαστη Core 2 6600 Στα 2.4 Ghz με ram 2GB οπότε το παιχνίδι το παίζει άνετα μιας και το παιχνίδι είναι αρκετά παλιο... Αν έχετε κάποια ιδέα θα με βοηθούσατε πολύ..
darklordvader77 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 κατ' αρχην βεβαιωσου οτι εχεις την τελευταια εκδοση του παιχνιδιου, καθως κ τους τελευταιους Drivers απ την μητρικη/καρτα γραφικων. Τελος κατεβασε το Cpuid hardware monitor κ κανε κ ενα memtest..
sokiNKar Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Η τελευταία έκδοση του παιχνιδιού είναι σίγουρα γιατι δεν μπορείς να μπείς αλλιώς να παίξεις on-line. Σου κάνει πάντα download την τελευταία έκδοση εαν δεν την έχεις. Όσο για την τελευταία έκδοση της κάρτας γραφικών έχω κοιτάξει και δεν έχω βρεί κάποια νεότερη απο αυτή που έχω. Για το πρόγραμμα που μου λές δεν το ξέρω ούτε ξέρω τι είναι το memtest. To κατέβασα και απο ότι καταλαβα είναι για τις θερμοκρασίες που αναπτύσονται στο μέρη του υπολογιστή. ( Αυτό και εγώ σκέφτηκα πάντως οτι μπορεί να φταίει. Τί είναι το memtest και πώς το κάνω; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:29 ---------- Έκανα το memtest και γύρο στο 30% έγραφε 0 errors και πάτησα δεξί κλίκ στην επιφάνια εργασίας για να βγάλω την προφύλαξη οθόνης και ο υπολογιστής έσβησε.. Τον ξανα άνοιξα και όταν πήγε να μπεί στα Windows έκλεισε ξανά. Τον άφησα 2-3 λεπτά και τώρα τον ξανα άνοιξα και φαίνετε εντάξει.. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Πρόβλημα με την θερμοκρασία; Και πως φτιάχνετε;
ArchmageGR Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 μηπος εχει καπιο προβλημα ι motherboard ??? εμανα μου ειχε καει ενα USB και γινοταν restart το pc το πηγα στο πλαισιο και σε 2 μερες ειχε φτιαχτει Αυτο σου πρωτινω να κανεις
darklordvader77 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 ναι βρε, το ξερω, ειπα να τσεκαρεις κατω δεξια την εκδοση απλα για καλο κ για κακο.. το Memtest εκανες μεσω Windows? λαθος, καλυτερα κατεβασε το σαν bootable iso να το φορτωσεις μεσω Dos. Επισης, οταν γινεται στιγμιαια επανεκκινηση προλαβαινεις να δεις την γνωστη μπλε οθονη? (Blue screen of death) αν την βλεπεις στιγμιαια κ μετα εξαφανιζεται, για να μη γινεται αυτο, δηλ. για να διαγνωσεις το προβλημα αν ειναι μνημης, ή κανενος driver δικτυου/καρτας ηχου/γραφικων πηγαινε στο: XP-> δεξι κλικ στο "ο υπολογιστης μου"->Ιδιοτητες->Για προχωρημενους->Εκκινηση κ αποκατασταση->Ρυθμισεις-> ξετικάρεις το "αυτοματη επανεκινηση" Vista/7-> δεξι κλικ στο "ο υπολογιστης μου"->Ρυθμισεις συστηματος για προχωρημενους->Εκκινηση κ αποκατασταση->Ρυθμισεις-> ξετικάρεις το "αυτοματη επενακινηση"
sokiNKar Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 ναι βρε, το ξερω, ειπα να τσεκαρεις κατω δεξια την εκδοση απλα για καλο κ για κακο.. το Memtest εκανες μεσω Windows? λαθος, καλυτερα κατεβασε το σαν bootable iso να το φορτωσεις μεσω Dos. Επισης, οταν γινεται στιγμιαια επανεκκινηση προλαβαινεις να δεις την γνωστη μπλε οθονη? (Blue screen of death) αν την βλεπεις στιγμιαια κ μετα εξαφανιζεται, για να μη γινεται αυτο, δηλ. για να διαγνωσεις το προβλημα αν ειναι μνημης, ή κανενος driver δικτυου/καρτας ηχου/γραφικων πηγαινε στο: XP-> δεξι κλικ στο "ο υπολογιστης μου"->Ιδιοτητες->Για προχωρημενους->Εκκινηση κ αποκατασταση->Ρυθμισεις-> ξετικάρεις το "αυτοματη επανεκινηση" Vista/7-> δεξι κλικ στο "ο υπολογιστης μου"->Ρυθμισεις συστηματος για προχωρημενους->Εκκινηση κ αποκατασταση->Ρυθμισεις-> ξετικάρεις το "αυτοματη επενακινηση" Που ακριβώς τσεκάρω την έκδοση και γιατί; Πώς το φορτώνω μέσω dos; Μπλέ οθόνη δεν βλέπω. Απενεργοποίησα την αυτόματη επανεκίνηση αλλα δέν ξέρω πως θα καταλάβω αν είναι πρόβλημα μνήμης η καποιου driver δικτυου/καρτας ηχου/γραφικων.
darklordvader77 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Ειπα να τσεκαρεις απλα τι γραφει,για να βεβαιωθεις οτι ειναι η τελευταια π.χ. κοιτα στο δικο μου κατεβασε το memtest απο δω http://www.memtest86.com/ Free download-> ISO image for creating bootable CD (Windows - zip)->αποσυμπιεσε το->καψτο με το imgburn θα το φορτωσεις μεσω dos αφου μπεις στο BIOS σου κ επιλεξεις για 1η Boot Device το DVD-Rom σου κ εκει θα κανεις το test Τελος, απ τα σφαλματα μπλε οθονης μπορεις να καταλαβεις παρα πολλα πραγματα αρκει να ψαξεις το αρχειο που θα σου αναφερει π.χ. nvdisplay.sys
sokiNKar Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Α εννοούσες στο warcraft. Ναι αυτή την έκδοση έχω.. Το πρόγραμα θα τρέξει μόνο του; Πόση ώρα θα μου πάρει αυτό περίπου; Υπάρχει περιπτωση να είναι κάποιος ιός η spyware τπτ τέτοιο;
darklordvader77 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 οχι βρε, χροονια τωρα υπαρχει.. θα σου βγαλει ενα μηνυμα να πατησεις οποιοδηποτε κουμπι..πατας, κ επιλεγεις το εκαστοτε τεστ. (βαλε αυτο που λεει για διπυρηνους επεξεργαστες). Μετα απλα περιμενεις κανα μισαωρο-40λεπτο να τελειωσει.. αμα σου κοκκινισει στη μεση, κ σου βγαζει διευθυνσεις μνημης, τοτε θα ναι σιγουρα η Ram παντως ανανεωσε καλου κακου drivers της μητρικης σου.
sokiNKar Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 οχι βρε, χροονια τωρα υπαρχει.. θα σου βγαλει ενα μηνυμα να πατησεις οποιοδηποτε κουμπι..πατας, κ επιλεγεις το εκαστοτε τεστ. (βαλε αυτο που λεει για διπυρηνους επεξεργαστες). Μετα απλα περιμενεις κανα μισαωρο-40λεπτο να τελειωσει.. αμα σου κοκκινισει στη μεση, κ σου βγαζει διευθυνσεις μνημης, τοτε θα ναι σιγουρα η Ram παντως ανανεωσε καλου κακου drivers της μητρικης σου. Καταρχάς να σε ευχαριστήσω για την βοήθεια. Έψαξα καινούργεια drivers στο site της ASUS (P5N32-E SLI , Socket 775 με Vista 32-bit) και βρήκα διάφορα drivers που έχει http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us Τα οποία δεν ξέρω ακριβώς τι είναι το καθένα. Επίσης δεν ξέρω καθόλου εγώ πια drivers έχω και αν είναι καινούργεια η όχι. Μπορώ να το μάθω πουθενά αυτό. Επίσης εφόσον παλιότερα δεν μου είχε δημιουργήσει ποτε πρόβλημα με τα drivers που έχω γιατι ξαφνηκά να το κάνει; Και τελικά δεν το κάνει μόνο όταν παίζω Warcraft III αλλά γενικά όταν ζορίζεται ο επεξεργαστής ή η μνήμη RAM. Επίσης άλλωτε κλείνει κατευθείαν το pc και άλλωτε κάνει επανεκίνηση.
darklordvader77 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 To memtest δεν το κανες ακομη? Απ οτι ειδα, πρεπε να ανανεωσεις τους drivers της καρτας ηχου (γραφει κ ημερομηνιες ποια ειναι πιο καινουργια-συνηθως η πανω πανω) κ επισης να αναβαθμισεις το BIOS με τον ΑSUS Updater που χε μεσα το cd της μητρικης σου (ή του site) Chipset δεν ειναι αναγκη. Πάντως μπορει κ με ενα BIOS Update να φτιαξει η δουλεια.. ειδα εχει παρα πολλες διορθωσεις η καθε καινουργια εκδοση για την μητρικη σου. μπορεις να αναβαθμισεις το BIOS τοπικά ή μεσω Internet. Κ στις 2 περιπτωσεις, θα σου πει απο ποια εκδοση σε ποια πας. Σημειωσε την. Anyway, κανε τα ολα αυτα πρωτα, κ βλεπουμε..
sokiNKar Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2009 Έκανα το memtest, δεν βρήκε τίποτα. Έκανα update το BIOS, Άνοιξα το κουτί να ελέγχξω τo ανεμηστιράκι του επεξεργαστή και του κουτιού έβγαλα και τη λίγη σκόνη που είχε αλλά τίποτα. Έβαλα και ενα 2ο antispyware να κάνει scan αλλα ούτε αυτό έκανε τίποτα. Σε άσχετα σημεία το pc σβήνει μόνο του. Δεν θα έλεγα οτι το κάνει συχνά πάντως. Περίπου 1-2 φορές την μέρα θα μου το κάνει και μόνο όταν χρησιμοποιειθεί πολύ. Ποιό συχνά θα μου το κάνει στο Warcraft αλλά και πάλι μπορεί και να μην κλείσει καθόλου κάποιες φορές. Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα ο επεξεργαστής ή η μιτρική και να θέλουν άλαγμα;
ntinos19 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2009 τι κάρτα γραφικών έχεις και τι θερμοκρασίες φτάνει ?
sokiNKar Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Ge Force 8800 GTS και είναι σταθερά στους 74 βαθμούς. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. τις προάλες έβαλα 2 προγραμματα να κανουν scan και πάλι έκλεισε. Ο επεξεργαστής έχει θερμοκρασίες minimum -45 και maximum 85 ενώ Value γυρο στο 75 απο ότι βλέπω στις θερμακρασίες κανενα hardware δεν ξεπερνάει τους 100. Ο επεξεργαστής είναι Intel Core 2 Duo e6600.
ntinos19 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2009 74 σε idle ? ή όταν τρέχεις βαριά προγράμματα, games? δεν πιστεύω να φτάσει τους 100, η CPU θα φροντίσει να κάνει επανεκκίνηση πριν καεί, στους 100 θα έχει ψηθεί για τα καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.